19 Mayıs 2025 Pazartesi


15:09   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "ATATÜRK`ÜMÜZÜN VE SILAH ARKADAŞLARıNıN IZINDEN GITMEKTEN ONUR DUYUYORUZ"   15:09   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "ATATÜRK`ÜMÜZÜN VE SILAH ARKADAŞLARıNıN IZINDEN GITMEKTEN ONUR DUYUYORUZ"   14:47   CHP GENÇLIK KOLLARı`NDAN ANıTKABIR`E 19 MAYıS YÜRÜYÜŞÜ: "BIZLER VAR OLDUKÇA UMUT HER ZAMAN VAR"   09:55   ÖZGÜR ÖZEL: "BOYUN EĞMEYENLERIN, TESLIM OLMAYANLARıN, GENÇLIĞE GÜVENENLERIN BÜYÜK YÜRÜYÜŞÜNÜN BAŞLANGıCıDıR BUGÜN…"   09:46   MERSIN`DE 19 MAYıS KUTLAMALARı, SIMGE KONSERI ILE TAÇLANDı   09:34   19 MAYıS KUTLANıYOR... EKREM İMAMOĞLU: "19 MAYıS ATATÜRK`Ü ANMA, GENÇLIK VE SPOR BAYRAMıMıZ KUTLU OLSUN"   09:18   MANSUR YAVAŞ GENÇLERE SESLENDI: "KOŞUN, SORUN, ÜRETIN VE MERAK ETMEYIN, ÖNÜNÜZDE DURAN ENGELLERI HEP BIRLIKTE KALDıRACAĞıZ"   09:17   MERSIN SPOR KULÜBÜ ERKEK BASKETBOL TAKıMı, SÜPER LIG`DEKI ILK YıLıNDA PLAY-OFF`A KALDı   09:07   CHP`LI BAŞARıR: “İLK GÜNKÜ INANÇ VE AZIMLE, ATATÜRK`ÜN IZINDE, BU BÜYÜK MIRASı SONSUZA DEK YAŞATACAĞıZ”   09:04   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: “GENÇLERE BARıŞ VE HUZUR DOLU BIR ÜLKE BıRAKMA SÖZÜMÜZÜ YERINE GETIRMEK IÇIN BÜTÜN GÜCÜMÜZLE ÇALıŞıYORUZ”   07:15   GÜROL AKBAŞ’TAN 19 MAYıS MESAJı: “19 MAYıS, BIR MILLETIN KADERINI DEĞIŞTIREN ADıMDıR”   01:41   GALATASARAY`ıN ŞAMPIYONLUĞU VAN`DA KÜRTÇE MÜZIK VE HALAYLARLA KUTLANDı   15:16   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOLTAÇ: "19 MAYıS GENÇLIK VE SPOR BAYRAMı`Nı COŞKUYLA, GURURLA VE EN IÇTEN DUYGULARıMLA KUTLUYORUM"   14:20   4. ULUSLARARASı KILIKYA ULTRA MARATONU… MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: “AMACıMıZ; BINLERCE YıLıN BIRIKIMINI TÜRKIYE`YE VE DÜNYAYA TANıTMAK”   14:02   CHP`NIN, "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGLERININ ALTıNCıSı PENDIK`TE DÜZENLENECEK   13:55   İSKİ`DEN SAZLıDERE IDDIALARıNA YANıT: “KAÇAK YAPıLARA SU VERILMESI MEVZUAT UYARıNCA MÜMKÜN DEĞIL”   12:03   CHP`LI BAKAN, İZMIRLILERI GÜNDOĞDU MEYDANı`NDAKI 19 MAYıS MITINGINE ÇAĞıRDı: "BUGÜN TÜRKIYE`DE GENÇLERIN UMUTLARı YOK EDILMEK ISTENIYORSA; 19 MAYıS`ı BIR DIRENIŞ GÜNÜ GIBI ANLAMAK GEREKIR"   11:50   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "GENÇLERIMIZIN VE TÜM MILLETIMIZIN 19 MAYıS ATATÜRK`Ü ANMA, GENÇLIK VE SPOR BAYRAMı`Nı YÜREKTEN KUTLUYORUM"   11:29   ÖZGÜR ÖZEL: “CUMHURIYET`IN IZINDEN HIÇ AYRıLMAYAN TÜRKAN SAYLAN`ı, VEFATıNıN 16`NCı YıLıNDA SAYGı VE RAHMETLE ANıYORUM”   10:34   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, "TARIHI KILIKYA YOLU PROJESI"NI TAMAMLADı  
 
     
   

Emeklilerin Sağlığı Büyükşehir’e Emanet


Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren İkinci Bahar Emekli Evi üyeleri Emekliler Haftası dolayısıyla sağlık taramasından geçirildi. Ağız ve diş sağlığı ile işitme taraması yapılan Emekli Evi üyelerine, tespit edilen sorunlar ve gerekli tedaviler konusunda bilgi verildi. Taramalardan yaklaşık 50 Emekli Evi üyesi yararlandı.

 

Tarih : 2 Temmuz 2019 Salı 12:48   Okunma : 587

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı İkinci Bahar Emekli Evi üyeleri, Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından sağlık taramasından geçirildi.

Emekliler Haftası kapsamında yapılan tarama kapsamında, Emekli Evi üyelerine ağız ve diş sağlığının yanı sıra işitme taraması da yapıldı. Erken teşhisin insan hayatındaki öneminin vurgulandığı sağlık taramasında, Emekli Evi’ne üye olan vatandaşlar, olası sağlık sorunları hakkında bilgilendirildi.

50 EMEKLİ TARAMADAN GEÇTİ

Diş hekimi, işitme uzmanı ve iki hemşire tarafından İkinci Bahar Emekli Evi’nde verilen sağlık taraması hizmetinden yaklaşık 50 emekli faydalandı. Ağız ve diş sağlığı muayenesinin yapılarak, tek seansta bitebilecek tedavilerin uygulandığı sağlık taramasında, diş hekimi tarafından vatandaşlara tespit edilen sorunlar ve gerekli tedaviler konusunda da yol gösterildi. Tarama, Emekli Evi’ne gelen Diş Sağlığı Tarama Aracı’nda yapıldı.  

İşitme taramasında ise ani işitme kaybı, travma, kulak yolu veya kulak zarı iltihabı gibi sorunların tespiti yapılarak, hastalar ileride karşılaşabilecekleri durumlar hakkında bilgilendirildi. Öte yandan emekli evi üyelerinin şeker ve tansiyonları da ölçüldü.

DAHA SIK TARAMA İSTEDİLER

Taramalardan memnun olduklarını ifade eden Emekli Evi üyelerinden emekli öğretmen Ahmet Avcı, “Daha sık olarak ve daha değişik konularda taramaların yapılmasını bekleriz. Bizler belli yaşlara erişmiş insanlarız. Bu sebeple bu taramalar daha sık yapılabilir. Emekli Evi’nde yapılan diğer faaliyetlere de katıldım. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e Cuma günü Emekliler Evi ile ilgili yapılan toplantıda, buranın dileklerini, temennilerini ilettim. Başkanımız da dinlemiş olacak ki, konuşmaları o yöndeydi” dedi.

Emekli Evi açıldığı günden beri üye olduğunu belirten Mustafa Günbattı, “Emekli Evi’nden ve buradaki personellerden memnunuz. Kahve hayatından, sigaradan, stresten uzak kalıyoruz. Bu yaşıma kadar pek sağlık sorunum olmadı fakat sağlık taramalarından memnunuz. Sonuçta ufak tefek hastalıklarımız oluyor. Emekli Evi’ne günlük geliyorum. Bu sebeple bu taramalara daha önce katıldım. Sağlıkçıların imkanları dahilinde bu taramalar daha sık periyotlarda yapılabilir. Başkanımızdan talebim; bu taramaların daha sık, daha uzun vadeli, sağlık açısından daha çeşitli olması yönündedir” diye konuştu.

“BU TARAMALARIN FAYDASINI GÖRDÜM”

Fatma Aliye Sözcü de sağlık taramalarından çok memnun kaldığını ifade ederek, “Emekli Evi’nin bundan sonraki faaliyetlerine katılacağım. Sağlığımla ilgili yönlendirmelerinin çok faydasını gördüm. Sayın Başkanımızın bundan sonra da daha fazla etkinlik yapacağına inanıyor ve güveniyorum. Kendisine çok teşekkür ediyorum”  dedi.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA