5 Şubat 2026 Perşembe


16:51   "SEPIYOLIT MADENI OCAĞı PROJESI’NE" KARŞı EYLEM... URUŞLULAR DERNEĞI BAŞKAN YARDıMCıSı KARATAŞ: "BEYPAZARı VE GÜDÜL OLARAK MADENCILERE VERILECEK BIR KARıŞ TOPRAĞıMıZ YOKTUR"   16:50   SURIYE VE RUSYA ASKERI IŞ BIRLIĞI ÜZERINE GÖRÜŞTÜ   16:49   SÜREÇ KOMISYONUNDA "ORTAK RAPOR" TOPLANTıSı... MURAT EMIR: "ATıLMASı GEREKEN ADıMLARLA ILGILI BÜYÜK ORANDA GÖRÜŞ BIRLIĞI OLDUĞUNU SÖYLEYEBILIRIM"   16:49   CHP’LI BAŞARıR’DAN EPSTEIN BELGELERINE ILIŞKIN TBMM’YE ÇAĞRı: "TBMM BU OLAYA EL ATARAK, BU OLAYLA ILGILI MESAJLARıNı VEREREK TÜM DÜNYAYA SES OLMALıDıR"   15:29   TOROSLAR’ıN DOĞAL YAŞAM ALANı HAYVANSEVERLERDEN TAM NOT ALDı   14:54   ÖNDER AKSAKAL: "SDG/YPG’NIN KENDINI FESHETMEDIĞINI SÖYLEYEBILIYORUZ"   14:53   TOKİ MAĞDURU VATANDAŞTAN ÖZGÜR ÖZEL’E: "BIZIMLE OLUN, YARDıMCı OLUN. NEYE IMZA ATTıĞıMıZı BILELIM"   14:51   İYİ PARTI GRUP TOPLANTıSı... DERVIŞOĞLU: "ANADOLU HUZURA, BINLERCE TÜRK’ÜN, KÜRT’ÜN VE BEBEKLERIN KATILI İMRALı CANISI, UMUDA DEĞIL, MEZARA KAVUŞUNCAYA KADAR BIZ BURADAYıZ"   14:50   6 ŞUBAT DEPREMLERININ ÜÇÜNCÜ YıLı… KAHRAMANMARAŞ’TA EĞITIMDE YAŞANAN SORUNLAR DEVAM EDIYOR   12:20   JEOLOJI MÜHENDISLERI’NDEN 6 ŞUBAT’ıN 3. YıLıNDA SERT UYARı: “BU BIR KADER DEĞIL, YÖNETIM KRIZI”   11:51   DILEK İMAMOĞLU’NDAN SERT TEPKI: “AILEMI SIYASI HESAPLARA ALET ETMEYIN!”   10:10   TARSUS’TA ÜRETICININ YOLU YENILENDI: KARABUCAK CADDESI ASFALTLANDı, ULAŞıM NEFES ALDı   10:05   ANAMUR’DA DERS SEÇIMI MANEVI KAZANCA DÖNÜŞTÜ: KUR’AN-ı KERIM HEDIYESIYLE ANLAMLı BULUŞMA   09:22   GENÇ İŞSIZLIĞINE KARŞı GÜÇ BIRLIĞI: AKDENIZ’DE “GENÇ ADıMLAR KARIYER YOLU” BAŞLADı   09:19   MERSIN ROMAN ÖDÜLÜ’NDE REKOR BAŞVURU: 140 ESER ARASıNDAN “HALEP YOLU” BIRINCI SEÇILDI   01:10   “GROSERI’DEN RAMAZAN’A ÖZEL İFTAR: ALıŞVERIŞI BIRLIK SOFRASıNA TAŞıYOR”   16:06   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL’DEN EPSTEIN BELGELERINDE ADı GEÇEN MÜCAHIT ÖREN’E TEPKI: LAYıĞıNı BULACAKSıN IFTIRACı   16:05   MUSTAFA DESTICI’DEN, EPSTEIN OLAYıNA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "ÇOCUKLARA DOKUNANıN YAŞAMA HAKKı OLMAMALıDıR"   16:04   KIEV’I ZIYARET EDEN NATO GENEL SEKRETERI RUTTE: UKRAYNA’YA DESTEK DEVAM EDECEK   15:01   KADıGIL, KıZıNıN ISTISMARA UĞRADıĞıNı IDDIA EDEN ANNEYI ZIYARET ETTI... KADıGIL’DEN BAKAN TUNÇ’A: “BELEDIYE BAŞKANLARıNı TUTUKLAMAKTAN VAKIT BULUP TECAVÜZCÜLERLE ILGILENMEYE ZAMANıN OLACAK Mı?”  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer: Kadın siyasette de olmalı sokakta da


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer “Hiçbir zaman kadın-erkek ayrımı yapmadım. Kadın siyasette de olmalı sokakta da. Kadın; mühendis de olmalı, şoför de olmalı, usta da olmalı. Ben, her zaman sizin yanınızdayım. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da birlikteliğimizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

 

Tarih : 9 Mart 2025 Pazar 10:46   Okunma : 380

(MERSİN) - Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer “Hiçbir zaman kadın-erkek ayrımı yapmadım. Kadın siyasette de olmalı sokakta da. Kadın mühendis de olmalı, şoför de olmalı, usta da olmalı. Ben, her zaman sizin yanınızdayım. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da birlikteliğimizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, Büyükşehir Belediyesi tarafından "Kadının Her İşe Hakkı, Her İşte Emeği Var" sloganıyla Galatasaray Meydanı`nda düzenlenen 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Etkinliği`ne katıldı, kadınlarla bir araya geldi. Başkan Seçer ve Meral Seçer, alandaki kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü`nü kutladı. Başkan Seçer ve Meral Seçer, alana girişte kadınlar tarafından şarkılarla karşılandı.

Başkan Seçer ve Meral Seçer alanda ilk olarak, Bisikletli Kadınlar Amatör Ritim Topluluğu`nu dinledi, kadınların eğlencesine ortak oldu. Ardından alanda yer alan Üretici Kadın Stantları`nı gezen Vahap Seçer ve Meral Seçer, stant sahiplerinden çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Vahap Seçer ve Meral Seçer, TADEKA Kadın Ritim Grubu`nu da dinledi, sohbet etti.

‘Kadın, Hak, Emek` diyen kadınlar; konserler, aktiviteler ve üretici kadın stantlarının yer aldığı etkinliklerle dolu dolu bir gün geçirme fırsatı buldu. Kadınlarla sohbetinde etkinlikte gördükleri tablonun kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Seçer, insanları bu tip etkinliklerle bir araya getirmenin önemine değindi.

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi tarafından düzenlenen etkinlik, renkli görüntülere sahne oldu. Üretici Kadın Stantları`nda ise kentte faaliyet gösteren dernekler yer aldı. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği tarafından Meral Seçer`in yakasına mor kurdele takılırken, Başkan Seçer ve Meral Seçer`e çeşitli hediyeler de takdim edildi. Mersinden Kadın Kooperatifi tarafından da Vahap Seçer ve Meral Seçer`in bileklerine baharı ve iyi dilekleri simgeleyen marteniçkalar bağlandı. Başkan Seçer ve Meral Seçer, ayrıca Büyükşehir Belediyesi Nikah ve Etkinlik Salonu`nda Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ve Kadın Adayları Destekleme Derneği (KA.DER) iş birliğinde gerçekleştirilen ‘Kadının İnsan Hakları` konulu seminere katılım sağladı.

“Mustafa Kemal Atatürk demek, kadın haklarını savunmak demek”

Vahap Seçer 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü`nü “Kendi dünyamda hiçbir zaman kadın-erkek ayrımı yapmadım. Kadın ve erkek maalesef her toplumda birbirine eşit kabul edilmiyor ama bizim için böyle bir durum yok. Ben bir belediye başkanıyım ve siyasetçiyim. Siyaset demek; toplum ve halk demek. Siyaset, sizin dünya görüşünüzün topluma yansıtılması demek. Örneğin, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı, Cumhuriyet Halk Partisi`nin belediye başkanı. Cumhuriyet Halk Partisi demek, Mustafa Kemal Atatürk demek, onun görüşleri demek. Mustafa Kemal Atatürk demek günümüzde daha yeni düşünmeye başladığımız hatta birçok toplumun ne düşünüp ne uygulamaya alabildiği kadın haklarını savunmak demek” sözleriyle kutladı.

Kadınları ilgilendiren her konuda iş birliği yapılarak başarılı olunabileceğini vurgulayan Seçer “Eğer toplumla iş birliği yapmazsak başarılı olma oranımız düşük olur. Uygulayacağınız her projede bir işi ucundan tutmak değil kavramak lazım. Yani kadın ‘Ben ayakta duracağım, benim de hakkım var. Ben sesimi duyurmak ve yükseltmek istiyorum` dediği noktada bunu ucundan tutarak yapmayacak. Ya da ben Belediye Başkanı olarak ‘Mersin özgür, modern, çağdaş, özgürce herkesin fikirlerini söyleyebileceği ve mutlu yaşadığı bir kent` dememiz için her şeyi tam anlamıyla yapmamız lazım” diye konuştu.

“Kadın siyasette de sokakta da olmalı”

Başkan Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak kadınlara yönelik birçok proje ve hizmet hayata geçirdiklerini ve bunu artırarak devam edeceklerini sözlerine ekleyerek, “Kadın her yerde olmalı. Kadın; siyasette de sokakta da olmalı. Kadın mühendis de olmalı, şoför de olmalı, usta da olmalı. Kadının ekonomik özgürlüğüne kavuştuğu noktada aslında birçok sorunu yüzde 50 oranda çözüyorsunuz. Sırtınızı ekonomik özgürlük duvarına yasladığınız noktada diğer sorunları çözersiniz. Çok daha özgüvenle hareket eder, çok daha özgüvenle konuşmaya başlarsınız. Hakkınızı savunursunuz. Çünkü yaşam için kimseye ihtiyacınız kalmamıştır” ifadelerini kullandı.

“Ben her zaman sizin yanınızdayım”

Kadınlara “Ben, her zaman sizin yanınızdayım” diyen Başkan Seçer, konuşmasını, “Sizi anlıyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da birlikteliğimizi sürdüreceğiz. Bir elin nesi var, iki elin sesi var. Bugün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, bir sembol, bir simge. Önemli konuları burada akademik dille konuştuk. Birbirimizi çok güzel alkışladık, sloganlar attık, fotoğraflar çekildik. Ertesi gün 9 Mart, ‘Her şey bitti`. Bugünün hiçbir anlamı kalmaz. Yarın da devam etmeli. Kadınlar Günü`nüz kutlu olsun” cümleleriyle tamamladı.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA