6 Mayıs 2025 Salı


12:08   ÖZGÜR ÖZEL`E SALDıRAN ŞÜPHELININ PANSIYON GÖRÜNTÜLERI ORTAYA ÇıKTı, GÖZALTı SÜRESI BIR GÜN UZATıLDı   11:41   CHP`NIN 38`INCI OLAĞAN KURULTAYı SORUŞTURMASı… İMAMOĞLU`NDAN TÜM SORULARA TEK YANıT: “HALKıN ADALET DUYGUSUNA AÇıK BIR IHANET”   11:32   ÖZGÜR ÖZEL`E SALDıRı... MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "DEMOKRASIYE, TÜRKIYE`NIN BARıŞıNA VE HUZURUNA YAPıLMıŞ BIR SALDıRı"   11:26   ÖZGÜR ÖZEL, MARC COOLS ILE GÖRÜŞTÜ   11:03   EKREM İMAMOĞLU: “BUGÜNE KADAR KIMINLE GÖRÜŞTÜYSEM İSTANBUL`UN MENFAATI IÇIN GÖRÜŞTÜM, HAKKıMDA HIÇBIR ŞEY BULAMADıNıZ”   14:50   DEM PARTI DIYARBAKıR İL EŞ BAŞKANı ŞAHIN: “SıRRı SÜREYYA ÖNDER TÜRKMEN GELENEĞININ SON TEMSILCISI”   14:19   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... SELIN SAYEK BÖKE: "SALDıRGANıN KIM OLDUĞU, KIMLERLE IRTIBAT HALINDE OLDUĞU DERHAL ORTAYA ÇıKARıLMALıDıR"   14:18   TÜRK-İŞ GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı ALEMDAR`DAN "IŞÇI MEMURUN AMIRI OLAMAZ" GÖRÜŞÜ BILDIREN YÖK`E TEPKI: “EMEĞE VE ALıN TERINE YÖNELIK BU KÜÇÜMSEYICI ANLAYıŞıN HUKUKI GEÇERLILIĞI YOKTUR”   14:18   ROMANYA`DA HALK, CUMHURBAŞKANLıĞı SEÇIMLERI IÇIN OY KULLANMAYA BAŞLADı; SEÇIMLER AŞıRı SAĞıN GÖLGESINDE GERÇEKLEŞTIRILIYOR   14:16   CHP`NIN KONYA MITINGI… KONYALı VATANDAŞ: “KONYA`DA BU KADAR KALABALıĞıN OLMASı ARTıK MEVCUT IKTIDARıN ÇOK GEÇERLI OLDUĞUNU GÖSTERMIYOR"   14:14   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... ÖZGÜR ÇELIK: "BU ALÇAKLıĞı YAPANıN DA YAPTıRANıN DA IKI ELIMIZ YAKASıNDA"   14:10   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... İÇIŞLERI BAKANLıĞı: ŞAHSıN, 2004`TE IKI ÇOCUĞUNU ÖLDÜRDÜĞÜ VE 2020`DE ŞARTLı TAHLIYE ILE SERBEST BıRAKıLDıĞı BELIRLENDI   14:08   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı… İYİ PARTI GENEL BAŞKANı MÜSAVAT DERVIŞOĞLU: "BIR KESIM INSAN EĞER BU IKTIDARA KARŞı BIRINE YÖNELIK SUÇ IŞLEME EĞILIMINDE BULUNUYORSA CEZASıZ KALACAĞıNA DAIR BIR INTIBA EDINIYOR"   14:01   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... BURHANETTIN BULUT: "BU ORGANIZE LINÇ KÜLTÜRÜNÜN SORUMLUSU SADECE YUMRUĞU ATAN DEĞIL; YıLLARDıR BU IKLIMI BESLEYENLERDIR"   13:58   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... ZELIHA AKSAZ ŞAHBAZ: "HIÇBIR SALDıRı HALKıN IRADESINI TEMSIL EDEN GENEL BAŞKANıMıZ ÖZGÜR ÖZEL`I VE CHP`YI SINDIREMEYECEK"   13:57   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... MUHARREM İNCE: "BU SALDıRıNıN SORUMLULARı BIR AN ÖNCE TESPIT EDILEREK YARGı ÖNÜNDE HESAP VERMELIDIR"   13:55   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... TİP GENEL BAŞKANı ERKAN BAŞ: "TESADÜF DIYENIN AKLıNA ŞAŞARıM"   13:53   ÖZGÜR ÖZEL`E SALDıRı... GÖKÇE GÖKÇEN: "BÖYLE ALÇAKÇA SALDıRıLARLA KORKUTABILECEĞINI ZANNEDENLER BÜYÜK HÜSRANA UĞRAYACAKLAR"   13:50   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... GÜLIZAR BIÇER KARACA: "BU TÜR PROVOKASYONLARıN, ÜLKEMIZIN DEMOKRASI VE HUKUK MÜCADELESINE GÖLGE DÜŞÜRMESINE ASLA IZIN VERMEYECEĞIZ"   13:47   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... İSTANBUL CUMHURIYET BAŞSAVCıLıĞı: “ŞAHSıN 2004 YıLıNDA ÇOCUKLARıNı ÖLDÜRMEKTEN DOLAYı SABıKASı VAR”  
 
     
   

Mezitli Belediyesi Kent Merkezinde 8. Hobi Bahçesini Hizmete Sundu


Mezitli Belediyesi’nin vatandaşlar toprakla buluştuğu Tece mahallesinde hayata geçirdiği hobi bahçesinin açılışı 5 Haziran Çevre Gününde yapıldı.

 

Tarih : 6 Haziran 2021 Pazar 15:32   Okunma : 465

Mezitli Belediyesi'nin vatandaşlar toprakla buluştuğu Tece mahallesinde hayata geçirdiği hobi bahçesinin açılışı 5 Haziran Çevre Gününde yapıldı. Mezitli’de sekiz, Tece mahallesinde ise kurulan ikinci hobi bahçesinin açılışına yoğun ilgi gösterildi. Emekli vatandaşların toprakla buluşmasının heyecanını yaşadığı Hobi Bahçesinin açılışına katılan CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mezitli Kent Konseyi Başkanı Sibel Gelbul, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, başkan yardımcıları ve birim müdürleri toprağa domates, patlıcan ve biber fidesi dikti.

“BU KADAR KATLİAM VARKEN ÇEVRE GÜNÜNÜ KUTLAMAK GERÇEKÇİ DEĞİL”

Çevrenin korunması için duyarlılık oluşturabilmek adına açılışı 5 Haziran Çevre gününde gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Tarhan, son yıllarda yaşanan çevre katliamlarına dikkat çekti. Çevre günü kutlamalarını bu katliamlar nedeniyle sağlıklı bir biçimde yaşamadıklarına vurgu yapan Başkan Tarhan, “Yanı başımızda Nükleer Enerji Santralinin ne getirdiğini, neleri götürdüğünü hesaplamamız gerekiyor. Kaz dağlarında altın arayışı yapanların, İkizdere’de yaşatılanlar ortadayken, Marmara’da deniz salyası çevre konusunda ne büyük sıkıntı yaşadığımızın resmi gibi. Son yıllarda Mezitli’de yaşanan orman katliamları, balık çiftlikleri, kuruyan göller, GDO’lu ürünler ve Kanal İstanbul gibi katliamlar olurken çevre haftası kutlamak çok da gerçekçi değil” dedi.

“MEZİTLİ’NİN YEŞİL BİR KENT OLMASI İÇİN TÜM ÖNLEMLERİMİZİ ALDIK”

Çevrenin korunması amacıyla Mezitli’yi hobi bahçeleri, jakaranda koruluklarıyla donattıklarını ifade eden Başkan Tarhan, “Özellikle Mezitli Kent Planı hazırlanırken Mezitli’de sanayi sitesinin yerinin değişmesi dışında bir tek tüten bacanın olduğu sanayi alanı olmasın istedik. Bu hassasiyetle planımız hazırlandı. Mezitli’yi insanların dinlendiği turizm kenti tarım kenti olsun diye çalışıyoruz. Yeşil alanları imara açtırmamak için direniyoruz. Ama yarınlarda buna sahip çıkacak olanlar o çevrede yaşayanlardır. Biz bu imarlı alanlarda belediyemize para kazandırabilirdik. Ama yapmadık. Halkımız için yeşil doğaya dönüştürdük. Bu Sosyal Demokrat Belediyeciliğin hizmet anlayışı diyoruz” diye konuştu.

“STRES VE ŞEHRİN GÜRÜLTÜSÜNDEN UZAKTA ADETA TOPRAKLA BÜTÜNLEŞİYOR”

Kentte hobi bahçesi anlayışının çok yeni olduğunu, buna karşın yoğun ilgi gördüğünü ifade eden Başkan Tarhan, "Biz insanımızı daha çok şehrin karmaşasından ve stresinden uzaklaştırarak toprakla uğraşmalarını istiyoruz. Önceliği hasta ve ileri yaşta olan vatandaşlarımıza veriyoruz. Buradaki amacımız, domates, biber, patlıcan, salatalık ve fasulye gibi birçok ürünü yetiştirme fırsatı bulan vatandaşlarımızın doğa ile iç içe bir yaşam sürdürmesidir. Burası çok huzurlu bir yer. İnsanlar bitkilerle uğraşmanın yanı sıra kendi yetiştirdiği ürünleri de tüketme fırsatı buluyor. Stres ve şehrin gürültüsünden uzakta adeta toprakla bütünleşiyor. Proje, yoğun ilgi görüp, talep de artınca yeni Hobi Bahçeleri oluşturmaya devam ediyoruz" dedi.

“VATANDAŞLARIMIZ BURADA TOPRAKLA BULUŞUYOR”

Hobi bahçelerinin kendi arasında farklı bir anlayışı olduğuna da belirten Başkan Tarhan, "Yaptığımız bahçelerde, vatandaşlarımız bir aile gibi oldular. Kendi aralarında Hobi Bahçesi komşulukları kurdular. Birbirleriyle dayanışma içerisindeler ve hatta kısır günleri gibi çeşitli etkinlikler yapıp bizleri de davet ediyorlar. Bu da bizleri mutlu ediyor. İnsanlar kendi balkonlarında ve bahçelerinde toprakla uğraşmayı çok seviyorlar. Bunu göz önünde bulundurduk. Çok fazla toprağa uzak kalmadığımızı düşünsek de aslında farkına varmadan topraktan uzaklaşıyoruz. Hobi Bahçesi projesi de aslında çok önemli bir proje. Vatandaşlarımız burada toprakla buluşuyor. Biz kendilerine elektrik, su başta olmak üzere her türlü imkânı ücretsiz sağlıyoruz. İnsanlarımız mutlu oldukça biz de mutlu oluyoruz" diye konuştu.

“MUTLU MEZİTLİ’NİN MİMARI NEŞET TARHAN, YEŞİL MEZİTLİ’NİN DE MİMARI”

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen de yaptığı konuşmada Başkan Tarhan’ın Mezitli’de gerçekleştirdiği dönüşüme dikkat çekti. Mezitli’de yaşanan gelişmenin etkisini dışarda da görmenin gururunu ve mutluluğunu yaşadığını vurgulayan Antmen, “Mutlu Mezitli’nin mimarı Başkanımız Neşet Tarhan’a bundan sonra Yeşil Mezitli’nin de mimarı diyebiliriz. Tüm Türkiye’de siyasi iktidar uygulamaları ile çevreyi katlederken, CHP’li belediyelerin olduğu yerlerde başkanlarımız doğaya yeşile büyük önem veriyorlar. Mutlu Mezitli, bu çevre katliamına karşı direniyor. Hobi Bahçelerimizde küçük tarımsal üretimler yanında çevreye karşı büyük duyarlılık oluşmasında çok önemli bir görev üstleniyor. Bu değerli alanlar imara açılarak çok önemli paralar kazanılabilirdi. Ama başkanımız buna izin vermeyerek büyük bir olay başardı. Şimdi yüzlerce dönümlük büyük alan yeşil olarak kalacak. Başkanımıza bu duyarlı çalışmaları nedeniyle teşekkür ediyorum” dedi.

 






Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, MEZİTLİ, BELEDİYESİ, KENT, MERKEZİNDE, 8. HOBİ, BAHÇESİNİ, HİZMETE, SUNDU

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA