7 Mayıs 2025 Çarşamba


13:43   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN ÇIFTÇILERE KORUNGA TOHUMU DESTEĞI   12:55   ECE ÜNER HAKKıNDA DAVA AÇıLDı   12:13   "ÜÇ FIDAN" ANıLıYOR... CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: "DENIZ GEZMIŞ`IN DURDUĞU YERDE DURMAYA DEVAM EDIYORUZ"   12:12   İNFAZ SISTEMINDE PLANLANAN DEĞIŞIKLIKLER… CHP GRUP BAŞKANVEKILI ALI MAHIR BAŞARıR: "TOPLUMU RENCIDE EDECEK, VICDANLARı RAHATSıZ EDECEK BIR DÜZENLEME OLMAMALı”   12:01   İMAMOĞLU`NUN ÜNIVERSITE DIPLOMASıNıN IPTALININ IPTALI IÇIN İSTANBUL İDARE MAHKEMESI`NDE DAVA AÇıLDı   09:46   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI YOL BAKıM ÇALıŞMALARıNA DEVAM EDIYOR   09:31   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN DARıSEKISI ÖRNEK YÖRÜK KÖYÜ`NDE HıDıRELLEZ ETKINLIĞI   01:09   CHP ANKARA`DA DENIZ GEZMIŞ, YUSUF ASLAN VE HÜSEYIN İNAN IÇIN ANMA PROGRAMı DÜZENLEDI   23:39   ÖZGÜR ÖZEL`E SALDıRıYA BILECIK`TE AK PARTI, MHP, CHP`DEN ORTAK TEPKI   22:09   ÖZGÜR ÖZEL`E SALDıRAN TENGIOĞLU`NUN KıZı CHP GENEL MERKEZI`NI ARAYARAK, ÜZÜNTÜLERINI BILDIRDI   21:07   CHP MYK TOPLANDı... CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL: "BIR KORUMA ZAFIYETI GÖRMÜYORUM, ERIŞILEBILIR BIR SIYASETÇI OLMAK BENIM TERCIHIM"   20:02   ÖZGÜR ÖZEL: BEREKETIN VE DILEKLERIN SIMGESI HıDıRELLEZ KUTLU OLSUN   18:14   TÜMGİŞ`TEN MERSIN`DE ZIYARET TRAFIĞI: “MERSIN`IN AVANTAJLı YÖNLERINI FıRSATA ÇEVIRMELIYIZ”   17:01   TBMM`DE BAŞKANVEKILLIĞI TARTıŞMASı… ALI MAHIR BAŞARıR: “HAFTAYA TBMM BAŞKANVEKILI OLARAK GÜLIZAR BIÇER KARACA`NıN GENEL KURULDA GÖREV ALMASıNı BEKLIYORUZ. YOKSA MECLIS`TE BÜYÜK SıKıNTıLAR OLUR”   16:16   YENIŞEHIR BELEDIYESI EVLENDIRME MEMURLUĞU`NDA "05.05.2025" YOĞUNLUĞU   14:20   CHP MYK TOPLANDı, ÖZGÜR ÖZEL`E SALDıRı GÜNDEMDE... “BIRILERI YINE BIR OYUN KURMAYA ÇALıŞıYOR”   12:24   CHP`LI ÖZÇAĞDAŞ`TAN IKTIDARA UYARı: "REKTÖRLER VE YÖK ÜYELERINI ANAYASA`YA VE AYM KARARıNA AYKıRı ATAMAYı BıRAKıN, YENI DÜZENLEMEYI YAPıN"   12:08   ÖZGÜR ÖZEL`E SALDıRAN ŞÜPHELININ PANSIYON GÖRÜNTÜLERI ORTAYA ÇıKTı, GÖZALTı SÜRESI BIR GÜN UZATıLDı   11:41   CHP`NIN 38`INCI OLAĞAN KURULTAYı SORUŞTURMASı… İMAMOĞLU`NDAN TÜM SORULARA TEK YANıT: “HALKıN ADALET DUYGUSUNA AÇıK BIR IHANET”   11:32   ÖZGÜR ÖZEL`E SALDıRı... MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "DEMOKRASIYE, TÜRKIYE`NIN BARıŞıNA VE HUZURUNA YAPıLMıŞ BIR SALDıRı"  
 
     
   

Mersin Büyükşehir’in ’Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim Projesi’ İle Dar Gelirli Üreticiye Destek Sürüyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal kalkınmayı hedefleyen “Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim Projesi” kapsamında bu yıl da dar gelirli hak sahibi üreticilere, küçükbaş hayvan ve yem desteği yapılmaya devam ediyor. Projeden faydalanmaya hak kazanan Tarsus’tan 15, Çamlıyayla’dan da 2 üreticiye 24’ü dişi, 1’i koç olmak üzere 25’er adet küçükbaş hayvan ve 4’er ton yem teslimi, Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Koordinasyon Müdürlüğü bahçesinde yapıldı.

 

Tarih : 16 Ağustos 2021 Pazartesi 13:32   Okunma : 693

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal kalkınmayı hedefleyen “Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim Projesi” kapsamında bu yıl da dar gelirli hak sahibi üreticilere, küçükbaş hayvan ve yem desteği yapılmaya devam ediyor. Projeden faydalanmaya hak kazanan Tarsus’tan 15, Çamlıyayla’dan da 2 üreticiye 24’ü dişi, 1’i koç olmak üzere 25’er adet küçükbaş hayvan ve 4’er ton yem teslimi, Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Koordinasyon Müdürlüğü bahçesinde yapıldı.

Hayvanların üreticilere teslimine, Büyükşehir Belediyesi İmar A.Ş. Genel Müdürü Ali Uyan, Büyükşehir Tarsus-Çamlıyayla Koordinatörü Ali Boltaç, CHP İlçe Başkanı Ozan Varal, Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Bitkisel Materyal ve Seracılık Şube Müdürü Selçuk Şahutoğlu, Belediye Meclis üyeleri, muhtarlar ve üreticiler katıldı.

PROJE İLE AŞI DESTEĞİ DESTEĞİ DE SAĞLANIYOR

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi bünyesinde yürütülen ve beğeni kazanan proje kapsamında kırsalda yaşayan düşük gelirli ailelere istihdam sağlanması, köyden kente göçün azaltılması, bölgedeki koyun varlığının artırılması, damızlık fazlası olan yerli üreticilerden yeni işletmeler için hayvanlarının değer fiyatında satın alınarak ekonomiye destek verilmesi amaçlanıyor. Üretim odaklı proje ile üreticilere aşı desteği de sağlanıyor.

Projeden faydalanan üreticilerin bulundukları bölgenin şartlarına göre kıl keçisi, güney karaman ve ivesi koyun desteği sağlanıyor. Proje, Büyükşehir’in öncülüğünde Mersin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Mersin Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, Mersin Veteriner Hekimler Odası paydaşlığında yürütülüyor. 5 yılın sonunda toplam 300 yeni işletme kurulması ve Mersin hayvan popülasyonuna 7 bin 500 baş damızlık değerinde hayvan kazandırılması hedefleniyor.

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Bitkisel Materyal ve Seracılık Şube Müdürü Selçuk Şahutoğlu, üreticilere "hayırlı olsun" diyerek başladığı konuşmasında, “Sizler hem kendinizin hem de sizden sonraki yetiştiricilerin aslında sorumluluğunu almış oluyorsunuz. Üretmiş olduğunuz hayvanlara diğer komşularınıza vereceğinizi düşünerek daha özenle bakmanızı istirham ediyoruz. Hepinize Büyükşehir Belediye Başkanımızın selamlarını iletiyorum” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Tarsus-Çamlıyayla Koordinatörü Ali Boltaç, üreticilere desteğin artarak devam ettiğini kaydederek, “Her sene dağıttığımız 60 adet küçükbaş hayvanlardan bu sene 15 tanesini Tarsus’a, 2 tanesi de Çamlıyayla’ya olmak üzere 17 tane, her bir aileye 25 küçükbaş hayvan olmak üzere dağıtıyoruz. Tabi bizim desteğimiz sadece bununla kalmıyor. Bildiğiniz üzere fide, fidan dağıtımı da gerçekleştiriyoruz. Bunun yanı sıra üzüm sıkma makinamız, kadınlarımız için hamur yoğurma makinamız, zeytin fidanımız, keza ceviz fidanımız, bunların hepsi siz değerli vatandaşlarımız, siz değerli yetiştiriciler için” diye konuştu.

“PROJE BU ZOR GÜNLERDE BİZE DESTEK OLDU”

Projeye Tarsus’a bağlı Meşelik Mahallesi’nden katılan Dilek Başaran, projeye dahil olduğu için çok mutlu olduğunu belirterek, “Koyun yetiştiriciliği, inek yetiştiriciliği yapıyoruz. Bu zor günlerde, bu pandemi döneminde Vahap Bey de bu proje ile bizlere destek oldu. Keçi yetiştiriciliği ile devam edeceğiz. Bölgemiz buna gayet uygun. Vahap Bey’e çok teşekkür ediyorum” dedi.

Mahmutağa Mahallesi’nden üretici Ersin Sever ise “Bu proje çok güzel. Kesinlikle insanların katılmasını, teşvik edilmesini, köye, mahallelere gelmesini sağlaması çok güzel bir şey. Vahap Başkanımıza da çok teşekkür ederim, bu kampanyaları yürüttüğü için. Devamının gelmesi için de elimizden gelen her şeyi yapmak için çalışacağız” diye konuştu.






Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYESİ, HADİ, GEL, KÖYÜMÜZE, DESTEK, VERELİM, PROJESİ, SEL FELAKETİ, ORMAN, YANGINI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA