11 Ocak 2026 Pazar


17:02   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI 2025 YıLıNDA İKLIM VE SıFıR ATıK YÖNETIMINDE ÖNE ÇıKTı   17:01   TARSUS GERI DÖNÜŞÜM ATÖLYESI’NDE HER MALZEME DEĞER KAZANıYOR    16:55   CHP MERSIN İL GENÇLIK KOLLARı: KYK BURSU, ÜNIVERSITE ÖĞRENCILERININ IHTIYAÇLARıNı KARŞıLAMAK ZORUNDADıR!   16:52   KORAL ÖMÜR’DEN 10 OCAK ÇALıŞAN GAZETECILER GÜNÜ MESAJı   16:47   MESİAD BAŞKANı ADNAN GÜNDOĞDU’DAN 10 OCAK ÇALıŞAN GAZETECILER GÜNÜ MESAJı   16:30   MERSINLI EMEKLILERDEN OTURMA EYLEMI   17:01   “MERSIN’DE ORGANIK TARıM SERTIFIKASı ÜRETICININ KAZANCıNı VE DOĞAYı GÜÇLENDIRIYOR”   16:40   “RAMAZAN ÖKSÜZ: BASıN VE STK’LARLA İSTIŞARE ÖNCELIĞIMIZ”   16:35   “GAZETECILER GERÇEĞIN VE DEMOKRASININ SAVUNUCUSU”   16:31   BAŞKAN NECMI AĞAOĞLU’NDAN 10 OCAK GAZETECILER GÜNÜ MESAJı   16:28   DEVRIMCI EMEKLILER SENDIKASı’NDAN CHP’NIN "MECLIS’I TERKETMEME" EYLEMINE DESTEK   16:11   MARDIN’DE 16 YAŞıNDAKI MELEK AYHAN’DAN GÜNLERDIR HABER ALıNAMıYOR. NAZMIYE AYHAN: "HER YERDE SENI ARıYORUM KıZıM"   16:10   ÖZGÜR ÖZEL: YOLLARA GEÇIŞ GARANTISI VAR, EMEKLIYE GEÇIM GARANTISI YOK   16:09   ABD BAŞKANı TRUMP: "VENEZUELA’NıN BÜYÜK PETROL REZERVLERINDEN UZUN SÜRE YARARLANMAYı HEDEFLIYORUZ"   16:07   AK PARTI, EN DÜŞÜK EMEKLI AYLıĞıNıN 20 BIN LIRAYA ÇıKARıLMASıNA ILIŞKIN TEKLIFI TBMM’YE SUNDU   16:06   DONALD TRUMP: “VENEZUELA DESTEĞI KESILIRSE KÜBA REJIMI HAYATTA KALAMAZ”   21:20   TOROSLAR’DA BIN FIDANLA YEŞIL GELECEK: AĞAÇLANDıRMA SEFERBERLIĞI BAŞLADı   21:05   CHP 2026’YA VITES YÜKSELTTI: ÖZGÜR ÖZEL’DEN “EN UZUN SEÇIM KAMPANYASı” MESAJı   20:50   SINAN ATEŞ DAVASıNDA KRITIK DURUŞMA: “BU BIR TESADÜF DEĞIL, PLANLı BIR CINAYET”   20:33   MERSIN BAROSU’NDAN ÇARPıCı ÇAĞRı: “BU BIR MESLEK MESELESI DEĞIL, HUKUKUN YAŞAMA MESELESIDIR”  
 
     
   

Vatandaştan gelir adaletsizliği ve pahalılık tepkisi: "Dilenci durumuna düştük... Ölmeden öldük zaten"


İktidar partisinin ekonomiye yönelik çizdiği olumlu tabloya karşın Firuzköy Kapalı Pazarı`nda ANKA Haber Ajansı`na konuşan vatandaşlar gelir adaletsizliği ve pahalılıktan yakındı. Bir vatandaş, "Dilenci durumuna düştük, ölmeden öldük" ifadesini kullanırken emekli maaşına yapılan zamma tepki gösteren başka bir vatandaş da yaşadığı geçim sıkıntısını anlatırken, "Yiyen zaten yiyor, yaşayan zaten yaşıyor. Bizim gibi ufak tefekler zaten batıyor..." ifadelerini kullandı.

 

Tarih : 21 Ocak 2025 Salı 10:07   Okunma : 395

Haber: Beril KALELİ - Kamera: Onur DURSUN

(İSTANBUL) - İktidar partisinin ekonomiye yönelik çizdiği olumlu tabloya karşın Firuzköy Kapalı Pazarı`nda ANKA Haber Ajansı`na konuşan vatandaşlar gelir adaletsizliği ve pahalılıktan yakındı. Bir vatandaş, "Dilenci durumuna düştük, ölmeden öldük" ifadesini kullanırken emekli maaşına yapılan zamma tepki gösteren başka bir vatandaş da yaşadığı geçim sıkıntısını anlatırken, "Yiyen zaten yiyor, yaşayan zaten yaşıyor. Bizim gibi ufak tefekler zaten batıyor..." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan il kongrelerine devam ederken enflasyonla mücadelenin başarısından söz ediyor. Erdoğan, son konuşmasında "Esasen işçi, memur, emekli, küçük esnaf, çiftçi gibi kesimlerin gelirlerinde tarihin en büyük artışlarını gerçekleştirdik" ifadelerini kullandı. ANKA Haber Ajansı, Erdoğan`ın bu değerlendirmesini Avcılar Firuzköy Kapalı Pazarı`nda da vatandaşlara sordu.

Gelir adaletsizliği ve pahalılıktan yakınan bir vatandaşa röportaj sırasında bir pazarcı "şafak operasyonuyla alırlar" diye takıldı. O vatandaş da "Aklımızla oynuyorlar, alay ediyorlar. Dilenci durumuna düştük... Alsınlar, alsınlar, ölmeden öldük zaten. Bu yaşadığım kadar daha mı yaşayacağım. Ne gördük ki? biz (yine) gördük de... Çocuklar, torunlar..." diye yanıt verdi.

Vatandaşların ANKA mikrofonuna yaptığı değerlendirmeler şöyle:

"Yiyen zaten yiyor, yaşayan zaten yaşıyor. Bizim gibi ufak tefekler zaten batıyor"

Emekli Ayşe Kılıç: "Aylığı alınca elimde bir şey kalmıyor. Aldığım emekli parasını 1 günde harcasam harcarım. 2 bin 500 lira verdi. Ne edeceğiz 2 bin 500 lirayla. (Elindeki alışveriş poşetini göstererek) 200 lira verdim. Ne aldım, 20 liralık salatalık, 1 kilo biber, 1 kilo dolmalık biber, 1 kilo patlıcan. Başka bir şey yok. Yiyecek pahalı, giyecek pahalı, her şey pahalı. Para yetmiyor. Valla yiyen zaten yiyor, yaşayan zaten yaşıyor. Bizim gibi ufak tefekler zaten batıyor..."

"Zararı var, karı yok"

Bir vatandaş: "Hiçbir şey yapmadı emekli için. Zararı var, karı yok."

"Alsınlar, ölmeden öldük zaten"

Bir vatandaş: "Aklımızla oynuyorlar, alay ediyorlar. Dilenci durumuna düştük. (Pazarcının şafak operasyonuyla alırlar diye takılması üzerine) Alsınlar, alsınlar, ölmeden öldük zaten. Bu yaşadığım kadar daha mı yaşayacağım. Ne gördük ki? biz (yine) gördük de... Çocuklar, torunlar..."

"Millet perişan"

Bir başka vatandaş: Millet perişan. Enflasyon düştü diyorlar, nereye düştü? Şuraya bak, 50 liradan aşağı meyve var mı? Ayda 4 sefer pazara gitsen, 500 liradan 2 bin lira yapar. 2 bin lira pazar parası, 15 lira kira, elektriği, suyu, 20 bin lira. 12 buçuk bin lira emekli maaşı alıyorsan, nasıl geçineceksin?"






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA