20 Ekim 2025 Pazartesi


21:36   KÜRESEL ZORLUKLARA RAĞMEN AKMİB’DEN 293,3 MILYON DOLARLıK İHRACAT BAŞARıSı   21:29   ADANA MIMARLıK FESTIVALI 2025: GÜNEYE BAKMAKLA GELECEĞI TASARLıYORUZ   21:16   SAHNE AŞKı ANLATıYOR: “ROMEO VE JULIET” MERSIN’DE BALE TUTKUSUNU ZIRVEYE TAŞıYOR   21:05   YUMURTALıK’TA TEMIZLIK VE GÜVENLIK SEFERBERLIĞI: SAĞLıKLı YAŞAM İÇIN ÇIFTE HAMLE!   20:41   HEKIMLERE “HARAÇ” ŞOKU: VERGI DÜZENLEMESI SAĞLıK EMEKÇILERINI HEDEF ALıYOR!   15:57   TOROSLAR’ıN KADıN VOLEYBOL TAKıMıNDAN GALIBIYET SEVINCI   15:55   GÖKHAN GÜNAYDıN: TÜRKIYE’YI HUKUK DEVLETINDEN DAHA FAZLA UZAKLAŞTıRMAYA KIMSE YELTENMESIN   15:53   ANKARA KADıN PLATFORMU, ROJIN KABAIŞ IÇIN ADALET BAKANLıĞı ÖNÜNDE   15:51   GAZZE’DE ATEŞKES, İSRAIL TARAFıNDAN 80 KEZ IHLAL EDILDI   15:49   KKTC SEÇIM SONUÇLARı NE ANLAMA GELIYOR: KUZEY KıBRıS’TA ERHÜRMAN “TUFANı”   14:04   MILLETVEKILI ALI BOZAN: ADıYAMAN’DA TONLARCA TÜTÜN ÇÖP OLACAK, BAKANLıK NE YAPıYOR?   14:02   AKDENIZ BÖLGE BARO BAŞKANLARı TOPLANTıSı MERSIN BAROSU’NUN EV SAHIPLIĞINDE YAPıLDı   13:56   OTIZMLI ÇOCUKLARıN GELIŞIM SÜREÇLERINE MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÇOK YÖNLÜ DESTEK   13:02   MERSIN’DE CHP KONGRESI: GÜNEŞLI GÜNLERE UMUT MESAJı   09:40   TARSUS’UN YAYLALARıNDA SU SEVINCI: MESKİ’DEN 2.050 METRELIK HAYAT HATTı   22:13   BOŞ TENCERELER KONUŞTU, KADıNLAR AYAĞA KALKTı: CHP MERSIN’DEN YOKSULLUĞA SERT TEPKI   15:12   YENIŞEHIR BELEDIYESI 2. AKDENIZ BIENALI’NE EV SAHIPLIĞI YAPıYOR   15:10   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN SOKAK HAYVANLARı İÇIN “DOĞAL YAŞAM ALANı” PROJESI    13:58   AK PARTI’YE GEÇECEĞI IDDIA EDILEN BURCU KÖKSAL: BULUNDUĞUM YERDEYIM, HIÇBIR YERE GITMIYORUM   13:57   SINEMA SALONLARıNDA BU HAFTA: 8 YENI FILM VIZYONA GIRECEK  
 
     
   

Aslı Öymen: “Bir virüse yenik düştük aslında küçücük bir virüse”


Eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen’in vefatına ilişkin kızı Aslı Öymen “Her şey güzel gidiyordu fakat bundan yaklaşık 15 gün önce babamın değerleri bozuldu. Bir virüse yenik düştük aslında küçücük bir virüse. Zatürre oldu. İşte hastaneye geldik ve o zatürreyle başa çıkamadık. O da başa çıkamadı ama son ana kadar bundan üç gün önce yoğun bakıma kaldırıldı o ana kadar babam her gün gazetelerini okudu. Her zamanki gibi memleket meseleleriyle haşır neşir olmaya, kafa yormaya devam etti”

 

Tarih : 19 Temmuz 2025 Cumartesi 16:50   Okunma : 332

Eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen'in vefatına ilişkin kızı Aslı Öymen “Her şey güzel gidiyordu fakat bundan yaklaşık 15 gün önce babamın değerleri bozuldu. Bir virüse yenik düştük aslında küçücük bir virüse. Zatürre oldu. İşte hastaneye geldik ve o zatürreyle başa çıkamadık. O da başa çıkamadı ama son ana kadar bundan üç gün önce yoğun bakıma kaldırıldı o ana kadar babam her gün gazetelerini okudu. Her zamanki gibi memleket meseleleriyle haşır neşir olmaya, kafa yormaya devam etti”

Eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen'in vefatına ilişkin kızı Aslı Öymen, hastane önünde bir açıklama yaptı. Aslı Öymen babası Altan Öymen’in geçirdiği ameliyat sonrası herşey iyi gittiğini, ancak bir virüse yenik düştüğünü anlattı. Aslı Öymen şunları söyledi:

"Haber almak, haber vermek bunları paylaşmak büyük gururla yaptı"

 “Babamı kaybettik yaklaşık bir buçuk saat önce. Bundan bir buçuk ay önce babam ağır, büyük, önemli bir akciğer ameliyatı geçirdi. Akciğer ameliyatı, yaşına rağmen çok çok iyi geçti. Her şey normale dönmüştü. Altı hafta boyunca bütün kontrolleri yapıldı yaş gününü kutladık güzel vakit geçirmeye başladık. Altı hafta boyunca şahane, eskisi gibi her zamanki gibi memleket meseleleriyle, kendi kitaplarıyla, yazılarıyla meşguldü hep birlikte. Dediğim gibi her şey güzel gidiyordu fakat bundan yaklaşık 15 gün önce babamın değerleri bozuldu. Bir virüse yenik düştük aslında küçücük bir virüse. Zatürre oldu. İşte hastaneye geldik ve o zatürreyle başa çıkamadık. O da başa çıkamadı ama son ana kadar bundan üç gün önce yoğun bakıma kaldırıldı o ana kadar babam her gün gazetelerini okudu. Her zamanki gibi memleket meseleleriyle haşır neşir olmaya, kafa yormaya devam etti. Hep zaten, memleket meselelerini, siyaset konuşuruz o aynı şekilde devam ettik burada hastanede. Fakat dediğim gibi üç gün önce maalesef bu virüse, zatürreye yenik düştü babam. İşte biraz önce kaybettik onu çok çok üzgünüz ailece. Mekanı cennet olsun. Gazetecilik onun için sizleri görüyorum şimdi babam için en önemli meslekti. Haber almak, haber vermek bunları paylaşmak büyük gururla yaptı ömür boyu devam etti gazetecilik yapmaya. Cumhuriyet Gazetesi'nde haftada bir yazı yazmaya devam etti bu yaşında. 93 yaşındaydı seve seve yaptı. Kitap projeleri vardı. Dediğim gibi mekanı cennet olsun. Huzur içinde yatsın. Cenaze töreni -aşağı yukarı- söyleyeyim; pazartesi günü saat 13.00’te Ankara'da devlet töreni olacak meclisin önünde. Ondan sonra saat 15.00'te Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi önünde bir tören olacak. Salı günü 13.00'te on üçte Teşvikiye Camii'nde cenazesi olacak. Sonra da Zincirlikuyu Mezarlığı'nda aile mezarlığımızda annemin yanına defnedilecek."

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA