6 Şubat 2026 Cuma


18:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN DEPREM BÖLGESINDE NET MESAJ: “ATATÜRK’ÜN PARTISI YENIDEN IKTIDAR OLACAK, HERKESI KUCAKLAYACAK”   18:30   “ANAHTAR VERDIK DEMEKLE HAYAT NORMALLEŞMIYOR” NAZLıAKA’DAN 6 ŞUBAT RAPORU: KONTEYNERLERDE KALıCı YOKSULLUK, KADıNLAR VE ÇOCUKLAR EN BÜYÜK BEDELI ÖDÜYOR   15:31   SOL PARTI’DEN KEÇIÖREN SALDıRıSıNA SERT TEPKI: “GERI ADıM YOK, LAIKLIĞI HER YERDE SAVUNACAĞıZ”   15:21   ÖZGÜR ÖZEL’DEN DEPREMIN 3. YıLıNDA ADıYAMAN ÇıKARMASı: “BIZ GARIBAN DEĞIL, GURURLU İNSANLARıZ”   11:01   YÜNLE DOKUNAN SINEMA HAFıZASı MERSIN’DE HAYAT BULDU   10:20   YARıM KALAN BIR BESTE, SONSUZ BIR HATıRA: LAÇIN AKYOL MERSIN’DE MÜZIĞIN KALBINDE ANıLıYOR   10:17   AKDENIZ’DE 8 BIN 500 KONTEYNER HIJYEN KALKANıNA ALıNDı   10:15   DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN: “BU ÜLKEDE DEPREM DEĞIL, BILIMSIZLIK VE İHMALLER CAN ALıYOR”   10:09   YUMURTALıK’TA BELEDIYECILIK YALNıZCA HIZMET DEĞIL, VICDAN MESELESI   10:07   OCAK ENFLASYONU DENGELERI ALTÜST ETTI: 2026 İÇIN YÜZDE 20 HAYALI BITTI, FAIZLER YENIDEN YÜKSELIŞTE   01:45   MERSIN’DE GÜVEN MESAJı: İŞ DÜNYASı VE EMNIYET EL ELE   01:01   SEÇER VE ÖZEL, DEPREMIN 3. YıLıNDA HATAY’DA: “BU ACıYı UNUTTURMAYACAĞıZ”   16:51   "SEPIYOLIT MADENI OCAĞı PROJESI’NE" KARŞı EYLEM... URUŞLULAR DERNEĞI BAŞKAN YARDıMCıSı KARATAŞ: "BEYPAZARı VE GÜDÜL OLARAK MADENCILERE VERILECEK BIR KARıŞ TOPRAĞıMıZ YOKTUR"   16:50   SURIYE VE RUSYA ASKERI IŞ BIRLIĞI ÜZERINE GÖRÜŞTÜ   16:49   SÜREÇ KOMISYONUNDA "ORTAK RAPOR" TOPLANTıSı... MURAT EMIR: "ATıLMASı GEREKEN ADıMLARLA ILGILI BÜYÜK ORANDA GÖRÜŞ BIRLIĞI OLDUĞUNU SÖYLEYEBILIRIM"   16:49   CHP’LI BAŞARıR’DAN EPSTEIN BELGELERINE ILIŞKIN TBMM’YE ÇAĞRı: "TBMM BU OLAYA EL ATARAK, BU OLAYLA ILGILI MESAJLARıNı VEREREK TÜM DÜNYAYA SES OLMALıDıR"   15:29   TOROSLAR’ıN DOĞAL YAŞAM ALANı HAYVANSEVERLERDEN TAM NOT ALDı   14:54   ÖNDER AKSAKAL: "SDG/YPG’NIN KENDINI FESHETMEDIĞINI SÖYLEYEBILIYORUZ"   14:53   TOKİ MAĞDURU VATANDAŞTAN ÖZGÜR ÖZEL’E: "BIZIMLE OLUN, YARDıMCı OLUN. NEYE IMZA ATTıĞıMıZı BILELIM"   14:51   İYİ PARTI GRUP TOPLANTıSı... DERVIŞOĞLU: "ANADOLU HUZURA, BINLERCE TÜRK’ÜN, KÜRT’ÜN VE BEBEKLERIN KATILI İMRALı CANISI, UMUDA DEĞIL, MEZARA KAVUŞUNCAYA KADAR BIZ BURADAYıZ"  
 
     
   

CHP`li Hasan Öztürkmen: Kızılay`ın verdiği altın madalyada altın oranı sıfır çıktı


CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, Kızılay`ın yardımseverlere verdiği "altın madalya beratı”ndaki altın oranının binde sıfır olduğunu tespit ettiklerini açıkladı. Öztürkmen, Kızılay`a "Yardımseverleri kandırmaya utanmıyor musunuz? Siz yardımseverlere `tenekeden madalya beratı` verseniz dahi yine aynı şevk ve gururla alacaklarını bilmiyor musunuz? Siz bu milletin dara düşene karşılıksız yardım etme kültürünün yüksekliğinden bihaber misiniz" diye tepki gösterdi.

 

Tarih : 19 Eylül 2024 Perşembe 11:13   Okunma : 377

(ANKARA) - CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, Kızılay`ın yardımseverlere verdiği "altın madalya beratı”ndaki altın oranının binde sıfır olduğunu tespit ettiklerini açıkladı. Öztürkmen, Kızılay`a "Yardımseverleri kandırmaya utanmıyor musunuz? Siz yardımseverlere `tenekeden madalya beratı` verseniz dahi yine aynı şevk ve gururla alacaklarını bilmiyor musunuz? Siz bu milletin dara düşene karşılıksız yardım etme kültürünün yüksekliğinden bihaber misiniz" diye tepki gösterdi.

Gaziantep`te yaşayan Ahmet Fahri Doğanlar, Kızılay`a 35 ünite kan bağışı yaptı. Doğanlar`a, Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz imzalı bir teşekkür mektubuyla birlikte "altın madalya beratı" teslim edildi. Ancak Doğanlar`a verilen madalyanın altın olmadığı anlaşıldı. CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, Gaziantep Altın Evi`nin madalya üzerinde yaptığı inceleme sonrası verdiği raporu paylaştı. Rapora göre "altın" diye verilen madalya, sarıya boyanmış binde 925 oranında gümüş çıktı. Öztürkmen`in konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"Gaziantep`te yaşayan Ahmet Fahri Doğanlar, büyük bir yardımseverlik örneği göstererek düzenli kan bağışı yaptı. Verdiği kan miktarı 35 üniteye ulaşınca Kızılay tarafından aranarak kendisine altın madalya beratı taktim edileceği belirtildi. Kızılay Gaziantep Şubesi`ne giden Doğanlar, Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz imzalı bir teşekkür mektubuyla birlikte altın madalya beratını teslim aldı.

Doğanlar gururluydu. Karşılık beklemeden yaptığı bağışlarla hasta insanlara yardımcı olmanın mutluluğunu yaşıyordu. Ve hatıra olarak aldığı madalyayı çocuklarına bırakacaktı. Doğanlar bir süre sonra madalyayı görmek isteyen kuyumcu bir arkadaşına gösterdi. Kuyumcu madalyayı inceledikten sonra altın olmadığını söyledi. Doğanlar neye uğradığını şaşırdı. Bir yanlışlık olabilir diye başka bir kuyumcuya daha gösterdi. Ondan da aynı yanıtı aldı.

Zaten hiçbir karşılık beklemeden gönüllü olarak kan bağışlarında bulunmuştu ve madalya onun için manevi bir hatıraydı. Ancak değersiz bir metalin `altın madalya` denerek kendisine verilmesine hem içerlemiş hem de kızmıştı. Her ne kadar 6 Şubat depremlerinde, depolarındaki çadırları depremzedelere dağıtmak yerine başka kurumlara satmışsa da köklü bir kurumdu ve yardımsever vatandaşları aldatmak Kızılay`a yakışmıyordu.

Bunun üzerine madalyanın altın olmadığını teyit etmek ve belgelemek için Gaziantep Kuyumcular Ve Sanatkarlar Esnaf Odası`na başvurdu. Ardından madalyanın incelenmesi için Gaziantep Ayar Evi`ne teslim etti. Birkaç gün sonra incelemenin sonucu çıktı. Gaziantep Ayar Evi`nden verilen rapora göre Kızılay`ın altın madalyasında altın oranı binde sıfırdı. Yani madalyada hiç altın kullanılmamıştı. İncelemeye göre madalya binde 925 oranında gümüşten yapılmıştı."

"Altın olmayan bir madalyayı neden `altın madalya beratı` diye verdiniz?"

Öztürkmen açıklamasının devamında Kızılay`a ve Cumhurbaşkanlığı`na şu soruları yöneltti:

"Altın olmayan bir madalyayı neden `altın madalya beratı` diye verdiniz? Zaten maddi bir beklentisi olmadan üniteler dolusu kan bağışında bulunan yardımseverleri neden kandırdınız? Siz yardımseverlere `tenekeden madalya beratı` verseniz dahi yine aynı şevk ve gururla alacaklarını bilmiyor musunuz? Siz bu milletin dara düşene karşılıksız yardım etme kültürünün yüksekliğinden bihaber misiniz? Sizlere yabancı olan bu duyguların milletimizde yüksek derecede mevcut olduğunu ne zaman öğreneceksiniz?"

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA