4 Şubat 2026 Çarşamba


16:51   "SEPIYOLIT MADENI OCAĞı PROJESI’NE" KARŞı EYLEM... URUŞLULAR DERNEĞI BAŞKAN YARDıMCıSı KARATAŞ: "BEYPAZARı VE GÜDÜL OLARAK MADENCILERE VERILECEK BIR KARıŞ TOPRAĞıMıZ YOKTUR"   16:50   SURIYE VE RUSYA ASKERI IŞ BIRLIĞI ÜZERINE GÖRÜŞTÜ   16:49   SÜREÇ KOMISYONUNDA "ORTAK RAPOR" TOPLANTıSı... MURAT EMIR: "ATıLMASı GEREKEN ADıMLARLA ILGILI BÜYÜK ORANDA GÖRÜŞ BIRLIĞI OLDUĞUNU SÖYLEYEBILIRIM"   16:49   CHP’LI BAŞARıR’DAN EPSTEIN BELGELERINE ILIŞKIN TBMM’YE ÇAĞRı: "TBMM BU OLAYA EL ATARAK, BU OLAYLA ILGILI MESAJLARıNı VEREREK TÜM DÜNYAYA SES OLMALıDıR"   15:29   TOROSLAR’ıN DOĞAL YAŞAM ALANı HAYVANSEVERLERDEN TAM NOT ALDı   14:54   ÖNDER AKSAKAL: "SDG/YPG’NIN KENDINI FESHETMEDIĞINI SÖYLEYEBILIYORUZ"   14:53   TOKİ MAĞDURU VATANDAŞTAN ÖZGÜR ÖZEL’E: "BIZIMLE OLUN, YARDıMCı OLUN. NEYE IMZA ATTıĞıMıZı BILELIM"   14:51   İYİ PARTI GRUP TOPLANTıSı... DERVIŞOĞLU: "ANADOLU HUZURA, BINLERCE TÜRK’ÜN, KÜRT’ÜN VE BEBEKLERIN KATILI İMRALı CANISI, UMUDA DEĞIL, MEZARA KAVUŞUNCAYA KADAR BIZ BURADAYıZ"   14:50   6 ŞUBAT DEPREMLERININ ÜÇÜNCÜ YıLı… KAHRAMANMARAŞ’TA EĞITIMDE YAŞANAN SORUNLAR DEVAM EDIYOR   12:20   JEOLOJI MÜHENDISLERI’NDEN 6 ŞUBAT’ıN 3. YıLıNDA SERT UYARı: “BU BIR KADER DEĞIL, YÖNETIM KRIZI”   11:51   DILEK İMAMOĞLU’NDAN SERT TEPKI: “AILEMI SIYASI HESAPLARA ALET ETMEYIN!”   10:10   TARSUS’TA ÜRETICININ YOLU YENILENDI: KARABUCAK CADDESI ASFALTLANDı, ULAŞıM NEFES ALDı   10:05   ANAMUR’DA DERS SEÇIMI MANEVI KAZANCA DÖNÜŞTÜ: KUR’AN-ı KERIM HEDIYESIYLE ANLAMLı BULUŞMA   09:22   GENÇ İŞSIZLIĞINE KARŞı GÜÇ BIRLIĞI: AKDENIZ’DE “GENÇ ADıMLAR KARIYER YOLU” BAŞLADı   09:19   MERSIN ROMAN ÖDÜLÜ’NDE REKOR BAŞVURU: 140 ESER ARASıNDAN “HALEP YOLU” BIRINCI SEÇILDI   01:10   “GROSERI’DEN RAMAZAN’A ÖZEL İFTAR: ALıŞVERIŞI BIRLIK SOFRASıNA TAŞıYOR”   16:06   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL’DEN EPSTEIN BELGELERINDE ADı GEÇEN MÜCAHIT ÖREN’E TEPKI: LAYıĞıNı BULACAKSıN IFTIRACı   16:05   MUSTAFA DESTICI’DEN, EPSTEIN OLAYıNA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "ÇOCUKLARA DOKUNANıN YAŞAMA HAKKı OLMAMALıDıR"   16:04   KIEV’I ZIYARET EDEN NATO GENEL SEKRETERI RUTTE: UKRAYNA’YA DESTEK DEVAM EDECEK   15:01   KADıGIL, KıZıNıN ISTISMARA UĞRADıĞıNı IDDIA EDEN ANNEYI ZIYARET ETTI... KADıGIL’DEN BAKAN TUNÇ’A: “BELEDIYE BAŞKANLARıNı TUTUKLAMAKTAN VAKIT BULUP TECAVÜZCÜLERLE ILGILENMEYE ZAMANıN OLACAK Mı?”  
 
     
   

CHP`lilerin Esenyurt nöbeti... Murat Bakan: “Mücadelemiz sadece hukuki değil, siyasal da olmak zorunda”


CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, Esenyurt Cumhuriyet Meydanı`nda yapılan nöbette; “Bizim mücadelemiz sadece hukuki değil, bir siyasal mücadele olmak zorunda” dedi.

 

Tarih : 6 Kasım 2024 Çarşamba 20:07   Okunma : 441

Haber: ÇAĞATAN AKYOL - Kamera: UMUT EMRE GÖKBULUT

(İSTANBUL) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, Esenyurt Cumhuriyet Meydanı`nda yapılan nöbette; “Bizim mücadelemiz sadece hukuki değil, bir siyasal mücadele olmak zorunda” dedi.

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer`in tutuklanarak yerine kayyum atanmasına karşı CHP`lilerin ilçede başlattığı nöbet devam ediyor. Sabah belediye önünde yapılan eylem, akşam saatlerinde de her gün olduğu gibi Cumhuriyet Meydanı`nda sürdü.

Eyleme CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, Pınar Uzun, Murat Bakan, İstanbul Milletvekili Engin Altay ve CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik de katıldı. Burada konuşan CHP İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Selli Dursun, Özer`e yönelik operasyonun, halkın seçim hakkını hedef alan bir operasyon olduğunu belirtti. Dursun, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz hem halkın özgür seçim hakkını savunacağız hem de Esenyurt`un konuşulması istenmeyen gerçek gündemini, yani halkın gündemini konuşacağız. Esenyurt bir kent suçları müzesidir ve kurucusu da Adalet ve Kalkınma Partisi`dir. İktidarın rant ve talan merkezi olarak gördüğü bu kente hukuksuzluk yoluyla çökmeye çalışmasının sebebi de bu rant hırsıdır. Esenyurt, 2004`ten 2009`a kadar bu iktidardaydı. Alt yapı yetersiz, trafik sıkışık. Okullarda sınıflar 50 öğrencinin üzerinde; insanlar, çocuklarını çevredeki ilçelerde, Beylikdüzü`nde, Avcılar`da okula yazdırmaya çalışıyor. Esenyurt`ta rüzgar almayan düzensiz siteler, sıkışık yaşam alanları her yerde. Bu çarpıklığın sorumlusu AKP yetkilileri ise yeni rant alanları için halkın iradesini yok saymaktan geri durmuyor. Oysa Esenyurt`ta yaşayanların başka meseleleri var. Uyuşturucu ve çeteleşme sokakları, okulları sarmış durumda. Güvenlik kaygısı nedeniyle aileler sokağa çıkmakta tereddüt eder hâle geliyor. Bu güvensizlik, günlük yaşamı derinden etkiliyor. Esenyurt`un kayıt dışı göçmen sorunu var. Kayıtsız göçmenler, kontrolsüz yerleşkelere dönen çok katlı binalar bir güvenlik sorununu da ortaya çıkarıyor.”

“Hukuki gerekçeler üretilerek süreç işletilmiş”

Murat Bakan da Türkiye`de demokrasiyi savunmak için nöbette olduklarına dikkati çekerek şunları dile getirdi:

“Hukukun üstünlüğünü, yargının bağımsızlığını savunmak için buradayız. Ahmet Özer 40 yıl bu devlete hizmet etmiş, asistanlık yapmış, arkasından doktorasını yapmış, doçent olmuş, profesör olmuş, GAP`ta Belediyeler Birliği`nde genel sekreterlik, dekanlık, rektör yardımcılığı yapmış. Kimsenin onu tutuklamak, onun terör örgütü üyesi olduğunu aklına gelmemiş. Her ne hikmetse CHP`den belediye başkanı olunca bir anda, 7 ayda; 40 yıldır bu devlete hizmet eden Ahmet Özer, bir anda terör örgütü üyesi olmaktan, terör örgütüne yardımda bulunmaktan bir soruşturmayla önce gözaltına alınmış, arkasından tutuklanmış ve buraya kayyum atanmış. Ben bu süreci şöyle görüyorum. Önce Esenyurt`ta kayyum atanmaya karar verilmiş. Ondan sonra belediye başkanına bir hukuki gerekçeler üretilerek bu süreç işletilmiş. AKP`nin Grup Başkanı dün Meclis`te dedi ki, ‘Başka kayyum kararları da gelecek`. Bu, şu anlama geliyor. AKP Grup Başkanı neyi söyleyebilir parlamentoda? ‘Yeni yasa teklifi gelecek, Meclis araştırma önergesini birlikte inceleyeceğiz` diyebilir. Bir yere kayyum atanacağını bir grup başkanı, milletvekili parlamentoda söyleyemez. Bunlar siyasi karar. ‘Biz bu siyasi kararı aldık. Önce bunu yargıya uygulatacağız. Arkasından İçişleri Bakanı yargı kararı doğrultusunda kayyum atayacak` demek. Dolayısıyla bizim mücadelemiz sadece hukuki değil, bir siyasal mücadele olmak zorunda. Biz o mücadeleyi burada il ve ilçe başkanlığımızın öncülüğünde sizlerle beraber yürütüyoruz. Bu sürecin sonuna kadar da aynı azimle, aynı kararlılıkla mücadeleye devam edeceğiz.”






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA