6 Mayıs 2025 Salı


13:43   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN ÇIFTÇILERE KORUNGA TOHUMU DESTEĞI   12:55   ECE ÜNER HAKKıNDA DAVA AÇıLDı   12:13   "ÜÇ FIDAN" ANıLıYOR... CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: "DENIZ GEZMIŞ`IN DURDUĞU YERDE DURMAYA DEVAM EDIYORUZ"   12:12   İNFAZ SISTEMINDE PLANLANAN DEĞIŞIKLIKLER… CHP GRUP BAŞKANVEKILI ALI MAHIR BAŞARıR: "TOPLUMU RENCIDE EDECEK, VICDANLARı RAHATSıZ EDECEK BIR DÜZENLEME OLMAMALı”   12:01   İMAMOĞLU`NUN ÜNIVERSITE DIPLOMASıNıN IPTALININ IPTALI IÇIN İSTANBUL İDARE MAHKEMESI`NDE DAVA AÇıLDı   09:46   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI YOL BAKıM ÇALıŞMALARıNA DEVAM EDIYOR   09:31   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN DARıSEKISI ÖRNEK YÖRÜK KÖYÜ`NDE HıDıRELLEZ ETKINLIĞI   01:09   CHP ANKARA`DA DENIZ GEZMIŞ, YUSUF ASLAN VE HÜSEYIN İNAN IÇIN ANMA PROGRAMı DÜZENLEDI   23:39   ÖZGÜR ÖZEL`E SALDıRıYA BILECIK`TE AK PARTI, MHP, CHP`DEN ORTAK TEPKI   22:09   ÖZGÜR ÖZEL`E SALDıRAN TENGIOĞLU`NUN KıZı CHP GENEL MERKEZI`NI ARAYARAK, ÜZÜNTÜLERINI BILDIRDI   21:07   CHP MYK TOPLANDı... CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL: "BIR KORUMA ZAFIYETI GÖRMÜYORUM, ERIŞILEBILIR BIR SIYASETÇI OLMAK BENIM TERCIHIM"   20:02   ÖZGÜR ÖZEL: BEREKETIN VE DILEKLERIN SIMGESI HıDıRELLEZ KUTLU OLSUN   18:14   TÜMGİŞ`TEN MERSIN`DE ZIYARET TRAFIĞI: “MERSIN`IN AVANTAJLı YÖNLERINI FıRSATA ÇEVIRMELIYIZ”   17:01   TBMM`DE BAŞKANVEKILLIĞI TARTıŞMASı… ALI MAHIR BAŞARıR: “HAFTAYA TBMM BAŞKANVEKILI OLARAK GÜLIZAR BIÇER KARACA`NıN GENEL KURULDA GÖREV ALMASıNı BEKLIYORUZ. YOKSA MECLIS`TE BÜYÜK SıKıNTıLAR OLUR”   16:16   YENIŞEHIR BELEDIYESI EVLENDIRME MEMURLUĞU`NDA "05.05.2025" YOĞUNLUĞU   14:20   CHP MYK TOPLANDı, ÖZGÜR ÖZEL`E SALDıRı GÜNDEMDE... “BIRILERI YINE BIR OYUN KURMAYA ÇALıŞıYOR”   12:24   CHP`LI ÖZÇAĞDAŞ`TAN IKTIDARA UYARı: "REKTÖRLER VE YÖK ÜYELERINI ANAYASA`YA VE AYM KARARıNA AYKıRı ATAMAYı BıRAKıN, YENI DÜZENLEMEYI YAPıN"   12:08   ÖZGÜR ÖZEL`E SALDıRAN ŞÜPHELININ PANSIYON GÖRÜNTÜLERI ORTAYA ÇıKTı, GÖZALTı SÜRESI BIR GÜN UZATıLDı   11:41   CHP`NIN 38`INCI OLAĞAN KURULTAYı SORUŞTURMASı… İMAMOĞLU`NDAN TÜM SORULARA TEK YANıT: “HALKıN ADALET DUYGUSUNA AÇıK BIR IHANET”   11:32   ÖZGÜR ÖZEL`E SALDıRı... MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "DEMOKRASIYE, TÜRKIYE`NIN BARıŞıNA VE HUZURUNA YAPıLMıŞ BIR SALDıRı"  
 
     
   

BÜYÜKŞEHİR,KÜTÜPHANE HAFTASI’NDA YAZAR MİRZA TURGUT İLE ÖĞRENCİLERİ BULUŞTURDU


Büyükşehir Belediyesi,“Kütüphane Haftası” kapsamında Yazar Mirza Turgut ile öğrencileri buluşturdu. Öğrencilere Mersin tarihini anlatan Turgut, “Çok güzelbir sohbet oldu. Ben hiçbir yerde böylesine ilgili öğrenci kitlesi ile karşılaşmamıştım” dedi. Turgut, Başkan Seçer’in kentin gelişmesine büyük katkı sağladığını da belirterek,“Vahap Bey, Mersin’in değişmesi, kültürel yenilenmesi için büyük destek veriyor” diye konuştu.

 

Tarih : 31 Mart 2022 Perşembe 12:05   Okunma : 338

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi,“Kütüphane Haftası” kapsamında Yazar Mirza Turgut ile öğrencileri buluşturdu. Yazar Turgut,Mersin tarihi hakkında bir söyleşi gerçekleştirdi.

“Çok güzel bir sohbet oldu”

Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen söyleşide kent tarihi hakkında öğrencilere detaylı bilgiler aktaran Yazar Mirza Turgut, “Kütüphaneler Haftası dolayısıyla beni buraya çağırdılar sağ olsunlar. Öğrencilerle bir araya geldik. Çok güzel, çok tatlı, çok hoş bir sohbet oldu. Öğrencilerin ilgisi beni muhteşem sevindirdi. Ben hiçbir yerde böylesine ilgili bir öğrenci kitlesi ile karşılaşmamıştım” dedi. Farklı programlarda yine öğrencilerle buluşmak ve ilçelerin tarihi ile ilgili bilgi vermek istediğini vurgulayan Turgut, şöyle devam etti:

“Silifke ile ilgili de önemli gelişmeler var, Tarsus’la ilgili… Zaten bölgenin 2 tane önemli tarihsel kenti var. Tarsus Berdan ile Göksu Silifke. İkisi de aynı tarihi özelliklere sahip. Ama Silifke’ninki daha farklı. İnanç turizmi ve kültür turizmi açısından Silifke daha şanslı. Toplumun ve yöneticilerinbilinçlenmesi lazım. 15 yıldır ben bununla uğraşıyorum. Silifke’de Aya Tekla var, burayı bir dinsel ibadet yeri yaptıralım. Barbarossa’nın mezarı burada. Biz Fatih’i nasıl görüyorsak, Almanların da gördüğü bir adam İmparator Barbarossa. Burayı bir kültür haline getirelim. Çok uğraştık ama inşallah bundan sonra başarılı olacağız. Vahap Bey ile birlikte başarılı olacağımızı düşünüyorum. Vahap Bey, Mersin’in değişmesi için, kültürel yenilenmesi için büyük destek veriyor bize, hepimize. Kendisine de buradan teşekkür ediyorum.”

Öğrenciler, söyleşiden memnun ayrıldı

Öğrencilerden Burak Köker, Başkan Seçer’e böyle bir söyleşiye öncülük ettiği ve öğrencileri bir araya getirdiği için teşekkür ederek, “Mirza Bey’e de teşekkür ederim. Bizi Mersin hakkında bilgilendirdi. Mersin’in nasıl kurulduğunu anlattı. Mersin'de bilmediğim yerleri anlattı. Mersin'de bildiğim köyler de vardı, bilmediğim köyler de vardı. Tarihi geçmişi hakkında da bilgi verdi” ifadelerini kullandı.

“Yaşadığımız yer hakkında bilgi edindik”

Öğrencilerden Damla Yılmaz iseMersin tarihi ile ilgili bilmediği birçok şeyi öğrendiğini belirterek,“Mersin'in kuruluşu, isimlerin nereden geldiği, yerleşim şekilleri, camiler gibi birçok bilgiyi edindik. Yaşadığımız yer hakkında bilgi edindik. Bizim için çok faydalı oldu”dedi.

“Mersin’in eski kültürünü öğrendik”

Öğrencilerden Emine Kaya da “Mersin’in eski kültürünü, mahallelerin isimlerininnereden geldiğini ve eski önemli insanları öğrendik. Çok faydalı oldu benim için. Önceden bilmiyordum. Bugün yeni yeni isimler öğrendim ve eve gidip bakacağım. Çok beğendim” diye konuştu.

Söyleşi sonunda Yazar Mirza Turgut, öğrencilerden gelen sorulara yanıt verdi.Ayrıca, Büyükşehir Belediyesi Mersin Kent Kitaplığı tarafından basımı yapılan ve Yazar Mirza Turgut tarafından kaleme alınan ‘Göçler ve Mersin Tarihi’ kitabı da öğrencilere hediye edildi.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA