28 Ekim 2025 Salı


14:26   MERSINLI ÖĞRENCILER, CUMHURIYET COŞKUSUNU BAŞKAN SEÇER’LE PAYLAŞTı   14:25   CHP’LI KıŞ: “BIR ASıR ÖNCE YAKıLAN O MEŞALE, BUGÜN DE YOLUMUZU AYDıNLATıYOR”   14:23   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı ALI BOLTAÇ’TAN 29 EKIM CUMHURIYET BAYRAMı MESAJı   14:21   YENIŞEHIR BELEDIYESINDEN COŞKULU CUMHURIYET KONSERI   14:19   AKDENIZ BELEDIYESI BAŞKAN V. ZEYIT ŞENER’DEN 29 EKIM CUMHURIYET BAYRAMı MESAJı   10:13   MERSIN’DE MEME KANSERINE KARŞı BILINÇLI ADıM: EMEKLI EVLERINDE HAYAT KURTARAN EĞITIM   16:28   BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN 29 EKIM CUMHURIYET BAYRAMı KAPSAMıNDA GERÇEKLEŞTIRILECEK SEFO KONSERINE DAVET   16:25   TOROSLAR’DA CUMHURIYET DOĞA YÜRÜYÜŞÜ COŞKUYLA GERÇEKLEŞTI   16:21   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER’DEN 29 EKIM CUMHURIYET BAYRAMı MESAJı   16:18   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, MEME KANSERI FARKıNDALıĞıNA DIKKAT ÇEKTI   11:16   EĞITIMDE SıCAK DESTEK: MERSIN’DE 3 BIN ÖĞRENCIYE HEM KURS HEM ÖĞLE YEMEĞI   22:29   ESKIŞEHIR’DE ÖZGÜR ÖZEL’DEN SERT ÇıKıŞ: “CASUS ARAYACAKSAN, HAIN ARAYACAKSAN ONLARDA ARA”    22:10   “MERSIN GENÇLIK FESTIVALI’NE TEOMAN DAMGASı! MEYDANı İNLETEN GECE…”   19:19   MIMARLıK FESTIVALI ADANA’DA HAYAT BULDU: KÜLTÜR, KENT VE İNSAN BULUŞTU   11:43   “YARGı SOPA OLMAZ, KÜLTÜR YANDAŞLARA TESLIM EDILEMEZ!”   11:36   SEÇER’DEN YENIŞEHIR’DE TARIHI MESAJ: “CHP’LI ÜYELER SOKAKTA VICDANıMıZ OLMALı”   07:22   İMAMOĞLU’NA DESTEK YOLCULUĞU POLIS TARAFıNDAN DURDURULDU   07:10   “AKDENIZ’IN NABZı CHP’DE ATıYOR: SEÇER’DEN BIRLIK, ADALET VE DIRLIK VURGUSU”   10:14   MERSIN GENÇLIĞI BILIMLE, SANATLA VE MÜZIĞIN RITMIYLE BULUŞTU   22:46    “TELE1’I SUSTURAMAZSıNıZ, MILLETI HIÇ!”  
 
     
   

‘Engelsiz Mersin’ İçinyola Çıkan Büyükşehir’den Engelsiz Kaldırımlar


Mersin’de sayıları yaklaşık 200 bini bulan özel gereksinimli vatandaşlara her alanda hizmet veren Büyükşehir Belediyesi, kentin her noktasında yürüttüğü kaldırım çalışmalarıyla engelleri de ortadan kaldırıyor. Bu çalışmanın önemine dikkat çeken Başkan Seçer, “Yaptığımız kaldırım çalışmaları tamamen o bölgenin ihtiyacı olduğu için ve özellikle engelli yurttaşlarımız için. Bizim söylediğimiz bir söz var: Engelsiz Mersin” dedi.

 

Tarih : 5 Ocak 2021 Salı 12:16   Okunma : 530

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 7’den 70’e tüm Mersinliler için erişilebilir, kapsayıcı hizmetler sunmaya devam ediyor. ‘Engelsiz Mersin’için yola çıkan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, göreve geldiği günden bu yana özel gereksinimli bireylerin hayatını kolaylaştıracak çalışmalara imza atıyor. Sosyal belediyecilik anlayışıyla çocuklara, kadınlara, yaş almışlara ve özel gereksinimli vatandaşlara yönelik sunulan hizmetler kentin her noktasında ilmek ilmek işleniyor.

Son olarak kaldırım imalatı çalışmalarını hızlandıran Büyükşehir Belediyesi, özel gereksinimli vatandaşların gündelik hayatını kolaylaştırmayı hedefliyor. Yapılan kaldırım çalışmaları kapsamında özel gereksinimli vatandaşların yaşamını zorlaştıran engeller ortadan kaldırılıyor. Yeni kaldırım imalatı ile bölgenin ihtiyacına göre rampa ve hissedilebilir karo düzenlemesi yapılıyor.

“Bizim söylediğimiz bir söz var: Engelsiz Mersin”

Başkan Seçer, ‘Engelsiz Mersin’ için hayata geçirdikleri çalışmaların öneminden bahsederek, şunları söyledi:

“Hissedilebilir karolar döşendi ve engelli rampaları oluşturuluyor. Bizim Hastane Caddesi’nde bir çalışmamız var. Zaman zaman şöyle bir eleştiri alıyoruz:‘Ya bu kaldırımları niye yaparlar’ şeklinde. Arkadaşlar, ben o caddeyi bizzat karış karış gezdim. Lütfen, sizde gidin gezin! Mersin merkezin en kalabalık caddesi. İğne atsan yere düşmez. Birçok yerde kaldırımlarda yere bakıp yürümezseniz, Allah muhafaza yüzüstü oraya kapaklanırsınız. Çukurlar oluşmuş, dengesizlikler oluşmuş çok yıpranmış noktalar var. Engelli yurttaşlarımız için herhangi bir aparat yok. Bir rampa yok, hissedilebilir karo düzenlemesi yok. Yaptığımız kaldırım çalışmaları tamamen o bölgenin ihtiyacı olduğu için ve özellikle engelli yurttaşlarımız için. Bizim söylediğimiz bir söz var: Engelsiz Mersin. Her noktada engelli yurttaşlarımızın rahatça ulaşabileceği ki, bu engelli yurttaşlarımızın sayıları Mersin’de yaklaşık 200 bin civarına ulaştı. Bu önemli bir rakam. Bu konuda hassasiyet gösteriyoruz.”

Kent genelinde süratle başlatılan ve tamamlanan ‘Engelsiz Kaldırım’ çalışmaları şöyle:

-Akdeniz İlçesi Turgut Özal Bulvarı

-Akdeniz İlçesi 141. Cadde

-Tarsus İlçesi Adile Hala Caddesi

-Tarsus İlçesi Altaylılar Mahallesi’nde kaldırımı olmayan 02110, 0290 ve 02125. Sokakları

- Toroslar İlçesi Mevlana Mahallesi  214. Cadde

- Mezitli İlçesi Tece/ Deniz Caddesi , Üniversite Caddesi

- Akdeniz İlçesi Silifke Caddesi Gazipaşa İlköğretim Okulu İle Soğuksu Karakolu arası

-Tarsus İlçesi Ümit Yaşar Oğuzcan Caddesi

Kent genelinde devam eden ‘Engelsiz Kaldırım’ çalışmaları ise şöyle:

-Mezitli İsmet İnönü Bulvarı

-Tarsus İlçesi Zafer Caddesi ve Tataristan Caddesi

-Toroslar İlçesi Çiftçiler Caddesi

-Toroslar İlçesi Güneykent Mahallesi Gazi Osman Paşa Caddesi

-Akdeniz İlçesi Kuvay-i Milliye Caddesi

-Akdeniz İlçesi 117. Cadde

-Mezitli İlçesiMeltem, Kıbrıs ve Plaj Caddesi

-Yenişehir İlçesi 34. Cadde

-Yenişehir İlçesi Mimar Sinan Caddesi

-Yenişehir İlçesi Nevit Kodallı Caddesi






Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, ENGELSİZ, MERSİN, İÇİNYOLA, ÇIKAN, BÜYÜKŞEHİR’DEN, ENGELSİZ, KALDIRIMLAR

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA