4 Şubat 2026 Çarşamba


16:51   "SEPIYOLIT MADENI OCAĞı PROJESI’NE" KARŞı EYLEM... URUŞLULAR DERNEĞI BAŞKAN YARDıMCıSı KARATAŞ: "BEYPAZARı VE GÜDÜL OLARAK MADENCILERE VERILECEK BIR KARıŞ TOPRAĞıMıZ YOKTUR"   16:50   SURIYE VE RUSYA ASKERI IŞ BIRLIĞI ÜZERINE GÖRÜŞTÜ   16:49   SÜREÇ KOMISYONUNDA "ORTAK RAPOR" TOPLANTıSı... MURAT EMIR: "ATıLMASı GEREKEN ADıMLARLA ILGILI BÜYÜK ORANDA GÖRÜŞ BIRLIĞI OLDUĞUNU SÖYLEYEBILIRIM"   16:49   CHP’LI BAŞARıR’DAN EPSTEIN BELGELERINE ILIŞKIN TBMM’YE ÇAĞRı: "TBMM BU OLAYA EL ATARAK, BU OLAYLA ILGILI MESAJLARıNı VEREREK TÜM DÜNYAYA SES OLMALıDıR"   15:29   TOROSLAR’ıN DOĞAL YAŞAM ALANı HAYVANSEVERLERDEN TAM NOT ALDı   14:54   ÖNDER AKSAKAL: "SDG/YPG’NIN KENDINI FESHETMEDIĞINI SÖYLEYEBILIYORUZ"   14:53   TOKİ MAĞDURU VATANDAŞTAN ÖZGÜR ÖZEL’E: "BIZIMLE OLUN, YARDıMCı OLUN. NEYE IMZA ATTıĞıMıZı BILELIM"   14:51   İYİ PARTI GRUP TOPLANTıSı... DERVIŞOĞLU: "ANADOLU HUZURA, BINLERCE TÜRK’ÜN, KÜRT’ÜN VE BEBEKLERIN KATILI İMRALı CANISI, UMUDA DEĞIL, MEZARA KAVUŞUNCAYA KADAR BIZ BURADAYıZ"   14:50   6 ŞUBAT DEPREMLERININ ÜÇÜNCÜ YıLı… KAHRAMANMARAŞ’TA EĞITIMDE YAŞANAN SORUNLAR DEVAM EDIYOR   12:20   JEOLOJI MÜHENDISLERI’NDEN 6 ŞUBAT’ıN 3. YıLıNDA SERT UYARı: “BU BIR KADER DEĞIL, YÖNETIM KRIZI”   11:51   DILEK İMAMOĞLU’NDAN SERT TEPKI: “AILEMI SIYASI HESAPLARA ALET ETMEYIN!”   10:10   TARSUS’TA ÜRETICININ YOLU YENILENDI: KARABUCAK CADDESI ASFALTLANDı, ULAŞıM NEFES ALDı   10:05   ANAMUR’DA DERS SEÇIMI MANEVI KAZANCA DÖNÜŞTÜ: KUR’AN-ı KERIM HEDIYESIYLE ANLAMLı BULUŞMA   09:22   GENÇ İŞSIZLIĞINE KARŞı GÜÇ BIRLIĞI: AKDENIZ’DE “GENÇ ADıMLAR KARIYER YOLU” BAŞLADı   09:19   MERSIN ROMAN ÖDÜLÜ’NDE REKOR BAŞVURU: 140 ESER ARASıNDAN “HALEP YOLU” BIRINCI SEÇILDI   01:10   “GROSERI’DEN RAMAZAN’A ÖZEL İFTAR: ALıŞVERIŞI BIRLIK SOFRASıNA TAŞıYOR”   16:06   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL’DEN EPSTEIN BELGELERINDE ADı GEÇEN MÜCAHIT ÖREN’E TEPKI: LAYıĞıNı BULACAKSıN IFTIRACı   16:05   MUSTAFA DESTICI’DEN, EPSTEIN OLAYıNA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "ÇOCUKLARA DOKUNANıN YAŞAMA HAKKı OLMAMALıDıR"   16:04   KIEV’I ZIYARET EDEN NATO GENEL SEKRETERI RUTTE: UKRAYNA’YA DESTEK DEVAM EDECEK   15:01   KADıGIL, KıZıNıN ISTISMARA UĞRADıĞıNı IDDIA EDEN ANNEYI ZIYARET ETTI... KADıGIL’DEN BAKAN TUNÇ’A: “BELEDIYE BAŞKANLARıNı TUTUKLAMAKTAN VAKIT BULUP TECAVÜZCÜLERLE ILGILENMEYE ZAMANıN OLACAK Mı?”  
 
     
   

Gülcan Kış`tan iktidara `Aile Yılı` eleştirisi: Aileyi desteklemek yerine koleksiyonculara hatıra ürettiler


CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, 2025 yılının "Aile Yılı" ilan edilmesine rağmen, ailelerin derin yoksulluk içinde bırakıldığını belirterek, "İktidar için aile, artık sadece bir propaganda malzemesi haline geldi. Eğer gerçekten aileleri düşünüyorsanız, sosyal yardımları artırın, halkın alım gücünü yükseltin, enflasyonu dizginleyin, eğitim ve sağlık politikalarını güçlendirin. Aksi halde, Aile Yılı denilen şey, vatandaşa yaşatılan yoksulluğun hatıra olarak saklanacağı bir yıl olur. Aileler hatıra pullarına ve zarflara bakıp nasıl bir sefalete mahkûm edildiklerini mi hatırlayacaklar" dedi.

 

Tarih : 18 Mart 2025 Salı 10:45   Okunma : 275

(ANKARA) - CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, 2025 yılının "Aile Yılı" ilan edilmesine rağmen, ailelerin derin yoksulluk içinde bırakıldığını belirterek, "İktidar için aile, artık sadece bir propaganda malzemesi haline geldi. Eğer gerçekten aileleri düşünüyorsanız, sosyal yardımları artırın, halkın alım gücünü yükseltin, enflasyonu dizginleyin, eğitim ve sağlık politikalarını güçlendirin. Aksi halde, Aile Yılı denilen şey, vatandaşa yaşatılan yoksulluğun hatıra olarak saklanacağı bir yıl olur. Aileler hatıra pullarına ve zarflara bakıp nasıl bir sefalete mahkûm edildiklerini mi hatırlayacaklar" dedi.

Gülcan Kış, AK Parti`nin 2025 yılını "Aile Yılı" ilan etmesi ve ailelerin durumuyla ilgili açıklama yaptı. İktidarın “Aile Yılı” ilan ederek vatandaşın yoksulluğunu görmezden geldiğini ve konuyu ticari bir malzemeye dönüştürdüğünü, aileleri desteklemek yerine, hatıra pulları, madeni paralar ve zarflar satarak rant elde etmeye çalıştığını belirten Gülcan Kış, vatandaşın sefalet içinde bırakıldığını söyledi.

"Emekli Yılı`nda emeklileri perişan ettiler, şimdi de aileleri görmezden geliyorlar"

Hükümetin daha önce de benzer şekilde "Emekli Yılı" ilan ettiğini anımsatan Kış, şunları kaydetti:

"2024 yılını ‘Emekli Yılı` ilan ettiler, emeklileri açlık sınırının altında bıraktılar. Şimdi de 2025 yılını ‘Aile Yılı` ilan ettiler ama ortada aileleri koruyacak, destekleyecek tek bir somut adım bile yok. Aileler geçim sıkıntısıyla boğuşuyor, milyonlarca insan faturalarını ödeyemiyor, pazara çıkamıyor, çocuklarına beslenme çantası koyamıyor. İktidarın yaptığı tek şey ise Aile Yılı bahanesiyle gösterişli törenler düzenlemek, madeni paralar, pullar ve zarflar satmak. 18 milyon vatandaş sosyal yardımsız geçinemiyor ama hükümet bunları görmezden geliyor, Aile Yılı`nı rant kapısına çevirmeye çalışıyor."

"Vatandaş günlük 20 TL`ye mahkûm, Aile Yılı zarfı 58 TL"

İktidarı ‘Aile Yılı` üzerinden rant sağlamaya çalışmakla suçlayan Kış, "Bugün vatandaşa günlük ortalama 20 lira 78 kuruş yardım yapıyorsunuz. Aylık verdiğiniz bu yardım ile bir vatandaş çay-simit bile alamıyor. Ama PTT`nin Aile Yılı için çıkardığı zarf ve pul tam 58 lira. Yani hükümetin gözünde vatandaşın bir günlük değeri, bir zarfın üçte biri kadar bile etmiyor. Utanın. Gerçekten utanıyor musunuz? Bu nasıl bir anlayıştır? Aileleri yaşatmak yerine, onlardan kazanç sağlamaya mı çalışıyorsunuz? Önce 775 TL`ye bronz, 2250 TL`ye gümüş madeni para bastınız, yetmedi şimdi de 58 TL`ye zarf satıyorsunuz. Hangi aile bu zarfları alacak? Kimin ihtiyacı var bu koleksiyon ürünlerine" diye sordu.

"İktidar, aileleri ekmek ve et kuyruklarına mahkûm etti"

Gülcan Kış, vatandaşın temel gıda ürünlerine erişemediğini, ailelerin her geçen gün daha fazla yoksulluğa sürüklendiğini belirterek, hükümetin ekonomi politikalarına tepki gösterdi. Kış, "Aileleri gerçekten desteklemek isteyen bir iktidar, önce vatandaşını ucuz et kuyruğuna, ekmek kuyruğuna mahkûm etmez. Hatıra pullarıyla aileler korunmaz, gösterişli propagandalarla sofralar dolmaz, boş vaatlerle çocukların karnı doymaz" dedi. 

"Aile Yılı, yoksulluk yılına dönüştü"

Kış, hükümete şu çağrıda bulundu:

“İktidar için aile, artık sadece bir propaganda malzemesi haline geldi. Eğer gerçekten aileleri düşünüyorsanız, sosyal yardımları artırın, halkın alım gücünü yükseltin, enflasyonu dizginleyin, eğitim ve sağlık politikalarını güçlendirin. Aksi halde, Aile Yılı denilen şey, vatandaşa yaşatılan yoksulluğun hatıra olarak saklanacağı bir yıl olur. Aileler hatıra pullarına ve zarflara bakıp nasıl bir sefalete mahkûm edildiklerini mi hatırlayacaklar?"






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA