5 Şubat 2026 Perşembe


16:51   "SEPIYOLIT MADENI OCAĞı PROJESI’NE" KARŞı EYLEM... URUŞLULAR DERNEĞI BAŞKAN YARDıMCıSı KARATAŞ: "BEYPAZARı VE GÜDÜL OLARAK MADENCILERE VERILECEK BIR KARıŞ TOPRAĞıMıZ YOKTUR"   16:50   SURIYE VE RUSYA ASKERI IŞ BIRLIĞI ÜZERINE GÖRÜŞTÜ   16:49   SÜREÇ KOMISYONUNDA "ORTAK RAPOR" TOPLANTıSı... MURAT EMIR: "ATıLMASı GEREKEN ADıMLARLA ILGILI BÜYÜK ORANDA GÖRÜŞ BIRLIĞI OLDUĞUNU SÖYLEYEBILIRIM"   16:49   CHP’LI BAŞARıR’DAN EPSTEIN BELGELERINE ILIŞKIN TBMM’YE ÇAĞRı: "TBMM BU OLAYA EL ATARAK, BU OLAYLA ILGILI MESAJLARıNı VEREREK TÜM DÜNYAYA SES OLMALıDıR"   15:29   TOROSLAR’ıN DOĞAL YAŞAM ALANı HAYVANSEVERLERDEN TAM NOT ALDı   14:54   ÖNDER AKSAKAL: "SDG/YPG’NIN KENDINI FESHETMEDIĞINI SÖYLEYEBILIYORUZ"   14:53   TOKİ MAĞDURU VATANDAŞTAN ÖZGÜR ÖZEL’E: "BIZIMLE OLUN, YARDıMCı OLUN. NEYE IMZA ATTıĞıMıZı BILELIM"   14:51   İYİ PARTI GRUP TOPLANTıSı... DERVIŞOĞLU: "ANADOLU HUZURA, BINLERCE TÜRK’ÜN, KÜRT’ÜN VE BEBEKLERIN KATILI İMRALı CANISI, UMUDA DEĞIL, MEZARA KAVUŞUNCAYA KADAR BIZ BURADAYıZ"   14:50   6 ŞUBAT DEPREMLERININ ÜÇÜNCÜ YıLı… KAHRAMANMARAŞ’TA EĞITIMDE YAŞANAN SORUNLAR DEVAM EDIYOR   12:20   JEOLOJI MÜHENDISLERI’NDEN 6 ŞUBAT’ıN 3. YıLıNDA SERT UYARı: “BU BIR KADER DEĞIL, YÖNETIM KRIZI”   11:51   DILEK İMAMOĞLU’NDAN SERT TEPKI: “AILEMI SIYASI HESAPLARA ALET ETMEYIN!”   10:10   TARSUS’TA ÜRETICININ YOLU YENILENDI: KARABUCAK CADDESI ASFALTLANDı, ULAŞıM NEFES ALDı   10:05   ANAMUR’DA DERS SEÇIMI MANEVI KAZANCA DÖNÜŞTÜ: KUR’AN-ı KERIM HEDIYESIYLE ANLAMLı BULUŞMA   09:22   GENÇ İŞSIZLIĞINE KARŞı GÜÇ BIRLIĞI: AKDENIZ’DE “GENÇ ADıMLAR KARIYER YOLU” BAŞLADı   09:19   MERSIN ROMAN ÖDÜLÜ’NDE REKOR BAŞVURU: 140 ESER ARASıNDAN “HALEP YOLU” BIRINCI SEÇILDI   01:10   “GROSERI’DEN RAMAZAN’A ÖZEL İFTAR: ALıŞVERIŞI BIRLIK SOFRASıNA TAŞıYOR”   16:06   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL’DEN EPSTEIN BELGELERINDE ADı GEÇEN MÜCAHIT ÖREN’E TEPKI: LAYıĞıNı BULACAKSıN IFTIRACı   16:05   MUSTAFA DESTICI’DEN, EPSTEIN OLAYıNA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "ÇOCUKLARA DOKUNANıN YAŞAMA HAKKı OLMAMALıDıR"   16:04   KIEV’I ZIYARET EDEN NATO GENEL SEKRETERI RUTTE: UKRAYNA’YA DESTEK DEVAM EDECEK   15:01   KADıGIL, KıZıNıN ISTISMARA UĞRADıĞıNı IDDIA EDEN ANNEYI ZIYARET ETTI... KADıGIL’DEN BAKAN TUNÇ’A: “BELEDIYE BAŞKANLARıNı TUTUKLAMAKTAN VAKIT BULUP TECAVÜZCÜLERLE ILGILENMEYE ZAMANıN OLACAK Mı?”  
 
     
   

Menderes’in köyü Çakırbeyli’de AKP’ye darbe..


Özlem Çerçioğlu: Erdoğan ve Yıldırım ’evet’ istedi, Menderes’in Köyü Çakırbeyli yüzde 71.7 ile ’hayır’ dedi.

 

Tarih : 26 Nisan 2017 Çarşamba 23:07   Okunma : 766

16 Nisan referandum sonuçlarının 'simgesel nokta analizleri ve yansımaları' sürüyor. Bu noktalardan birisi de Adnan ve Aydın Menderes'in memleketi Aydın'ın Koçarlı ilçesine bağlı Çakırbeyli mahallesi (köyü). Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın 'evet' istediği Çakırbeyli, yüzde 71.7 ile Türkiye ortalamasının çok üstünde oy oranı ile 'hayır' dedi.

Evet oyları yüzde 28.2'de kaldı. Katılım oranı %90 olurken, 509 seçmenden 463 seçmen oy kullandı. 457 geçerli oyun 328’i ‘Hayır’ derken, 129 evet oyu çıktı. Bu sonuçta en büyük pay da Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve arkadaşlarına ait. Sosyal belediyecilik anlayışıyla hizmet veren Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu merhum başbakanlardan Adnan Menderes’in doğup büyüdüğü Çakırbeyli Mahallesini de Aydın’ın en gözde ve güzel mahallelerinden biri haline getirdi.

Özlem Çerçioğoğlu, “Bütün ilçelerimize hizmet götürürken kimsenin partisine, inancına ve kimliğine bakmadan hiçbir ayrım yapmaksızın hizmet ettik ve etmeye devam edeceğiz. Ben Aydın’da yaşayan herkesin belediye başkanıyım ve bu düşüncelerle hareket ederim. Çünkü adil ve eşitlikçi olmak bunu gerektirir. Bizim işimiz hizmet. Gücümüzü aldığımız halkımıza hizmet götürdükçe daha da mutlu oluyoruz.”dedi.

Referandum sürecinde Aydın’da büyük başarıya imza atan Çerçioğlu,özellikle Anayasa referandumu ile alakalı “Evet” propagandalarında Adnan Menderes'in görselini kullananlar için “ Referandum sürecinde samimiyetten yoksun bir şekilde demokrasiyi onlar bir travmaya benzettiler. Millete şirin gözükmek milletin kalbinde gönlünde sayılan Merhum başbakanlardan Adnan Menderes sevdasından hizmetlerinden, meşruiyet elde ederek kendi hedeflerine ulaşmak için bir araç haline getirdiler.Ama sonuç ortada Çakırbeyli mahallesi ‘hayır’ dedi.






Paylaş :
Etiketler :  hayır, adnan menderes, çakırbeyli, referandum.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA