25 Kasım 2025 Salı


16:30   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN 25 KASıM MESAJı   16:25   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER, “GELECEĞIMIZ ÖĞRETMENLERIN EMEĞIYLE ŞEKILLENIYOR”   16:23   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN EMEKTAR ÖĞRETMENLERINDEN, BAŞKAN SEÇER’E ZIYARET   15:01   ULUSLARARASı AKDENIZ SINEMALARı BULUŞMASı BAŞLıYOR   14:55   CHP’LI KıŞ: "BU ÜLKEYI EŞITLIKLE, ADALETLE, CESARETLE KADıNLAR AYAĞA KALDıRACAK"   14:54   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: “ÖĞRETMENLERIN HAK ETTIKLERI DEĞERI GÖRECEKLERI GÜNLER ÇOK YAKıN”   14:49   ÖĞRETMENLERIN MESAISINI "YÜZ TANıMA SISTEMI" ILE KONTROL EDEN ÖZEL OKULDA 700 BIN LIRA CEZA   14:25   5. YENIŞEHIR KOMEDI OYUNLARı FESTIVALI BINLERCE SANATSEVERI AĞıRLADı   14:20   TOROSLAR BELEDIYESI, YOL VE KALDıRıM ÇALıŞMALARıNDA HıZ KESMIYOR   14:15   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN KADıN ODAKLı HIZMETLERI ŞIDDETE KARŞı KENT STRATEJISINE DÖNÜŞÜYOR   14:06   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOLTAÇ’TAN 24 KASıM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJı   16:55   “EMEKLILERDEN TARIHI BIRLEŞME ÇAĞRıSı: 17 MILYON KIŞI İÇIN TEK ÇATı”   14:45   MERSIN’DEN DÜNYAYA SANAT KÖPRÜSÜ: İLYAS YıLGÖR ULUSLARARASı FOTOĞRAF YARıŞMASı REKOR KATıLıMLA TAMAMLANDı   14:38   “CHP İZMIR’DEN ADALET ÇAĞRıSı: İMAMOĞLU DAVASı TRT’DE CANLı YAYıNLANSıN”   13:49   “BAKıRHAN’DAN CHP’YE TARIHI MESAJ: CESARET VE RISK ZAMANı”   12:39   “MESEM ÇARKı ÇOCUKLARı ÖLÜME SÜRÜKLÜYOR: MUHAMMET’IN ÇıĞLıĞı ADALET İSTIYOR”   11:50   “ERKAN BAŞ: EMEKLILER YÜK DEĞIL, HAKLARıNıN SAHIBI GÜÇTÜR”   11:40   “ET VE SÜT KRIZI DERINLEŞIYOR: İTHALAT VURGUNU YERLI ÜRETICIYI BITIRIYOR”   10:44   MERSIN’DEN TÜRKIYE’YE ATA TOHUMU MIRASı: LEKLEK FASULYESI YENIDEN HAYAT BULUYOR   10:34   “TÜRKIYE’NIN AYDıNLıK GELECEĞINI İNŞA EDEN GÜÇ: ÖĞRETMENLER”  
 
     
   

Toroslar’da Sıfır Atık Seferberliği: Mobil Atık Getirme Merkezi Mahallelerde


Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, Akbelen Mahallesi’ndeki mobil atık getirme merkezinin yerleştirilme çalışmalarını yerinde inceledi.

 

Tarih : 9 Temmuz 2025 Çarşamba 21:32   Okunma : 371

Toroslar Belediyesi, çevre bilincini artırmak ve geri dönüşümü teşvik etmek amacıyla ilçeye Mobil Atık Getirme Merkezleri yerleştirmeye başladı. Belediye İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışma kapsamında ilk etapta 8 mahalleye merkezler kuruldu.

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, Akbelen Mahallesi’ndeki mobil atık getirme merkezinin yerleştirilme çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Yıldız’a, Akbelen Gündüz Bakımevi'nin minik öğrencileri de eşlik etti.

Başkan Yıldız yaptığı açıklamada, göreve geldikleri 1 Nisan 2024 tarihinden bu yana çevre ve temizlik konularına büyük önem verdiklerini belirterek, şunları söyledi:

 “Toroslar Belediyesi olarak, mahallelerimizin, sokaklarımızın, parklarımızın ve tüm kamusal alanlarımızın temiz kalabilmesi için yoğun bir çaba içerisindeyiz. Bugün burada tanıtımını yaptığımız mobil atık getirme merkezleri, temizlik kampanyamızın önemli bir parçası” dedi.

Günlük kişi başı çöp üretiminin yaklaşık 1 kilo 350 gram olduğunu belirten Başkan Yıldız, bu atıkların neredeyse yarısının geri dönüştürülebileceğine dikkat çekti. Evsel atıkların ayrıştırılarak ekonomiye yeniden kazandırılmasının hem doğayı koruyacağını hem de ekonomik katkı sağlayacağını vurguladı.

“HEP BİRLİKTE DAHA YAŞANABİLİR BİR TOROSLAR İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Başkan Yıldız, Toroslar’ın her mahallesine mobil atık getirme merkezini yerleştirmeyi hedeflediklerini ifade ederek vatandaşlara şu çağrıda bulundu: “Sevgili komşularım, Toroslar Belediyesini 1 Nisan 2024 tarihi itibariyle yeni bir takvimin yeni bir saatin işlediği yer olarak işaretlemiştik ve o günden bu yana bu mottomuzu söylemeye devam ediyoruz. Belediye Başkanı olduğum günden bu yana en çok kafa yorduğumuz meselelerden bir tanesi ekolojik hayatın dizayn edilmesi, çevrenin temiz kalabilmesi ve gerçekten mahallelerimizin, sokaklarımızın, parklarımızın ve bütün kamusal alanlarımızın temiz olabilmesi meselesiydi. Bir yıldır bu meseleye kafa yoruyoruz Toroslar’ın her bir sokağı ışıl ışıl, Toroslar’da yaşam daha kaliteli ve daha konforlu oluncaya kadar,  parklarımız tertemiz oluncaya kadar biz mücadelemize devam edeceğiz. Ülkemizde yaşayan her bir yurttaş, ortalama günlük 1 kilogram 350 gram çöp üretiyor. Aslında ürettiğimiz bu çöplerin yarıya yakınını biz geri dönüştürebiliriz, ekonomiye kazandırabiliriz. Yani günlük yaşamımızda her gün kullandığımız ambalaj atıklarının önemli bir kısmı yeniden dönüştürülüp ekonomiye kazandırılabilir. Evlerimizde, çöplerimizi ayrıştırıp, bu konteynerlerimize getirip atarsak, hakikaten hem günlük çöp miktarımızı azaltmış hem de ekonomiye yeniden kazandırmış olacağız. Bunun için de Toroslarımızın her bir semtine mobil atık getirme merkezi yerleştireceğiz. İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğümüz, bunun çalışmasını yaptı. Temiz olmanın birinci koşulu kirletmemektir. Ben hemşehrilerimden rica ediyorum. Onlar da çöplerini evde ayrıştırsınlar. Ve getirip bu kutulara bıraksınlar, ekonomiye kazandırsınlar. Bir yandan doğanın ve çevrenin temiz kalmasını sağlarken bir yandan da ekonomik olarak yeniden bunların değerlendirilebilmesi imkanını yakalamış olacağız. Ben bütün hemşehrilerimin bu konuda katkısını bekliyorum. Toroslar’ın ekolojik dengesinin bozulmaması ve temiz bir çevre yaratılması konusunda projelerimiz artarak devam edecek.”

Akbelen Mahalle Muhtarı Merve Meral İnce de çevre dostu çalışmalarından dolayı Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız’a ve ekibine teşekkür etti.

Yeni yerleştirilen mobil atık getirme merkezlerinde; cam, kağıt -karton, plastik, metal atık, atık pil, elektronik atık ve atık ilaçlar için ayrı ayrı bölmeler bulunuyor. Bu atıklar, düzenli aralıklarla belediye ekipleri tarafından toplanacak.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA