4 Şubat 2026 Çarşamba


16:51   "SEPIYOLIT MADENI OCAĞı PROJESI’NE" KARŞı EYLEM... URUŞLULAR DERNEĞI BAŞKAN YARDıMCıSı KARATAŞ: "BEYPAZARı VE GÜDÜL OLARAK MADENCILERE VERILECEK BIR KARıŞ TOPRAĞıMıZ YOKTUR"   16:50   SURIYE VE RUSYA ASKERI IŞ BIRLIĞI ÜZERINE GÖRÜŞTÜ   16:49   SÜREÇ KOMISYONUNDA "ORTAK RAPOR" TOPLANTıSı... MURAT EMIR: "ATıLMASı GEREKEN ADıMLARLA ILGILI BÜYÜK ORANDA GÖRÜŞ BIRLIĞI OLDUĞUNU SÖYLEYEBILIRIM"   16:49   CHP’LI BAŞARıR’DAN EPSTEIN BELGELERINE ILIŞKIN TBMM’YE ÇAĞRı: "TBMM BU OLAYA EL ATARAK, BU OLAYLA ILGILI MESAJLARıNı VEREREK TÜM DÜNYAYA SES OLMALıDıR"   15:29   TOROSLAR’ıN DOĞAL YAŞAM ALANı HAYVANSEVERLERDEN TAM NOT ALDı   14:54   ÖNDER AKSAKAL: "SDG/YPG’NIN KENDINI FESHETMEDIĞINI SÖYLEYEBILIYORUZ"   14:53   TOKİ MAĞDURU VATANDAŞTAN ÖZGÜR ÖZEL’E: "BIZIMLE OLUN, YARDıMCı OLUN. NEYE IMZA ATTıĞıMıZı BILELIM"   14:51   İYİ PARTI GRUP TOPLANTıSı... DERVIŞOĞLU: "ANADOLU HUZURA, BINLERCE TÜRK’ÜN, KÜRT’ÜN VE BEBEKLERIN KATILI İMRALı CANISI, UMUDA DEĞIL, MEZARA KAVUŞUNCAYA KADAR BIZ BURADAYıZ"   14:50   6 ŞUBAT DEPREMLERININ ÜÇÜNCÜ YıLı… KAHRAMANMARAŞ’TA EĞITIMDE YAŞANAN SORUNLAR DEVAM EDIYOR   12:20   JEOLOJI MÜHENDISLERI’NDEN 6 ŞUBAT’ıN 3. YıLıNDA SERT UYARı: “BU BIR KADER DEĞIL, YÖNETIM KRIZI”   11:51   DILEK İMAMOĞLU’NDAN SERT TEPKI: “AILEMI SIYASI HESAPLARA ALET ETMEYIN!”   10:10   TARSUS’TA ÜRETICININ YOLU YENILENDI: KARABUCAK CADDESI ASFALTLANDı, ULAŞıM NEFES ALDı   10:05   ANAMUR’DA DERS SEÇIMI MANEVI KAZANCA DÖNÜŞTÜ: KUR’AN-ı KERIM HEDIYESIYLE ANLAMLı BULUŞMA   09:22   GENÇ İŞSIZLIĞINE KARŞı GÜÇ BIRLIĞI: AKDENIZ’DE “GENÇ ADıMLAR KARIYER YOLU” BAŞLADı   09:19   MERSIN ROMAN ÖDÜLÜ’NDE REKOR BAŞVURU: 140 ESER ARASıNDAN “HALEP YOLU” BIRINCI SEÇILDI   01:10   “GROSERI’DEN RAMAZAN’A ÖZEL İFTAR: ALıŞVERIŞI BIRLIK SOFRASıNA TAŞıYOR”   16:06   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL’DEN EPSTEIN BELGELERINDE ADı GEÇEN MÜCAHIT ÖREN’E TEPKI: LAYıĞıNı BULACAKSıN IFTIRACı   16:05   MUSTAFA DESTICI’DEN, EPSTEIN OLAYıNA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "ÇOCUKLARA DOKUNANıN YAŞAMA HAKKı OLMAMALıDıR"   16:04   KIEV’I ZIYARET EDEN NATO GENEL SEKRETERI RUTTE: UKRAYNA’YA DESTEK DEVAM EDECEK   15:01   KADıGIL, KıZıNıN ISTISMARA UĞRADıĞıNı IDDIA EDEN ANNEYI ZIYARET ETTI... KADıGIL’DEN BAKAN TUNÇ’A: “BELEDIYE BAŞKANLARıNı TUTUKLAMAKTAN VAKIT BULUP TECAVÜZCÜLERLE ILGILENMEYE ZAMANıN OLACAK Mı?”  
 
     
   

Yaz sıcağına karşı Kafe Kütüphane


Vatandaşlara ders çalışıp kitap okurken çay kahve içme imkânı da sağlayan Fitnat Gürsoy Kafe Kütüphane yaz döneminde de yoğun ilgi görüyor. YGS, KPSS gibi sınavlarda öğrencilerin büyük başarı kazanmasına olanak sağlayan Kafe Kütüphane yaz döneminde de kitap okumak isteyenlerin uğrak yeri oldu.

 

Tarih : 31 Temmuz 2019 Çarşamba 00:18   Okunma : 2637

Hayırsever Alper Gürsoy’un desteğiyle hayata geçilen Mezitli Belediyesi Fitnat Gürsoy Kafe Kütüphane GMK Bulvarı ile Mezitli Deresi’nin kesiştiği noktada vatandaşlara hizmet veriyor.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan'ın, vatandaşların kitaba daha rahat ulaşabilmesi adına hayata geçirdiği kafe kütüphanenin gerek konum gerekse işlev olarak çok iyi olduğunu ifade eden Tiyatrocu Uğur Turanöner, “Kafe Kütüphane bize çok değerli zaman dilimi geçirmek açısından büyük fayda sağlıyor. Önümüzdeki yıllarda bu tür yerlerin öneminin daha iyi anlaşılmasıyla birlikte ilginin de artacağına inanıyorum. Bilgi ve birikimlerin paylaşma noktası olacaktır” dedi.

Mersin’e yaz tatilini geçirmek için gelen Doktor Özgür Karataş,  “Tıp fakültesinden mezun olduktan sonra ailemin yaşadığı Mersin’e gelmiş ve uzmanlık sınavına Kafe Kütüphanede hazırlanmıştım. Ulaşım rahatlığı ve sessiz ortam nedeniyle çok iyi bir mekân olduğunu düşünüyorum. Buranın oluşmasında emeği geçen herkese ve Belediye Başkanımız Neşet Tarhan’a çok teşekkür ederim” diye konuştu.

Öğrenci Mevsim Demir ise çevrede adından sıklıkla bahsedilmesi nedeniyle Kafe Kütüphaneye geldiğini dile getirdiği konuşmasında “Daha sonra benim için vazgeçilmez bir mekân oldu. Çok sakin bir yer. İçecek hizmeti var. Yaz sıcaklarında sağladığı serinlik ve çalışma yeri arayanlar için bulunmaz bir fırsat olan Kafe Kütüphanenin Mezitli’de olması büyük bir ihtiyaca cevap vermiştir. İnsanların kitap okumak ve ders çalışmak için uzak yerlere gitmesine gerek kalmadı. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi.

Mezitli’de yaşayan Yılmaz Akyüz ise, Kafe Kütüphanenin hem dinlenmek hem de ders çalışmak için harika bir yer olduğunu vurgulayarak görüşlerini şöyle paylaştı:

“Gerek temiz ve ferah olması gerekse çalışan arkadaşlarımızın ilgisi bizim bu mekânı tercih etmemizi sağlıyor. Bizim için önemli bir buluşma mekânı da oldu.”

Mezitli’nin her bölgesine açtıkları kütüphanelerle kitap kenti haline geldiklerini ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Mezitli’de yaşayan her vatandaşımızın kitaba en kolay şekilde ulaşabilmesi için hayata geçirdiğimiz kafe kütüphane büyük beğeni kazandı. Sadece öğrenciler değil kitap okumak ve kaliteli zaman geçirmek isteyen vatandaşlarımız da kütüphanemizi ziyaret ediyor. En büyük mutluluğumuz ve gurur kaynağımız vatandaşlarımızın de bu denli yoğun biçimde tercih etmesidir” dedi.

Daha önce hiçbir kütüphanesi bulunmayan Mezitli’yi kütüphanelerle donattıklarını ifade eden Başkan Tarhan, “Hayırsever işadamımız Sayın Alper Gürsoy’un annesi Fitnat Gürsoy’a hitaben yaptırdığı kafe kütüphane ile çocuklarımız ders çalışma alanı ve kütüphanesi olan güzel bir mekana kavuşmuş oldu. Belediyemizin birçok yerinde kütüphanemiz var. Gençlik Merkezimizde, 10 Gönüllü Evimizde ve Down Kafede var” şeklinde konuşarak tüm Mezitlilileri kitap okumaya davet etti.






Paylaş :
Etiketler :  MEZİTLİ BELEDİYESİ, KAFE KÜTÜPHANE, NEŞET TARHAN, FİTNAT GÜRSOY

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA