18 Haziran 2025 Çarşamba


11:03   CHP’LI BELEDIYE BAŞKANLARı, BANDıRMA’DA DÜZENLENEN AKŞAM YEMEĞINDE BIR ARAYA GELDI   10:08   BÜYÜKŞEHIR’DEN ÖĞRENCILERE YKS ÖNCESI MORAL ETKINLIĞI   09:55   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “VATANDAŞ PAZAR ÇANTASı DEĞIL, ARTıK SABıR TAŞı TAŞıYOR!”   09:23   ZAFER PARTISI GENEL BAŞKANı ÜMIT ÖZDAĞ, ANKARA’DA: İKTIDAR VE DESTEKÇILERINE AYRı, MUHALEFETE AYRı BIR HUKUK UYGULARSANıZ IÇ CEPHEYI SAĞLAMANıZ MÜMKÜN OLMAZ   09:15   SILIFKELI KADıNLARıN YENI BULUŞMA NOKTASı; ATAKENT KADıN ATÖLYESI    21:18    MEZITLI BELEDIYESI KÜLTÜREL MIRASıNA SAHIP ÇıKıYOR, “TAŞ MEKTEP” YAŞAYAN MÜZEYE DÖNÜŞÜYOR   21:13   “YERLI ARAÇLARDA HURDA TEŞVIK UYGULAMASı HAYATA GEÇIRILMELIDIR”   21:04   MOBILYA İHRACATıNA AKDENIZ DOKUNUŞU    20:57   KıRATLı: “MERSIN’IN TÜM OTOYOLLARıNı YENILENIYORUZ”   20:50   AHKİB, YENI PAZARLAR VE NIŞ ÜRÜNLERDE REKOR BÜYÜME YAKALADı   20:40   EVIMIZ ATÖLYE’NIN 47. DURAĞı ENGELSIZ YAŞAM PARKı OLDU   17:05   BAŞKAN TOPRAK HÜNKAR EKREM ÇALıŞKAN: “YENI YOL ARKADAŞLARıMıZLA BÜYÜYOR, GÜÇLENIYORUZ”   14:58    MANSUR YAVAŞ: "HUKUK KIŞIYE, DÜŞÜNCEYE YA DA SIYASI KIMLIĞE GÖRE DEĞIL, EVRENSEL NORMLARA GÖRE IŞLEMELIDIR"   14:15   ÖZGÜR ÖZEL: "DOĞAYı, AĞACı VE ZEYTINI SEVENLERI AK PARTI’NIN SALDıRıSıNA KARŞı OMUZ OMUZA MÜCADELE ETMEYE DAVET EDIYORUM"   10:20   BÜYÜKŞEHIR’IN ERDEMLI EMEKLI EVI’NE BÜYÜK İLGI   10:05   ABD BAŞKANı TRUMP ANLAŞMA SINYALI VERDI, TAHRAN IÇIN TAHLIYE UYARıSı YAPTı   09:28   CHP’ DEN 30 HAZIRAN DEĞERLENDIRMESI: “GÜNDEMIMIZ DAVA DEĞIL, MEYDANLAR”   09:05   BÜYÜKŞEHIR, GÜLÜMSE ALZHEIMER YAŞAM MERKEZINDEN SOSYAL FAALIYETLER   05:23   DİSK GENEL İŞ İZMIR 8 NO’LU ŞUBE BAŞKANı GÜMÜŞTEKIN VE 3 NOLU ŞUBE KADıN KOMISYONU BAŞKANı BILIR TUTUKLANDı   20:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE MECLISI’NIN HAZIRAN AYı 1. BIRLEŞIMI GERÇEKLEŞTIRILDI  
 
     
   

CHP`li Umut Akdoğan`dan "kalıcı yaz saati" uygulamasına tepki: "Bakana cep telefonundan ulaşamadım. Bakanın uyumasını normal, bu insanların sabahın köründe uyanmasını anormal buluyorum"


CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, "kalıcı yaz saati" uygulamasının ekonomiye bir katkısı olmadığını belirterek, "Öğrencilerin veya çalışanların odaklanma, motivasyon sorunu var. Adaptasyon sorunu var. Güvenlik-ulaşım sorunu var. Sabahın erken saatlerinde kalkıp işe giden insanlardan, okula giden insanlardan ailesiyle sorun yaşayanlar var. Bunu kimse görmüyor. Türkiye bir an evvel bu meseleden vazgeçmeli" dedi. Açıklamasının ardından cep telefonundan görüntülü olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar`ı arayan Akdoğan, Bayraktar`ın telefonunu açmamasını "Bir bakan neden uyanmadı demiyorum. Bakanın uyumasını normal, bu insanların sabahın köründe uyanmasını anormal buluyorum. Bakana cep telefonundan ulaşamadım. Ama milyonlarca insan ayakta ve onlara ulaşabildik" diye değerlendirdi.

 

Tarih : 18 Kasım 2024 Pazartesi 08:50   Okunma : 204

(ANKARA) - CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, "kalıcı yaz saati" uygulamasının ekonomiye bir katkısı olmadığını belirterek, "Öğrencilerin veya çalışanların odaklanma, motivasyon sorunu var. Adaptasyon sorunu var. Güvenlik-ulaşım sorunu var. Sabahın erken saatlerinde kalkıp işe giden insanlardan, okula giden insanlardan ailesiyle sorun yaşayanlar var. Bunu kimse görmüyor. Türkiye bir an evvel bu meseleden vazgeçmeli" dedi. Açıklamasının ardından cep telefonundan görüntülü olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar`ı arayan Akdoğan, Bayraktar`ın telefonunu açmamasını "Bir bakan neden uyanmadı demiyorum. Bakanın uyumasını normal, bu insanların sabahın köründe uyanmasını anormal buluyorum. Bakana cep telefonundan ulaşamadım. Ama milyonlarca insan ayakta ve onlara ulaşabildik" diye değerlendirdi.

Eğitime verilen bir haftalık aradan sonra bugün okullar yeniden açıldı. Milyonlarca öğrenci yine "kalıcı yaz saati" uygulaması nedeniyle güne karanlıkta başladı. CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, "kalıcı yaz saati" uygulamasına dikkati çekmek için Konya yolu üzerinde açıklama yaptı. Akdoğan, şunları kaydetti:

"Arkadaşlar sizlere günaydın demek isterdim ama günaydın dersem size yalan söylemiş olurum. Çünkü gün aymamış durumda. Ama emek erken uyanır. Ankaralılar diğer illerimizde olduğu gibi uyandılar ve güne başladılar. Hatta şu saati baz almayın, esas baz alacağımız saat bugün arabasına binip, servisine binip, dolmuşa binip, otobüse binip yola çıkan insanların uyandığı saattir. Yaklaşık 8 senedir Türkiye bu zulümle karşı karşıya. İnsanlar ve hatta horozlar, gün ışığınca uyanırlar, hava karardıktan belli bir süre sonra uyurlar. Bu memleketimizde 1973 yılında beri yılından böyleydi. Ama Berat Albayrak bu konuda ısrarcı oldu, İTÜ`nün bir raporunu gösterdi, bu rapora karşı başka raporlar var idi. Hala var. Hocalarımız Türkiye içinden, yurtdışından çokça araştırmalar yapıyorlar. Bu konunun ekonomiye katkısı olduğu iddia ediliyor. Ancak ekonomik olarak ülkemize bir katkısı olmadığı, hatta zarar verdiği yönünde verilerde var. Bu konuyu konuşan ilk ben değilim. Son konuşanda ben olmayacağım. Ama bu meselenin bir an evvel çözüme kavuşturulması gerekiyor. 

Ekonomik olarak bize bir katkısı yok. Onlar gibi ekonomik olarak katkısı olduğunu farz edelim. Kadınlar ve çocuklar başta olmak üzere çokça insanı bu mesele etkiliyor. Bu sokakta bir güvenlik meselesi haline dönüşmüş durumdadır. Bu pedagojik olarak çocuklara zarar verir durumdadır. Hatta bu eğitim hayatımıza zarar verir durumdadır. Bakın bu konuyu çözemedikleri için ikili eğitim yapan devlet okullarında ders saatlerini 40 dakikadan 30 dakikaya çektiler. Ham hum şaralop bir an önce öğrenciler gelsin, 40 dakikalık dersi 30 dakikada yapsın ve bırakıp gitsin istiyorlar. Çünkü dersin başlama saatini 8`e çektiler. 8`de gelsin, öğlen gitsin. Öğlen gelen hava kararmadan gitsin diye... 30 dakika ders yapan çocukla, 40 dakika ders yapan çocuğu aynı sınava sokuyorlar. Aynı muameleye tabii tutuyorlar. 

Biyolojik saat diye bir şey var, bunu kimse görmüyor. Öğrencilerin veya çalışanların odaklanma, motivasyon sorunu var. Bunu kimse görmüyor. Adaptasyon sorunu var, bunu kimse görmüyor. Güvenlik-ulaşım sorunu var, bunu kimse görmüyor. Sabahın erken saatlerinde kalkıp işe giden insanlardan, okula giden insanlardan ailesiyle sorun yaşayanlar var. Bunu kimse görmüyor. Türkiye bir an evvel bu meseleden vazgeçmeli. Ayrıca Avrupa ile saat farkımız var. Bu borsayı etkiliyor, bu bankacılık sistemini etkiliyor, bu uçuşları etkiliyor. Dolayısıyla ekonomik olarak bir zararı var. Toplumsal olarak bir zararı var. Aynı zamanda elektrik tüketimini de arttıran bir durum var."

Bakan telefona yanıt vermedi

Umut Akdoğan, açıklamasının ardından cep telefonundan görüntülü olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar`ı aradı. Akdoğan, "Sabah işine giden insan farını yakmaz. Aradığımda bakan telefonunu açarsa durumu anlatacağım, açamazsa telefonunu bugün 11`de Plan ve Bütçe Komisyonu`na gelecek orada kendisiyle bu görüntüleri paylaşacağım" diye konuştu.

Akdoğan, Bayraktar`ın telefonunu açmamasına ilişkin, şunları kaydetti:

"Bakan telefonumu açmadı. Çok doğal, kendisi uyanmamış olabilir. Bunu yadırgamıyorum. Bir bakan neden uyanmadı demiyorum. Bakan`ın uyumasını normal, bu insanların sabahın köründe uyanmasını anormal buluyorum. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar`a cep telefonundan ulaşamadım. Ama milyonlarca insan ayakta ve onlara ulaşabildik. Maalesef Türkiye bu ayıbı yaşıyor." 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA