17 Aralık 2025 Çarşamba


14:35   TBMM’DE CINSEL ISTISMAR IDDIASı... DEM PARTI KADıN MECLISI SÖZCÜSÜ HALIDE TÜRKOĞLU: "BU ÇOCUKLAR ŞIKÂYET EDENE KADAR MECLIS NEREDEYDI?"   14:34   DEM PARTI, DIYARBAKıR’DA "ABDULLAH ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK" MITINGI DÜZENLEYECEK   14:32   VENEZUELA’DAN ABD BAŞKANı TRUMP’ıN ‘DENIZ ABLUKASı’ AÇıKLAMASıNA TEPKI   14:30   CHP’LI ÖZTÜRKMEN, "VERGIDEN MUAF CEMAAT VAKıFLARıNı" SıRALADı: TOPLADıKLARı BAĞıŞLARıN YANı SıRA BAĞLANTıLı ŞIRKETLERI ÜZERINDEN DEVASA BIR EKONOMI YARATMıŞ DURUMDALAR   09:01   “TEDAVININ ÖTESINDE: MERSIN ŞEHIR HASTANESI’NDEN DUYGU YÜKLÜ SINEMA BULUŞMASı”   19:18   MERSIN’DEN AVRUPA’YA GÜÇLÜ SES: “DEMOKRASI BELEDIYELERDE HAYAT BULUYOR”   16:47   “72 GÜNLÜK TUTUKLULUĞUN ARDıNDAN TAHLIYE: HÜSEYIN KOCABıYıK İLK KEZ HAKIM KARŞıSıNDA”   16:34   PFDK, 224 FUTBOLCUYA VE 24 HAKEME BAHIS CEZASı VERDI   16:25   “YENIMAHALLE’DE YENI NESIL PARK: ŞEHIT EMRE ÖZTÜRK’ÜN ADı YAŞATıLıYOR”   16:15   ÇOCUK MECLISI SERTIFIKALARıNı BAŞKAN SEÇER’DEN ALDı   15:42   BIRLEŞIK KAMU-İŞ GENEL BAŞKANı YıLDıRıM: "BIZ BU KRIZIN SEBEBI DEĞILIZ, BEDELINI DE BIZ ÖDEMEYECEĞIZ. 19 ARALıK CUMA GÜNÜ IŞ BıRAKıYORUZ"   15:40   ÖZGÜR ÖZEL VE DURBAY AILESI, MANISA’DA TAZIYELERI KABUL EDIYOR   15:37   TBMM’DE BÜTÇE GÖRÜŞMELERI TAMAMLANDıKTAN SONRA GELECEK HAFTA 11. YARGı PAKETI GÖRÜŞÜLECEK   15:35   TBB BAŞKANVEKILI SEÇER: “DEMOKRASI BIR MIRAS DEĞIL EMEK ISTEYEN CANLı BIR YAPıDıR”   11:45   ÇYDD’DEN TÜRKAN SAYLAN’ıN DOĞUM GÜNÜNDE ZEYTIN İÇIN GÜÇLÜ ÇAĞRı: “BARıŞıN AĞACıNı GELECEĞE TAŞıYALıM”   10:50   MEZITLI’DE DAYANıŞMANıN SOFRASı BÜYÜYOR: AŞEVI 2025’TE 110 BINI AŞKıN SıCAK YEMEĞI KAPıLARA TAŞıDı   09:25   MERSIN’DE ÜCRETSIZ KAYNAK EĞITIMI İSTIHDAMA AÇıLAN KAPı OLDU   17:05   BAŞKAN SEÇER, GÜLŞAH DURBAY’ıN CENAZESINDE: “ACıNıZı PAYLAŞıYORUM”   15:15   “CHP AKDENIZ’DEN MANISA’YA VEFA: SEMIH PALAMUT’TAN BAŞKAN GÜLŞAH DURBAY İÇIN BAŞSAĞLıĞı”   13:47   TOROSLAR’ıN YAYLALARıNDA HIZMET SEFERBERLIĞI: ULAŞıMDA YENI DÖNEM  
 
     
   

Atatürk’ün Yalova’daki mirası ’millet bahçesi’ yapılacak


Mustafa Kemal Atatürk’ün hazineye bağışladığı ve üzerinde Ankapark adıyla 750 milyon dolara metal mezarlığı kurulan Atatürk Orman Çiftliği arazisinden sonra şimdi de Yalova’da Atatürk’ün millete bağışladığı tarım arazisi, Millet Bahçesi yapılıyor.

 

Tarih : 7 Haziran 2020 Pazar 11:00   Okunma : 669

Mustafa Kemal Atatürk'ün hazineye bağışladığı ve üzerinde Ankapark adıyla 750 milyon dolara metal mezarlığı kurulan Atatürk Orman Çiftliği arazisinden sonra şimdi de Yalova'da Atatürk'ün millete bağışladığı tarım arazisi, Millet Bahçesi yapılıyor.

Millet Çiftliği, 1929 yılında Atatürk tarafından tarımsal üretimi teşvik için satın alınmıştı. Millet Çiftliği halen “Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü” olarak kullanılan 113.4 dekar büyüklüğünde olan Hazine'ye ait taşınmaz, 20 Mayıs 2020 tarihli Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yazısı ile “Millet Bahçesi” yapılması için TOKİ'ye tahsis edildi.

"Atatürk'ün mirasına saygısızlık, tarıma ihanettir"

CHP Yalova Milletvekili Özcan Özel yaşanan olaya sert tepki gösterdi. Özel, "Bu bölgenin tarım dışı amaçla kullanılıp millet bahçesine dönüştürülmesi, Atatürk'ün mirasına saygısızlık, Yalova'ya ve Türk tarımına ihanettir. Burası birinci sınıf tarım arazisi. ‘Yalova benim kentimdir' diyen Atatürk'ün Türk tarımının geliştirilmesi için millete bağışladığı arazidir. Bu yanlıştan dönün, tarım arazilerine dokunmayın" dedi.

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Remzi Suiçmez de, "Ankara'daki AOÇ gibi, Yalova'daki Millet Çiftliği de Atatürk'ün vasiyetine bu duruma getiriliyor. Talan bugün de devam ettirilmek isteniyor. Bu yanlıştan ivedilikle dönülmeli" açıklaması yaptı.

Tarımsal faaliyetler sürüyor

Sözcü Gazetesi'nden Deniz Ayhan'ın haberine göre; 11 Haziran 1937'de Atatürk'ün vasiyetiyle Türk Milleti'ne bağışlanan çiftlik, 1938 yılında Devlet Ziraat İşletmeleri Kurumu'na devredildi. 1950 yılında Devlet Üretme Çiftlikleri Genel Müdürlüğü ve Ziraat İşleri Genel Müdürlüğü bünyesine alındı.

1961'de Yalova Bahçe Kültürleri Bölge Araştırma Enstitüsü kuruldu. Halen Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü adıyla tarımsal faaliyetlerine devam ediyor. Enstitüde bugüne kadar toplam 3 bin 704 çeşit, gen kaynaklarında muhafaza edilirken,114 yeni çeşit geliştirilerek üretime kazandırıldı.

Daha önce de imam hatip yapılmak istenmişti

2015 yılında da Yalova'daki Millet Çiftliği'nin 20 dönümlük alanına İmam Hatip Lisesi ve Külliyesi yapılması için Ensar Vakfı ile sözleşme imzalanmıştı. Ziraat Yüksek Mühendisi Dr. Emin Ergun bu girişimi yargıya taşımış ve Danıştay 6. Dairesi, arazinin Araştırma Enstitüsü'nde kalmasının kamu yararı olduğuna karar vermiş, sözleşmeyi iptal etmişti.






Paylaş :
Etiketler :  DAHA ÖNCE İMAM HATİP YAPILMAK İSTENEN, ATATÜRK’ÜN YALOVA’DAKİ MİRASI, ’MİLLET BAHÇESİ’ YAPILACAK, ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ, KORONAVİRÜS, ATATÜRK BAHÇE KÜLTÜRLERİ MERKEZ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA