9 Ekim 2025 Perşembe


21:10   SILIVRI’DEN ŞIŞLI’YE DIRENIŞIN SESI: İMAMOĞLU’NUN 200. GÜN MEKTUBU MITING ALANıNı İNLETTI   20:32   ŞIŞLI’DE ADALET ÇAĞRıSı: “EKREM BAŞKAN’A ÖZGÜRLÜK, TÜRKIYE’YE SEÇIM!”   19:27   ÜNLÜLERE UYUŞTURUCU SORUŞTURMASı: GÖZALTı YOK AMA JANDARMA NEZARETI VAR!   18:05   CEZAEVLERINDE HUKUKSUZLUK ALARMı: “HASTA MAHPUSLAR AYAKTA BEKLETILIYOR!”   15:42   HER ÖĞRENCIYE EŞIT FıRSAT, MEZITLI BELEDIYESI’NDEN ÜCRETSIZ KURS DESTEĞI   15:41   TEKSTILKENT İSTIHDAMA BÜYÜK KATKı SAĞLAYACAK   15:36   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’DAN "TERÖRSÜZ TÜRKIYE" AÇıKLAMASı   15:35   ÖZGÜR ÖZEL: "İSRAIL’IN, IÇINDE MILLETVEKILLERIMIZ VE VE BIRÇOK GÖNÜLLÜNÜN BULUNDUĞU VICDAN GEMISI’NE YÖNELIK BARBAR SALDıRıSıNı KıNıYORUZ"   15:29   MAHMUT ARıKAN: "SEÇILMIŞ 3 MILLETVEKILI, İSRAIL ASKERLERI TARAFıNDAN ULUSLARARASı SULARDA ALıKONULMUŞTUR"   10:57   ZORUNLU EĞITIMI KıSALTMA GÜNDEMI: EĞITIM SEN’DEN SERT TEPKI!   10:20   GÜLCAN KıŞ’TAN MERKEZ BANKASı’NA SERT ÇıKıŞ: “YASTıK ALTı DEĞIL, YÖNETIM ÜSTÜ SORUN!”   09:41   MERSIN’DEN İKLIM LIDERLIĞI: “HAREKETE GEÇ” PROJESI ULUSAL BAŞARıYLA TAÇLANDı   09:37   ÖZGÜR ÖZEL MADRID’DE KÜRESEL SIYASETI ŞEKILLENDIRECEK, BRÜKSEL’DE HALKLA BULUŞACAK   09:10   ÜNLÜLERE UYUŞTURUCU SORUŞTURMASı: 19 İSIM KAN ÖRNEĞI İÇIN JANDARMADA!   08:16   “200 LIRA ILE TAVUK DÜRÜM BILE ALıNAMıYOR!” – DR. ŞEVKIN’DEN MERKEZ BANKASı’NA SERT EKONOMI ELEŞTIRISI   01:16   TARıMDA ORTAK AKıL: ZIRAAT ODASı’NDAN CHP AKDENIZ’E HAYıRLı OLSUN ZIYARETI   01:04   TARSUS’TA TARıMA GÜNEŞ DOĞDU: 823 ÜRETICIYE 41 MILYON TL’LIK DESTEK!   16:29   TOROSLAR’DA YOLLAR YENILENIYOR, ULAŞıM RAHATLıYOR   16:28   AKDENIZ BELEDIYESI, SOKAK HAYVANLARı İÇIN DOĞAL YAŞAM ALANı İNŞASıNA BAŞLADı   16:25   EĞITIM-SEN’DEN, LISANS EĞITIMININ ÜÇ YıLA INDIRILMESI ÇALıŞMALARıNA TEPKI  
 
     
   

İMAMOĞLU VE ÇALKAYA, AYDINLANMA ONUR ÖDÜLÜ VERDİ


Köy Enstitüleri`nin kuruluşunun 82. yıl dönümü Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği`nin düzenlediği etkinlikte kutlandı. Bu yılın Aydınlanma Onur Ödülünü alan Dr. Erdal Atabek`e ödülünü, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya takdim etti.

 

Tarih : 18 Nisan 2022 Pazartesi 10:47   Okunma : 510

Köy Enstitüleri`nin kuruluşunun 82. yıl dönümü Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği`nin düzenlediği etkinlikte kutlandı. Bu yılın Aydınlanma Onur Ödülünü alan Dr. Erdal Atabek`e ödülünü, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya takdim etti.

Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği`nin (YKKED) 2003 yılından bugüne Köy Enstitülerin kuruluş günü olan 17 Nisan`da, ürettikleriyle, yaşamıyla ve duruşlarıyla aydınlanma kültürüne katkıda bulunmuş isimlere verdiği "Aydınlanma Onur Ödülü" bu yıl yazar ve Tıp doktoru Erdal Atabek`e verildi.

İstanbul Haliç Kongre Merkezi`nde düzenlenen törende Erdal Atabek`e ödülünü, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya ve YKKED Başkanı Prof.Dr.Ethem Duygulu birlikte takdim etti.

Ödül töreninin açılış konuşmasını yapan YKKED Başkanı Prof.Dr.Ethem Duygulu, “Biz yıllardır Balçova Belediyemizin de katkılarıyla aydınlanma ışığının meşalesini taşıyan çok önemli insanlarımıza bu ödülü verdik. Bugüne kadar ülkemizin çok değerli aydın ve sanatçılarından Vedat Günyol, Dr. Engin Tonguç, İlhan Selçuk, Server Tanilli, Halit Çelenk, Türkan Saylan, Cengiz Bektaş, Doğan Hızlan, Genco Erkal, Yaşar Kemal, Ataol Behramoğlu, Yılmaz Büyükerşen, Gürer Aykal, Korkut Boratav ve Muzaffer İlhan Erdost`a ödülümüzü takdim ettik. Bugün de aydınlanma mücadelesine hayatını adayan Sayın Dr. Erdal Atabek`e  ödülünü takdim edeceğiz" dedi.

Aydınlanma Ödülü`nü özgür düşünce için mücadele eden herkes adına kabul ettiğini söyleyen Dr. Erdal Atabek ise “Bu ödülü tüm aydınlanma savaşçıları adına alıyorum. Bugün hepimiz birer köy enstitülüyüz. Bu ödülü ayrıca her zaman saygıyla andığım Sayın Hasan Ali Yücel ve Sayın İsmail Hakkı Tonguç adına alıyorum. Bugün hepimiz birer köy enstitülüyüz. Hepimiz adına en büyük şükranımı da büyük önderim Mustafa Kemal Atatürk`e sunuyorum” sözleriyle büyük alkış aldı.

Köy Enstitüleri`nin Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en özgün ve önemli eğitim atılımı olduğunu belirten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da “Kuruluşunun üzerinden 82 yıl geçmesine rağmen eğitim reformu arayışımızda Köy Enstitüleri hala bizim kılavuzumuzdur. İstanbul Büyükşehir Belediye`mizin yayınlarından olan, Köy Enstitüleri ile ilgili önemli bir kaynak eseri de yayın dünyamıza kazandırmanın bilgisini de sizinle paylaşmış olayım. Çok mutluyum. Bu kıymetli eserin günümüzün gereksinimlerini karşılayan yeni bir modelle, yeni bir eğitim sistemiyle buluşmasını, taçlanmasını da diliyorum. Ülkemizi daha aydınlık bir geleceğe ancak aklın ve bilimin ışığında, iyi planlanmış bir eğitim sistemi sayesinde taşıyabileceğimizi unutmamalıyız" diye konuştu.

Balçova Belediyesi`nin yıllardır Köy Enstitüleri idealini yaşatmak için çalıştığını vurgulayan Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, “Biz Cumhuriyetimizin ilerlemesinin Kuruluş ilkelerinde olduğuna inanıyoruz. Köy Enstitüleri bağımsızlık mücadelesinin perçinlenmesini sağlayan en önemli devrimlerden birisidir. Bu devrimi gelecek nesillere aktarmak ve benzer bir modelin ülkemizde tekrar tesis edilmesini sağlamak için elimizden geleni yapacağız” dedi.    

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA