5 Şubat 2026 Perşembe


16:51   "SEPIYOLIT MADENI OCAĞı PROJESI’NE" KARŞı EYLEM... URUŞLULAR DERNEĞI BAŞKAN YARDıMCıSı KARATAŞ: "BEYPAZARı VE GÜDÜL OLARAK MADENCILERE VERILECEK BIR KARıŞ TOPRAĞıMıZ YOKTUR"   16:50   SURIYE VE RUSYA ASKERI IŞ BIRLIĞI ÜZERINE GÖRÜŞTÜ   16:49   SÜREÇ KOMISYONUNDA "ORTAK RAPOR" TOPLANTıSı... MURAT EMIR: "ATıLMASı GEREKEN ADıMLARLA ILGILI BÜYÜK ORANDA GÖRÜŞ BIRLIĞI OLDUĞUNU SÖYLEYEBILIRIM"   16:49   CHP’LI BAŞARıR’DAN EPSTEIN BELGELERINE ILIŞKIN TBMM’YE ÇAĞRı: "TBMM BU OLAYA EL ATARAK, BU OLAYLA ILGILI MESAJLARıNı VEREREK TÜM DÜNYAYA SES OLMALıDıR"   15:29   TOROSLAR’ıN DOĞAL YAŞAM ALANı HAYVANSEVERLERDEN TAM NOT ALDı   14:54   ÖNDER AKSAKAL: "SDG/YPG’NIN KENDINI FESHETMEDIĞINI SÖYLEYEBILIYORUZ"   14:53   TOKİ MAĞDURU VATANDAŞTAN ÖZGÜR ÖZEL’E: "BIZIMLE OLUN, YARDıMCı OLUN. NEYE IMZA ATTıĞıMıZı BILELIM"   14:51   İYİ PARTI GRUP TOPLANTıSı... DERVIŞOĞLU: "ANADOLU HUZURA, BINLERCE TÜRK’ÜN, KÜRT’ÜN VE BEBEKLERIN KATILI İMRALı CANISI, UMUDA DEĞIL, MEZARA KAVUŞUNCAYA KADAR BIZ BURADAYıZ"   14:50   6 ŞUBAT DEPREMLERININ ÜÇÜNCÜ YıLı… KAHRAMANMARAŞ’TA EĞITIMDE YAŞANAN SORUNLAR DEVAM EDIYOR   12:20   JEOLOJI MÜHENDISLERI’NDEN 6 ŞUBAT’ıN 3. YıLıNDA SERT UYARı: “BU BIR KADER DEĞIL, YÖNETIM KRIZI”   11:51   DILEK İMAMOĞLU’NDAN SERT TEPKI: “AILEMI SIYASI HESAPLARA ALET ETMEYIN!”   10:10   TARSUS’TA ÜRETICININ YOLU YENILENDI: KARABUCAK CADDESI ASFALTLANDı, ULAŞıM NEFES ALDı   10:05   ANAMUR’DA DERS SEÇIMI MANEVI KAZANCA DÖNÜŞTÜ: KUR’AN-ı KERIM HEDIYESIYLE ANLAMLı BULUŞMA   09:22   GENÇ İŞSIZLIĞINE KARŞı GÜÇ BIRLIĞI: AKDENIZ’DE “GENÇ ADıMLAR KARIYER YOLU” BAŞLADı   09:19   MERSIN ROMAN ÖDÜLÜ’NDE REKOR BAŞVURU: 140 ESER ARASıNDAN “HALEP YOLU” BIRINCI SEÇILDI   01:10   “GROSERI’DEN RAMAZAN’A ÖZEL İFTAR: ALıŞVERIŞI BIRLIK SOFRASıNA TAŞıYOR”   16:06   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL’DEN EPSTEIN BELGELERINDE ADı GEÇEN MÜCAHIT ÖREN’E TEPKI: LAYıĞıNı BULACAKSıN IFTIRACı   16:05   MUSTAFA DESTICI’DEN, EPSTEIN OLAYıNA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "ÇOCUKLARA DOKUNANıN YAŞAMA HAKKı OLMAMALıDıR"   16:04   KIEV’I ZIYARET EDEN NATO GENEL SEKRETERI RUTTE: UKRAYNA’YA DESTEK DEVAM EDECEK   15:01   KADıGIL, KıZıNıN ISTISMARA UĞRADıĞıNı IDDIA EDEN ANNEYI ZIYARET ETTI... KADıGIL’DEN BAKAN TUNÇ’A: “BELEDIYE BAŞKANLARıNı TUTUKLAMAKTAN VAKIT BULUP TECAVÜZCÜLERLE ILGILENMEYE ZAMANıN OLACAK Mı?”  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin okuma salonları, öğrenciler için konforlu bir ortam sunuyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde hayata geçirdiği toplam 11 okuma salonu ile öğrencilere, ders çalışabilecekleri, güvenli ve konforlu bir ortam sunuyor.

 

Tarih : 2 Mayıs 2025 Cuma 10:47   Okunma : 339

(MERSİN)- Mersin Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde hayata geçirdiği toplam 11 okuma salonu ile öğrencilere, ders çalışabilecekleri, güvenli ve konforlu bir ortam sunuyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi bünyesinde hizmet veren okuma salonlarında, öğrencilere ücretsiz internet hizmeti ve çay-kahve ikramlarında da bulunuluyor. Güvenli, nezih ve sessiz bir ortamda çalışmalarını sürdürebilecekleri salonlar, gençlerin akademik başarılarına da katkı sağlamayı amaçlıyor. Bazı okuma salonlarında kütüphane hizmeti de verilirken; kitap okumak isteyen vatandaşlar hem kitap okuyabiliyor, hem de 15 gün süreyle ödünç alabiliyor. 

"Sessiz, temiz, güvenli ve konforlu bir ortamda hizmet sunuyoruz"

Adres Okuma Salonu Sorumlusu Hakkı Uysal, il genelinde 11 okuma salonu ile hizmet verdiklerini anlatarak, “Vatandaşlarımız, kendilerine en yakın okuma salonunu, Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin internet sayfalarından bakıp ziyaret edebilir, oraların imkanlarından faydalanabilir. Okuma salonlarımızın tamamında kahve, çay ve internet ücretsizdir. Bizim amacımız; sessiz, temiz, güvenli ve konforlu bir ortamda hizmet sunmak. Ailelerimiz, evlatlarımızı gönül rahatlığıyla okuma salonlarımıza gönderebilir” dedi.

Adres Okuma Salonu`nun aktif olarak 55 bin üyesinin olduğunu belirten Uysal, “Adres Okuma Salonumuzda, farklı kategorilerde yaklaşık 12 bin kitabımız bulunmakta. Ziyaretçilerimiz bu kitapları 15 günlüğüne ödünç alıp okuyabiliyorlar. Ayrıca bilgisayarlarını okuma salonumuza getirip çalışabiliyorlar. Dilerlerse, okuma salonumuzun bünyesinde bulunan bilgisayarlarımızdan da faydalanabiliyorlar. Bütün vatandaşlarımızı ve özellikle de gençlerimizi, ilimiz genelinde bulunan okuma salonlarımızı kullanmaya, buralardaki hizmetlerden yararlanmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

Okuma salonlarından faydalanan öğrenciler ise şunları söyledi:

-Mustafa Gökay: “Adres Okuma Salonu`yla 1,5 sene önce tanıştım. Çok memnunum. Burada açık alanlarımız var. Çimlerde oturup sohbet edebileceğimiz sosyal ortamlarımız var. Sahilde yürüyüş yapabiliyoruz. Bu benim kişisel iyi oluş halime çok etki ediyor ve ders çalışma verimliliğimi de artırıyor.”

-Cemre Ödemiş: “Burada ders çalışmak bizim için motivasyon oluyor. Gün içerisinde çok verimli çalışıyoruz. Büyükşehir Belediyesi herkes için, özellikle de gençler için çok iyi çalışıyor.”

-Nurgül Kara: “Bence konumu ve ortamı çok güzel. Herkesin günü verimli bir şekilde geçiyor. Büyükşehir Belediyesi`nin, bütün yaş kitlelerine hitap ettiğini düşünüyorum. Herkes için gayet güzel çalışmaları var.”

-Muhammet Salih Çepiş: “Konfor olarak, diğer gittiğim kütüphanelere göre daha güzel. Çalışma ortamı düzgün ve sessiz. Bu da beni daha çok motive ediyor. Kitabın başından ayrılmak istemiyorum. Vize dönemlerimizi burada geçiyoruz. Arkadaşlarımın çoğu sahilde Adres Okuma Salonu`nda. Yani herkes bir yerlere gidiyor."

-Tuğçehan Avşar:“Burası birçok okuma salonuna göre daha sakin ve sessiz. Kaldığım yurda da yakın olduğu için burayı tercih ediyorum. Bilgisayarların olması çok büyük avantaj. Sürekli sıcak suyun bulunması da zaten güzel bir şey. Ücretsiz internet imkanı da var. Bu saydıklarım, özellikle bir öğrenci için yükü azaltan şeyler. Büyükşehir Belediyesi`nin gençlere olan tüm hizmetlerinden çok memnunuz ve teşekkür ediyoruz.”

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA