5 Şubat 2026 Perşembe


11:01   YÜNLE DOKUNAN SINEMA HAFıZASı MERSIN’DE HAYAT BULDU   10:20   YARıM KALAN BIR BESTE, SONSUZ BIR HATıRA: LAÇIN AKYOL MERSIN’DE MÜZIĞIN KALBINDE ANıLıYOR   10:17   AKDENIZ’DE 8 BIN 500 KONTEYNER HIJYEN KALKANıNA ALıNDı   10:15   DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN: “BU ÜLKEDE DEPREM DEĞIL, BILIMSIZLIK VE İHMALLER CAN ALıYOR”   10:09   YUMURTALıK’TA BELEDIYECILIK YALNıZCA HIZMET DEĞIL, VICDAN MESELESI   10:07   OCAK ENFLASYONU DENGELERI ALTÜST ETTI: 2026 İÇIN YÜZDE 20 HAYALI BITTI, FAIZLER YENIDEN YÜKSELIŞTE   01:45   MERSIN’DE GÜVEN MESAJı: İŞ DÜNYASı VE EMNIYET EL ELE   01:01   SEÇER VE ÖZEL, DEPREMIN 3. YıLıNDA HATAY’DA: “BU ACıYı UNUTTURMAYACAĞıZ”   16:51   "SEPIYOLIT MADENI OCAĞı PROJESI’NE" KARŞı EYLEM... URUŞLULAR DERNEĞI BAŞKAN YARDıMCıSı KARATAŞ: "BEYPAZARı VE GÜDÜL OLARAK MADENCILERE VERILECEK BIR KARıŞ TOPRAĞıMıZ YOKTUR"   16:50   SURIYE VE RUSYA ASKERI IŞ BIRLIĞI ÜZERINE GÖRÜŞTÜ   16:49   SÜREÇ KOMISYONUNDA "ORTAK RAPOR" TOPLANTıSı... MURAT EMIR: "ATıLMASı GEREKEN ADıMLARLA ILGILI BÜYÜK ORANDA GÖRÜŞ BIRLIĞI OLDUĞUNU SÖYLEYEBILIRIM"   16:49   CHP’LI BAŞARıR’DAN EPSTEIN BELGELERINE ILIŞKIN TBMM’YE ÇAĞRı: "TBMM BU OLAYA EL ATARAK, BU OLAYLA ILGILI MESAJLARıNı VEREREK TÜM DÜNYAYA SES OLMALıDıR"   15:29   TOROSLAR’ıN DOĞAL YAŞAM ALANı HAYVANSEVERLERDEN TAM NOT ALDı   14:54   ÖNDER AKSAKAL: "SDG/YPG’NIN KENDINI FESHETMEDIĞINI SÖYLEYEBILIYORUZ"   14:53   TOKİ MAĞDURU VATANDAŞTAN ÖZGÜR ÖZEL’E: "BIZIMLE OLUN, YARDıMCı OLUN. NEYE IMZA ATTıĞıMıZı BILELIM"   14:51   İYİ PARTI GRUP TOPLANTıSı... DERVIŞOĞLU: "ANADOLU HUZURA, BINLERCE TÜRK’ÜN, KÜRT’ÜN VE BEBEKLERIN KATILI İMRALı CANISI, UMUDA DEĞIL, MEZARA KAVUŞUNCAYA KADAR BIZ BURADAYıZ"   14:50   6 ŞUBAT DEPREMLERININ ÜÇÜNCÜ YıLı… KAHRAMANMARAŞ’TA EĞITIMDE YAŞANAN SORUNLAR DEVAM EDIYOR   12:20   JEOLOJI MÜHENDISLERI’NDEN 6 ŞUBAT’ıN 3. YıLıNDA SERT UYARı: “BU BIR KADER DEĞIL, YÖNETIM KRIZI”   11:54   BAŞKAN BOLTAÇ’TAN EMEKLILERE GÜÇLÜ MESAJ: “ONURLARıNı KORUYARAK YANLARıNDA OLACAĞıZ”   11:51   DILEK İMAMOĞLU’NDAN SERT TEPKI: “AILEMI SIYASI HESAPLARA ALET ETMEYIN!”  
 
     
   

TOROSLAR BELEDİYESİNİN MESLEK KURSLARI’NDA KADINLARA İŞ İMKÂNI


Toroslar Belediyesi Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları (TORTEK), mesleki eğitimlerini geliştirerek iş yeri açmak isteyenlerin gözdesi olmaya devam ediyor.

 

Tarih : 2 Haziran 2022 Perşembe 18:28   Okunma : 408

Toroslar Belediyesi Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları (TORTEK), mesleki eğitimlerini geliştirerek iş yeri açmak isteyenlerin gözdesi olmaya devam ediyor.

46 farklı branşta mesleki eğitimin verildiği merkezde, “Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Kursları” da yoğun ilgi görüyor

Saç, kişisel bakım ve güzellik sektörüne olan ilgi, Toroslar Belediyesinin TORTEK bünyesinde açtığı Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Kursları’na olan talebi de artırdı.

Çoğunlukla ev hanımlarının rağbet gösterdiği kurslarda; fön çekimi, kalıcı makyaj, kuaför, makyaj elemanı, makyaj yapma teknikleri, saç bakımı ve yapımı, saç renklendirme, saça geçici ve kalıcı şekil verme teknikleri ve sahne makyajı alanlarında uygulamalı eğitimler veriliyor.

“Kursiyerlere MEB Onaylı Sertifika”

Osmaniye Mahallesi’ndeki TORTEK binasında uzman eğitmen eşliğinde eğitim gören ve eğitimlerin sonunda başarılı olan kursiyerlere, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı sertifika veriliyor.

Mesleki yeterlilik kazananlar; Mesleki Eğitim Merkezleri’ne yönlendirilerek; çıraklık, kalfalık ve ustalık belgelerini almalarına da olanak sağlanırken, isteyenler de kendi iş yerlerini açabiliyorlar.

Kursiyer Aysel Koca; “Ev Hanımıydım, Şimdi Meslek Sahibi Oldum”

Kurslarda eğitim gören Aysel Koca, sadece bir konu üzerinde değil saç ve güzellik alanında birçok konuda eğitim aldıklarını belirterek; “Ev hanımıyım. Bu kurs hepimiz için verimli geçiyor. Saç yapımından kirpik ve tırnağa kadar birçok konu üzerinde eğitim alıyoruz. Kurslara iki aydır katılıyorum. Son 10 gündür kendi harçlığımı çıkarmaya başladım. Bizlere bu imkânı sağlayan Belediye Başkanımız Atsız Afşın Yılmaz’a çok teşekkür ederim” dedi.

Başkan Yılmaz; “Meslek Edinmek İsteyen Herkese Kapımız Açık”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, kültürel ve sosyal yaşama renk katan çalışmalarının yanı sıra iş gücü kapasitesini artıran projeleriyle de özellikle ev hanımlarının ekonomik hayata dahil olmalarını sağlıyor.

46 branşta sunduğumuz Teknik ve Mesleki Eğitim Kurslarımız ve hazırladığımız projelerle kadınların iş hayatında daha aktif olmalarını istiyoruz” diyen Başkan Yılmaz, “Bu kurslarımızdan biri de günümüzün yoğun ilgi gören mesleklerinden olan Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Kursumuz. Kurs sonunda belgelerini alan kursiyerlerimiz, kendilerine iş imkânı bularak aile ekonomilerine katkı sağlarken, aynı zamanda eğitimlerini devam ettirerek kendi iş yerlerini de açabiliyorlar. İstihdamı teşvik eden çalışmalarımızın yanı sıra üretime katkı sunan kadınların desteklenmesini de çok önemsiyoruz. Öğrenmenin yaşı yok. Meslek edinmek isteyen bütün kadınlara kapımız açık” şeklinde konuştu.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA