15 Temmuz 2025 Salı


21:05   DENIZ YÜCEL: “MANAVGAT RÜŞVET KUMPASıNıN BAŞ AKTÖRÜ ENGIN TÜTER, CENGIZ COŞAR VE HÜSEYIN CEM GÜL KESIN IHRAÇ ISTEMIYLE DISIPLINE SEVK EDILDI”   14:04   AHMET ÖZER’E TAHLIYE KARARı... ALI MAHIR BAŞARıR: "KENT UZLAŞıSı’NDAN BELEDIYELERIMIZE ATANAN KAYYıMLAR DERHAL ÇEKILMELI"   10:01   ŞILE BELEDIYE BAŞKANı KABADAYı TUTUKLANDı...GÖKAN ZEYBEK: “MILLETIMIZ SANDıK GÜNÜ GELDIĞINDE IRADESINE DOKUNANLARA DERSINI VERECEK”   01:02   BAŞKAN SEÇER VE MERAL SEÇER, MERSIN CEMEVI TARAFıNDAN DÜZENLENEN AŞURE PROGRAMı’NA KATıLDı   20:08   BÜYÜKŞEHIR’IN ZAFER KUPASı’NDA 42 TAKıM ŞAMPIYONLUK İÇIN MÜCADELE VERECEK   20:06   ÖZGÜR ÇELIK: “MUĞLAK IFADELER ILE BELEDIYE BAŞKANı HAKKıNDA IŞLEM YAPıLAMAZ”   19:03   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: ÇOCUKLARıMıZ BILIMLE DEĞIL, PROTOKOLLE BÜYÜYOR   18:49    TOROSLAR’ıN YAYLALARıNDA ZAFER KUPASı HEYECANı    18:19   CHP’NIN ADıYAMAN HALK BULUŞMASı... ÖZGÜR ÖZEL: "VATANDAŞıN YÜZDE 25’I ERDOĞAN’A INANıYOR, YÜZDE 75’I ÖZGÜR ÖZEL’E INANıYOR"   17:56   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı BULUT: "TUTDERE, ADıYAMAN’ıN KADERINI DEĞIŞTIRMEYE GELMIŞTI, BUNA TAHAMMÜL EDEMEDILER"   17:40   MESKİ GENEL MÜDÜRÜ İRFAN KORKMAZ: “VATANDAŞLARıMıZDAN BU SÜREÇTE DAHA DUYARLı OLMALARıNı RICA EDIYORUZ”   17:37   İMAMOĞLU’NDAN, ADıYAMAN’DAKI ’’HALK BULUŞMASı"NA MEKTUP: "YARGıYı SIYASI SOPA HALINE GETIRENLER, GÜNÜ GELDIĞINDE HALKıN VICDANıNDA MAHKUM OLUR"   17:35   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, EV HAPSINDE BULUNAN ADıYAMAN BELEDIYE BAŞKANı TUTDERE’YI ZIYARET ETTI: "AYAĞıNDAN EVE KELEPÇELENMESI TAM BIR AKıL TUTULMASı"   16:10   VELİ-DER’DEN LGS AÇıKLAMASı: "SONUÇLAR, KAYGıLARıMıZıN NE KADAR HAKLı OLDUĞUNU GÖSTERDI"   09:01   YENI DOĞAN BEBEKLERIN İLK HEDIYESI BÜYÜKŞEHIR’DEN   22:35   MALATYA’DA ON BINLERCE KIŞI SıCAK HAVAYA RAĞMEN MITING ALANıNı DOLDURDU... "BIR ŞEHRI KAZANMAK KOLAY HALKıN KALBINI KAZANMAK YÜREK ISTER, EKREM GIBI"   22:21   ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A: "ARTıK YAŞLANDıN, YORULDUN, YÜZDE 29’LA SENI ORADA OTURTMAM"   09:33   ERDEMLI BELEDIYESI KURS MERKEZLERI’NDEN 2 LGS TÜRKIYE BIRINCISI   09:27   BÜYÜKŞEHIR ZABıTASı KALDıRıM VE YOL İŞGALLERINE GEÇIT VERMIYOR   09:18   MERSIN’DE KURUMLAR YEŞIL DÖNÜŞÜM İÇIN BULUŞTU  
 
     
   

TBMM GENEL KURULU`NDA ‘DENİZ GEZMİŞ` TARTIŞMASI


CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan`ın idam edilişlerinin 50. yılı nedeniyle TBMM Genel Kurulu`nda yaptığı konuşmada, “Alçak bir zihniyet, hain bir hükümle bu yiğitleri idam etti” dedi. AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan ise “28 CHP`li vekil ‘evet` demese Deniz Gezmiş belki de şu an sizde vekildi. Asan siz, kızan siz; çok garip yaklaşım” diye konuştu. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da “O günün atmosferi içinde şüphesiz yanlış yapmışlardır, yanlış yapılmıştır. Buradan yola çıkarak Deniz Gezmişlerin idamıyla ilgili CHP`yi zan altında bırakamazsınız” dedi.

 

Tarih : 26 Nisan 2022 Salı 19:32   Okunma : 504

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan`ın idam edilişlerinin 50. yılı nedeniyle TBMM Genel Kurulu`nda yaptığı konuşmada, “Alçak bir zihniyet, hain bir hükümle bu yiğitleri idam etti” dedi. AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan ise “28 CHP`li vekil ‘evet` demese Deniz Gezmiş belki de şu an sizde vekildi. Asan siz, kızan siz; çok garip yaklaşım” diye konuştu. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da “O günün atmosferi içinde şüphesiz yanlış yapmışlardır, yanlış yapılmıştır. Buradan yola çıkarak Deniz Gezmişlerin idamıyla ilgili CHP`yi zan altında bırakamazsınız” dedi.

TBMM Genel Kurulu`nda, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan`ın 6 Mayıs 1972`de Ulucanlar Cezaevi`nde asılarak idam edilmesi ve idam kararları için TBMM`de yapılan oylamada verilen kabul ve ret oyları tartışıldı.

BAŞARIR: ALÇAK ZİHNİYET BU YİĞİTLERİ İDAM ETTİ

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan`ın idam edilişlerinin 50. yılı nedeniyle söz aldı. Başarır, “Üç yiğit adamın idamının üzerinden tam elli yıl geçti. Alçak bir zihniyet, hain bir hükümle bu yiğitleri idam etti… Üç yiğidin annesini ağlattık. Deniz Gezmiş`in annesi Mukaddes öğretmen oğlunun idamından iki gün sonra evine gelir, gelinine seslenir: ‘Kızım, git okul müdürüne, öğrencilerime söylesin, iki gün gelemeyeceğim okula` der. İşte, biz böyle bir anneyi ağlattık. Ama dün de bir Cumhuriyet aydını, dün de bir Cumhuriyet kadını Necla Kavala`nın ciğerini yaktık. Evet, bu ülkenin kaderi mi? Cunta, sıkıyönetim mahkemeleri ya da 13. Ağır Ceza Mahkemesi gibi hukuktan uzak, vicdandan uzak, ahlaktan uzak karar veren mahkemeler bu ülkenin kaderi mi” diye konuştu.

Gezi Davası`nda dün verilen mahkûmiyet kararını anımsatan Başarır, “MHP, CHP, HDP, o gün bozkurt işareti yapan, zafer işareti yapan milyonlarca çocuk sokaktaydı. Çünkü Gezi, bir onur hareketiydi. Gezi, şerefli çocukların hareketiydi. Bu çocuklara bugün ‘terörist` diyemezsiniz. Gezi, ‘Deniz` demektir, ‘Yusuf` demektir, ‘Hüseyin` demektir” dedi.

AKP Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı ise “Türk Bayrağı yakıldı orada” diye karşılık verdi. Başarır da “Türk Bayrağı`nı yakanlar senin provokatörlerin” diye konuştu.

TURAN: 28 CHP`Lİ VEKİL ‘EVET` DEMESE DENİZ GEZMİŞ BELKİ DE ŞU AN SİZDE VEKİLDİ

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan da “Biz başka bir memlekette mi yaşıyoruz? Yani biz, Gezi`de arabaların yakıldığını, polislerin şehit edildiğini, PKK bayrakları açıldığını görmedik mi? Bu kadar gerginliğin, bu kadar anlamsız bağırmanın bir kıymeti olmadığı kanaatindeyim. Kaldı ki devam eden bir yargı süreci var, Yargıtay aşaması var. İtirazlar varsa bu itirazlar Yargıtay`da değerlendirilecektir. Kaldı ki karar verilirken hâkimlerimizden bu konuya katılanlar var, katılmayanlar var. Dediğiniz gibi ‘sarayın hâkimi, talimatı` falan değil, yürüyen bir dava var. Bu davaya daha soğuk akılla, daha sakin bir dille yaklaşmamız gerektiği kanaatindeyim” dedi.

Turan, “CHP`li vekilin olduğu partiden dolayı orayı söyleyeceğim. Baktım, kim asmış Deniz Gezmiş`i diye, CHP`den iki ‘çekimser`, 28 ‘evet`, 62 de yoklamaya katılmayan var. Yani 28 CHP`li vekil ‘evet` demese Deniz Gezmiş belki de şu an sizde vekildi. Asan siz, kızan siz; çok garip yaklaşım. Bu da elimde, mazbatası, zaptı. Hangi CHP`li vekillerin Deniz Gezmiş`in idamına ‘evet` dediğinin tek tek ismi var. 28 kişi ‘evet` demiş. 60 kişi dışarıda durmuş, içeriye gelmemiş. Şimdi de ‘Asan alçak` diyorsunuz. Meclis`i bu tarz polemiklere mahkûm etmeyin… Siz kürsüye çıkıp ‘Alçaklar astı` diyorsunuz. Bakıyoruz, ‘alçak` dediğiniz Tekirdağ Vekili, şu anki sözcünüzün dedesi Orhan Öztrak; bu yanlış bir yaklaşım” diye konuştu.

AKÇAY: BUNLAR TERÖRİSTLERDİR

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, “Bir milletvekilinin Anayasa`yı silahlı bir şekilde devirmek için dağa çıkan ve terörist olan kişileri anması ayrı bir garabettir ve çelişkidir. Bir kere, demokratik siyasetle çelişen bir durum vardır. ‘Filistin`e gitti` diyor, Filistin`e niye gitti bunlar? Silahlı eğitim almak için, gelip Türkiye`de silahlı eylemler yapmak için. Ben gayet iyi hatırlıyorum onu, yani benim çocukluğum dönemine rastladı. Bu sayılan isimlerin kim olduğunu da biliyoruz. Bunlar, demokrasiyle, demokratik siyasetle alakası olmayan teröristlerdir” dedi.

ALTAY: O GÜNÜN ATMOSFERİ İÇİNDE ŞÜPHESİZ YANLIŞ YAPMIŞLARDIR

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da “Sayın Başkanın ‘terörist` diye nitelendirdiği insanları ben terörist görmem ama Gezi`yi provoke eden, Gezi`de o çadırları yakanlar, arabaları devirenler de Gezi`ye katılan o gençler değil, bu iktidarın devlete soktuğu, sızdırdığı FETÖ mensubu devlet görevlileridir, bunu herkes de bilmektedir” diye konuştu.

Altay, “Sayın Turan oylama tutanağını gösterdi. Bir grup CHP milletvekilinin de bu oylamada ‘evet` oyu verdiği bizce de malumdur. Bir grup milletvekilinin bu oylamaya katılıp ‘evet` oyu vermesi, bu konuda CHP`ye bir suç, zan getirmez. Şunun için diyorum: Tıpkı dün Gezi`de olduğu gibi, Kavala davasında olduğu gibi, Deniz Gezmişlerin idam hükmünü veren mahkeme, sipariş ve talimatla bu kararı almıştır. O çocuklar bir kişinin burnunu kanatmadılar, bir kişinin ve idam edildiler. Dolayısıyla kararın, mahkemenin verdiği kararın Meclis`te oylanması noktasında ‘kabul` oyu veren CHP`lilerin hepsi de bugün herhâlde hayatta olsalar yanlış yaptıklarını kabul edecektir. O günün atmosferi içinde şüphesiz yanlış yapmışlardır, yanlış yapılmıştır. Buradan yola çıkarak Deniz Gezmişlerin idamıyla ilgili CHP`yi zan altında bırakamazsınız. Zan altında bırakılacak olan, dün Gezi davasında olduğu gibi o gün de talimatla karar veren sözde yargıçlardır” dedi.

BAŞARIR: YANİ İDAM CEZASI OLSA KAVALA`YI ASACAKSINIZ

Başarır da şunları söyledi:

“Her asılana ‘terörist` dersek Erdal Eren`e, Mustafa Pehlivanoğlu`na da diyebilir miyiz? 1980`de asılan Mustafa Pehlivanoğlu`na üzülmediniz mi? Sizin arkadaşınızdı. Ben onu da yanlış buluyorum. Ben Erdal Eren`i de yanlış buluyorum. Ben Adnan Menderes`i de yanlış buluyorum. Ben Deniz Gezmiş`i de yanlış buluyorum, çünkü gencecik çocuklar. O gün, Filistin halkına yardım eden dünyanın birçok yerinden gelen devrimciler vardı, onlar da bunlardan bir tanesiydi. ‘Yanlış yaptı` mı diyorsunuz? Diyorsanız ben size hiçbir şey söylemeyeceğim. Ama kim ne oy verdiyse kendini bağlar. Yanlış, Sayın Başkan da söyledi. Ben bu insanlara, inancına, devrime olan inancına, eşitliğe olan inancına, köylüye, millete olan inancına gönül verdim ve burada da konuşma ihtiyacında bulundum. 60`ta da 70`te de 80`de de ve bugün de dün de bir idam cezası verildi aslında. Yani idam cezası olsa Osman Kavala`yı asacaksınız, zihniyetiniz bu. Bunu söyledim.”






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA