9 Ekim 2025 Perşembe


16:34   TARSUS’TA HALK BULUŞMASı   16:29   TOROSLAR’DA 2 BIN 500 ÇOCUK YÜZME ÖĞRENDI   16:27   TALAT DINÇER: “83 BIN ESNAF KEPENK KAPATTı, BU ARTıK EKONOMIK DEĞIL TOPLUMSAL BIR ÇÖKÜŞTÜR”   11:20   İREM DERICI’DEN SERT TEPKI: “ALNıM ANA SÜTÜ KADAR AK!”   09:49   MUT’UN ÜRETIM YOLLARı YENILENDI, ÇIFTÇI RAHAT NEFES ALDı!   21:10   SILIVRI’DEN ŞIŞLI’YE DIRENIŞIN SESI: İMAMOĞLU’NUN 200. GÜN MEKTUBU MITING ALANıNı İNLETTI   20:32   ŞIŞLI’DE ADALET ÇAĞRıSı: “EKREM BAŞKAN’A ÖZGÜRLÜK, TÜRKIYE’YE SEÇIM!”   19:27   ÜNLÜLERE UYUŞTURUCU SORUŞTURMASı: GÖZALTı YOK AMA JANDARMA NEZARETI VAR!   18:05   CEZAEVLERINDE HUKUKSUZLUK ALARMı: “HASTA MAHPUSLAR AYAKTA BEKLETILIYOR!”   15:42   HER ÖĞRENCIYE EŞIT FıRSAT, MEZITLI BELEDIYESI’NDEN ÜCRETSIZ KURS DESTEĞI   15:41   TEKSTILKENT İSTIHDAMA BÜYÜK KATKı SAĞLAYACAK   15:36   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’DAN "TERÖRSÜZ TÜRKIYE" AÇıKLAMASı   15:35   ÖZGÜR ÖZEL: "İSRAIL’IN, IÇINDE MILLETVEKILLERIMIZ VE VE BIRÇOK GÖNÜLLÜNÜN BULUNDUĞU VICDAN GEMISI’NE YÖNELIK BARBAR SALDıRıSıNı KıNıYORUZ"   15:29   MAHMUT ARıKAN: "SEÇILMIŞ 3 MILLETVEKILI, İSRAIL ASKERLERI TARAFıNDAN ULUSLARARASı SULARDA ALıKONULMUŞTUR"   10:57   ZORUNLU EĞITIMI KıSALTMA GÜNDEMI: EĞITIM SEN’DEN SERT TEPKI!   10:20   GÜLCAN KıŞ’TAN MERKEZ BANKASı’NA SERT ÇıKıŞ: “YASTıK ALTı DEĞIL, YÖNETIM ÜSTÜ SORUN!”   09:41   MERSIN’DEN İKLIM LIDERLIĞI: “HAREKETE GEÇ” PROJESI ULUSAL BAŞARıYLA TAÇLANDı   09:37   ÖZGÜR ÖZEL MADRID’DE KÜRESEL SIYASETI ŞEKILLENDIRECEK, BRÜKSEL’DE HALKLA BULUŞACAK   09:10   ÜNLÜLERE UYUŞTURUCU SORUŞTURMASı: 19 İSIM KAN ÖRNEĞI İÇIN JANDARMADA!   08:16   “200 LIRA ILE TAVUK DÜRÜM BILE ALıNAMıYOR!” – DR. ŞEVKIN’DEN MERKEZ BANKASı’NA SERT EKONOMI ELEŞTIRISI  
 
     
   

Büyükşehir Kişisel Verilerin Korunmasını Önemsiyor


İnternetin hızla gelişmesiyle birlikte kişisel verilerin korunmasının öneminin giderek daha da fazla ön plana çıkması, Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni de harekete geçirdi.

 

Tarih : 16 Ağustos 2019 Cuma 15:24   Okunma : 546

Büyükşehir Kişisel Verilerin Korunmasını Önemsiyor

İnternetin hızla gelişmesiyle birlikte kişisel verilerin korunmasının öneminin giderek daha da fazla ön plana çıkması, Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni de harekete geçirdi.

Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi, çeşitli dernek ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve Uygulama Örnekleri” konulu eğitim çalışması gerçekleştirdi. Eğitimde, teknolojinin gelişmesiyle kişisel verilerin korunmasının kurumlar açısından önemine dikkat çekildi.

İnternetin hızla gelişmesinin bir sonucu olarak sosyal medya, iletişim ve etkileşimde yaşanan gelişimler, bireylerin özel yaşam alanlarına ve mahremiyetlerine saldırıları da yoğunlaştırdı. Tüm bu gelişmeler karşısında kişisel verilerin korunmasının öneminin daha da artmasını dikkate alan Mersin Büyükşehir Belediyesi, bu amaçla önemli bir çalışmaya imza attı.

Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi, Girişimci İnsan Kaynakları Derneği (GİDERİK) ve Akyürek Bilişim Yazılım işbirliğiyle kişisel verilerin korunması ve bunun kurumlar açısından önemi konusunda eğitim verildi. Eğitim, Veri Koruma Derneği üyesi ve aynı zamanda Bahçeşehir Üniversitesi öğretim görevlisi avukat Sertel Şıracı tarafından verildi. VM Medicalpark Hastanesi Eğitim Salonu’nda gerçekleştirilen “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve Uygulama Örnekleri” konulu eğitime, kurumsal firmaların profesyonel yöneticilerinin içerisinde olduğu 85 kişi katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi kurucu müdürü Serkan Özada, aynı zamanda yönetim kurulu başkanlığında da bulunduğu GİDERİK İnsan Kaynakları Derneği’yle işbirliği içerisinde düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını yaptı. Özada, teknolojide yaşanan hızlı değişimlerin, kişisel verilerin korunması, işlenmesi, kopyalanması, arşivlenmesi ve imha edilmesi konularını gündelik hayatta yoğun bir şekilde kişilerin karşısına çıkardığını söyledi.

Özel ve kamu sektöründe yer alan kuruluşların konuyla ilgili yayınlanan yasal düzenlemelere uygun iş süreçlerini gerçekleştirmeyi hedeflediklerini belirten Özada, yapılan eğitim aracılığıyla sektöre katkı sunmak istediklerinin altını çizdi. Özada, Çukurova firmalarının gelecek planlamasında, verilen bu eğitimlerin önemine de vurgu yaparak, Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi ile GİDERİK İnsan Kaynakları Derneği’nin işverenlere yönelik eğitimler konusunda işbirliğinin artacağını da söyledi.






Paylaş :
Etiketler :  büyükşehir, kişisel, verilerin, korunmasını, istiyor

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA