8 Mayıs 2025 Perşembe


21:41   CHP`NIN BEYAZıT MITINGINE YURTTAŞLARDAN DESTEK: BU ADALETSIZLIĞIN BIR AN ÖNCE SONA ERMESINI ISTIYORUZ   21:39   CHP`LI AŞKıN GENÇ: DEVLET HER 1 LIRALıK FAIZ GELIRINE KARŞıLıK YAKLAŞıK 16 LIRA FAIZ ÖDEMESI YAPMAKTA   20:50   İBB CHP MECLIS GRUBU, SARAÇHANE`DEN BEYAZıT`A YÜRÜYÜŞ DÜZENLEDI   20:03   ÖHD VE TUHADFED`DEN HASTA TUTUKLULARA ILIŞKIN ORTAK AÇıKLAMA: HAPISHANELERDE UYGULANAN AYRıMCı VE KEYFI UYGULAMALARA DERHAL SON VERILMELIDIR   19:34   SELÇUK ÖZDAĞ, SIYASI YASAKLARA ILIŞKIN HAZıRLADıĞı KANUN TEKLIFINI MECLIS`E SUNDU   19:23   ÖZGÜR ÇELIK: `BEYAZıT MEYDANı`NDA BOMBA IHBARı YAPıLDı` ŞEKLINDEKI IFADELER GERÇEĞI YANSıTMAMAKTADıR   19:10   SINAN ATEŞ SUIKASTıNDA IKINCI SORUŞTURMA… TAKIPSIZLIK KARARıNA ITIRAZ DA REDDEDILDI, AYM`YE BIREYSEL BAŞVURU YAPıLACAK   18:59   KARTALKAYA`DAKI OTEL YANGıNıNı ARAŞTıRMA KOMISYONU`NDA BOLU BELEDIYE BAŞKANı TANJU ÖZCAN KONUŞTU: BIR KURUM DA `SORUMLU BENIM KARDEŞIM` DESIN CESURCA, OLAY BELEDIYE SıNıRLARı IÇERISINDE OLSAYDı AYNı GÜN ISTIFA ETMIŞTIM   18:54   MURAT EMIR: SAYıN CUMHURBAŞKANı CUMHURBAŞKANLıĞı YOLUNDA TELEF OLACAK   18:34   ÖZGÜR ÖZEL: "SOKAKTA YÜRÜYEMEYENLERDEN DEĞILIZ"   17:49   ABB`DEN OSMAN GÖKÇEK`E YANıT: ``BIZ, HıRSıZA HıRSıZ OLDUĞUNU UNUTTURMAYACAĞıZ. ÇÜNKÜ UNUTULURSA, KENDINI ERDEM ABIDESI SANıR``   17:45   BTP SÖZCÜSÜ ÖNDER: “MUHALIF DÜŞÜNEN KIM VARSA HAPISLERE ATıLıYOR. HAKLARıNDA YÜZLERCE ŞIKAYET DOSYASı VERILMIŞ BELEDIYE BAŞKANLARıYLA ILGILI HIÇBIR IŞLEM YAPıLMıYOR"   17:23   AYM`NIN, HAYVANLARı KORUMA YASASı`NıN IPTAL ISTEMINI REDDETMESI... MURAT EMIR: "HALKıN IKTIDARıNı KURDUĞUMUZDA ILK ADıMLARıMıZDAN BIRI BU KATLIAM YASASıNı IPTAL ETMEK OLACAK"   17:20   TBMM KİT KOMISYONU... CHP`LI AKBULUT: "ULUSAL SÜT KONSEYI`NIN YEM FIYATLARıNı KONTROL EDEMEDIĞIMIZ SÜRECE HIÇBIR ANLAMı YOK"   17:14   TİP: "ANAYASA MAHKEMESI, YAŞAMı DEĞIL, IKTIDARı VE ŞIDDET POLITIKALARıNı SEÇTI"   17:01   ESILA`NıN BABASıNDAN CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN`A: "‘AILE YıLı` DEDINIZ, BIZ DE BIR AILEYIZ. AILELERI DAĞıTMAYıN"   16:54   ÖZGÜR ÖZEL: “BURADAN SONRA TÜRKIYE`NIN ÖNÜNDE YENI BIR IKTIDAR, YENI BIR DÖNEM VARDıR”   16:26   EKREM İMAMOĞLU`NDAN BEYAZıT MEYDANı`NDAKI “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGINE ÇAĞRı: "DIPLOMANı AL DA GEL"   16:23   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: “VIZYON PROJELERININ HIÇBIRI MUHALEFETIN GÜNDEMDE DEĞIL; KÜRESEL ÖLÇEKTE YAŞANAN GELIŞMELERE DE GÖZLERINI KAPATMıŞLAR"   16:10   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, ARSLANKÖY’DE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  
 
     
   

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI, KÖRFEZ LOJİSTİK ÇALIŞTAYI İLE İLGİLİ YAZILI AÇIKLAMA YAPTI


Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, hızlı ve kolay ulaşımı ile dikkat çeken Kocaeli limanlarının deniz taşımacılığında merkez haline geldiğini kaydederek, sanayinin başkenti Kocaeli’nde 30 Haziran’da Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun katılımıyla Körfez Lojistik Çalıştayı’nın düzenleneceğini duyurdu.

 

Tarih : 26 Haziran 2022 Pazar 16:35   Okunma : 1891

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, hızlı ve kolay ulaşımı ile dikkat çeken Kocaeli limanlarının deniz taşımacılığında merkez haline geldiğini kaydederek, sanayinin başkenti Kocaeli’nde 30 Haziran’da Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun katılımıyla Körfez Lojistik Çalıştayı’nın düzenleneceğini duyurdu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Kocaeli’nin sanayinin başkenti konumunda olduğu belirtildi. Demir ve karayolunun birleştiği Kocaeli’nin, deniz taşımacılığında önemli bir merkez haline geldiği vurgulanan açıklamada, Kocaeli Körfezi’ne; Osmangazi Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Kuzey Marmara Otoyolu ve İstanbul-İzmir Otoyolu ile ulaşımın hızlı ve kolay olduğu, böylece yakıttan ve zamandan tasarruf sağlandığı kaydedildi.

Demiryolu, karayolu ve denizyolunun entegrasyonu ile körfez limanlarının ihracat artışında önemli rol oynadığının altı çizilen açıklamada, üretilen katma değerlerin dünyaya ulaştırıldığına dikkat çekildi. Açıklamada, “Kocaeli; imalat sanayi açısından ülkemizin en önde gelen illeri arasında yer alıyor. 14 organize sanayi bölgesi bulunan Kocaeli'nde, kimya, otomotiv ve demir çelik sektörleri öne çıkıyor. Kocaeli Liman Başkanlığı idari sahası içerisinde de 35 adet liman tesisi bulunuyor” denildi.

MAYIS’TA EN FAZLA YÜK ELLEÇLEME KOCAELİ LİMANLARINDA GERÇEKLEŞTİ

Dış ticaretteki gelişmeye bağlı olarak Kocaeli limanlarındaki hareketliliğin de artış gösterdiği aktarılan açıklamada, “Mayıs ayında en fazla yük elleçleme Kocaeli Liman Başkanlığı idari sınırlarında gerçekleşti. Kocaeli Liman Başkanlığı idari sınırlarında faaliyet gösteren liman tesislerinde toplam 7 milyon 382 bin ton yük elleçlemesi gerçekleşti. Elleçlenen yüklerin, 6 milyon 90 bin tonunu dış ticaret yükleri, 1 milyon 234 bin tonunu kabotaj yükleri ve 57 bin 946 tonunu ise transit yükler oluşturdu. Aynı ayda Kocaeli Liman Başkanlığı’nda 176 bin 155 TEU da konteyner elleçlemesi gerçekleşti. Ocak-Mayıs döneminde ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,4 artışla 35 milyon 221 bin ton yük, yüzde 13,8 artışla 997 bin 697 TEU konteyner elleçlemesi gerçekleşti” ifadeleri yer aldı.

 30 HAZİRAN’DA LOJİSTİK ÇALIŞTAYI İLE ALANINDA UZMAN KİŞİLER BİR ARAYA GELECEK

30 Haziran’da Körfez Lojistik Çalıştayı’nın düzenleneceği aktarılan açıklamada, çalıştayın açılışına Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun katılacağı duyuruldu. Açıklamada, “Çalıştaya, kamu ve özel sektör temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler ile alanında uzmanlar katılacak. 2053 Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı da çalıştayda kılavuz olacak. Çalıştayda, lojistikte maliyetlerin düşürülmesi, yeşil enerji, ulaşımdan kaynaklı emisyon salınımının azaltılması, ulaşım yatırımları, lojistik merkezler, ulaşım modları arasındaki entegrasyon, otonom sistemler, yeni hedef ve politikalar ile yasal düzenlemeler ele alınacak” değerlendirmesi yer aldı.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA