11 Kasım 2025 Salı


13:34   PERIHAN KOCA: TAPETEN MENSUCAT IŞÇILERININ CANıNDAN OLMASı IÇIN BILINÇLI BIR ŞEKILDE UĞRAŞıLıYOR   13:32   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "DEMOKRASININ TEMELI OLAN HALK IRADESININ BIR TESCILI OLAN SEÇILMIŞLERIN, GÖREVDEN UZAKLAŞTıRıLMALARıNı DOĞRU BULMUYORUZ"   13:26   BEYAZ SARAY’DA TRUMP – ŞARA ZIRVESI...    13:04   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, VELI-ÖĞRENCI-ÖĞRETMEN İLIŞKISINI GÜÇLENDIRIYOR   20:10   VAHAP SEÇER BAŞKANLıĞıNDA MESKİ GENEL KURULU: 8 MADDELIK GÜNDEM KOMISYONA HAVALE EDILDI   19:55   ELEKTRIKLI OTOBÜSLER, FESTIVAL RÜZGARı VE DEMOKRASI MESAJı: MERSIN MECLISI KASıM AYıNDA DOLU DIZGIN   15:24   MERSIN’DE ATATÜRK’E SAYGı: BAŞKAN SEÇER’DEN ANLAMLı KATıLıM   14:50   MERSIN, SATRANÇTA DÜNYA SAHNESINE ÇıKTı: 19 ÜLKE, 406 SPORCU, 905 BIN TL ÖDÜL   14:40   AYM ÜYESI KENAN YAŞAR’DAN HUKUK LITERATÜRÜNE YENI KAVRAM: “MOZAIKLEŞMIŞ ANAYASA İHLALI”   14:15   TARSUS’TA ATATÜRK’E SESSIZ SAYGı: CUMHURIYET MEYDANı’NDA 87. YıL ANMASı   14:05   TOROSLAR’DA 10 KASıM: ATATÜRK’E SONSUZ MINNETLE   10:43   “ATATÜRK’ÜN IŞıĞıNDA SONSUZ YÜRÜYÜŞ: DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN 87. YıL MESAJı”   10:40   TOROSLAR’DA HURMA ŞÖLENI: ÜRETICIYE SAHIP ÇıKMANıN EN GÜZEL HALI   09:39   ZEYIT ŞENER’DEN 10 KASıM MESAJı: “CUMHURIYET, MILLETIMIZIN ORTAK ESERIDIR”   09:37   NECMI AĞAOĞLU: “MUTFAKTA YANGıN VAR, ADALET TERAZISI BOZUK!”   09:34    GENÇLER TIYATRO ARACıLıĞıYLA MADDE BAĞıMLıLıĞıNA KARŞı BILINÇLENDI   04:05   TARSUS’TA LEZZET PATLAMASı: MASTERCHEF ŞEFLERI TARIHI MEYDANDA ŞOV YAPTı   21:15   EĞITIMDE DEVRIM VIZYONU: TARSUS’TAN TÜRKIYE’YE UMUT MESAJı   07:47   TARSUS FESTIVALI’NDE BINLER BULUŞTU: “BU COŞKU TÜRKIYE’YE ÖRNEK OLACAK!”   01:15   ALI MAHIR BAŞARıR TARSUS FESTIVALI’NDE NET KONUŞTU: “BU IKLIMI YARATANLARA HALK SANDıKTA DOKUNACAK!”  
 
     
   

CHP’de Kurultay Tartışmaları Sona Erdi: Delegeler İrade Gösterdi, Kayyum Riski Ortadan Kalktı


CHP’nin 22’nci Olağanüstü Kurultayı sonrası gözler 24 Ekim’deki dava sürecine çevrilmişti. Kurmaylar, “Mutlak butlan ve kayyum riski kalmadı. Delegelerimiz yönetimi yeniden onayladı” diyerek tartışmalara noktayı koydu.

 

Tarih : 23 Eylül 2025 Salı 09:39   Okunma : 738

CHP’nin 22’nci Olağanüstü Kurultayı geride kalırken, 24 Ekim’de görülecek kurultay iptal davası öncesi olası kayyum ve mutlak butlan senaryoları gündemdeydi. Ancak CHP kurmayları, davanın konusuz kaldığını ve partinin yol haritasının netleştiğini belirtti. Genel Başkan Özgür Özel’in üçüncü kez seçildiği kurultayda delegelerin güçlü desteği, olası yargı müdahalelerinin önünü kapattı.

Kurmaylar, “Temiz bir kurultay oldu. Delegelerimiz bir kere daha yönetime destek iradesini gösterdi ve tartışmaları bitirdi. Bu saatten sonra CHP’lilerin iradesini kimse tartışamaz” diyerek mahkeme kararlarının kurultayı etkilemeyeceğini vurguladı.

İstanbul İl Kongresi’nin açılışını MYK’dan bir ismin yapması beklenirken, CHP Lideri Özgür Özel’in kongreye katılmayacağı, aynı gün Eyüpsultan’da Filistin’e destek mitinginde olacağı bildirildi.

Özel’in yoğun programı Elazığ’dan Afyonkarahisar’a, Muğla’dan Madrid ve Amsterdam’a uzanıyor. 25 Eylül’de Elazığ’da deprem sonrası yeniden inşa edilen Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin açılışına katılacak olan Özel, 28 Eylül’de Akbelen’deki “Toprağımızı Vermiyoruz” mitingine de destek verecek.

CHP’nin yeni Yüksek Disiplin Kurulu ise 26 Eylül’de Gürsel Tekin ve Barış Yarkadaş dosyalarını görüşecek. Aynı gün Ekrem İmamoğlu’nun duruşmasına katılacak olan Özel, Silivri’deki mahkeme sonrası İmamoğlu’nu ziyaret edecek.

Parti Meclisi toplantısı 27 Eylül’de yapılacak ve ardından Afyonkarahisar’da “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitinginin 57’ncisi düzenlenecek. CHP’nin 39’uncu Olağan Kurultayı ise kasım ayında yapılacak ve PM ile MYK’da köklü değişiklikler bekleniyor.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA