4 Şubat 2026 Çarşamba


16:51   "SEPIYOLIT MADENI OCAĞı PROJESI’NE" KARŞı EYLEM... URUŞLULAR DERNEĞI BAŞKAN YARDıMCıSı KARATAŞ: "BEYPAZARı VE GÜDÜL OLARAK MADENCILERE VERILECEK BIR KARıŞ TOPRAĞıMıZ YOKTUR"   16:50   SURIYE VE RUSYA ASKERI IŞ BIRLIĞI ÜZERINE GÖRÜŞTÜ   16:49   SÜREÇ KOMISYONUNDA "ORTAK RAPOR" TOPLANTıSı... MURAT EMIR: "ATıLMASı GEREKEN ADıMLARLA ILGILI BÜYÜK ORANDA GÖRÜŞ BIRLIĞI OLDUĞUNU SÖYLEYEBILIRIM"   16:49   CHP’LI BAŞARıR’DAN EPSTEIN BELGELERINE ILIŞKIN TBMM’YE ÇAĞRı: "TBMM BU OLAYA EL ATARAK, BU OLAYLA ILGILI MESAJLARıNı VEREREK TÜM DÜNYAYA SES OLMALıDıR"   15:29   TOROSLAR’ıN DOĞAL YAŞAM ALANı HAYVANSEVERLERDEN TAM NOT ALDı   14:54   ÖNDER AKSAKAL: "SDG/YPG’NIN KENDINI FESHETMEDIĞINI SÖYLEYEBILIYORUZ"   14:53   TOKİ MAĞDURU VATANDAŞTAN ÖZGÜR ÖZEL’E: "BIZIMLE OLUN, YARDıMCı OLUN. NEYE IMZA ATTıĞıMıZı BILELIM"   14:51   İYİ PARTI GRUP TOPLANTıSı... DERVIŞOĞLU: "ANADOLU HUZURA, BINLERCE TÜRK’ÜN, KÜRT’ÜN VE BEBEKLERIN KATILI İMRALı CANISI, UMUDA DEĞIL, MEZARA KAVUŞUNCAYA KADAR BIZ BURADAYıZ"   14:50   6 ŞUBAT DEPREMLERININ ÜÇÜNCÜ YıLı… KAHRAMANMARAŞ’TA EĞITIMDE YAŞANAN SORUNLAR DEVAM EDIYOR   12:20   JEOLOJI MÜHENDISLERI’NDEN 6 ŞUBAT’ıN 3. YıLıNDA SERT UYARı: “BU BIR KADER DEĞIL, YÖNETIM KRIZI”   11:51   DILEK İMAMOĞLU’NDAN SERT TEPKI: “AILEMI SIYASI HESAPLARA ALET ETMEYIN!”   10:10   TARSUS’TA ÜRETICININ YOLU YENILENDI: KARABUCAK CADDESI ASFALTLANDı, ULAŞıM NEFES ALDı   10:05   ANAMUR’DA DERS SEÇIMI MANEVI KAZANCA DÖNÜŞTÜ: KUR’AN-ı KERIM HEDIYESIYLE ANLAMLı BULUŞMA   09:22   GENÇ İŞSIZLIĞINE KARŞı GÜÇ BIRLIĞI: AKDENIZ’DE “GENÇ ADıMLAR KARIYER YOLU” BAŞLADı   09:19   MERSIN ROMAN ÖDÜLÜ’NDE REKOR BAŞVURU: 140 ESER ARASıNDAN “HALEP YOLU” BIRINCI SEÇILDI   01:10   “GROSERI’DEN RAMAZAN’A ÖZEL İFTAR: ALıŞVERIŞI BIRLIK SOFRASıNA TAŞıYOR”   16:06   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL’DEN EPSTEIN BELGELERINDE ADı GEÇEN MÜCAHIT ÖREN’E TEPKI: LAYıĞıNı BULACAKSıN IFTIRACı   16:05   MUSTAFA DESTICI’DEN, EPSTEIN OLAYıNA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "ÇOCUKLARA DOKUNANıN YAŞAMA HAKKı OLMAMALıDıR"   16:04   KIEV’I ZIYARET EDEN NATO GENEL SEKRETERI RUTTE: UKRAYNA’YA DESTEK DEVAM EDECEK   15:01   KADıGIL, KıZıNıN ISTISMARA UĞRADıĞıNı IDDIA EDEN ANNEYI ZIYARET ETTI... KADıGIL’DEN BAKAN TUNÇ’A: “BELEDIYE BAŞKANLARıNı TUTUKLAMAKTAN VAKIT BULUP TECAVÜZCÜLERLE ILGILENMEYE ZAMANıN OLACAK Mı?”  
 
     
   

CHP Altındağ İlçe Başkanlığı, Altındağ`daki köpek mezarlarına ilişkin açıklama yaptı: Süreci yakından takip ediyoruz


CHP Altındağ İlçe Başkanı Gökhan Urun, "Altındağ Belediyesi tarafından gerçekleştirildiği iddia edilen hayvan katliamına ilişkin olarak, sürecin yakından takipçisi olduğumuzu ilan ediyoruz" dedi.

 

Tarih : 9 Ağustos 2024 Cuma 19:57   Okunma : 720

(ANKARA) - CHP Altındağ İlçe Başkanı Gökhan Urun, "Altındağ Belediyesi tarafından gerçekleştirildiği iddia edilen hayvan katliamına ilişkin olarak, sürecin yakından takipçisi olduğumuzu ilan ediyoruz" dedi.

Altındağ ilçesinde çevresi çitlerle kapalı bir alanda katledilmiş halde onlarca köpek bulundu. CHP Altındağ İlçe Başkanlığı konuya ilişkin açıklama yaptı. CHP Altındağ İlçe Başkanı Gökhan Urun, İl Başkanlığı`nın olayın yaşandığı andan itibaren olay yerinde süreci takip ettiklerini söyledi.

AKP`li Altındağ Belediyesi Veteriner Şube Müdürü Emre Çınar`ın gözaltında olduğunu hatırlatan Urun, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Dün geceden beri özenle ve bir o kadar da dehşetle takip ettiğimiz üzere, Altındağ Belediyesi tarafından gerçekleştirildiği iddia edilen ‘hayvan katliamı’na ilişkin olarak, sürecin yakından takipçisi olduğumuzu sizlere ilan ediyoruz.

Akşam saatlerinde, duyarlı genç bir vatandaşımızın, büyük araçların dorselerinde fark ettiği köpeklerin akıbetini takip etmesi üzerine ortaya çıkan bu elim olay ile ilgili, haber aldığımız andan itibaren; Ankara İl Başkanımız Ümit Erkol ve Ankara Milletvekillerimiz Aliye Timisi Erseven ve Deniz Demir ile sürekli irtibat ve görüşme yaparak şahsım ve İl Başkan Yardımcımız Zafer Gür, Altındağ Belediye Grup Başkanvekilimiz Ülkü Altundaşar ve meclis üyelerimiz Gökçen Benay Birdoğan, Mehmet Çoban; ilçe yöneticilerimiz, kadın ve gençlik kollarımızdan oluşan geniş bir ekiple, saat 22:30 sularında olay yerine intikal edilmiştir.

Olay yerine varan kadrolarımız, Altındağ Belediyesi’ne ait iş makinalarıyla açıldığı tahmin edilen, yaklaşık 2 katlı bir apartman yüksekliğinde derin ve geniş bir çukur içerisinde, katledilen hayvanları görmüşlerdir.

Betimlerken dahi boğazımıza düğümlenen bu tabloda; çöp poşeti içinde bulunan, kiminin boğazında ip görülen, vücudunda enjektör izleri bulunan, köpek cesetlerinin yer aldığı vahim bir olaya şahit olunmuştur.

İhbarlar üzerine Jandarma Asayiş Ekipleri, Tarım Müdürlüğü’nden veteriner hekimler olay yerine gelmiştir. Barınağın kamera görüntüleri savcılığa teslim edilmiş olup, 7 adet hayvan dostumuz da Keçiören İlçesi Etlik Mahallesi’nde bulunan Veteriner Kontrol Araştırma Enstitüsü’ne gönderilmiştir. Gece 03:30 sularında, bölgede bulunan kadrolarımız olay yerinden ayrılmışlardır.

Sabah saatlerinde Altındağ Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, olay yerinin bir hayvan mezarlığı olduğu ve ilçe sınırlarında doğal olan/olmayan, çeşitli sebeplerle ölümü gerçekleşen hayvanların toplanarak definlerinin yapıldığı belirtilmiştir. Söylemekten bile utandığımız, kafası kesik hayvan dostlarımızın hangisinin ölümünün doğal olduğunu kamuoyunun takdirine sunmaktayız.

Aynı açıklamada, bu defin işlemlerinin, ‘belediye ekiplerince alınıp toplum sağlığına zarar vermeyecek şekilde gömülmesinden ibaret’ olduğu da belirtilmiştir. Bir an için olayın bir ‘katliam’ olduğunu düşünmesek dahi; karşılaştığımız tabloda, çevredeki kokular, bedenlerin bir kısmının dışarıda olması, hijyen kurallarının yerine getirilmemesi gibi unsurlar göz önüne alındığında, toplum sağlığı için nasıl bir özen gösterildiği de ayrı bir tartışma konusudur.

Yine Altındağ Belediyesi’nin açıklamasında, ‘Ankara’nın en büyük ve en modern Hayvan Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi’nin yapımı için çalışmaların başladığı’ belirtilmiştir. Bahsi geçen merkezin yapımı için, 04 Nisan 2024 tarihli ilk belediye meclis toplantısında, CHP Grubumuzun imzasıyla, ilçemiz sınırlarında bir hayvan barınağı yapılması, kısırlaştırma işlerinin düzenli olarak yapılarak kontrollerinin sağlanması ve bir hayvan mezarlığı yapılması yönünde önerge verilmiş; kabul edilen önerge sonrası AKP-MHP grubundan, yasal olmadığına dair sesler yükselmiştir.

Altındağ Belediyesi Veteriner Şube Müdürü Emre Çınar dahil bazı personelin gözaltında olduğunu, süreci tüm şeffaflığımızla ve özenle takip edeceğimizi bildiririz."






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA