17 Aralık 2025 Çarşamba


14:35   TBMM’DE CINSEL ISTISMAR IDDIASı... DEM PARTI KADıN MECLISI SÖZCÜSÜ HALIDE TÜRKOĞLU: "BU ÇOCUKLAR ŞIKÂYET EDENE KADAR MECLIS NEREDEYDI?"   14:34   DEM PARTI, DIYARBAKıR’DA "ABDULLAH ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK" MITINGI DÜZENLEYECEK   14:32   VENEZUELA’DAN ABD BAŞKANı TRUMP’ıN ‘DENIZ ABLUKASı’ AÇıKLAMASıNA TEPKI   14:30   CHP’LI ÖZTÜRKMEN, "VERGIDEN MUAF CEMAAT VAKıFLARıNı" SıRALADı: TOPLADıKLARı BAĞıŞLARıN YANı SıRA BAĞLANTıLı ŞIRKETLERI ÜZERINDEN DEVASA BIR EKONOMI YARATMıŞ DURUMDALAR   09:01   “TEDAVININ ÖTESINDE: MERSIN ŞEHIR HASTANESI’NDEN DUYGU YÜKLÜ SINEMA BULUŞMASı”   19:18   MERSIN’DEN AVRUPA’YA GÜÇLÜ SES: “DEMOKRASI BELEDIYELERDE HAYAT BULUYOR”   16:47   “72 GÜNLÜK TUTUKLULUĞUN ARDıNDAN TAHLIYE: HÜSEYIN KOCABıYıK İLK KEZ HAKIM KARŞıSıNDA”   16:34   PFDK, 224 FUTBOLCUYA VE 24 HAKEME BAHIS CEZASı VERDI   16:25   “YENIMAHALLE’DE YENI NESIL PARK: ŞEHIT EMRE ÖZTÜRK’ÜN ADı YAŞATıLıYOR”   16:15   ÇOCUK MECLISI SERTIFIKALARıNı BAŞKAN SEÇER’DEN ALDı   15:42   BIRLEŞIK KAMU-İŞ GENEL BAŞKANı YıLDıRıM: "BIZ BU KRIZIN SEBEBI DEĞILIZ, BEDELINI DE BIZ ÖDEMEYECEĞIZ. 19 ARALıK CUMA GÜNÜ IŞ BıRAKıYORUZ"   15:40   ÖZGÜR ÖZEL VE DURBAY AILESI, MANISA’DA TAZIYELERI KABUL EDIYOR   15:37   TBMM’DE BÜTÇE GÖRÜŞMELERI TAMAMLANDıKTAN SONRA GELECEK HAFTA 11. YARGı PAKETI GÖRÜŞÜLECEK   15:35   TBB BAŞKANVEKILI SEÇER: “DEMOKRASI BIR MIRAS DEĞIL EMEK ISTEYEN CANLı BIR YAPıDıR”   11:45   ÇYDD’DEN TÜRKAN SAYLAN’ıN DOĞUM GÜNÜNDE ZEYTIN İÇIN GÜÇLÜ ÇAĞRı: “BARıŞıN AĞACıNı GELECEĞE TAŞıYALıM”   10:50   MEZITLI’DE DAYANıŞMANıN SOFRASı BÜYÜYOR: AŞEVI 2025’TE 110 BINI AŞKıN SıCAK YEMEĞI KAPıLARA TAŞıDı   09:25   MERSIN’DE ÜCRETSIZ KAYNAK EĞITIMI İSTIHDAMA AÇıLAN KAPı OLDU   17:05   BAŞKAN SEÇER, GÜLŞAH DURBAY’ıN CENAZESINDE: “ACıNıZı PAYLAŞıYORUM”   15:15   “CHP AKDENIZ’DEN MANISA’YA VEFA: SEMIH PALAMUT’TAN BAŞKAN GÜLŞAH DURBAY İÇIN BAŞSAĞLıĞı”   13:47   TOROSLAR’ıN YAYLALARıNDA HIZMET SEFERBERLIĞI: ULAŞıMDA YENI DÖNEM  
 
     
   

Başkent Üniversitesi ev sahipliğinde “Türk Hukukunda Çocuk” konuşuldu… Prof. Dr. Haberal: “Çocukları korumayan toplumların geleceği olmaz”


Başkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi, 28-30 Nisan 2025 tarihlerinde “Türk Hukukunda Çocuk” başlıklı sempozyuma ev sahipliği yaptı. Sempozyumun açılışında konuşan Başkent Üniversitesi Kurucusu Prof. Dr. Mehmet Haberal, “Çocukları sağlıklı, bilgili yetiştirmeyen, onları korumayan toplumların geleceği olmaz” dedi.

 

Tarih : 30 Nisan 2025 Çarşamba 15:17   Okunma : 233

(ANKARA) - Başkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi, 28-30 Nisan 2025 tarihlerinde “Türk Hukukunda Çocuk” başlıklı sempozyuma ev sahipliği yaptı. Sempozyumun açılışında konuşan Başkent Üniversitesi Kurucusu Prof. Dr. Mehmet Haberal, “Çocukları sağlıklı, bilgili yetiştirmeyen, onları korumayan toplumların geleceği olmaz” dedi.

Başkent Üniversitesi Prof. Dr. İhsan Doğramacı Konferans Salonu`nda üç gün boyunca devam eden “Türk Hukukunda Çocuk” sempozyumunda, çocuk hakları ve çocukların Türkiye`deki hukuki durumu masaya yatırıldı.  Sempozyuma üniversite yönetimi, çok sayıda akademisyen, hukukçu, öğrenci, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkilileri ve yüksek yargı organlarının temsilcileri katıldı.

Sempozyumun açılışında söz alan Başkent Üniversitesi Kurucusu Prof. Dr. Haberal, çocukların geleceğin teminatı olduğunu vurgulayarak, “Çocuklarımız geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir. Bugünün çocuğunu, yarının büyüğü olarak yetiştirmek hepimizin tarihi ve insanlık görevidir. Çocukları sağlıklı, bilgili yetiştirmeyen, onları korumayan toplumların geleceği olmaz” ifadelerini kullandı.

Etkinlikte kamu ve özel hukuk alanlarında çocuklara yönelik düzenlemeler, mevcut hukuki yapılar ve çözüm önerileri ayrıntılı biçimde ele alındı. Çocuğa karşı işlenen suçlar ve suça sürüklenen çocukların korunması ve rehabilitasyonu ise sempozyumun öncelikli gündem başlıklarından oldu.

Konferans kapsamında “Aile ve Toplum İçinde Çocuk”, “Tarihsel ve Felsefi Bağlamda Çocuk Hakları”, “Türk Hukukunda Çocuk” ve “Türk Medeni Hukukunda Çocuk” gibi başlıklarda çok sayıda akademik bildiri sunuldu.

Sempozyum sonunda yapılan değerlendirmelerde, “Çocuk, bir toplumun geleceğidir. Kadınlar için kamu ve özel hukukta sağlanmaya çalışılan koruma, çocuklar açısından da güçlendirilmelidir. Çocukların bakımı, eğitimi ve korunması için daha etkili ve hızlı uygulamalar geliştirilmelidir. Ayrıca, idari yapılanmanın tek çatı altında toplanması ve koordinasyonun artırılması gereklidir” görüşü öne çıktı.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA