16 Eylül 2025 Salı


23:32   AKDENIZ’DE TEMIZLIK SEFERBERLIĞI: 270 KIŞILIK EKIPLE 65 MAHALLEDE 7/24 HIZMET!   22:59   MERSIN’DE TOPRAK KAZANıYOR, İNCIRLE GELECEK YEŞERIYOR!   22:25   ZEYTIN KıYıMı BAŞLADı: AKBELEN’DE DIRENIŞ ÇAĞRıSı!   20:07   SILIFKE CEMIL SUNGUR’A GÖZYAŞLARıYLA VEDA ETTI: BIR DEĞER SESSIZCE UĞURLANDı   11:59   TANDOĞAN’DA TARIH YAZıLDı: CHP’DEN VESAYETE KARŞı DEMOKRASI MANIFESTOSU   11:41   CHP KURULTAYı DAVASı BIR KEZ DAHA ERTELENDI   11:05   MESKİ’DEN ERDEMLI’YE ALTYAPı VE ASFALT ATAĞı: KARGıPıNARı YEPYENI YOL AĞıNA KAVUŞTU   21:36   KADıN EMEĞIYLE İLMEK İLMEK YÜKSELEN MIRAS: MERSIN DOKUMALARı ULUSLARARASı VITRINDE   20:53   MEZITLI’DE KAZA!   16:13   “YA İSTIKLAL YA ÖLÜM!”: SAKARYA ZAFERI’NIN 104. YıLıNDA TARIHE SAYGı   14:12   AFAD UYARDı: SISMIK HAREKETLILIK DEVAM EDIYOR, VATANDAŞLAR TEDBIRLI OLMALı   13:51   TARıM ALARMı: TÜRKIYE HER SAAT 18,5 FUTBOL SAHASı BÜYÜKLÜĞÜNDE TOPRAĞıNı KAYBEDIYOR!   13:27   MERSIN’DE HAREKET VAR: AVRUPA HAREKETLILIK HAFTASı’NDA ŞEHIR SOKAKLARı HAYAT BULUYOR!   12:45   BAYRAMPAŞA BELEDIYE BAŞKANı GÖZALTıNDA: “BAŞıM DIK, ALNıM AKTıR”   12:38   SINEMA PERDESINDEN DOĞAYA UMUT: ALTıN KOZA 5 BIN FIDANLA YEŞERIYOR   12:31   “BAYRAMPAŞA OPERASYONU: SEÇIMLE GELENLERE ŞAFAK BASKıNı, HUKUK SANDıKTA YARGıLANACAK!”   11:09   KıRSALDA KÜLTÜR RÜZGARı: MERSIN’IN YAYLA KONSERLERI KOCAYER’DE COŞKUYLA YANKıLANDı   23:55   MERSIN EMEK VE DEMOKRASI PLATFORMU: “12 EYLÜL REJIMI KÖKTEN TASFIYE EDILMELI”   14:26   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MINIK ÇEVRECI ARAS KAYRETLI ILE BULUŞTU   14:24    ALI BOZAN: “AKDENIZ’IN SEÇILMIŞLERININ CEZAEVINDE TUTSAK EDILDIĞI HER BIR GÜN SUÇ IŞLENIYOR”  
 
     
   

Vatandaştan gelir adaletsizliği ve pahalılık tepkisi: "Dilenci durumuna düştük... Ölmeden öldük zaten"


İktidar partisinin ekonomiye yönelik çizdiği olumlu tabloya karşın Firuzköy Kapalı Pazarı`nda ANKA Haber Ajansı`na konuşan vatandaşlar gelir adaletsizliği ve pahalılıktan yakındı. Bir vatandaş, "Dilenci durumuna düştük, ölmeden öldük" ifadesini kullanırken emekli maaşına yapılan zamma tepki gösteren başka bir vatandaş da yaşadığı geçim sıkıntısını anlatırken, "Yiyen zaten yiyor, yaşayan zaten yaşıyor. Bizim gibi ufak tefekler zaten batıyor..." ifadelerini kullandı.

 

Tarih : 21 Ocak 2025 Salı 10:07   Okunma : 330

Haber: Beril KALELİ - Kamera: Onur DURSUN

(İSTANBUL) - İktidar partisinin ekonomiye yönelik çizdiği olumlu tabloya karşın Firuzköy Kapalı Pazarı`nda ANKA Haber Ajansı`na konuşan vatandaşlar gelir adaletsizliği ve pahalılıktan yakındı. Bir vatandaş, "Dilenci durumuna düştük, ölmeden öldük" ifadesini kullanırken emekli maaşına yapılan zamma tepki gösteren başka bir vatandaş da yaşadığı geçim sıkıntısını anlatırken, "Yiyen zaten yiyor, yaşayan zaten yaşıyor. Bizim gibi ufak tefekler zaten batıyor..." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan il kongrelerine devam ederken enflasyonla mücadelenin başarısından söz ediyor. Erdoğan, son konuşmasında "Esasen işçi, memur, emekli, küçük esnaf, çiftçi gibi kesimlerin gelirlerinde tarihin en büyük artışlarını gerçekleştirdik" ifadelerini kullandı. ANKA Haber Ajansı, Erdoğan`ın bu değerlendirmesini Avcılar Firuzköy Kapalı Pazarı`nda da vatandaşlara sordu.

Gelir adaletsizliği ve pahalılıktan yakınan bir vatandaşa röportaj sırasında bir pazarcı "şafak operasyonuyla alırlar" diye takıldı. O vatandaş da "Aklımızla oynuyorlar, alay ediyorlar. Dilenci durumuna düştük... Alsınlar, alsınlar, ölmeden öldük zaten. Bu yaşadığım kadar daha mı yaşayacağım. Ne gördük ki? biz (yine) gördük de... Çocuklar, torunlar..." diye yanıt verdi.

Vatandaşların ANKA mikrofonuna yaptığı değerlendirmeler şöyle:

"Yiyen zaten yiyor, yaşayan zaten yaşıyor. Bizim gibi ufak tefekler zaten batıyor"

Emekli Ayşe Kılıç: "Aylığı alınca elimde bir şey kalmıyor. Aldığım emekli parasını 1 günde harcasam harcarım. 2 bin 500 lira verdi. Ne edeceğiz 2 bin 500 lirayla. (Elindeki alışveriş poşetini göstererek) 200 lira verdim. Ne aldım, 20 liralık salatalık, 1 kilo biber, 1 kilo dolmalık biber, 1 kilo patlıcan. Başka bir şey yok. Yiyecek pahalı, giyecek pahalı, her şey pahalı. Para yetmiyor. Valla yiyen zaten yiyor, yaşayan zaten yaşıyor. Bizim gibi ufak tefekler zaten batıyor..."

"Zararı var, karı yok"

Bir vatandaş: "Hiçbir şey yapmadı emekli için. Zararı var, karı yok."

"Alsınlar, ölmeden öldük zaten"

Bir vatandaş: "Aklımızla oynuyorlar, alay ediyorlar. Dilenci durumuna düştük. (Pazarcının şafak operasyonuyla alırlar diye takılması üzerine) Alsınlar, alsınlar, ölmeden öldük zaten. Bu yaşadığım kadar daha mı yaşayacağım. Ne gördük ki? biz (yine) gördük de... Çocuklar, torunlar..."

"Millet perişan"

Bir başka vatandaş: Millet perişan. Enflasyon düştü diyorlar, nereye düştü? Şuraya bak, 50 liradan aşağı meyve var mı? Ayda 4 sefer pazara gitsen, 500 liradan 2 bin lira yapar. 2 bin lira pazar parası, 15 lira kira, elektriği, suyu, 20 bin lira. 12 buçuk bin lira emekli maaşı alıyorsan, nasıl geçineceksin?"






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA