17 Haziran 2025 Salı


20:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE MECLISI’NIN HAZIRAN AYı 1. BIRLEŞIMI GERÇEKLEŞTIRILDI   12:59   SEÇER: “HEPIMIZ, BU MEMLEKETIN EŞIT YURTTAŞLARıYıZ”   12:40   CHP’LI KıŞ: “KÜÇÜK ESNAFı YOK SAYAN BIR EKONOMI YÖNETIMININ, NE ÜRETIMI KALKıNDıRMASı NE DE ISTIHDAM YARATMASı MÜMKÜN”   11:25   BÜYÜKŞEHIR’LE ‘BABALAR GÜNÜ’ ŞENLIK GIBI GEÇTI   11:15    MEZITLI BELEDIYESI’NDEN HER YAŞA HITAP EDEN YAZ KURSLARı BAŞLADı   10:25   ÜNIVERSITELERDE, 19 MART VE SONRASıNDA DEVAM EDEN EYLEMLERE KATıLAN ÖĞRENCILERE DISIPLIN SORUŞTURMASı AÇıLDı   09:59   RTÜK ÜYESI TUNCAY KESER’DEN RTÜK BAŞKANı ŞAHIN’E "İBB SORUŞTURMASı" TEPKISI: "BAŞVURULAR GÜNDEME ALıNMıYOR, BU GÖREVI IHMALDIR. BUNUN ADı ÇIFTE STANDARTTıR, KANALA GÖRE HUKUKTUR"   09:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜNIVERSITE SıNAVı KAYGıSıNA KARŞı UZMAN TAVSIYELERI    15:24   BÜYÜKŞEHIR’IN YENIŞEHIR EMEKLI EVI’NDE “SOLUNUM EGZERSIZLERI ATÖLYESI” DÜZENLENDI   15:19   ENERJIDE YATıRıMCıLARA “SÜPER IZIN” GETIREN YASA TEKLIFI... KAZDAĞı DOĞAL VE KÜLTÜREL VARLıKLARı KORUMA DERNEĞI: "TEKLIFIN YASALAŞMASıNı ENGELLEMEK IÇIN BIRLIKTE MÜCADELE EDELIM"   15:15   ÖZGÜR ÖZEL: “KURULTAY DAVASıNDA BUTLAN YA DA KAYYUM KARARı ÇıKARSA TANıMAM”   15:10   LGS SONA ERDI... ÖĞRENCILER IÇERIDE AILELER DıŞARıDA TER DÖKTÜ: “BEN OKUMAYı ÇOK ISTIYORDUM, ŞARTLAR GEREĞI OLMADı. ŞU AN ÇOCUĞUMDAN UMUTLUYUM”   15:03   BÜYÜKŞEHIR’IN “MERSINLI KADıN USTALAR” PROJESI İLE KADıNLAR İSTIHDAMA KATıLıYOR    14:59   ÖZGÜR ÖZEL, ÖNCEKI CHP GENEL BAŞKANLARıNıN BABALAR GÜNÜ’NÜ KUTLADı   14:01   ÖZGÜR ÖZEL’DEN BABALAR GÜNÜ MESAJı: “BU ÜLKE, EVLADıNA ONURLU BIR GELECEK BıRAKMAK IÇIN YıLMADAN DIRENEN BABALARıN EMEĞIYLE YENIDEN AYAĞA KALKACAK”   11:10   BAŞKAN CANAN AKSU , “KAÇAK YAPıLARA GEÇIT VERILMEMELIDIR”    10:45   BAŞKAN YıLDıZ VE BAŞKAN SEÇER’DEN GÜNEYKENT SEMT PAZARıNA ZIYARET   10:35   TOROSLAR’DA İKINCI SOSYETE PAZARı AÇıLDı   09:10   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NIN ‘MINIKBÜS’ PROJESI BÜYÜYOR    23:30   BAŞKAN HASAN TÜZÜN’DEN BABALAR GÜNÜ MESAJı  
 
     
   

Yenişehir Belediye Başkanı Özyiğit: "Sanatın herkes için erişilebilir olması gerektiğine inanıyoruz"


Yenişehir Belediyesi, “Haydi Karına Koş” oyununa ev sahipliği yaptı. Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, "Sanatın herkes için erişilebilir olması gerektiğine inanıyor ve sanatın birleştirici gücüyle toplumun her kesimine ulaşmayı hedefliyoruz. Yenişehir Şehir Tiyatro`muzu başarılı performanslarından dolayı tebrik ediyorum" dedi.

 

Tarih : 12 Mart 2025 Çarşamba 13:17   Okunma : 419

Yenişehir Belediyesi tarafından 2021 yılında kurulan Yenişehir Şehir Tiyatrosu, sahnelediği oyunlarla sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor. Kültür ve sanata önem veren Belediye, tiyatro oyunlarını da ücretsiz olarak sahneleyerek, her yaştan vatandaşın sanata erişimini kolaylaştırıyor.

Yenişehir Şehir Tiyatrosu, Mersin`in yanı sıra Türkiye`nin farklı kentlerinde de sahne alarak tiyatro sanatını geniş kitlelere ulaştırıyor. Son olarak Ray Cooney`in yazdığı, Orhan Azizoğlu`nun çevirdiği ve Seçil Dedeyi`nin yönetmenliğini üstlendiği “Haydi Karına Koş” oyunu, Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi`nde sahnelendi. Kahkaha dolu sahneleriyle büyük beğeni toplayan oyunda Derya Güneri, Faik Murat Aslan, Mehmet Selam Çağlar, Özmen Güvençli, Seçil Dedeyi ve Volkan Güneri rol aldı. Oyunun sahne performansını destekleyen koreografi Ceren Özmen`e, ışık ve ses tasarımı Haşim Şen`e, dekor ve kostüm tasarımı ise Hülya Akin`e ait. Ücretsiz olarak sahnelenen oyuna sanatseverler büyük ilgi gösterdi. Salonu dolduran sanatseverler oyunu keyifle takip etti ve oyuncuları ayakta alkışladı.

“Sanatın farklı dallarını vatandaşlarımızla buluşturuyoruz”

Tiyatronun yalnızca bir eğlence aracı olmadığını, aynı zamanda bireylerin düşünsel dünyalarını zenginleştiren, toplumsal farkındalık kazandıran güçlü bir sanat dalı olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, bu alandaki çalışmalarına devam edeceklerini söyledi. Başkan Özyiğit, “Tiyatrodan müziğe, sergilerden edebiyat etkinliklerine kadar pek çok alanda projeler geliştirerek sanatın farklı dallarını vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. Sanatın herkes için erişilebilir olması gerektiğine inanıyor ve sanatın birleştirici gücüyle toplumun her kesimine ulaşmayı hedefliyoruz. Yenişehir Şehir Tiyatro`muzu başarılı performanslarından dolayı tebrik ediyorum” diye konuştu.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA