23 Temmuz 2025 Çarşamba


17:59   ADMİB’DEN ILK YARıDA 1,4 MILYAR DOLARLıK IHRACAT   17:55   BÜYÜKŞEHIR YOL ÇALıŞMALARı ILE KıRSALDA’DA FARK YARATıYOR   17:52   TBB BAŞKAN VEKILI VAHAP SEÇER: "İLK DURUŞMALARDA EĞER TARAFSıZ MAHKEMELER YOLUYLA BU DOSYALAR BIR KARARA BAĞLANıRSA TAHLIYE OLACAKLARıNı DÜŞÜNÜYORUZ"   17:46   ÖZGÜR ÖZEL: "GAZI MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’Ü, HATAY CUMHURBAŞKANı TAYFUR SÖKMEN’I VE EMEĞI GEÇEN HERKESI SAYGı VE MINNETLE ANıYORUM"   17:42   BURHANETTIN BULUT: "ARTıK GAZETECILER IÇIN 24 TEMMUZ, BIR BAYRAM DEĞIL; BIR ISYAN VE DIRENIŞ GÜNÜDÜR"   17:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN "TERÖRSÜZ TÜRKIYE" SÜRECINE ILIŞKIN AÇıKLAMA   17:37   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: 2 MILYON EMEKLI GEÇINEBILMEK IÇIN ÇALıŞıYOR, IKTIDAR HÂLÂ ÇıKıP BAŞARı HIKÂYESI ANLATıYOR   10:20   DENIZ YAVUZYıLMAZ: "AK PARTI ŞIRKETE, DEVLETE AIT SANTRALI BEDAVAYA HEDIYE ETTI, ÜSTÜNE DE PARA VERDI"   10:10   CUMARTESI ANNELERI’NDEN EMINE OCAK’ıN VEFATı... BURHANETTIN BULUT: "MÜCADELESI BIZIMLE YAŞAYACAK"   09:54   EKREM İMAMOĞLU: "MILLETIMIZI FAKIRLIĞE MAHKUM EDEN, HER KARARı TEK ADAMıN AĞZıNDAN ÇıKACAK SÖZE BıRAKAN CUMHURBAŞKANLıĞı HÜKÜMET SISTEMI’NI MUTLAKA DEĞIŞTIRECEĞIZ"   09:43   BÜYÜKŞEHIR BUZ GIBI LIMONATA DAĞıTıMLARıNA BAŞLADı   09:41   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN HATAY’ıN ANA VATANA KATıLıŞıNıN 86’NCı YıLıNı KUTLADı   09:39   ADANA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKAN VEKILI GEÇER, ADALET NÖBETI’NE KATıLDı... "BAŞKANLARıMıZıN EN KıSA KıSA SÜREDE ADIL BIR ŞEKILDE YARGıLANıP, GÖREVLERINE DÖNMELERINI TEMENNI EDIYORUM"   09:36   ZIRAAT MÜHENDISLERI ODASı BAŞKANı SUIÇMEZ: “ÜRETIM DÜŞÜYOR, ITHALAT ARTıYOR; ÇIFTÇI BORÇLA AYAKTA KALMAYA ÇALıŞıYOR”   09:26   AYDıNCıK LGS 1.’SI BÜYÜKŞEHIR’IN KURS MERKEZI’NDEN ÇıKTı   15:02   YENIŞEHIR BELEDIYESI’NDEN 2025 YıLıNDA GÜÇLÜ ULAŞıM HAMLESI   15:01   MEZITLI BELEDIYESI’NIN MODERN VE ÇEVRECI KAPALı PAZAR YERI ÇALıŞMALARı SÜRÜYOR    14:59   CHP’LI TALAT DINÇER: “ZAM YAPTıĞıNıZ MAAŞı, NEDEN VERGIYLE GERI ALıYORSUNUZ?”   14:57   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, “ULAŞıMDA KONFOR İÇIN ÇALıŞıYORUZ”   09:30   CHP’LI GÜRER: "TÜİK’IN MAKYAJLı VERILERI DEĞIL, VATANDAŞıN SOFRASıNDAKI EKSILEN LOKMA KONUŞULMALıDıR"  
 
     
   

CHP’ye kurultay davası: Kılıçdaroğlu mağdur İmamoğlu’na siyasi yasak talebi


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP’nin 38’inci Olağan Kurultayı’nda usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla başlattığı soruşturmada iddianameyi tamamladı. Hazırlanan iddianamede, aralarında İmamoğlu’nun da bulunduğu 12 kişi hakkında 3 yıla kadar hapis istendi.

 

Tarih : 3 Haziran 2025 Salı 06:56   Okunma : 618

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Ekrem İmamoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, CHP Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş'in de aralarında bulunduğu 12 kişi hakkında, "siyasi partiler kanununa muhalafet" suçundan iddianame düzenlendi.

İddianamede, CHP’nin 4-5 Kasım 2023 tarihlerinde Ankara Spor Salonu’nda gerçekleştirdiği kurultayda, bazı delegelere menfaat karşılığı oy kullandırıldığı iddialarına yer verildi. Hazırlanan iddianamede şüpheliler hakkında 2820 sayılı Siyasi Partiler Kanunu’nun 112. maddesi ile Türk Ceza Kanunu’nun 53 ve 37. maddeleri kapsamında ceza talep edildi.

İddianamede, Hatip Karaaslan, Tolgahan Erdoğan ve Yılmaz Özkanat'ın da aralarında bulunduğu toplam 16 tanığın beyanlarına yer verildi.

Soruşturma kapsamında CHP'nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da "mağdur" sıfatıyla ifadesine başvurulmak istendiği, ancak 7 Mayıs 2025 tarihinde avukatı Celal Çelik'e tebligat yapılmasına rağmen savcılığa ifade vermeye gelmediği belirtildi.

Kılıçdaroğlu iddianamede "mağdur" sıfatıyla yer alırken, eski Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş ise "müşteki" olarak gösterildi.

İddianamede, "şüpheli" sıfatıyla Ekrem İmamoğlu'nun 2 Mayıs 2025’te verdiği ifadesinde, kurultay sırasında Divan Başkanı olarak görev yaptığını belirterek, hakkındaki suçlamaların tamamını reddettiği ve ayrıntılı savunma yapmadığı belirtildi.

Nihat Yeşiltaş: İddialar mesnetsiz, kimseye menfaat sağlamadım

CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş ise 21 Nisan’da verdiği ifadede, hakkında iddialarda bulunan kişileri tanımadığını, delegelerin iradelerinin fesada uğratılmasına yönelik herhangi bir menfaat alışverişinde bulunmadığını savundu. Oğlunun İBB iştiraki Kültür A.Ş.’de işe alınmasının siyasi rüşvetle ilgisi olmadığını söyledi.

Özgür Çelik: Delegelere menfaat sağladığım iddiası gerçek dışı

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, kurultay sürecine dair kendisine yöneltilen iddiaları yalanladı. Kendisine isnat edilen para dağıtma iddialarını reddeden Çelik, "Delegelere herhangi bir menfaat temin etmedim. Tanık ifadeleri asılsızdır" dedi.

Cemil Tugay: Kimseye maddi teklif yapmadım

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay da kurultay sürecinde kimseye maddi teklif sunmadığını belirtti. Hakkında ifade veren kişilerle yalnızca siyasi temaslar kapsamında tanıştığını söyleyen Tugay, kendisinin Özgür Özel’i özgür iradesiyle desteklediğini belirtti.

Rıza Akpolat: İddialar asılsız

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da 2 Mayıs 2025 tarihinde verdiği ifadesinde, herhangi bir yakınının İBB ya da iştiraklerinde işe alınmadığını, kendisi hakkında ortaya atılan iddiaların asılsız olduğunu dile getirdi.

İddianamede, 4-5 Kasım 2023 tarihlerinde Ankara Spor Salonu'nda yapılan kurultayda, genel başkan adayı Özgür Özel lehine oy kullanılması için bazı delegelere para verildiği, adaylık vaatlerinde bulunulduğu ve iş imkanları sağlandığı ileri sürüldü.

Soruşturma kapsamında; MASAK raporları, Sosyal Güvenlik Kurumu, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Yüksek Seçim Kurulu, İstanbul Ticaret Odası, Çankaya 4. İlçe Seçim Kurulu yazışmaları ile birlikte CD/DVD inceleme tutanakları ve Ankara Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü fezlekesi delil olarak dosyaya girdi.

İddianamede, şüphelilerin; Bazı delegelere nakit para verdiği, bazılarına belediye başkanlığı veya meclis üyeliği adaylığı vaat ettiği, yakınlarını CHP’li belediyelerde işe yerleştirdiği, market alışveriş kartları dağıttığı, oy kullanan delegelerden oy pusulalarının fotoğrafını çekip göndermelerini istediği, ayrıca birinci tur oylama sonrası Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylıktan çekildiği yönünde asılsız açıklamalarla ikinci tur oylamayı etkilemeye çalıştıkları iddia edildi.

"Delegelerin iradesi fesada uğratıldı"

Savcılık, şüphelilerin bu yöntemlerle kurultay delegelerinin iradelerini fesada uğrattığını ve seçimi etkilemeye yönelik organize bir çalışma yürüttüğünü kaydetti. İddianamede, tüm sanıkların Türk Ceza Kanunu'nun "siyasi partiler kanununa muhalafet" suçunu düzenleyen maddesi uyarınca cezalandırılması talep edildi. Ayrıca, TCK'nın 53. maddesi uyarınca kamu haklarından mahrum bırakılmaları yönünde güvenlik tedbirlerinin uygulanması da istendi. 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA