2 Mayıs 2025 Cuma


23:57   CHP`NIN KONYA MITINGI ÖNCESI TANıTıM ARACıNıN GEÇIŞI SıRASıNDA HAVAYA ATEŞ AÇıLMASıYLA ILGILI IKI KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   23:33   CHP`LI MURAT ÇAN: İKTIDAR STAJ VE ÇıRAKLıK MAĞDURLARıNA BIR AYRıMCıLıK YAPTı VE ONLARı GÖRMEZDEN GELDI   23:32   GÖKAN ZEYBEK: RANT PROJESI, KANAL İSTANBUL PROPAGANDASıNıN EN BAŞAT SAVUNUCULARıNDAN BIRI TRT`DIR   23:27   ALI BABACAN: TRT MILLETIN VARLıĞıDıR, ADIL BIR YAYıNCıLıK POLITIKASı IZLEMEK ZORUNDADıR. HAKKıMı HELAL ETMIYORUM   23:03   MUĞLA`DA IPTAL EDILEN PROJE GENELGEYLE GERI DÖNDÜ: BODRUM BARAJı YENIDEN GÜNDEMDE   22:52   ADALET BAKANı TUNÇ, KAPSAMLı EĞITIM SÜRECINI BAŞARıYLA TAMAMLAYAN 7 BIN 591 INFAZ VE KORUMA MEMURUNUN GÖREVINE BAŞLADıĞıNı BILDIRDI   22:50   CHP, 1 MAYıS`TA GÖZALTıNA ALıNAN YURTTAŞLARıN SÜRECINI TAKIP EDIYOR... ÖZGÜR KARABAT: HIÇ KIMSEYI YALNıZ BıRAKMAYACAĞıZ   22:27   CHP`NIN KONYA MITINGI ÇALıŞMASıNA SILAHLı SALDıRı... ERHAN ADEM: KURŞUNLA SUSTURAMAYACAKSıNıZ   22:26   MERSIN`DE 1 MAYıS KUTLAMASıNDA `BOZKURT IŞARETI` KAVGAYA NEDEN OLDU   21:51   CHP`LI İNAN AKGÜN ALP, TAKSIM MEYDANı YASAĞıNı TBMM GÜNDEMINE TAŞıDı   21:41   23 NISAN`DA CHP`NIN OTOBÜSÜNÜ KULLANAN ŞOFÖRE ADLI KONTROL... GÖKAN ZEYBEK, "İKTIDARıN TAMAMEN ŞIRAZESI KAYMıŞTıR"   20:58   ÖZGÜR ÖZEL:  TRT MILLETINDIR. O EKRANı MILLETE KAPATıP YALANLARA VE IFTIRALARA AÇANLARı BIR GÜN HATıRLANMAK ÜZERE MILLETIMIZE HAVALE EDIYORUM   20:57   CHP`NIN OTOBÜS ŞOFÖRÜ GÖKHAN GÜLYURT ADLI KONTROL ŞARTıYLA SERBEST BıRAKıLDı   20:08   CHP`LI BULUT: GENEL MERKEZIMIZIN EMEKTAR OTOBÜS ŞOFÖRÜ GÖKHAN KARDEŞIMIZI TUTUKLAMA TALEBIYLE MAHKEMEYE SEVK ETMIŞLER. BIRAZ INSAF, BIRAZ AKıL, BIRAZ VICDAN   20:01   ALI YERLIKAYA: 1 MAYıS ETKINLIKLERI KAPSAMıNDA 409 KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   19:58   İSTANBUL PLANLAMA AJANSı: İSTANBULLULARıN %77,2`SI KANAL İSTANBUL PROJESI`NI DESTEKLEMIYOR   19:56   DMM`DEN IKI BAKANıN `KANAL İSTANBUL` SÖZLERINE ILIŞKIN AÇıKLAMA: AÇıKLAMALARıN BIRBIRI ILE ÇELIŞTIĞI YÖNÜNDEKI IDDIALAR MANIPÜLASYONDUR   19:30   HÜR-SEN GENEL BAŞKANı LEVENT KURUOĞLU: NE YAZıK KI BU YıL DA 1 MAYıS`ı BURUK, ÖFKELI VE YOKSULLUĞUN GÖLGESINDE KARŞıLıYORUZ   19:16   YOZGAT`TA KADıN CINAYETI… DAMADı TARAFıNDAN BıÇAKLANAN KADıN TOPRAĞA VERILDI   19:02   EV HAPSI NEDENIYLE 1 MAYıS KUTLAMALARıNA KATıLAMAYAN BİRTEK-SEN GENEL BAŞKANı TÜRKMEN: ANNEMI DE MEYDANLARA DÜŞÜRDÜNÜZ YA, ARTıK SIZ DÜŞÜNÜN    
 
     
   

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bağcıoğlu: “Milli Güvenlik Politika Belgemizi nihai hale getireceğiz”


CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, “Milli savunma alanında parti politikalarımızı güncel gelişmelere göre güncelleyecek, uzmanlarla birlikte çalışarak kapsamlı analizler ortaya koyacağız. Bu çerçevede üçüncü taslağını hazırladığımız Milli Güvenlik Politika Belgemizi nihai hale getireceğiz. Savunma sanayi şirketlerinin kamu yararı doğrultusunda yönetilmesi, askeri personelin özlük haklarının iyileştirilmesi, emeklilik sonrası sosyal güvence mekanizmalarının güçlendirilmesi için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi.

 

Tarih : 14 Nisan 2025 Pazartesi 10:11   Okunma : 218

(ANKARA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, “Milli savunma alanında parti politikalarımızı güncel gelişmelere göre güncelleyecek, uzmanlarla birlikte çalışarak kapsamlı analizler ortaya koyacağız. Bu çerçevede üçüncü taslağını hazırladığımız Milli Güvenlik Politika Belgemizi nihai hale getireceğiz. Savunma sanayi şirketlerinin kamu yararı doğrultusunda yönetilmesi, askeri personelin özlük haklarının iyileştirilmesi, emeklilik sonrası sosyal güvence mekanizmalarının güçlendirilmesi için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi.

Partisinin 21`inci Olağanüstü Kurultayı`nda yeniden PM`ye seçilerek MYK`ya giren CHP Milli Savunma Bakanlığı`ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, MYK`daki yeni dönemine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Bağcıoğlu, şunları kaydetti:

"Milli Savunma Politikalarından Sorumlu Gölge Bakan olarak görevimi sürdürüyorum. Bu görevi yalnızca bir siyasi sorumluluk değil, aynı zamanda Cumhuriyetimizin kurucu değerlerine, halkımıza, görevdeki ve emekli askerlerimize karşı bir vefa borcu olarak görüyorum. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da Türk Silahlı Kuvvetleri`nin (TSK) kurumsal bütünlüğünü zayıflatan her düzenlemenin karşısında durmaya; askerlerimizin, emeklilerimizin, şehit ailelerimizin ve gazilerimizin sesi olmaya devam edeceğiz. Partimizin olağanüstü kurultayı sonrası yeniden görev almak, bu büyük sorumluluğu yeni dönemde de taşımaya devam edecek olmak benim için büyük bir onurdur.

"Eleştirmekle kalmadık, çözüm önerilerimizi ortaya koyduk"

Askeri sağlık sisteminin yok edilmesinden liyakatsiz atama ve terfilere, OYAK`ın işlevsizleştirilmesinden askeri eğitimin içinin boşaltılmasına kadar birçok alanda yaşanan tahribatı her fırsatta dile getirdik. Eleştirmekle kalmadık, çözüm önerilerimizi de net şekilde ortaya koyduk. Yeni dönemde de bu başlıklarda kararlılıkla çalışacağız: Askeri sağlık sisteminin yeniden kurulması. Liyakate dayalı askeri eğitim ve personel sistemi. Şeffaf ve hesap verebilir bir OYAK yapısı. Askeri yargının yeniden inşası. TSK`nın afetlerdeki rolünün güçlendirilmesi. Yerli ve milli savunma sanayinin daha etkin olacak şekilde desteklenmesi. Askeri personelin özlük haklarının iyileştirilmesi. Şehit yakınları ve gazilerimizin yıllardır ihmal edilen sorunlarının çözülmesi.

"Milli Güvenlik Politika Belgemizi nihai hale getireceğiz"

Sahada görev yapan her rütbeden personelin, emeklilerin, resen emekli edilenlerin, atama bekleyen uzmanların, sözleşmeli erlerin, hukuksuz ihraç edilen teğmenlerin ve emeklilik güvencesi sarsılan binlerce personelin yanındayız. Birilerinin sırtını döndüğü yerde, biz sırtımızı dönmeyeceğiz. Yeni dönemde bu politikaların fikri takibini daha güçlü şekilde sürdüreceğiz. Milli savunma alanında parti politikalarımızı güncel gelişmelere göre güncelleyecek, uzmanlarla birlikte çalışarak kapsamlı analizler ortaya koyacağız. Bu çerçevede üçüncü taslağını hazırladığımız Milli Güvenlik Politika Belgemizi nihai hale getireceğiz. Savunma sanayi şirketlerinin kamu yararı doğrultusunda yönetilmesi, askeri personelin özlük haklarının iyileştirilmesi, emeklilik sonrası sosyal güvence mekanizmalarının güçlendirilmesi için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz.

"Gölge kabine çalışmaları yapıcı ve yol gösterici bir yaklaşımla sürecek”

Özellikle vurgulamak istiyorum: Açlık sınırı altında maaş alan emekli astsubaylarımızın ve emekli binbaşılarımızın tazminat sorunlarının çözülmesi konusunda her türlü girişime devam edeceğiz. Ülkemizin bekası, ordumuzun gücü ve askerimizin huzuru için doğru olanı söylemeye, yanlışları teşhir etmeye ve çözüm üretmeye devam edeceğiz. Gölge kabine çalışmaları sadece eleştiriyle değil, aynı zamanda yapıcı ve yol gösterici bir yaklaşımla sürecek. Bu süreçte halkımızın desteği, uzmanlarımızın katkısı ve partimizin ilkeleriyle birlikte yürümeye devam edeceğiz."






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA