6 Eylül 2025 Cumartesi


09:29   SANATLA DOLU YAZ: MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜCRETSIZ TIYATRO ŞÖLENI   16:01   CARETTALAR SAHAYA DÖNÜYOR: MSK YENI SEZONA HıRSLA HAZıRLANıYOR   15:30   TASARRUF DOĞUMLA BAŞLıYOR: ERKEN BES ILE YENI NESIL FINANSAL GÜVENCE   15:11   AKİB’DEN 1,22 MILYAR DOLARLıK AĞUSTOS ATAĞı: AVRUPA VE ORTADOĞU’DA ÇIFT HANELI BÜYÜME   15:08   BAŞKAN SEÇER’DEN KANDIL SOFRASıNA SEVGIYLE DOKUNUŞ   15:06   CHP MERSIN’DEN 81 İLDE ORTAK DURUŞ: "SIYASI YARGı KARARıNı TANıMıYORUZ!"   14:23   CHP’NIN KURULUŞ HAFTASı ETKINLIKLERI BAŞLADı.... ÖZGÜR ÖZEL: "TARIH CHP’NIN SıRTıNA AYNı YÜKÜ YÜKLEDI"   14:21   CHP İL BAŞKANLıKLARıNDAN 81 ILDE ORTAK AÇıKLAMA   14:17   54 BARODAN ORTAK AÇıKLAMA: "HUKUKUN SIYASALLAŞTıRıLMASıNı REDDEDIYORUZ!"   14:12   TOROSPARK CAFE ÇAĞDAŞKENT’TE HIZMETE GIRIYOR   14:09   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜRETICILERE ‘TOHUM ELEME MAKINESI’ DESTEĞI   10:01   MESKİ’DEN ALTYAPı SONRASı HıZLı ASFALT HAMLESI: 1850 METRE YOL YENILENDI   23:35   CUMHURIYET SAVCıSı ERCAN KAYHAN’A ÇEKMEKÖY’DE BıÇAKLı SALDıRı: YARGı CAMIASı YASTA   23:05   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ZEYTINBURNU MEYDANı’NDAN SERT MESAJ: “SIZDEN KORKAN SIZDEN BETER OLSUN!”   22:50   60 BIN KAÇAK YUMURTA TARSUS’TA ELE GEÇIRILDI, BELEDIYE HALK SAĞLıĞı İÇIN ALARMDA   22:45   GÜRSEL TEKIN’E CHP’DEN DISIPLIN ŞOKU: 15 GÜNLÜK SAVUNMA SÜRECI BAŞLADı   22:17   GASTROANTALYA 2025: LEZZETIN ULUSLARARASı SAHNESI AÇıLıYOR   21:48   YAZ TATILI BILIMLE ŞENLENDI: MERSIN’DE BINLERCE ÇOCUK MERCAN YAZ OKULU’NDA BULUŞTU   16:09   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT’TAN MEVLID KANDILI MESAJı   15:31   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, ZABıTA PERSONELINI AĞıRLADı  
 
     
   

Mersin Büyükşehir’in Refakatçi evi 1 Yılda 620 Hasta ve Yakınını Ağırladı


Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin hasta ve yakınları için “Dosthane” adıyla hayata geçirdiği “Refakatçi Evi” projesi, bir yıldır misafirlerini ağırlamayı sürdürüyor. Hizmet verdiği süre boyunca Refakatçi Evi toplam 620 hasta ve hasta yakınını ağırladı.

 

Tarih : 31 Ocak 2022 Pazartesi 20:35   Okunma : 779

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin hasta ve yakınları için “Dosthane” adıyla hayata geçirdiği “Refakatçi Evi” projesi, bir yıldır misafirlerini ağırlamayı sürdürüyor. Hizmet verdiği süre boyunca Refakatçi Evi toplam 620 hasta ve hasta yakınını ağırladı.

Refakatçi Evi’nde kalan ve eşi Uray Bulut’un rahatsızlığından dolayı Anamur’dan Mersin’e gelmek zorunda kaldıklarını ifade eden Güler Bulut, “Çok zor günlerimiz geçti ama şu anda bize sunulan bu hizmetten faydalanarak gerçekten rahat bir şekilde tedavimize gidiyoruz, geliyoruz, buraya sığınıyoruz” dedi. Uray Bulut ise “Görmüş olduğumuz hizmetten dolayı çok memnunuz. İyi bir proje olmuş. Keşke her tarafta böyle hizmet olsa” dedi.

KONAKLAMA SORUNU ORTADAN KALKTI

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde yürütülen ve “Dosthane” adıyla hizmet veren proje sayesinde hastanelere uzak ilçelerde ve kırsal mahallelerde yaşayan yurttaşlara ekonomik anlamda sıkıntı yaratan konaklama sorunu ortadan kalktı. Refakatçi Evi, açıldığı günden bu yana 264 hasta ve 356 hasta yakını olmak üzere toplam 620 kişiye hizmet verdi.

Kamu ve üniversite hastanelerinde tedavi gören hastaların ve yakınlarının konaklama sorununa çözüm olan proje kapsamında 18 yaş üstü hastaların yakınlarından 1 refakatçi, 18 yaş altı hastaların yakınlarından ise 2 refakatçi kabul ediliyor. Kanser hastalığı için tedavi gören hastalar ve yakınları 45 gün, diğer hastalıklar sebebiyle tedavi görenler ve refakatçileri ise en fazla 30 gün süreyle konaklama yapabiliyor. Konaklama süresi boyunca sabah kahvaltısı ve akşam yemeği ikramı yapılan vatandaşların hastaneye ulaşımları da Büyükşehir’in tahsis ettiği servisler ile gerçekleştiriliyor. Vatandaşların konaklama ihtiyacını karşılamanın yanı sıra verilen psikolojik danışmanlık hizmeti ile de hasta ve refakatçilerinin zorlu süreçte yaşadığı kaygıların en aza indirilmesi amaçlanıyor. Özellikle pandemi sürecinde ekonomik olarak zor zamanlar geçiren otel esnafının da desteklendiği hizmet vatandaşlardan tam not alıyor.

"VATANDAŞLARIMIZI AĞIRLAMAKTAN MEMNUNİYET DUYUYORUZ"

Mersin Büyükşehir Belediyesi Refakatçi Evi Sorumlusu Dila Yumuşak, hizmette bir yılını dolduran projeyle ilgili şunları söyledi:

“Buraya gelen hastalarımızın Mersin’de kamu hastanelerinde ve üniversite hastanesinde tedavi görüyor olmaları gerekiyor. Burada kalan misafirlerimize sabah kahvaltısı, akşam yemeği, hastane ve Refakatçi Evi arasında transfer ve psikolojik destek hizmeti sunuyoruz. Odalarında sıcak suları, televizyonları, internetleri, buzdolapları gibi kendilerini evlerinde hissetmelerini sağlayacak hizmetlerimiz mevcut. Misafirlerimiz burada konaklamak isterlerse eğer Alo 185 Teksin Mersin adresinden bizlerle iletişime geçebilirler, bizlere bilgilerini bırakabilirler. Bu bilgiler doğrultusunda biz kendileriyle iletişime geçiyoruz. Kendilerinden ikametgah belgesi, nüfus cüzdanı fotokopileri ve burada tedavi gördüklerine dair evrakları rica ediyoruz. Biz burada kendilerini ağırlamaktan çok memnuniyet duyuyoruz. Kendilerini evlerinde, ailelerinin yanında gibi hissetmelerini sağlamaya çalışıyoruz çünkü çok uzun süre ailelerinden, evlerinden uzak kalıyorlar. Asıl amacımız burada kendilerini iyi hissetmelerini, huzurlu bir ortamda konaklamalarını sağlamak.”

"RAHAT BİR ŞEKİLDE TEDAVİMİZE GİDİP GELİYORUZ"

Refakatçi Evi’nde kalan ve eşi Uray Bulut’un rahatsızlığından dolayı Anamur’dan Mersin’e gelmek zorunda kaldıklarını ifade eden Güler Bulut, hizmetle ilgili şunları söyledi:

“Hastaneye yakın olması nedeniyle ve belediyenin vermiş olduğu hizmetten faydalanmak için bir araştırma yaptım. Kendileriyle iletişime geçtim. Gayet güzel bir açıklamayla bize bu yeri sundular ve buraya gelip konaklamaya başladık. Belediyenin de bu yapmış olduğu projeden gerçekten çok mutluyuz, çok memnunuz. Emeği geçen herkesin eline, gönlüne, yüreğine sağlık. Çünkü bundan önce de ben böyle bir rahatsızlık geçirmiştim çok yıllar önce, böyle bir hizmet maalesef bulamamıştık. Çok zor günlerimiz geçti ama şu anda bize sunulan bu hizmetten faydalanarak gerçekten rahat bir şekilde tedavimize gidiyoruz, geliyoruz, buraya sığınıyoruz. Herkes güler yüzlü, her istediğimizi karşılıyorlar, gayet memnunuz. Buna ihtiyacı olan herkese tavsiye ediyorum. Araştırsınlar, iletişim kursunlar. Böyle hizmet varken bundan da faydalanmaları gerektiğini düşünüyorum.”

"KEŞKE HER TARAFTA BÖYLE HİZMET OLSA"

Yaklaşık 40 gün daha tedavisi dolayısıyla Mersin’de kalacaklarını ifade eden Uray Bulut ise “Görmüş olduğumuz hizmetten dolayı çok memnunuz. Başkanımızın, bu projeyi yapan kişilerin eline koluna sağlık. İyi bir proje olmuş. Vatandaşlarımızın gelip buralarda sürünmesinden daha iyi bir ortam. Keşke her tarafta böyle hizmet olsa” dedi.






Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYESİ, BAŞKAN, VAHAP SEÇER, DOSTHANE, REFAKATÇİ EVİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA