6 Mayıs 2025 Salı


13:43   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN ÇIFTÇILERE KORUNGA TOHUMU DESTEĞI   12:55   ECE ÜNER HAKKıNDA DAVA AÇıLDı   12:13   "ÜÇ FIDAN" ANıLıYOR... CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: "DENIZ GEZMIŞ`IN DURDUĞU YERDE DURMAYA DEVAM EDIYORUZ"   12:12   İNFAZ SISTEMINDE PLANLANAN DEĞIŞIKLIKLER… CHP GRUP BAŞKANVEKILI ALI MAHIR BAŞARıR: "TOPLUMU RENCIDE EDECEK, VICDANLARı RAHATSıZ EDECEK BIR DÜZENLEME OLMAMALı”   12:01   İMAMOĞLU`NUN ÜNIVERSITE DIPLOMASıNıN IPTALININ IPTALI IÇIN İSTANBUL İDARE MAHKEMESI`NDE DAVA AÇıLDı   09:46   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI YOL BAKıM ÇALıŞMALARıNA DEVAM EDIYOR   09:31   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN DARıSEKISI ÖRNEK YÖRÜK KÖYÜ`NDE HıDıRELLEZ ETKINLIĞI   01:09   CHP ANKARA`DA DENIZ GEZMIŞ, YUSUF ASLAN VE HÜSEYIN İNAN IÇIN ANMA PROGRAMı DÜZENLEDI   23:39   ÖZGÜR ÖZEL`E SALDıRıYA BILECIK`TE AK PARTI, MHP, CHP`DEN ORTAK TEPKI   22:09   ÖZGÜR ÖZEL`E SALDıRAN TENGIOĞLU`NUN KıZı CHP GENEL MERKEZI`NI ARAYARAK, ÜZÜNTÜLERINI BILDIRDI   21:07   CHP MYK TOPLANDı... CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL: "BIR KORUMA ZAFIYETI GÖRMÜYORUM, ERIŞILEBILIR BIR SIYASETÇI OLMAK BENIM TERCIHIM"   20:02   ÖZGÜR ÖZEL: BEREKETIN VE DILEKLERIN SIMGESI HıDıRELLEZ KUTLU OLSUN   18:14   TÜMGİŞ`TEN MERSIN`DE ZIYARET TRAFIĞI: “MERSIN`IN AVANTAJLı YÖNLERINI FıRSATA ÇEVIRMELIYIZ”   17:01   TBMM`DE BAŞKANVEKILLIĞI TARTıŞMASı… ALI MAHIR BAŞARıR: “HAFTAYA TBMM BAŞKANVEKILI OLARAK GÜLIZAR BIÇER KARACA`NıN GENEL KURULDA GÖREV ALMASıNı BEKLIYORUZ. YOKSA MECLIS`TE BÜYÜK SıKıNTıLAR OLUR”   16:16   YENIŞEHIR BELEDIYESI EVLENDIRME MEMURLUĞU`NDA "05.05.2025" YOĞUNLUĞU   14:20   CHP MYK TOPLANDı, ÖZGÜR ÖZEL`E SALDıRı GÜNDEMDE... “BIRILERI YINE BIR OYUN KURMAYA ÇALıŞıYOR”   12:24   CHP`LI ÖZÇAĞDAŞ`TAN IKTIDARA UYARı: "REKTÖRLER VE YÖK ÜYELERINI ANAYASA`YA VE AYM KARARıNA AYKıRı ATAMAYı BıRAKıN, YENI DÜZENLEMEYI YAPıN"   12:08   ÖZGÜR ÖZEL`E SALDıRAN ŞÜPHELININ PANSIYON GÖRÜNTÜLERI ORTAYA ÇıKTı, GÖZALTı SÜRESI BIR GÜN UZATıLDı   11:41   CHP`NIN 38`INCI OLAĞAN KURULTAYı SORUŞTURMASı… İMAMOĞLU`NDAN TÜM SORULARA TEK YANıT: “HALKıN ADALET DUYGUSUNA AÇıK BIR IHANET”   11:32   ÖZGÜR ÖZEL`E SALDıRı... MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "DEMOKRASIYE, TÜRKIYE`NIN BARıŞıNA VE HUZURUNA YAPıLMıŞ BIR SALDıRı"  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi`nden Darısekisi Örnek Yörük Köyü`nde Hıdırellez etkinliği


Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin Darısekisi Örnek Yörük Köyü`nde düzenlediği Hıdırellez etkinliğinde, baharın gelişi ve doğanın uyanışı geleneksel ritüellerle kutlandı. Etkinliğe katılanlar, Hıdırellez duasıyla dilekler dileyip, yakılan ateşin üzerinden atladı.

 

Tarih : 6 Mayıs 2025 Salı 09:31   Okunma : 232

(MERSİN) - Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin Darısekisi Örnek Yörük Köyü`nde düzenlediği Hıdırellez etkinliğinde, baharın gelişi ve doğanın uyanışı geleneksel ritüellerle kutlandı. Etkinliğe katılanlar, Hıdırellez duasıyla dilekler dileyip, yakılan ateşin üzerinden atladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı koordinesinde, Darısekisi Örnek Yörük Köyü`nde Hıdırellez coşkusu yaşandı. Tarsus ve Mersin merkez ile Toroslar ilçesinin birçok mahallesinden yoğun katılımın olduğu etkinlikte, baharın gelişi ve doğanın uyanışı geleneksel ritüellerle kutlandı.

Etkinlik kapsamında yakılan Hıdırellez ateşi etrafında katılımcılar dönerek dilekler diledi ve ateşin üzerinden atladı. Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu`nun verdiği konserle eğlenen vatandaşlar, halay çekerek keyifli anlar yaşadı. Bölgedeki üretici kadınlar, kurulan stantlarda satış yapma imkanı da buldu.

“Hıdırellez ateşimizi yaktık, duamızı ettik”

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı`na bağlı Gönüllüler Şube Müdürü Hava Güngeç, “Darısekisi Örnek Yörük Köyü`nde 5-6 Mayıs tarihlerinde geleneksel olarak kutlanan Hıdrellez etkinliğinde ateşimizi yaktık, duamızı ettik. Türk Halk Müziği konserimiz gerçekleşti. Mersin merkezden, Tarsus`tan ve Darısekisi civar köylerinden misafirlerimiz oldu. Günümüz güzel geçti, çok mutluyuz” dedi.

Mezitli ilçesine bağlı Yeni Mahalle Muhtarı Hatice Yozgat, çok güzel bir etkinlikte bir araya geldiklerini belirterek, “Mahallemizdeki bütün sakinleri toplayıp geldik. Hıdrellez için ateşimiz yakıldı, üzerinden atladık, dilekler dilendi, dualar edildi. Çok güzel bir atmosferdi. Bize bu imkanları sağladığı için Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Etkinliğe katılan vatandaşlardan bazıları ise düşüncelerini, şu sözlerle dile getirdi:

-Aygül Uprak: “Çok güzeldi. Ateş yakıldı, üzerinden atladık. Oyunlar oynadık, eğlenceler düzenlendi. Stantlar da kurulmuş, harikaydı. Buraya ilk defa geliyorum. Çok güzel bir köy. Hepimizin ihtiyacı vardı.” 

-İkra Ceylin Durmaz: “Hıdırellez etkinliğine ilk defa katıldım. Ortam çok güzeldi. Halk oyunu oynadık. Ben de dilek diledim, umarım kabul olur. Üretici kadın stantları da vardı, onları da gezdik. Büyükşehir Belediyesi`nin bu tür etkinlikleri sosyalleşmemize katkı sağlıyor. Büyükten küçüğe herkes burada.”

-Songül Arer: “Güzel bir etkinlikti. Ateşin etrafında döndük. Dualar edildi, piknik yaptık. Belediyemizin konseri de çok güzeldi. Çok beğendim.”

-Aslı Demirci: “Etkinlikler ve konser çok güzeldi. Pikniğimizi yaptık. Ateş yakılmış, etrafında döndük. Dualarımızı ettik, dileklerimizi diledik, halay çektik. Kadınlar bu etkinliklerde kaynaşıyor, birbirleriyle tanışıyor. Tanımadığım insanlarla piknik yaptık. Çok güzel oldu. Belediyemize teşekkür ederiz.”

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA