28 Ekim 2025 Salı


14:26   MERSINLI ÖĞRENCILER, CUMHURIYET COŞKUSUNU BAŞKAN SEÇER’LE PAYLAŞTı   14:25   CHP’LI KıŞ: “BIR ASıR ÖNCE YAKıLAN O MEŞALE, BUGÜN DE YOLUMUZU AYDıNLATıYOR”   14:23   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı ALI BOLTAÇ’TAN 29 EKIM CUMHURIYET BAYRAMı MESAJı   14:21   YENIŞEHIR BELEDIYESINDEN COŞKULU CUMHURIYET KONSERI   14:19   AKDENIZ BELEDIYESI BAŞKAN V. ZEYIT ŞENER’DEN 29 EKIM CUMHURIYET BAYRAMı MESAJı   10:13   MERSIN’DE MEME KANSERINE KARŞı BILINÇLI ADıM: EMEKLI EVLERINDE HAYAT KURTARAN EĞITIM   16:28   BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN 29 EKIM CUMHURIYET BAYRAMı KAPSAMıNDA GERÇEKLEŞTIRILECEK SEFO KONSERINE DAVET   16:25   TOROSLAR’DA CUMHURIYET DOĞA YÜRÜYÜŞÜ COŞKUYLA GERÇEKLEŞTI   16:21   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER’DEN 29 EKIM CUMHURIYET BAYRAMı MESAJı   16:18   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, MEME KANSERI FARKıNDALıĞıNA DIKKAT ÇEKTI   11:16   EĞITIMDE SıCAK DESTEK: MERSIN’DE 3 BIN ÖĞRENCIYE HEM KURS HEM ÖĞLE YEMEĞI   22:29   ESKIŞEHIR’DE ÖZGÜR ÖZEL’DEN SERT ÇıKıŞ: “CASUS ARAYACAKSAN, HAIN ARAYACAKSAN ONLARDA ARA”    22:10   “MERSIN GENÇLIK FESTIVALI’NE TEOMAN DAMGASı! MEYDANı İNLETEN GECE…”   19:19   MIMARLıK FESTIVALI ADANA’DA HAYAT BULDU: KÜLTÜR, KENT VE İNSAN BULUŞTU   11:43   “YARGı SOPA OLMAZ, KÜLTÜR YANDAŞLARA TESLIM EDILEMEZ!”   11:36   SEÇER’DEN YENIŞEHIR’DE TARIHI MESAJ: “CHP’LI ÜYELER SOKAKTA VICDANıMıZ OLMALı”   07:22   İMAMOĞLU’NA DESTEK YOLCULUĞU POLIS TARAFıNDAN DURDURULDU   07:10   “AKDENIZ’IN NABZı CHP’DE ATıYOR: SEÇER’DEN BIRLIK, ADALET VE DIRLIK VURGUSU”   10:14   MERSIN GENÇLIĞI BILIMLE, SANATLA VE MÜZIĞIN RITMIYLE BULUŞTU   22:46    “TELE1’I SUSTURAMAZSıNıZ, MILLETI HIÇ!”  
 
     
   

Başkan Seçer: “Bugün İlçemiz İçin Tekrar Doğum Günü”


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 27 Aralık Tarsus’un düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıldönümü etkinliklerine katıldı Aznakay Parkı’ndan Milis Kuvvetlerin karşılanması ile başlayan yürüyüş, Tarsus Şehitliği ziyareti ile devam etti. Şehitliğe karanfil bırakılmasının ardından Cumhuriyet Alanı’na geçen protokol üyeleri ve yüzlerce Tarsuslu, kurtuluş coşkusunu hep birlikte yaşadı. Başkan Seçer, törende yaptığı konuşmada, “Bugün ilçemiz için tekrar doğum günü. Doğduğumuz gün” dedi.

 

Tarih : 28 Aralık 2019 Cumartesi 12:33   Okunma : 491

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 27 Aralık Tarsus’un düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıldönümü etkinliklerine katıldı. Törende konuşan Başkan Seçer, “Bugün ilçemiz için tekrar doğum günü. Doğduğumuz gün. Bundan 98 yıl önce, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve O’nun silah arkadaşları, atalarımız, ecdadımız, büyüklerimiz, bizlere bu kadim topraklar üzerinde birçok medeniyete ve kültüre ev sahipliği yapmış bu şirin beldeyi armağan ettiler. İşgalcilerin elinden aldılar. Yüzyıllardır atalarımızın kanları, canları ile suladığı bu toprakları bize miras olarak bıraktılar” dedi.

Etkinlikler yürüyüşle başladı

Tarsus Belediyesi Kardeş Şehir Aznakay Parkı’ndan Milis Kuvvetlerin karşılanması ile başlayan yürüyüş, Tarsus Şehitliği ziyareti ile devam etti. Şehitliğe karanfil bırakılmasının ardından, Kur’an-ı Kerim Tilaveti okunarak, dua edildi. Ardından Cumhuriyet Alanı’na geçen protokol üyeleri ve yüzlerce Tarsuslu, kurtuluş coşkusunu hep birlikte yaşadı.

Cumhuriyet Alanı’nda devam eden resmi törende, Atatürk Anıtı’na çelek sunumu gerçekleşti. Saygı duruşu ve Manga asker tarafından saygı atışı sonrası İstiklal Marşı okundu.

Coşkulu yıldönümü etkinliklerine Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Tarsus Belediyesi Başkan Vekili Ünzile Kuru, Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekilleri Ali Mahir Başarır ile Cengiz Gökçel, İYİ Parti Mersin Milletvekili Zeki Hakan Sıdalı, AK Parti Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın, MHP Mersin Milletvekilleri Olcay Kılavuz ile Baki Şimşek, Tarsus Garnizon Komutanı Yüzbaşı Şükrü Uzundağ, Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin, CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, dernekler, kent protokolü ve yüzlerce Tarsuslu katıldı.

Seçer: “Ulu Önderimiz başta olmak üzere, bu ülke uğruna kanını, canını veren şehitlerimizi saygıyla anıyorum”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, törende gerçekleştirdiği konuşmasında Tarsus’un doğum günü olan 27 Aralık’ı kutlayarak,  “Bugün ilçemiz için tekrar doğum günü. Doğduğumuz gün. Bundan 98 yıl önce, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları, atalarımız, ecdadımız, büyüklerimiz, bizlere bu kadim topraklar üzerinde birçok medeniyete ve kültüre ev sahipliği yapmış bu şirin beldeyi armağan ettiler. İşgalcilerin elinden aldılar. Yüzyıllardır atalarımızın kanları, canları ile suladığı bu toprakları bize miras olarak bıraktılar. Başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu ülke uğruna kanını, canını veren şehitlerimizi, gazilerimizi saygıyla, sevgiyle anıyorum. Onların önünde hürmetle eğiliyorum. Onlar olmasaydı bugün Tarsus insanların özgürce yaşadığı, bu insanlar ki farklı kültürlerden, farklı medeniyetlerin temsilcileri olarak burada, bir arada, beraberce yaşama kültürü içerisinde kardeşçe yaşamıyor olacaklardı. Şükür ki o günlerde ecdadımız bu iradeyi ortaya koymuş ve bu günleri bize miras olarak bırakmış” dedi.

“Bu ülke için çalışmak zorundayız. Lüksümüz yok, ayrımız, gayrımız olamaz”

Türkiye’nin gelecek vadeden bir nüfusa sahip olduğunu ve ülke toprakları olarak da zengin bir mirasa sahip olduklarını ifade eden Başkan Seçer, şöyle devam etti:

“Bundan sonra yapmamız gereken, çağdaş dünyaya rekabet edecek, azim içerisinde, birlik içerisinde mücadele etmek. Türkiye genç ve gelecek vadeden bir nüfus. Türkiye kadim topraklar. Türkiye zengin topraklar, zengin bir coğrafya. Kültürü, tarihi, birikimi ile önemli bir mirasın üzerinde olan topraklar. Bu topraklara layık yurttaşlar olarak başta biz siyasiler, atanmışlar, seçilmişler, sizlere, gençlerimize, çocuklarımıza iyi bir örnek olarak, bu ülke için çalışmak zorundayız. Lüksümüz yok, ayrımız, gayrımız olamaz. Bizi kurtaracak olan birlik, beraberlik içerisinde azimle mücadele etmek. Eğer böyle yaparsak çağdaş dünya ile rekabet içerisinde oluruz. Bu ülkede hiçbir çocuk yatağa aç girmez. Fakir zengin ayrımı olmaz. Eğitimli eğitimsiz ayrımı olmaz, sen A’sın, sen B’sin, sen C’sin ayrımı olmaz. Herkes kardeşçe yaşar. Bunun için çalışıyoruz. Bunun için mücadele ediyoruz. Doğduğum bu kente önemli hizmetlerde bulunmuş, ebediyete intikal etmiş tüm büyüklerimi saygı ile sevgi ile anıyorum. Bayramınız kutlu olsun, gününüz kutlu olsun” diye konuştu.

Konuşmaların ardından tören, şiirler, Tarsus Halk Eğitim Merkezi Folklor Ekibi gösterileri ve Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği Tarsus Şube ziyareti ile sona erdi.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA