22 Temmuz 2025 Salı


17:19   ALTAN ÖYMEN’IN CENAZE TÖRENI... ÖZEL:    15:16   CHP’LI MAHMUT TANAL: "BIR YANDAN AKP ‘AILE YıLı’ ILAN EDIYOR, BIR YANDAN DA ÇOCUKLARıN GÜVENLIĞINI SAĞLAYAMıYOR"   13:13   VAHAP SEÇER, MUHITTIN BÖCEK’I ZIYARET ETTI   08:35   İSTANBUL MILLETVEKILI DOĞAN DEMIR, GELECEK PARTISI’NDEN ISTIFA ETTI   08:27   SAKARYA’DA ORMAN YANGıNı SÜRÜYOR... ORMAN GENEL MÜDÜRÜ KARACABEY: “MÜDAHELEMIZ, YENI GÜNLE BIRLIKTE DEVAM EDIYOR"   08:23   MURAT ÇALıK’ıN AVUKATLARıNDAN "ITIRAFÇı" IDDIALARıNA YALANLAMA GELDI: İLGILILER HAKKıNDA GEREKLI SUÇ DUYURULARı YAPıLACAKTıR   23:42   VAHAP SEÇER: SUÇLULUĞU KANıTLANMAMıŞ BIR INSANı TEŞHIR ETMEYI YANLıŞ BULUYORUM   11:20   SURIYE’NIN SÜVEYDA VILAYETINDE ATEŞKESE RAĞMEN “MEZHEP ÇATıŞMALARı” DEVAM EDIYOR   10:59   BÜYÜKŞEHIR’IN TOROSLAR’DA HAYATA GEÇIRDIĞI KAMPÜS’TE ÇOCUKLAR GELECEĞE HAZıRLANıYOR   10:57   CHP NIĞDE MILLETVEKILI GÜRER: "FABRIKALAR SATıLıYOR, ŞIRKETLER KAPANıYOR"   10:39    İMAMOĞLU: "ÖMRÜ BOYUNCA DEMOKRASIDEN VE ÖZGÜRLÜKLERDEN ASLA TAVIZ VERMEDI"   09:45   ESKI CHP BURSA MILLETVEKILI PROF. DR. LALE KARABıYıK HAYATıNı KAYBETTI   09:10   BÜYÜKŞEHIR, GLÜTENSIZ BESLENENLERI ‘GLÜTENSIZ KAFE & MARKET’TE BULUŞTURUYOR   23:22   BAŞKAN ÇALıŞKAN: “TEDAVI HAKKı ENGELLENEMEZ, BU HUKUKLA BAĞDAŞMAZ”   21:11   ÖZEL: "BEYAZ TOROSLARA TESLIM OLMADıK, AK TOROSLARA TESLIM OLMAYACAĞıZ"   19:54    ÖYMEN’IN CENAZE PROGRAMı BELLI OLDU. İLK TÖREN TBMM’DE   19:51   ÖZGÜR ÖZEL, FıNDıK BAHÇESINDE ÜRETICILERLE SOHBET ETTI... FıNDıK ÜRETICISI ERDOĞAN: "İNSANLAR ARTıK FıNDıK BAHÇELERINI VEYA DIĞER TARıM ÜRÜNLERINI DE KONUTLARA TERK EDIYOR"   19:08   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NIN ATÖLYELERI SANAYI KOMPLEKSI GIBI ÇALıŞıYOR   19:07   ZEYTINLIKLERLE ILGILI TEKLIF YASALAŞMADAN ÖNCE AK PARTILILER TEPKILERINI DILE GETIRMEK ISTEYEN MUHALEFET GRUP BAŞKANVEKILLERINI SUSTURMAYA ÇALıŞTı   18:27   MURAT ÇALıK’ıN ANNESI HASTANE BAHÇESINDE NÖBETTE: “FERYADıMı DUYUN”  
 
     
   

CHP`li Adem`den 2025 yılı için açıklanan yaş çay alım fiyatlarına tepki: "Bu fiyat, üreticinin sırtına yük bindirmekten başka bir anlam taşımıyor"


CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem,  2025 yılı için açıklanan yaş çay alım fiyatıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Açıklanan rakamlar üreticiye değil, enflasyonla makyajlanan piyasa algısına hizmet ediyor. Gübre, mazot, işçilik gibi temel girdilerde yaşanan fahiş artışlar karşısında bu fiyat, üreticinin sırtına yük bindirmekten başka bir anlam taşımıyor" dedi.

 

Tarih : 13 Mayıs 2025 Salı 16:37   Okunma : 232

(ANKARA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem,  2025 yılı için açıklanan yaş çay alım fiyatıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Açıklanan rakamlar üreticiye değil, enflasyonla makyajlanan piyasa algısına hizmet ediyor. Gübre, mazot, işçilik gibi temel girdilerde yaşanan fahiş artışlar karşısında bu fiyat, üreticinin sırtına yük bindirmekten başka bir anlam taşımıyor" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı  Erhan Adem, 2025 yılı için açıklanan yaş çay alım fiyatıyla ilgili yapmış olduğu yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Yaş çay alım fiyatı bir kez daha hayal kırıklığına uğratılmıştır. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından `müjde` olarak sunulan 25,44 TL`lik alım fiyatının içinde herhangi bir destekleme primi bulunmamaktadır. Oysa geçtiğimiz yıl yaş çay taban fiyatı 17 TL olarak açıklanmış ve üzerine 2 TL`lik destekleme primi eklenmişti. Bu yıl hem üreticinin beklentisi hem de gerçek maliyetler göz önüne alındığında, açıklanan 25,44 TL`lik fiyat ne müjdedir ne de vicdana sığar.

"Üreticinin sırtına yük bindirmekten başka bir anlam taşımıyor"

Açıklanan rakamlar üreticiye değil, enflasyonla makyajlanan piyasa algısına hizmet ediyor. Gübre, mazot, işçilik gibi temel girdilerde yaşanan fahiş artışlar karşısında bu fiyat, üreticinin sırtına yük bindirmekten başka bir anlam taşımıyor.

"Üreticinin aklıyla alay etmektir"

Rakamlarla oynayarak destek veriyoruz görüntüsü vermek, üreticinin aklıyla alay etmektir. Çay üreticisinin hakkı, hakkaniyetle ve şeffaf bir şekilde teslim edilmelidir. Bir yıl destekleme verip ertesi yıl sessizce geri çekmek, üreticiyi yokluğa mahkûm etmektir. Üreticinin alın terini ‘müjde` diye paketleyip sırtına enflasyon yükü bindiren bu anlayışı kabul etmiyoruz.

"Üreticiye uzak masa başı planlarla kararlar alıyor"

Bununla da kalınmıyor; Tarım ve Orman Bakanlığı çay üreticisinin sorunlarını yerinde görmek yerine, üreticiye uzak masa başı planlarla kararlar alıyor. Oysa çay sadece bir ürün değil, Karadeniz`in kültürü, ekonomisi ve geleceğidir. Yarın 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü. Biz buradan bir kez daha sesleniyoruz: Çay üreticisine müjde değil, adalet gerekiyor. Alın terinin, emeğin ve toprağın hakkını teslim edecek bir tarım politikası gerekiyor.

Allah bu memleketin çiftçisinin başına hayırlı bir iktidar versin. Biz CHP olarak bu karanlık tabloya son vermeye; çay üreticisinin hakkını alacağı, desteklerin şeffaf ve sürdürülebilir olacağı, tarımın yeniden stratejik sektör ilan edileceği bir Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz.”






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA