27 Ekim 2025 Pazartesi


22:55   “MERSIN GENÇLIK FESTIVALI’NE TEOMAN DAMGASı! MEYDANı İNLETEN GECE…”   19:19   MIMARLıK FESTIVALI ADANA’DA HAYAT BULDU: KÜLTÜR, KENT VE İNSAN BULUŞTU   11:43   “YARGı SOPA OLMAZ, KÜLTÜR YANDAŞLARA TESLIM EDILEMEZ!”   11:36   SEÇER’DEN YENIŞEHIR’DE TARIHI MESAJ: “CHP’LI ÜYELER SOKAKTA VICDANıMıZ OLMALı”   07:22   İMAMOĞLU’NA DESTEK YOLCULUĞU POLIS TARAFıNDAN DURDURULDU   07:10   “AKDENIZ’IN NABZı CHP’DE ATıYOR: SEÇER’DEN BIRLIK, ADALET VE DIRLIK VURGUSU”   10:14   MERSIN GENÇLIĞI BILIMLE, SANATLA VE MÜZIĞIN RITMIYLE BULUŞTU   22:46    “TELE1’I SUSTURAMAZSıNıZ, MILLETI HIÇ!”   20:23   CHP 39. OLAĞAN KURULTAYıNA HAZıR: ÜÇ GÜNLÜK YOL HARITASı AÇıKLANDı   20:15   “CHP’DE DISIPLIN FıRTıNASı: ŞIMŞEK VE BAYDAR’A İHRAÇ”   20:01   MSK, ALIAĞA DEPLASMANıNA HAZıR: HEDEF GALIBIYET SERISI!   15:25   MAZBATASıNı ALAN CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK: BU CEBERUT IKTIDARı HEP BIRLIKTE DEĞIŞTIRECEĞIZ   15:23   EKREM İMAMOĞLU: YOLSUZLUK VE TERÖR SUÇLAMALARıYLA IKNA EDEMEDIĞINIZ AZIZ MILLETI CASUSLUK GIBI AKıL ALMAZ IFTIRA ILE MI IKNA EDECEKSINIZ?   15:21   32 GÜNDÜR TUTUKLU BULUNAN “SOĞUK SAVAŞ” SUNUCUSU VE KONUĞU HAKKıNDA TAHLIYE KARARı VERILDI   15:18   YENIŞEHIR BELEDIYESINDEN “KADıN SAĞLıĞı VE OTIZME ÇOK YÖNLÜ BIR BAKıŞ” SEMINERI   15:16   GÜLCAN KıŞ: MERSIN İÇIN PLAN YOK!   11:33   MAHKEMEDEN CHP KURULTAYLARıNA ONAY: İPTAL TALEBI REDDEDILDI   10:33   MUT’TA YOLLAR DEĞIŞTI, HAYAT KOLAYLAŞTı   10:16   AKDENIZ’DE SOKAKLAR YENILENIYOR: 7 MAHALLEDE DÖNÜŞÜM BAŞLADı   10:11   CHP KURULTAYLARı MAHKEMEDE: İPTAL DAVASıNDA KRITIK VIRAJ  
 
     
   

Özgür Özel ``Buğday Mitingi`` İçin Hayrabolu`da


CHP, Tekirdağ`ın Hayrabolu ilçesinde hububat fiyatlarının düşük açıklanmasını tepki göstermek için ``Buğday Mitingi`` düzenliyor. Çiftçiler miting öncesi, hububat alım fiyatını traktörlü konvoyuyla protesto etti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel de bu konvoya dahil olarak çiftçilere destek verdi.

 

Tarih : 14 Haziran 2024 Cuma 16:03   Okunma : 611

Haber: OKTAY YILDIRIM / Kamera: UMUT EMRE GÖKBULUT

(HAYRABOLU) - Tekirdağ`ın Hayrabolu ilçesinde CHP`nin ``Buğday Mitingi``ne katılan çiftçiler, hububat alım fiyatının düşük açıklanmasını traktörlü konvoyla protesto etti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel de bu konvoya dahil olarak çiftçilere destek verdi. Özel, "Buradaki büyük şikayeti, büyük isyanı duyduk. Geçen hafta yaptığımız bütün görüşmelerde buğdaya tamam böyle bir fiyat verdiniz ama hiç olmazsa 4 lira destekleme vermeniz lazım, onu da hızlı ödemeniz lazım. TMO`nun bunu mutlaka yapması lazım. Ayrıca önceki dönemlerden silolarda buğday dolu, toprak altında buğday dolu. Bu bütün alışveriş rejimini bozuyor diye söyledik ama kimse oralı olmadı. Biz de bugün sizin sesinizi duyurmaya geldik" dedi.

Özel, kendisine kasket hediye eden ve ``Siz bizim sesimiz oldunuz. Buraya geldiğiniz için teşekkür ediyoruz” diyen çiftçilerin ardından pancar üreticisini dinledi. Pancar üreticisi, "Biz GDO`lu ürün istemiyoruz. GDO`lu mısır istemiyoruz şeker pancarı üretmek istiyoruz kendi fabrikamızda, Türkiye`mizin fabrikasında. Şeker pancarı para ediyor. GDO`lu ürünlerden uzak durmak istiyoruz biz. Buğdayımız para yapmıyor. Buğday içler acısı. Geçen sene 8 bin 250 liraydı bu sene açıklanan fiyat 9 bin 250 lira. Bugün TMO`larda vatandaşlarımız gittiğinde hiç kimse randevu alamıyor. Bu nedenle hepimizi tüccarların eline düşürdüler. Tüccarda bugün 7.5 lira 8 lira bandında peşin parayla almaya çalışıyor. Mecbur vermek zorundayız, borcumuz var. Buğdayın bugünkü maliyeti 10 lira" diye konuştu.

Özel de şunları söyledi:

“Biz, bu fiyatları duyduğumuzda Rize`deydik. Rize`de çay üreticisine maliyetin 2 lira altında fiyat vermişlerdi. 19 lira maliyet, 17 lira çay fiyatı. Rize`de isyan vardı. Çay Mitingi yapıyorduk. Oradan Adana`ya gittik. İlk buğdaylar orada oluyor malum güneyde. Orada büyük bir isyan vardı. Hatta biz orada halk buluşması diye belediyeye gittik ama bir anda Buğday Mitingi`ne döndü. O sırada buraya fiyat geldiğinde ve yavaş yavaş artık burada buğday hasadı başlayacak. Buradaki büyük şikayeti, büyük isyanı duyduk. Geçen hafta yaptığımız bütün görüşmelerde buğdaya tamam böyle bir fiyat verdiniz ama hiç olmazsa 4 lira destekleme vermeniz lazım, onu da hızlı ödemeniz lazım. TMO`nun bunu mutlaka yapması lazım. Ayrıca önceki dönemlerden silolarda buğday dolu, toprak altında buğday dolu. Bu bütün alışveriş rejimini bozuyor diye söyledik ama kimse oralı olmadı. Biz de bugün sizin sesinizi duyurmaya geldik. Aslında miting alanına doğru geçtik ama burayı kapattığınızı söylenince, ürünlerini yola döktüler, tepki göstermek için. Basını da buraya getirdik. Şimdi hep beraber miting alanına geçeceğiz. Ümit ediyorum. Tüm Türkiye`ye sesinizi duyuracağız. Hakkınızı almanız için mücadele edeceğiz."

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, konvoyunu başındaki traktörü kullanarak miting alanına geldi.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA