5 Şubat 2026 Perşembe


11:01   YÜNLE DOKUNAN SINEMA HAFıZASı MERSIN’DE HAYAT BULDU   10:20   YARıM KALAN BIR BESTE, SONSUZ BIR HATıRA: LAÇIN AKYOL MERSIN’DE MÜZIĞIN KALBINDE ANıLıYOR   10:17   AKDENIZ’DE 8 BIN 500 KONTEYNER HIJYEN KALKANıNA ALıNDı   10:15   DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN: “BU ÜLKEDE DEPREM DEĞIL, BILIMSIZLIK VE İHMALLER CAN ALıYOR”   10:09   YUMURTALıK’TA BELEDIYECILIK YALNıZCA HIZMET DEĞIL, VICDAN MESELESI   10:07   OCAK ENFLASYONU DENGELERI ALTÜST ETTI: 2026 İÇIN YÜZDE 20 HAYALI BITTI, FAIZLER YENIDEN YÜKSELIŞTE   01:45   MERSIN’DE GÜVEN MESAJı: İŞ DÜNYASı VE EMNIYET EL ELE   01:01   SEÇER VE ÖZEL, DEPREMIN 3. YıLıNDA HATAY’DA: “BU ACıYı UNUTTURMAYACAĞıZ”   16:51   "SEPIYOLIT MADENI OCAĞı PROJESI’NE" KARŞı EYLEM... URUŞLULAR DERNEĞI BAŞKAN YARDıMCıSı KARATAŞ: "BEYPAZARı VE GÜDÜL OLARAK MADENCILERE VERILECEK BIR KARıŞ TOPRAĞıMıZ YOKTUR"   16:50   SURIYE VE RUSYA ASKERI IŞ BIRLIĞI ÜZERINE GÖRÜŞTÜ   16:49   SÜREÇ KOMISYONUNDA "ORTAK RAPOR" TOPLANTıSı... MURAT EMIR: "ATıLMASı GEREKEN ADıMLARLA ILGILI BÜYÜK ORANDA GÖRÜŞ BIRLIĞI OLDUĞUNU SÖYLEYEBILIRIM"   16:49   CHP’LI BAŞARıR’DAN EPSTEIN BELGELERINE ILIŞKIN TBMM’YE ÇAĞRı: "TBMM BU OLAYA EL ATARAK, BU OLAYLA ILGILI MESAJLARıNı VEREREK TÜM DÜNYAYA SES OLMALıDıR"   15:29   TOROSLAR’ıN DOĞAL YAŞAM ALANı HAYVANSEVERLERDEN TAM NOT ALDı   14:54   ÖNDER AKSAKAL: "SDG/YPG’NIN KENDINI FESHETMEDIĞINI SÖYLEYEBILIYORUZ"   14:53   TOKİ MAĞDURU VATANDAŞTAN ÖZGÜR ÖZEL’E: "BIZIMLE OLUN, YARDıMCı OLUN. NEYE IMZA ATTıĞıMıZı BILELIM"   14:51   İYİ PARTI GRUP TOPLANTıSı... DERVIŞOĞLU: "ANADOLU HUZURA, BINLERCE TÜRK’ÜN, KÜRT’ÜN VE BEBEKLERIN KATILI İMRALı CANISI, UMUDA DEĞIL, MEZARA KAVUŞUNCAYA KADAR BIZ BURADAYıZ"   14:50   6 ŞUBAT DEPREMLERININ ÜÇÜNCÜ YıLı… KAHRAMANMARAŞ’TA EĞITIMDE YAŞANAN SORUNLAR DEVAM EDIYOR   12:20   JEOLOJI MÜHENDISLERI’NDEN 6 ŞUBAT’ıN 3. YıLıNDA SERT UYARı: “BU BIR KADER DEĞIL, YÖNETIM KRIZI”   11:54   BAŞKAN BOLTAÇ’TAN EMEKLILERE GÜÇLÜ MESAJ: “ONURLARıNı KORUYARAK YANLARıNDA OLACAĞıZ”   11:51   DILEK İMAMOĞLU’NDAN SERT TEPKI: “AILEMI SIYASI HESAPLARA ALET ETMEYIN!”  
 
     
   

HAYIRSEVER ÜLKÜ ONGUN`DAN MEZİTLİ`YE KÜTÜPHANE


Yeni Mahalle İsmet İnönü Bulvarı üzerinde bulunan Mezitli Belediyesi Kültür Merkezi 2. katında iç düzenlemesi hayırsever Ülkü Ongun tarafından babası Mehmet Faruk Gürtunca adına kütüphane açılıyor.

 

Tarih : 14 Ekim 2022 Cuma 17:45   Okunma : 402

Yeni Mahalle İsmet İnönü Bulvarı üzerinde bulunan Mezitli Belediyesi Kültür Merkezi 2. katında iç düzenlemesi hayırsever Ülkü Ongun tarafından babası Mehmet Faruk Gürtunca adına kütüphane açılıyor.

Özel bir iç dizayna sahip olacak Mehmet Faruk Gürtunca Kütüphanesi`nin yapılmasıyla ilgili protokol Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve hayırsever Ülkü Ongun arasında imzalandı. Bilgisayar, kitap okuma, araştırma ve çalışma, giriş ve kitap kayıt, mutfak, Mehmet Faruk Gürtunca alanı olmak üzere 6 farklı bölümden oluşacak Kütüphane`nin 220 metrekarelik bir alanı kaplayacağı bilgisi verilen protokol imza töreninde konuşan hayırsever Ülkü Ongun, gençlerin eğitimine destek olacak bir kurumun yapılmasına katkı sunmaktan ve babasının adını Mezitli`de yaşatıyor olmaktan mutlu olduğunu dile getirdi. Kendisine böyle bir imkânı sağladığı için Başkan Tarhan`a teşekkür etti.  Ongun, “Eğitime hizmet etmek en büyük hizmettir. Çocuklarımızın kitap okumasına, eğitimine sunulan katkı ülkemizin geleceğine sunulmuş demektir. Kütüphanemizin en kısa sürede tamamlanarak hizmete açılmasını planlıyoruz” dedi.

“KİTAP KENTİ”

Hayırsever Alper Gürsoy tarafından annesi Fitnat Gürsoy adına yapılan ilk Kafe Kütüphanenin yoğun ilgi görmesi üzerine Üniversite Caddesi üzerinde bulunan Gençlik Kültür Evinde ve Merkez Mahallesinde bulunan Mehmet Altunören Gençlik Merkezi içerisinde de kafe kütüphane açtıklarını hatırlatan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mezitli`nin her bölgesine açtıkları kütüphanelerle kitap kenti haline getirdiklerinin altını çizdi.

“GÜRTUNCA`NIN ADINI ALACAK KÜTÜPHANEMİZDE, DERS ÇALIŞMA VE KİTAP OKUMANIN YANINDA BİLGİSAYAR SİSTEMİ DE BULANACAK”

Kısa bir açıklama yapan Tarhan, “Belediyemizin birçok yerinde kütüphanemiz var. Gençlik Merkezimizde, 10 Gönüllü Evimizde ve Down Kafede var. Şimdi de Kültür Merkezimiz içerisinde çok özel ve çok kapsamlı bir kütüphaneyi hayırseverimiz Ülkü Ongun`un desteğiyle yapıyoruz. Değerli babası şair, yazar ve herkesin bildiği Gezsen Anadolu`yu şiirinin de yazarı Mehmet Faruk Gürtunca`nın adını alacak kütüphanemizde, ders çalışma ve kitap okumanın yanında bilgisayar sistemi de bulanacak. Daha önce çok farklı alanlarda dayanışma örneği gösterdiğimiz sayın Ülkü Ongun`a eğitime ve kitaba verdiği önemden dolayı teşekkürlerimi sunarım” diyerek, tüm Mezitlilileri kitap okumaya davet etti.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA