4 Şubat 2026 Çarşamba


16:51   "SEPIYOLIT MADENI OCAĞı PROJESI’NE" KARŞı EYLEM... URUŞLULAR DERNEĞI BAŞKAN YARDıMCıSı KARATAŞ: "BEYPAZARı VE GÜDÜL OLARAK MADENCILERE VERILECEK BIR KARıŞ TOPRAĞıMıZ YOKTUR"   16:50   SURIYE VE RUSYA ASKERI IŞ BIRLIĞI ÜZERINE GÖRÜŞTÜ   16:49   SÜREÇ KOMISYONUNDA "ORTAK RAPOR" TOPLANTıSı... MURAT EMIR: "ATıLMASı GEREKEN ADıMLARLA ILGILI BÜYÜK ORANDA GÖRÜŞ BIRLIĞI OLDUĞUNU SÖYLEYEBILIRIM"   16:49   CHP’LI BAŞARıR’DAN EPSTEIN BELGELERINE ILIŞKIN TBMM’YE ÇAĞRı: "TBMM BU OLAYA EL ATARAK, BU OLAYLA ILGILI MESAJLARıNı VEREREK TÜM DÜNYAYA SES OLMALıDıR"   15:29   TOROSLAR’ıN DOĞAL YAŞAM ALANı HAYVANSEVERLERDEN TAM NOT ALDı   14:54   ÖNDER AKSAKAL: "SDG/YPG’NIN KENDINI FESHETMEDIĞINI SÖYLEYEBILIYORUZ"   14:53   TOKİ MAĞDURU VATANDAŞTAN ÖZGÜR ÖZEL’E: "BIZIMLE OLUN, YARDıMCı OLUN. NEYE IMZA ATTıĞıMıZı BILELIM"   14:51   İYİ PARTI GRUP TOPLANTıSı... DERVIŞOĞLU: "ANADOLU HUZURA, BINLERCE TÜRK’ÜN, KÜRT’ÜN VE BEBEKLERIN KATILI İMRALı CANISI, UMUDA DEĞIL, MEZARA KAVUŞUNCAYA KADAR BIZ BURADAYıZ"   14:50   6 ŞUBAT DEPREMLERININ ÜÇÜNCÜ YıLı… KAHRAMANMARAŞ’TA EĞITIMDE YAŞANAN SORUNLAR DEVAM EDIYOR   12:20   JEOLOJI MÜHENDISLERI’NDEN 6 ŞUBAT’ıN 3. YıLıNDA SERT UYARı: “BU BIR KADER DEĞIL, YÖNETIM KRIZI”   11:51   DILEK İMAMOĞLU’NDAN SERT TEPKI: “AILEMI SIYASI HESAPLARA ALET ETMEYIN!”   10:10   TARSUS’TA ÜRETICININ YOLU YENILENDI: KARABUCAK CADDESI ASFALTLANDı, ULAŞıM NEFES ALDı   10:05   ANAMUR’DA DERS SEÇIMI MANEVI KAZANCA DÖNÜŞTÜ: KUR’AN-ı KERIM HEDIYESIYLE ANLAMLı BULUŞMA   09:22   GENÇ İŞSIZLIĞINE KARŞı GÜÇ BIRLIĞI: AKDENIZ’DE “GENÇ ADıMLAR KARIYER YOLU” BAŞLADı   09:19   MERSIN ROMAN ÖDÜLÜ’NDE REKOR BAŞVURU: 140 ESER ARASıNDAN “HALEP YOLU” BIRINCI SEÇILDI   01:10   “GROSERI’DEN RAMAZAN’A ÖZEL İFTAR: ALıŞVERIŞI BIRLIK SOFRASıNA TAŞıYOR”   16:06   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL’DEN EPSTEIN BELGELERINDE ADı GEÇEN MÜCAHIT ÖREN’E TEPKI: LAYıĞıNı BULACAKSıN IFTIRACı   16:05   MUSTAFA DESTICI’DEN, EPSTEIN OLAYıNA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "ÇOCUKLARA DOKUNANıN YAŞAMA HAKKı OLMAMALıDıR"   16:04   KIEV’I ZIYARET EDEN NATO GENEL SEKRETERI RUTTE: UKRAYNA’YA DESTEK DEVAM EDECEK   15:01   KADıGIL, KıZıNıN ISTISMARA UĞRADıĞıNı IDDIA EDEN ANNEYI ZIYARET ETTI... KADıGIL’DEN BAKAN TUNÇ’A: “BELEDIYE BAŞKANLARıNı TUTUKLAMAKTAN VAKIT BULUP TECAVÜZCÜLERLE ILGILENMEYE ZAMANıN OLACAK Mı?”  
 
     
   

Trump, JFK suikastına ilişkin 80 bin sayfalık dosyanın bugün açıklanacağını duyurdu


ABD Başkanı Donald Trump, hakkında komplo teorileri ortaya atılan eski ABD Başkanı John F. Kennedy`nin (JFK) 60 yıl önceki suikastına ilişkin yaklaşık 80 bin sayfalık dosyanın bugün yayınlanacağını açıkladı.

 

Tarih : 18 Mart 2025 Salı 11:18   Okunma : 476

(ANKARA) - ABD Başkanı Donald Trump, hakkında komplo teorileri ortaya atılan eski ABD Başkanı John F. Kennedy`nin (JFK) 60 yıl önceki suikastına ilişkin yaklaşık 80 bin sayfalık dosyanın bugün yayınlanacağını açıkladı.

Kennedy Center`da dün bir konuşma yapan ABD Başkanı Trump, 22 Kasım 1963`te Dallas, Teksas`ta öldürülen 35`inci ABD Başkanı John F. Kennedy`nin suikastı hakkındaki dosyanın “çok fazla okuma” içereceğini söyledi. Trump, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada da “Hiçbir şeyi redakte edeceğimize inanmıyorum. JFK dosyalarını yayınlayacağız” dedi. Dosyalarda ne olduğunu görüp görmediği sorulan Trump, dosyaların içeriğinden haberdar olduğunu belirterek, “Çok ilginç olacak” dedi.

Trump`ın açıklamaları, JFK suikastı ile ilgili kalan tüm kayıtların yanı sıra JFK`nin kardeşi ve politikacı Robert F. Kennedy ve sivil haklar hareketinin önde gelen isimlerinden Martin Luther King Jr. suikastlarına ilişkin dosyaların da kamuoyuna açıklanmasına ilişkin ocak ayındaki idari emrin ardından geldi. Söz konusu emir kapsamında Trump, Ulusal İstihbarat Direktörü Tulsi Gabbard`a JFK suikastına ilişkin dosyaların, “tam ve eksiksiz olarak kamuya açıklanması” için 15 gün içinde bir plan sunması talimatını verdi.

FBI, emre uymak için geçen ay yaptığı aramalarda suikastla ilgili yaklaşık 2 bin 400 yeni dosyanın ortaya çıktığını açıkladı.

JFK`nin ölümüyle ilgili ortaya atılan iddialar ile yayınlanan kayıtlar, uzun yıllardır ABD toplumunun gündemindeyken, yapılan anketler, ABD`lilerin çoğunluğunun olayla ilgili resmi açıklamalardan “şüphe duyduğunu” gösterdi.

Trump ilk yönetimi sırasında suikastla ilgili tüm kayıtları açıklayacağı sözünü vermiş ancak CIA ve FBI`ın binlerce sayfalık dosyanın incelenmek üzere saklanmasını talep etmesi üzerine sadece 2 bin 800 kadar belgeyi yayınlamıştı. Eski ABD Başkanı Joe Biden`ın yönetimi yaklaşık 17 bin kayıt daha yayınlamış, geriye kısmen ya da tamamen saklı tutulan 4 bin 700`den az dosyanın kaldığı söylenmişti.

ABD Ulusal Arşivlere göre yetkililer, 1992 JFK Kayıt Yasası kapsamında incelenen yaklaşık 320 bin belgenin yüzde 99`undan fazlasını yayınladı. Yasa, geriye kalan tüm dosyaların 26 Ekim 2017 tarihine kadar açıklanmasını zorunlu kılıyordu, ancak bunların açıklanmasının ulusal savunmaya, istihbarat operasyonlarına, kolluk kuvvetlerine ya da dış ilişkilere “kamu yararından daha çok zarar vereceği”ne karar verilmişti.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA