5 Şubat 2026 Perşembe


11:01   YÜNLE DOKUNAN SINEMA HAFıZASı MERSIN’DE HAYAT BULDU   10:20   YARıM KALAN BIR BESTE, SONSUZ BIR HATıRA: LAÇIN AKYOL MERSIN’DE MÜZIĞIN KALBINDE ANıLıYOR   10:17   AKDENIZ’DE 8 BIN 500 KONTEYNER HIJYEN KALKANıNA ALıNDı   10:15   DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN: “BU ÜLKEDE DEPREM DEĞIL, BILIMSIZLIK VE İHMALLER CAN ALıYOR”   10:09   YUMURTALıK’TA BELEDIYECILIK YALNıZCA HIZMET DEĞIL, VICDAN MESELESI   10:07   OCAK ENFLASYONU DENGELERI ALTÜST ETTI: 2026 İÇIN YÜZDE 20 HAYALI BITTI, FAIZLER YENIDEN YÜKSELIŞTE   01:45   MERSIN’DE GÜVEN MESAJı: İŞ DÜNYASı VE EMNIYET EL ELE   01:01   SEÇER VE ÖZEL, DEPREMIN 3. YıLıNDA HATAY’DA: “BU ACıYı UNUTTURMAYACAĞıZ”   16:51   "SEPIYOLIT MADENI OCAĞı PROJESI’NE" KARŞı EYLEM... URUŞLULAR DERNEĞI BAŞKAN YARDıMCıSı KARATAŞ: "BEYPAZARı VE GÜDÜL OLARAK MADENCILERE VERILECEK BIR KARıŞ TOPRAĞıMıZ YOKTUR"   16:50   SURIYE VE RUSYA ASKERI IŞ BIRLIĞI ÜZERINE GÖRÜŞTÜ   16:49   SÜREÇ KOMISYONUNDA "ORTAK RAPOR" TOPLANTıSı... MURAT EMIR: "ATıLMASı GEREKEN ADıMLARLA ILGILI BÜYÜK ORANDA GÖRÜŞ BIRLIĞI OLDUĞUNU SÖYLEYEBILIRIM"   16:49   CHP’LI BAŞARıR’DAN EPSTEIN BELGELERINE ILIŞKIN TBMM’YE ÇAĞRı: "TBMM BU OLAYA EL ATARAK, BU OLAYLA ILGILI MESAJLARıNı VEREREK TÜM DÜNYAYA SES OLMALıDıR"   15:29   TOROSLAR’ıN DOĞAL YAŞAM ALANı HAYVANSEVERLERDEN TAM NOT ALDı   14:54   ÖNDER AKSAKAL: "SDG/YPG’NIN KENDINI FESHETMEDIĞINI SÖYLEYEBILIYORUZ"   14:53   TOKİ MAĞDURU VATANDAŞTAN ÖZGÜR ÖZEL’E: "BIZIMLE OLUN, YARDıMCı OLUN. NEYE IMZA ATTıĞıMıZı BILELIM"   14:51   İYİ PARTI GRUP TOPLANTıSı... DERVIŞOĞLU: "ANADOLU HUZURA, BINLERCE TÜRK’ÜN, KÜRT’ÜN VE BEBEKLERIN KATILI İMRALı CANISI, UMUDA DEĞIL, MEZARA KAVUŞUNCAYA KADAR BIZ BURADAYıZ"   14:50   6 ŞUBAT DEPREMLERININ ÜÇÜNCÜ YıLı… KAHRAMANMARAŞ’TA EĞITIMDE YAŞANAN SORUNLAR DEVAM EDIYOR   12:20   JEOLOJI MÜHENDISLERI’NDEN 6 ŞUBAT’ıN 3. YıLıNDA SERT UYARı: “BU BIR KADER DEĞIL, YÖNETIM KRIZI”   11:54   BAŞKAN BOLTAÇ’TAN EMEKLILERE GÜÇLÜ MESAJ: “ONURLARıNı KORUYARAK YANLARıNDA OLACAĞıZ”   11:51   DILEK İMAMOĞLU’NDAN SERT TEPKI: “AILEMI SIYASI HESAPLARA ALET ETMEYIN!”  
 
     
   

GENCO ERKAL "CUMHURBAŞKANINA HAKARET" DAVASINDA BERAAT ETTİ


Türk tiyatrosunun önemli isimlerinden 83 yaşındaki Genco Erkal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`a sosyal medya üzerinden hakaret ettiği iddiasıyla 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada beraat etti. 

 

Tarih : 14 Nisan 2022 Perşembe 15:48   Okunma : 488

Türk tiyatrosunun önemli isimlerinden 83 yaşındaki Genco Erkal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`a sosyal medya üzerinden hakaret ettiği iddiasıyla 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada beraat etti. 

Usta sanatçı Genco Erkal`ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan`a sosyal medya üzerinden hakaret ettiği iddiasıyla 4 yıl 8 aya kadar hapisle cezalandırılması talebiyle İstanbul 16. Asliye Ceza Mahkemesi`nde yargılandığı davada bugün karar çıktı.  

Duruşmaya CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve sinema sanatçısı Meral Çetinkaya da izleyici olarak katıldı. 

SAVCI DA BERAAT İSTEDİ

Mütalaasını açıklayan duruşma savcısı, suçlamaya konu edilen mesajların politik ve eleştirel paylaşımlar olduğunu, hakaret kastı gütmediğini ve atılı suçun unsurlarının oluşmadığını belirterek Erkal`ın beraatını talep etti.  

“BUNUN NERESİNDE HAKARET OLABİLİR” 

Mütalaa sonrasında konuşan Erkal, “Bizim söylemek istediğimiz buydu, biz eleştiri yapıyoruz, hakaret etmiyoruz. Diğer konuya gelirsek, kendisi sözleriyle çobanlığı değerli görerek ‘Çoban olmayan insan ülkeyi yönetemez. Ben de bir çobanım` diyor. Bunun neresinde hakaret olabilir” dedi. 

ERKAL BERAAT ETTİ 

Hakim, `suçun unsurlarının oluşmadığı` gerekçesiyle Genco Erkal hakkında beraat kararı verdi.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA