4 Mayıs 2025 Pazar


09:30   ZMO BAŞKANı SUIÇMEZ: "FıNDıK ÜRETICISI KIVI VE KAVAK AĞACı GIBI ALTERNATIFLERE YÖNELMEYE BAŞLıYOR"   09:30   SILIFKE`DE "3. EDEBIYAT FESTIVALI" BAŞLADı   09:27   1 MAYıS`ı TAKSIM`DE KUTLAMAK ISTEYEN 13 KIŞI TUTUKLANDı, 163 KIŞI SERBEST BıRAKıLDı   01:43   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANı TÜLAY HATIMOĞULLARı VAN`DA ÖĞRENCILERLE BULUŞTU   01:38   ÖZGÜR ÖZEL`DEN KONYA MITINGINE ÇAĞRı: DOSTUN EVINDE, VEFANıN, IRFANıN ŞEHRI KONYA`DAYıZ   23:26   ANTALYASPOR KONUK ETTIĞI KONYASPOR`U 1-0 MAĞLUP ETTI   21:41   CHP`LI MURAT BAKAN`DAN ALI YERLIKAYA`YA: ‘MAKUL VATANDAŞ` TANıMıNıZA UYMAYAN HERKES SIZIN IÇIN POTANSIYEL TEHDIT   21:20   EKREM İMAMOĞLU`NDAN 19 MART SÜRECINE ILIŞKIN 45 DAKIKALıK VIDEO   21:19   İMAMOĞLU`NUN AVUKATı KEMAL POLAT: TUTUKLU MÜVEKKILLERIMIN CEZA DAVALARıNı TAKIP ETMEYEYIM ISTIYORLAR. BEN DE VAZGEÇMEYECEĞIM   19:51   KONYALı ÇIFTÇI GIRDI ÜRETIM MALIYETLERINE ISYAN ETTI: "HER GEÇEN YıL BIR ÖNCEKI YıLı ARAR DURUMA GELDIK. EŞIMIZDEN BILEZIK BOZDURUYORUZ"   18:56   1 MAYıS GÖZALTıLARıNDAN 17`SINE TUTUKLAMA ISTENDI   18:42   MAHMUT TANAL, İSTANBUL ADLIYESI ÖNÜNDE AÇıKLAMA YAPTı: "EKMEK GIBI SU GIBI HUKUKA IHTIYACıMıZ VAR"   18:23   ALMANYA ANAYASAYı KORUMA DAIRESI: ALMNANYA IÇIN ALTERNATIF PARTISINI, (AFD) RESMEN AŞıRı SAĞCı OLUŞUM OLARAK SıNıFLANDıRDı   18:15   DENIZ YÜCEL`DEN BAKAN YERLIKAYA`YA OTOBÜS TEPKISI: "GÖREV TANıMıNıZDA MONTAJCıLıK Mı VAR?"   18:05   KONUTU TERK ETMEME TEDBIRI UYGULANAN CHP`NIN OTOBÜS ŞOFÖRÜNÜN IFADESI ORTAYA ÇıKTı: “EMNIYETE VEYA DEVLETE KARŞı KASTI BIR EYLEMIM YOKTUR”   18:03   USTA BAĞLAMA SANATÇıSı YAVUZ TOP HAYATıNı KAYBETTI   18:02   TBMM GENEL KURULU`NU GELECEK HAFTA DA BEKIR BOZDAĞ YÖNETECEK   17:45   AKDENIZ BELEDIYESI KAYYUMUNA ARSA DAVASı... DEM PARTILI BOZAN: "KAYMAKAMKEN SATıLAMAZ DEDIĞIN TAŞıNMAZ SEN KAYYUM OLDUĞUNDA NASıL SATıLABILIR?"   17:32   CHP`LI ŞAHBAZ: “9 YAŞıNDA ZIHINSEL VE FIZIKSEL ENGELLI, YOĞUN BAKıMDA YATAN BIR ÇOCUĞUMUZUN DEVLETIN KORUMASı ALTıNDA CINSEL SALDıRıYA UĞRAMASı KABUL EDILEMEZ”   17:12   CHP ANKARA MILLETVEKILI ADNAN BEKER HAKKıNDA PARLAMENTER SUÇLARı BÜROSUNCA INCELEME BAŞLATıLDıĞı ORTAYA ÇıKTı  
 
     
   

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız: “Toroslar bu badireyi atlatır”


Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, belediyenin 2019 ile 2023 yılları arasında biriken SGK prim ve vergi borcunun 300 milyonu bulduğunu belirterek “Bunların üstesinden gelecek güce sahibiz. Üstelik bizden öncekiler gibi sürekli Toroslar’ın mülkünü satarak yapmayız. Hizmetlerimiz durmaz. Öyle ya da böyle biz sokaklarımızı temizlemeye devam edeceğiz. Kaldırımlarımızı yapmaya devam edeceğiz. Yollarımızı yapmaya devam edeceğiz. Bunları da biz kendi yarattığımız öz bütçe ile, dayanışma ilişkisi ile yapacağız” dedi.

 

Tarih : 1 Ağustos 2024 Perşembe 15:45   Okunma : 1821

“3 yıl boyunca kimse alacağın peşine düşmemiş”

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, SGK prim borcu olan belediyelerin gelirlerine haciz konulmasıyla ilgili tartışmaları Kanal 33 yayınında gazeteci Ahmet Özdemir’in programında değerlendirdi.

SGK prim borçları için 2020 yılının sonunda yapılandırma yapıldığını ancak 3 yıl boyunca kimsenin bu alacağın peşine düşmediğini ifade eden Yıldız, “Ödenmeyen borçla ilgili herhangi bir çalışma yapılmamış. Ne zamana kadar? 31 Mart 2024 seçimlerine kadar. 31 Mart’tan sonra da hükümetin tavrını herkes biliyor” dedi.

“Geriden gelen borç bütçemizin üçte biri”

Toroslar Belediyesinin 2019 ile 2023 yılları arasında ödenmeyen SGK prim ve vergi borcunun belediye bütçesinin üçte birine denk geldiğini ifade eden Yıldız, “Öyle küçük bir paradan söz etmiyoruz. Bunun merkezi hükümetten gelen bir talimatla kesilmesi belediyelerin çalışmasının engellenmesi anlamına geliyor. ‘Biz sizin çalışmanızı engelleyeceğiz kardeşim. Personel maaşlarını vermenizi engelleyeceğim. Standart borçları ödemenizi engelleyeceğim’ anlamına geliyor. İktidar partisinden devraldığımız belediyelerde tek borç vergi ve SGK borçları değil. Biz ilan etmiştik, 800 milyon civarında borçla devraldık, bunun 300 milyonu vergi ve sigorta borçları. Dünya kadar başka borçlar da var. Bu hamlelerin yapılması demek belediyenin diğer yerlere olan borçlarının da ödenememesi demek. Bu iş bir bütün olarak Toroslar’ın mağdur olmasına neden olacak” şeklinde konuştu.

“Hizmetlerimiz durmaz. Kaygılanmaya, telaşlanmaya gerek yok”

Karamsar olmadıklarını, bu sorunu aşabilecek mali güce ve dayanışma bilincine sahip olduklarını kaydeden Yıldız, “Kim ne derse desin, kim ne yaparsa yapsın bizim Toroslar halkına verdiğimiz bir sözümüz var. Biz bu zorlukları aşarız. Bugünler gelip geçer. Yapanın da yaptığı yanına kâr kalmaz. Sonuçta kamunun borcunu tahsil etmeyenler, kamunun borcu bugün aklına gelenler bunun hesabını siyaseten verirler. Bu işin başka bir yanı. Bu borç bugünkü borç değil. 2023, 2022, 2021, 2020… Bu borçlar sorulmamış hiç kimseye. Takibatı yapılmamış ki bu suçtur aslında. Enseyi karartmıyoruz. Kendi özgelirlerimizi artırmak için çaba sarf ediyoruz. Toroslar’da yaşayan bir kısım alicenap vatandaşlarımızın desteğini alıyoruz. Yani hizmetlerimizi durdurmayacağız. Bu badire atlatılır. Bunların üstesinden gelecek güce sahibiz. Toroslar Belediyesi güçlü bir belediye. Üstelik de bizden öncekiler gibi sürekli Toroslar’ın mülkünü satarak yapmayız. Toroslar’ın mülkü yine kalır. Toroslar halkı için kullanılır. Hizmetlerimiz durmaz. Kaygılanmaya, telaşlanmaya gerek yok. Öyle ya da böyle biz sokaklarımızı temizlemeye devam edeceğiz. Kaldırımlarımızı yapmaya devam edeceğiz. Parklarımızı sulamaya, ağaç dikmeye devam edeceğiz. Yollarımızı yapmaya devam edeceğiz. Yayla yollarımızı yapacağız. Çöplerimizi, konteynerlerimizi boşaltmaya, onlara ilişkin yenileme çalışmaları yapmaya devam edeceğiz. Bunları da biz kendi yarattığımız öz bütçe ile, dayanışma ilişkisi ile yapacağız” dedi.

“Toroslar halkı bize güveniyor”

Yıldız, “Bu toplum bize güveniyor. Toroslar halkı bize güveniyor. Bu belediyenin malını, mülkünü, parasını çarçur etmeyeceğimizi, tek delikli kuruşun hesabını vereceğimize güvendiği için ben bu sorunları aşabileceğimizi düşünüyorum. Toroslar Belediyesi güçlü bir belediye. Toroslar halkı alicenap bir halk. Bu sorunları aşmak için herkesin elinden geleni yapacağına inanıyorum. Bu uygulamalardan kaynaklı diyelim ki biz işçilere maaş veremedik, çalıştıramadık. Her bir Toroslu eline süpürgeyi alır ve Toroslar’ı süpürür. Bu konuda müsterih olsunlar. Toroslar’ı tanıyan birisi olarak söylüyorum. Biz bunları aşarız” ifadelerini kullandı.

“Belediyeleri mağdur ederek alınan para emekliye gitmeyecek”

“Halkımız bunun hesabını kitabını yapacaktır. Buradan siyasi bir sonuç elde etmeye çalışanlar boşuna beklerler” değerlendirmesini yapan Başkan Abdurrahman Yıldız sözlerini şöyle sürdürdü: “Emeklilerin maaşlarının bu kadar yıl bu düzeyde tutulması eğer belediyelerin SGK borçlarını ödememesinden kaynaklıysa, 2023’te, 2022’de, 2021’de, 2020’de, 2019’da emekliler yine bu düzeyde maaş alıyorlardı. Bu kadar düşük maaş almalarının sebebi, belediyelerin borçlarını ödememesiyse o zaman şunu sorarım: Kardeşim siz niye yıllarca emeklilere zulmettiniz? Zamanında tahsil etseydiniz paraları. Madem ki bu paraları tahsil ettiğinizde emeklilerin maaşlarını yükseltme imkanına sahiptiniz. Refah içinde yaşatsaydınız emeklileri. Burada bir samimiyetsizlik var. Böyle bir şey olmayacağını herkes biliyor. En başta da emeklilerimiz bilsinler. Belediyeleri mağdur ederek, belediyeleri kilitleyerek tahsil edilecek paradan bir delikli kuruş emeklilere gitmeyecek. SGK’nın verdiği bu açıklarla, bütçedeki bu açıklarla bizden toplanan paraların hiçbiri vatandaşa dönmeyecek. Bizden para toplarken büyük şirketlerin vergi borcunu affediyor.”






Paylaş :
Etiketler :  Toroslar Belediyesi, Mersin, Abdurrahman Yıldız

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA