13 Haziran 2025 Cuma


10:50   BÜYÜKŞEHIR’IN KıSıRLAŞTıRMA MERKEZI YOĞUN İLGI GÖRÜYOR   10:45   İSRAIL’IN İRAN’A SALDıRıSı...İRAN DEVRIM MUHAFıZLARı LIDERI SALAMI’NIN ÖLDÜĞÜ KONUTUN GÖRÜNTÜLERI YAYıNLANDı   23:05   BAŞKAN SEÇER, ‘EKONOMI ZIRVESI SONUÇ BILDIRGE TOPLANTıSı’NA KATıLDı   22:56   TARSUS BELEDIYESI’NDEN HER YAŞA SPOR DESTEĞI    22:45   BABALAR GÜNÜ’NE ÖZEL BIR ADıM SAĞLıK’TAN ANLAMLı KAMPANYA    22:23   TARSUS BELEDIYESI’NDEN GELECEĞE YATıRıM: ÇOCUKLARA ÖZEL YAPAY ZEKA KURSU BAŞLıYOR   22:15   ÇILEK MAHALLESI’NDE BIR EVDEN 2 KAMYON DOLUSU ATıK ÇıKARıLDı   22:02   TOROSLAR ZABıTASı, KAÇAK VE SAĞLıKSıZ SÜT ÜRÜNLERI İMALATHANESINI MÜHÜRLEDI   21:23   BÜYÜKŞEHIR’DEN DENIZ CANLıLARıYLA EMPATI ETKINLIĞI: HAYALET AĞLARDAN TÜNEL   21:05   CHP MERSIN MILLETVEKILI GÜLCAN KıŞ: “’NAS’ DEDILER, MILLETIN SıRTıNA FAIZI YÜKLEDILER"   20:59   TCL ELITE SERISI KLIMALAR SATıŞA ÇıKTı    20:50   DOÇ. DR. YUSUF ÇIFCI KITABı ILE DÜNYA BASıNıNıN GÜNDEMINDE!   10:45   BÜYÜKŞEHIR’IN ÖĞRENIM YARDıMLARı İLE GENÇLER UMUT DOLU    10:30   EKREM İMAMOĞLU’NDAN "BILIRKIŞI DAVASı" TEPKISI: "BUGÜNKÜ DURUŞMA USULSÜZDÜR"   10:20   IRKÇıLıK VE HOŞGÖRÜSÜZLÜĞE KARŞı AVRUPA KOMISYONU’NUN TÜRKIYE RAPORU: MEDYADA ALEVILER, KÜRTLER, MÜLTECILER VE LGBTİ BIREYLERE YÖNELIK NEFRET SÖYLEMI YAYGıN   09:40   55 YıLıN EN SıCAK MAYıSı BU YıL YAŞANDı   09:08   ANADOLU’NUN LEZZETLERINE RUSYA’DAN “MODERN EFSANE” ÖDÜLÜ   23:06   İMAMOĞLU, ’BILIRKIŞI DAVASı’ DURUŞMASıNA KATıLMAYACAK   15:55   BAHAR AKSU CINAYETI DAVASı ÖNCESI ADLIYE ÖNÜNDE IKI KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   15:10   BAŞKAN BOLTAÇ TARSUS’UN NABZıNı MAHALLELERDE TUTUYOR  
 
     
   

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış: “’Nas’ dediler, milletin sırtına faizi yüklediler"


CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, "’Nas’ dediler, faiz indirdiler, sonra yüksek faizle milleti çökerttiler. Bugün Türkiye, işte o büyük çelişkinin bedelini ödüyor. Halkı faizle baş başa bıraktılar. Bir yandan dini referanslarla ahlak dersi verdiler, diğer yandan bankaları rekor karlara ulaştırdılar. Bu ekonomi modeli değil; bu halkı borçla ezen, bankaları zengin eden bir çöküş düzenidir" değerlendirmesini yaptı.

 

Tarih : 12 Haziran 2025 Perşembe 21:05   Okunma : 243

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, "'Nas' dediler, faiz indirdiler, sonra yüksek faizle milleti çökerttiler. Bugün Türkiye, işte o büyük çelişkinin bedelini ödüyor. Halkı faizle baş başa bıraktılar. Bir yandan dini referanslarla ahlak dersi verdiler, diğer yandan bankaları rekor karlara ulaştırdılar. Bu ekonomi modeli değil; bu halkı borçla ezen, bankaları zengin eden bir çöküş düzenidir" değerlendirmesini yaptı.

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, yaptığı yazılı açıklamada, 2025’in ilk dört ayında Türkiye’deki bankaların 264,2 milyar lira net kar ettiğini, vatandaşların ise aynı dönemde 360,6 milyar lira faiz ödediğini belirterek, "Vatandaş faize çalışıyor, bankalar servet kazanıyor. Bu tablo, emeğiyle geçinmeye çalışan milyonların nasıl bir ekonomik sömürü düzenine mahkum edildiğini açıkça gösteriyor. Türkiye’de ekonomi değil, bankaların kasası büyüyor. AKP’nin millete sunduğu Türkiye tam olarak budur" ifadelerini kullandı.

Bankalara, finans kuruluşlarına, TOKİ’ye ve varlık yönetim şirketlerine olan toplam borcun 4 trilyon 843 milyar liraya ulaştığını belirten Kış, şunları kaydetti: 

"Sadece 2025’in ilk beş ayında bireysel kredi ve kredi kartı borçları yüzde 19’a yakın arttı. İnsanlar artık temel ihtiyaçlarını bile borçla karşılayabiliyor. Bu borç düzeniyle ekonomiyi ayakta tutmaya çalışıyorlar ama milletin beli kırılmış durumda. Takibe düşen borçlar katlanıyor. KOBİ’lerin icralık borçları yüzde 34, tarım sektörünün borçları ise yüzde 75 oranında arttı. Üreten kesimler borca, faize, icraya sürüklenmiş durumda. Esnaf da çiftçi de çöküyor. Her üç haneden biri icralık. Bu tablo AKP’nin halkı nasıl bir çıkmaza sürüklediğini açıkça ortaya koyuyor. İnsanlar ayakta kalmaya değil, hayatta kalmaya çalışıyor.

"Bu, ekonomi modeli değil; bu halkı borçla ezen, bankaları zengin eden bir çöküş düzenidir"

'Nas' dediler, faiz indirdiler, sonra yüksek faizle milleti çökerttiler. Bugün Türkiye, işte o büyük çelişkinin bedelini ödüyor. Halkı faizle baş başa bıraktılar. Bir yandan dini referanslarla ahlak dersi verdiler, diğer yandan bankaları rekor karlara ulaştırdılar. Bu ekonomi modeli değil; bu halkı borçla ezen, bankaları zengin eden bir çöküş düzenidir.

Sayın Şimşek bu çöküş düzeninin vitrinini süslemeye çalışıyor ama içerideki yangını gizleyemez. Artık ne faiz artırımları ne dış yatırım hikayeleri bu enkazı örtemez. Çünkü sorun yalnızca ekonomide değil, anlayıştadır. Artık hiçbir Hazine ve Maliye Bakanı, AKP’nin yarattığı ekonomik yıkımı durduramaz. Çünkü bu sistem çürümüş bir zihniyetin ürünüdür. Bu düzenin kazananı bir avuç banka, kaybedeni milyonlarca emekçidir. Vatandaş artık cebine dokunanı affetmeyecek. Sandık günü geldiğinde bu düzenin hesabı sorulacak. Bu düzen değişecek."






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA