5 Şubat 2026 Perşembe


16:51   "SEPIYOLIT MADENI OCAĞı PROJESI’NE" KARŞı EYLEM... URUŞLULAR DERNEĞI BAŞKAN YARDıMCıSı KARATAŞ: "BEYPAZARı VE GÜDÜL OLARAK MADENCILERE VERILECEK BIR KARıŞ TOPRAĞıMıZ YOKTUR"   16:50   SURIYE VE RUSYA ASKERI IŞ BIRLIĞI ÜZERINE GÖRÜŞTÜ   16:49   SÜREÇ KOMISYONUNDA "ORTAK RAPOR" TOPLANTıSı... MURAT EMIR: "ATıLMASı GEREKEN ADıMLARLA ILGILI BÜYÜK ORANDA GÖRÜŞ BIRLIĞI OLDUĞUNU SÖYLEYEBILIRIM"   16:49   CHP’LI BAŞARıR’DAN EPSTEIN BELGELERINE ILIŞKIN TBMM’YE ÇAĞRı: "TBMM BU OLAYA EL ATARAK, BU OLAYLA ILGILI MESAJLARıNı VEREREK TÜM DÜNYAYA SES OLMALıDıR"   15:29   TOROSLAR’ıN DOĞAL YAŞAM ALANı HAYVANSEVERLERDEN TAM NOT ALDı   14:54   ÖNDER AKSAKAL: "SDG/YPG’NIN KENDINI FESHETMEDIĞINI SÖYLEYEBILIYORUZ"   14:53   TOKİ MAĞDURU VATANDAŞTAN ÖZGÜR ÖZEL’E: "BIZIMLE OLUN, YARDıMCı OLUN. NEYE IMZA ATTıĞıMıZı BILELIM"   14:51   İYİ PARTI GRUP TOPLANTıSı... DERVIŞOĞLU: "ANADOLU HUZURA, BINLERCE TÜRK’ÜN, KÜRT’ÜN VE BEBEKLERIN KATILI İMRALı CANISI, UMUDA DEĞIL, MEZARA KAVUŞUNCAYA KADAR BIZ BURADAYıZ"   14:50   6 ŞUBAT DEPREMLERININ ÜÇÜNCÜ YıLı… KAHRAMANMARAŞ’TA EĞITIMDE YAŞANAN SORUNLAR DEVAM EDIYOR   12:20   JEOLOJI MÜHENDISLERI’NDEN 6 ŞUBAT’ıN 3. YıLıNDA SERT UYARı: “BU BIR KADER DEĞIL, YÖNETIM KRIZI”   11:51   DILEK İMAMOĞLU’NDAN SERT TEPKI: “AILEMI SIYASI HESAPLARA ALET ETMEYIN!”   10:10   TARSUS’TA ÜRETICININ YOLU YENILENDI: KARABUCAK CADDESI ASFALTLANDı, ULAŞıM NEFES ALDı   10:05   ANAMUR’DA DERS SEÇIMI MANEVI KAZANCA DÖNÜŞTÜ: KUR’AN-ı KERIM HEDIYESIYLE ANLAMLı BULUŞMA   09:22   GENÇ İŞSIZLIĞINE KARŞı GÜÇ BIRLIĞI: AKDENIZ’DE “GENÇ ADıMLAR KARIYER YOLU” BAŞLADı   09:19   MERSIN ROMAN ÖDÜLÜ’NDE REKOR BAŞVURU: 140 ESER ARASıNDAN “HALEP YOLU” BIRINCI SEÇILDI   01:10   “GROSERI’DEN RAMAZAN’A ÖZEL İFTAR: ALıŞVERIŞI BIRLIK SOFRASıNA TAŞıYOR”   16:06   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL’DEN EPSTEIN BELGELERINDE ADı GEÇEN MÜCAHIT ÖREN’E TEPKI: LAYıĞıNı BULACAKSıN IFTIRACı   16:05   MUSTAFA DESTICI’DEN, EPSTEIN OLAYıNA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "ÇOCUKLARA DOKUNANıN YAŞAMA HAKKı OLMAMALıDıR"   16:04   KIEV’I ZIYARET EDEN NATO GENEL SEKRETERI RUTTE: UKRAYNA’YA DESTEK DEVAM EDECEK   15:01   KADıGIL, KıZıNıN ISTISMARA UĞRADıĞıNı IDDIA EDEN ANNEYI ZIYARET ETTI... KADıGIL’DEN BAKAN TUNÇ’A: “BELEDIYE BAŞKANLARıNı TUTUKLAMAKTAN VAKIT BULUP TECAVÜZCÜLERLE ILGILENMEYE ZAMANıN OLACAK Mı?”  
 
     
   

Çin medyası: ABD gümrük vergilerini görüşmek için Çin`le temasa geçti


Çin devlet medyasına bağlı kaynaklar, ABD Başkanı Donald Trump tarafından Çin`e getirilen yüzde 145`lik gümrük vergilerini görüşmek üzere Washington`un Çin`le temas kurduğunu ileri sürdü.

 

Tarih : 1 Mayıs 2025 Perşembe 12:42   Okunma : 283

(ANKARA) – Çin devlet medyasına bağlı kaynaklar, ABD Başkanı Donald Trump tarafından Çin`e getirilen yüzde 145`lik gümrük vergilerini görüşmek üzere Washington`un Çin`le temas kurduğunu ileri sürdü.

Çin`in devlet televizyonu CCTV`ye bağlı bir sosyal medya hesabı olan "Yuyuan Tantian" (????), sosyal medya platformu Weibo üzerinden yaptığı paylaşımda “ABD, gümrük vergisi konusunu görüşmek üzere Çin`e birçok kanaldan proaktif şekilde ulaşım sağladı” ifadelerini kullandı.

Ancak Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Guo Jiakun, dün yaptığı açıklamada, “Bildiğim kadarıyla Çin ile ABD arasında gümrük vergileri üzerine herhangi bir istişare veya müzakere yürütülmüyor” demişti.

Trump, cuma günü yayımlanan bir röportajında, yönetiminin Çin`le bir gümrük vergisi anlaşmasına varmak için görüştüğünü ve iletişime geçen tarafın Pekin olduğunu, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping`in kendisini aradığını söylemişti. Pekin ise geçen hafta bu tür görüşmelerin yalanladı ve Washington`u "kamuoyunu yanıltmakla" suçladı.

Trump, dün yaptığı başka bir açıklamada, yönetiminin Çin`le bir anlaşma yapma ihtimalinin “çok yüksek” olduğunu söyledi.

ABD ekonomisi Trump`ın tarifelerinin etkisiyle üç yıl sonra ilk kez daraldı

Şirketlerin gümrük tarifelerinden kaynaklanan daha yüksek maliyetlerden kaçınmak için ileride daha pahalı olacağı endişesiyle ithalatı artırması, ABD ekonomisinde üç yıl sonra ilk kez yılın ilk çeyreğinde daralmaya neden oldu. Tüketici harcamaları dördüncü çeyreğe kıyasla belirgin şekilde yavaşlamış olsa da büyüme normal bir seviyede kaldı. İşletmeler de özellikle bilgi işlem ve ulaşım ekipmanlarına yönelik yatırımlarını artırdı.

ABD Ticaret Bakanlığı`na bağlı Ekonomik Analiz Bürosu`nun öncü verilerine göre, gayrisafi yurtiçi hasıla (GSYH) geçen çeyrekte yıllıklandırılmış olarak yüzde 0,3 oranında azaldı. Bu, 2022`nin ilk çeyreğinden bu yana yaşanan ilk ekonomik daralma oldu.

Çin`den ABD`ye tepki

Çin Devlet Başkanı Şi, sosyal medya platformu üzerinden ABD ve Çin arasındaki ticaret gerginliğine ilişkin açıklamasında “Çin`in yükselişi ne Wall Street`in bir armağanıydı ne de Brüksel`den gelen bağışla gerçekleşti. Bu yükseliş; alın teriyle, zekâyla ve 1 milyar 4 yüz milyon Çinlinin demir iradesiyle gerçekleşti`` dedi.

Şi, şu ifadeleri kullandı:

“1949`da, Çin bir yüzyıllık savaşlar ve yabancı boyunduruğunun ardından küller içindeydi. 1949`da, GSYH`miz yalnızca 12 milyar dolardı; Amerika`nınki bunun 20 katıydı. 1949`da, Çinli evlerin yalnızca yüzde 5`inden azı elektriğe sahipti; Washington`un şebekesi 80 kat daha parlaktı. 1949`da, Çin yılda yalnızca 150 bin ton çelik üretiyordu; bu, ABD üretiminin 500`de biriydi.

Yine de Çin yeniden doğdu, her zaman olduğu gibi... 800 milyon insanı yoksulluktan kurtardık, taikonotlarımızı yıldızlara yolladık ve bugün dünyanın çeliğinin yarısından fazlasını biz üretiyoruz.

Şunu unutmayın: Bu mucizeyi yabancı para inşa etmedi... Geçmişimiz örsümüzdür; geleceğimiz çekiçtir.``

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA