5 Şubat 2026 Perşembe


11:01   YÜNLE DOKUNAN SINEMA HAFıZASı MERSIN’DE HAYAT BULDU   10:20   YARıM KALAN BIR BESTE, SONSUZ BIR HATıRA: LAÇIN AKYOL MERSIN’DE MÜZIĞIN KALBINDE ANıLıYOR   10:17   AKDENIZ’DE 8 BIN 500 KONTEYNER HIJYEN KALKANıNA ALıNDı   10:15   DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN: “BU ÜLKEDE DEPREM DEĞIL, BILIMSIZLIK VE İHMALLER CAN ALıYOR”   10:09   YUMURTALıK’TA BELEDIYECILIK YALNıZCA HIZMET DEĞIL, VICDAN MESELESI   10:07   OCAK ENFLASYONU DENGELERI ALTÜST ETTI: 2026 İÇIN YÜZDE 20 HAYALI BITTI, FAIZLER YENIDEN YÜKSELIŞTE   01:45   MERSIN’DE GÜVEN MESAJı: İŞ DÜNYASı VE EMNIYET EL ELE   01:01   SEÇER VE ÖZEL, DEPREMIN 3. YıLıNDA HATAY’DA: “BU ACıYı UNUTTURMAYACAĞıZ”   16:51   "SEPIYOLIT MADENI OCAĞı PROJESI’NE" KARŞı EYLEM... URUŞLULAR DERNEĞI BAŞKAN YARDıMCıSı KARATAŞ: "BEYPAZARı VE GÜDÜL OLARAK MADENCILERE VERILECEK BIR KARıŞ TOPRAĞıMıZ YOKTUR"   16:50   SURIYE VE RUSYA ASKERI IŞ BIRLIĞI ÜZERINE GÖRÜŞTÜ   16:49   SÜREÇ KOMISYONUNDA "ORTAK RAPOR" TOPLANTıSı... MURAT EMIR: "ATıLMASı GEREKEN ADıMLARLA ILGILI BÜYÜK ORANDA GÖRÜŞ BIRLIĞI OLDUĞUNU SÖYLEYEBILIRIM"   16:49   CHP’LI BAŞARıR’DAN EPSTEIN BELGELERINE ILIŞKIN TBMM’YE ÇAĞRı: "TBMM BU OLAYA EL ATARAK, BU OLAYLA ILGILI MESAJLARıNı VEREREK TÜM DÜNYAYA SES OLMALıDıR"   15:29   TOROSLAR’ıN DOĞAL YAŞAM ALANı HAYVANSEVERLERDEN TAM NOT ALDı   14:54   ÖNDER AKSAKAL: "SDG/YPG’NIN KENDINI FESHETMEDIĞINI SÖYLEYEBILIYORUZ"   14:53   TOKİ MAĞDURU VATANDAŞTAN ÖZGÜR ÖZEL’E: "BIZIMLE OLUN, YARDıMCı OLUN. NEYE IMZA ATTıĞıMıZı BILELIM"   14:51   İYİ PARTI GRUP TOPLANTıSı... DERVIŞOĞLU: "ANADOLU HUZURA, BINLERCE TÜRK’ÜN, KÜRT’ÜN VE BEBEKLERIN KATILI İMRALı CANISI, UMUDA DEĞIL, MEZARA KAVUŞUNCAYA KADAR BIZ BURADAYıZ"   14:50   6 ŞUBAT DEPREMLERININ ÜÇÜNCÜ YıLı… KAHRAMANMARAŞ’TA EĞITIMDE YAŞANAN SORUNLAR DEVAM EDIYOR   12:20   JEOLOJI MÜHENDISLERI’NDEN 6 ŞUBAT’ıN 3. YıLıNDA SERT UYARı: “BU BIR KADER DEĞIL, YÖNETIM KRIZI”   11:54   BAŞKAN BOLTAÇ’TAN EMEKLILERE GÜÇLÜ MESAJ: “ONURLARıNı KORUYARAK YANLARıNDA OLACAĞıZ”   11:51   DILEK İMAMOĞLU’NDAN SERT TEPKI: “AILEMI SIYASI HESAPLARA ALET ETMEYIN!”  
 
     
   

Büyükşehir,Kırsal Mahallelerde Yaşayan Çocuklara ,29 Ekim Öncesi Mersin Merkezde Keyifli Bir Gün Geçirtti


Mersin Büyükşehir Belediyesi MERCİ Öğrenci Danışmanlık Merkezi, dezavantajlı mahallelerde yaşayan öğrencilere kent merkezinin gezdirilmesine yönelik bir proje başlattı. İlki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında düzenlenen gezide,Toroslar’ın Doruklu Mahallesi’nden Mersin merkeze getirilen çocuklar, Atatürk Evi ve Müzesi, Arkeoloji Müzesi, Etkinlik ve Sanat Merkezi gibi noktaları ilk kez gezip görme imkânı buldu.

 

Tarih : 27 Ekim 2021 Çarşamba 10:42   Okunma : 585

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde hizmet veren MERCİ Öğrenci Danışmanlık Merkezi, kırsalda yaşayan ve daha önce hiç Mersin’in merkezini görmeyen çocuklara yönelik bir proje başlattı. Dezavantajlı mahallelerdeki çocuklara yönelik proje kapsamında öğrencilerin Mersin’in tarihi ve turistik yerlerini görmelerine olanak sağlanıyor. İlki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesinde düzenlenen geziye 15 öğrenci katıldı.

Çocuklarkeyifli bir gün geçirdi

Toroslar ilçesinin Doruklu Mahallesi’nden alınan çocuklar, ilk olarak MERCİ Öğrenci Danışmanlık Merkezi’ne getirildi. Ardından Atatürk Evi ve Müzesi’ni gezen çocuklar,Tarsusi Kafe’de öğle yemeği yedi. Çocuklar daha sonra gezi kapsamında Arkeoloji Müzesi’ni gezerek, oradan da Büyükşehir Belediyesi Etkinlik ve Sanat Merkezi’ne gitti. Burada yer alan Survivor Parkuru’nda eğlenceli zaman geçiren çocuklar son olarak Limon Kafe’de dinlendi.Ayrıca çocuklara Büyükşehir Belediyesi tarafından kırtasiye seti de hediye edildi.

Karakuş: “Dezavantajlı bölgedeki çocuklarımıza Mersinimizi tanıtıyoruz”

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Cem Karakuş, öğrencilere eğitimin yanı sırapsikolojik destekte debulunduklarını söyledi. Kırsal Mahalle Okulundan Merkeze Öğrenci Getirme Projesi’nin detaylarını anlatan Karakuş, “Dezavantajlı bölgedeki çocuklarımızı alıp, sosyalleşmeleri için Mersinimizi tanıtıyoruz. Gördüğümüz kadarıyla çocuklarımız çok mutlu. Daha yeni yeni merkezimizi gören öğrencilerimiz de var. Biz bunu rutine bindirmek istiyoruz. 2 haftada veya 3 haftada bir yapacağız. İhtiyaç olan diğer ilçelerimizdeki çocuklarımızı alıp bu şekilde merkezimizi tanıtacağız” dedi.

Dinçer: “Çocuklarımızın tarihi ve kültürel değerlerimizi görmelerini istiyoruz”

MERCİ Öğrenci Danışmanlık Merkezi’nde Sosyal Hizmet Uzmanı olarak görev yapan Ceyda Dinçer, projeyi hizmete erişimi zor olan çocuklara yönelik gerçekleştirdiklerini ifade ederek,“Eğitim tabii ki çok önemli. Akademik anlamda yanlarında olmamız çok önemli ama bunun dışında değerlerimizi de görsünler istiyoruz. Henüz kırsal mahallede yaşadığı için sahile gelme fırsatı bulamamış ya da tarihi ve kültürel değerlerimizi görme şansına erişememiş öğrencilerimiz de var. Bizim hedefimiz bu öğrencilerimizi zamanla merkezimize getirmek” diye konuştu.

Geziye katılan çocuklar merkezden mutlu ayrıldı

Atatürk Evi’ni ilk kez gezdiğini söyleyen Şengül Koç, “Burası çok güzel. Anıtkabir’in maketi var, bir sürü Atatürk’ün evini anlatan posterler, tablolar var. Atatürk’ün yaptığı işleri anlatan tablolar var. İlk kez gördüm ve çok güzel. Mersin merkezde olduğum için çok mutluyum” dedi.

Efecan Koca ise Atatürk Evi’ni ve müzeleri ilk kezgördüğünü söyleyerek, “Buralar çok güzel. Çok mutlu etti beni. Eski zamandan kalmış eşyalar vardı, heykeller var, çok güzeller” diye konuştu.Ahmet Elhasanise “Biz burayı çok sevdik. Öğretmenlerle tanıştık, bize hediyeler verdiler, satranç oynadık, müzeyi gezdik. Burada birçok şey gördük. Herkesle burada çok mutluyum. Her şey çok güzeldi” diye konuştu.






Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYESİ, MERCİ, ÖĞRENCİ, DANIŞMANLIK, MERKEZİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA