6 Temmuz 2025 Pazar


21:40   CHP PM TOPLANDı... BELEDIYELERE YÖNELIK OPERASYONLARıN ARDıNDAN IZLENECEK YOL HARITASı DEĞERLENDIRILDI   12:31   SABRI TEKLI, YENI MERSIN İDMANYURDU BAŞKANı OLDU   09:18   İSTANBUL BAROSU’NDAN AVUKAT ONUR BÜYÜKHATIPOĞLU’NUN GÖZALTıNA ALıNMASıNA TEPKI   09:16   METEOROLOJI: 10 ILDE SAĞANAK YAĞıŞ BEKLENIYOR   09:14   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “SANDıKTA YENEMEYENLER, KUMPASLA HALKıN IRADESINI SUSTURMAYA ÇALıŞıYOR!”   09:09   BÜYÜKŞEHIR’IN ESTETIK DOKUNUŞLARı İLE MERSIN DAHA DA GÜZELLEŞIYOR   01:12   EKREM İMAMOĞLU: CUMHURIYETIMIZIN TEMELLERININ ATıLDıĞı AMASYA BUGÜN TARIH YAZDı   01:06   CHP’LILERDEN VATAN EMNIYET MÜDÜRLÜĞÜ ÖNÜNDE OTURMA EYLEMI   01:01   AMASYA’DA DEMOKRASI NÖBETI… BINLER ÖZGÜRLÜK VE SANDıK IÇIN MEYDANDAYDı   21:20   CHP’NIN ’’MILLET İRADESINI SAHIP ÇıKıYOR’’ MITINGI... EKREM İMAMOĞLU: BIZ TÜRKIYE’YI SADECE YÖNETMEK IÇIN DEĞIL; ONARMAK, IYILEŞTIRMEK, KALKıNDıRMAK IÇIN YOLA ÇıKTıK   19:40   CHP’LI BELEDIYELERE OPERASYON... KEMAL KıLıÇDAROĞLU: ZALIMIN SONU YAKLAŞTıKÇA ZULMÜ ARTAR   19:34   "DARBE SÜRÜYOR. HALKıN IRADESI GASP EDILIYOR" DIYE PAYLAŞıM YAPAN TIMUR SOYKAN’A "HALKı YANıLTıCı BILGIYI ALENEN YAYMA" SUÇLAMASı   18:45   GAZETECI TIMUR SOYKAN, GÖZALTıNA ALıNDı   16:40   CHP MYK TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "‘BIRINCI PARTIYIM’ DIYENI SEÇIME BEKLIYORUM. KENDINE GÜVENENI SEÇIME BEKLIYORUM. KASıMPAŞA DELIKANLıSıYSAN SEÇIME BEKLIYORUM"   15:45   İSTANBUL TABIP ODASı CHP’LI BELEDIYELERE YÖNELIK OPERASYONA TEPKI GÖSTERDI: BÖYLE GITMEZ! BASKıYLA, ZULÜMLE ABAT OLUNMAZ   15:25   ALI MAHIR BAŞARıR: “BIZE SAHIP ÇıKıN. BIZ ARTıK AKP’NIN YARGıSıNA DEĞIL; HALKıN TERAZISINE, YARGıSıNA GÜVENIYORUZ”   14:50   MEZITLI SOLI POMPEIPOLIS BEACH PARKı YENILENEN YÜZÜYLE ÇOK YAKıNDA HIZMETE AÇıLıYOR   14:40   YÜZME KURSLARıNıN 1. ETABı TAMAMLANDı, SERTIFIKALAR BAŞKAN YıLDıZ’DAN   14:30   19. ULUSAL DAĞCıLıK FESTIVALI, BÜYÜKŞEHIR’IN KATKıLARıYLA GERÇEKLEŞTI   14:20   CHP’LI BELEDIYELERE OPERASYON...CHP ADANA İL BAŞKANı TANBUROĞLU: ZEYDAN KARALAR’ı TUTSAK EDEREK SESINI DUYURMAMAYA ÇALıŞMAYıN, ÇÜNKÜ O SES ADANA’DA MILYONLAR OLUR  
 
     
   

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Siber Güvenlik Başkanlığı kuruldu


Resmi Gazete`de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Siber Güvenlik Başkanlığı kuruldu. Başkanlığa, 135 kadro ihdas edildi.

 

Tarih : 8 Ocak 2025 Çarşamba 01:45   Okunma : 111

(ANKARA) - Resmi Gazete`de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Siber Güvenlik Başkanlığı kuruldu. Başkanlığa, 135 kadro ihdas edildi.

Siber Güvenlik Başkanlığı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, Resmi Gazete`de yayımlandı.

Kararname ile; Cumhurbaşkanlığına bağlı, kamu tüzel kişiliğini haiz, özel bütçeli ve merkezi Ankara`da bulunan Siber Güvenlik Başkanlığı kuruldu. Siber Güvenlik Başkanlığının kuruluşu ile teşkilat, görev, yetki ve sorumluluklarına ilişkin usul ve esaslar düzenlenerek merkez teşkilatına 135 kadro ihdas edildi.

Başkanlığın görev ve yetkileri

Başkanlığın görev ve yetkileri şu şekilde:

"Siber güvenliğin sağlanması amacıyla politika, strateji ve hedefleri belirlemek, eylem planları hazırlamak, mevzuat çalışmalarını yürütmek, ilgili faaliyetlerin koordinasyonunu sağlamak, bunların etkin şekilde uygulanmasını takip etmek. Siber güvenlik konusunda bilinçlendirme, eğitim ve farkındalığı artırma çalışmaları yürütmek.

Siber güvenlik ve bilgi güvenliğini destekleyici projeler yürütmek. Siber güvenlik alanında kamu, özel sektör ve üniversiteler arasındaki işbirliğinin artırılmasına yönelik çalışmalar yapmak. Siber güvenlik ekosistemi ile yerli ve millî ürün ve teknolojilerin geliştirilmesine ve yerli girişimcilerin dünya pazarında rekabetçi konuma gelmesine yönelik çalışmalar yapmak.

Siber güvenliğe ilişkin ihtiyaç duyulan alanlarda Ar-Ge ve teknoloji transferi yapmak. Siber güvenlik ile ilgili yurtiçinde veya yurtdışında düzenlenen tatbikat, etkinlik ve fuarlara katılımın özendirilmesine yönelik çalışmalar yürütmek. Siber güvenlik zafiyetlerinin tespit edilmesi amacıyla çalışmalar yürütmek. Siber güvenlik alanındaki kapasitenin kritik alanlara yönlendirilmesi ve mükerrer yatırımların önlenmesi için öncelikli siber güvenlik alanlarını belirlemek. 

Siber güvenlik acil durum ve kriz yönetim planları oluşturmak, bu planlar çerçevesinde ortak operasyon merkezleri kurmak.Kamu kurum ve kuruluşları tarafından verilecek teşviklere ilişkin görüş bildirmek. Mevzuatla verilen diğer görevleri yapmak."

Başkanlık

Başkanlık; Başkan ve hizmet birimlerinden oluşacak. Yurtiçinde Başkan tarafından, yurtdışında Başkanın teklifi üzerine Cumhurbaşkanı kararıyla temsilcilik kurulabilecek. Başkanlığın en üst amiri olan Başkan, mevzuatla Cumhurbaşkanına karşı sorumlu olacak.

Başkanlığın hizmet birimleri; Siber Savunma Genel Müdürlüğü, Siber Mukavemet Genel Müdürlüğü, Ekosistem Geliştirme Genel Müdürlüğü, Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı, Yönetim Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Hukuk Müşavirliği, Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden oluşacak.

Başkanlığın hizmet birimlerinin görev ve yetkileri, Başkanlığın faaliyet alanına uygun olarak Başkanlık tarafından çıkarılan yönetmelikle düzenlenecek.

Çalışma grupları

Başkanlık, görev alanına giren konularla ilgili olarak bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşları, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, özel sektör temsilcileri ve konu ile ilgili uzmanların katılımı ile çalışma grupları oluşturabilecek.

Düzenleme görev ve yetkisi

Başkanlık; görev, yetki ve sorumluluk alanına giren konularda idari düzenlemeler yapabilecek.

Yetki devri

Başkan ve her kademedeki Başkanlık yöneticisi sınırlarını açıkça belirtmek ve yazılı olmak şartıyla yetkilerinden bir kısmını alt kademelere devredebilecek. Yetki devri, uygun araçlarla ilgililere duyurulacak. Ancak yetki devri, yetki devreden amirin sorumluluğunu kaldırmayacak.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA