5 Şubat 2026 Perşembe


11:01   YÜNLE DOKUNAN SINEMA HAFıZASı MERSIN’DE HAYAT BULDU   10:20   YARıM KALAN BIR BESTE, SONSUZ BIR HATıRA: LAÇIN AKYOL MERSIN’DE MÜZIĞIN KALBINDE ANıLıYOR   10:17   AKDENIZ’DE 8 BIN 500 KONTEYNER HIJYEN KALKANıNA ALıNDı   10:15   DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN: “BU ÜLKEDE DEPREM DEĞIL, BILIMSIZLIK VE İHMALLER CAN ALıYOR”   10:09   YUMURTALıK’TA BELEDIYECILIK YALNıZCA HIZMET DEĞIL, VICDAN MESELESI   10:07   OCAK ENFLASYONU DENGELERI ALTÜST ETTI: 2026 İÇIN YÜZDE 20 HAYALI BITTI, FAIZLER YENIDEN YÜKSELIŞTE   01:45   MERSIN’DE GÜVEN MESAJı: İŞ DÜNYASı VE EMNIYET EL ELE   01:01   SEÇER VE ÖZEL, DEPREMIN 3. YıLıNDA HATAY’DA: “BU ACıYı UNUTTURMAYACAĞıZ”   16:51   "SEPIYOLIT MADENI OCAĞı PROJESI’NE" KARŞı EYLEM... URUŞLULAR DERNEĞI BAŞKAN YARDıMCıSı KARATAŞ: "BEYPAZARı VE GÜDÜL OLARAK MADENCILERE VERILECEK BIR KARıŞ TOPRAĞıMıZ YOKTUR"   16:50   SURIYE VE RUSYA ASKERI IŞ BIRLIĞI ÜZERINE GÖRÜŞTÜ   16:49   SÜREÇ KOMISYONUNDA "ORTAK RAPOR" TOPLANTıSı... MURAT EMIR: "ATıLMASı GEREKEN ADıMLARLA ILGILI BÜYÜK ORANDA GÖRÜŞ BIRLIĞI OLDUĞUNU SÖYLEYEBILIRIM"   16:49   CHP’LI BAŞARıR’DAN EPSTEIN BELGELERINE ILIŞKIN TBMM’YE ÇAĞRı: "TBMM BU OLAYA EL ATARAK, BU OLAYLA ILGILI MESAJLARıNı VEREREK TÜM DÜNYAYA SES OLMALıDıR"   15:29   TOROSLAR’ıN DOĞAL YAŞAM ALANı HAYVANSEVERLERDEN TAM NOT ALDı   14:54   ÖNDER AKSAKAL: "SDG/YPG’NIN KENDINI FESHETMEDIĞINI SÖYLEYEBILIYORUZ"   14:53   TOKİ MAĞDURU VATANDAŞTAN ÖZGÜR ÖZEL’E: "BIZIMLE OLUN, YARDıMCı OLUN. NEYE IMZA ATTıĞıMıZı BILELIM"   14:51   İYİ PARTI GRUP TOPLANTıSı... DERVIŞOĞLU: "ANADOLU HUZURA, BINLERCE TÜRK’ÜN, KÜRT’ÜN VE BEBEKLERIN KATILI İMRALı CANISI, UMUDA DEĞIL, MEZARA KAVUŞUNCAYA KADAR BIZ BURADAYıZ"   14:50   6 ŞUBAT DEPREMLERININ ÜÇÜNCÜ YıLı… KAHRAMANMARAŞ’TA EĞITIMDE YAŞANAN SORUNLAR DEVAM EDIYOR   12:20   JEOLOJI MÜHENDISLERI’NDEN 6 ŞUBAT’ıN 3. YıLıNDA SERT UYARı: “BU BIR KADER DEĞIL, YÖNETIM KRIZI”   11:54   BAŞKAN BOLTAÇ’TAN EMEKLILERE GÜÇLÜ MESAJ: “ONURLARıNı KORUYARAK YANLARıNDA OLACAĞıZ”   11:51   DILEK İMAMOĞLU’NDAN SERT TEPKI: “AILEMI SIYASI HESAPLARA ALET ETMEYIN!”  
 
     
   

CHP PM ÜYESİ EREN ERDEM HAKKINDA, “CUMHURBAŞKANINA ALENEN HAKARET” İDDİASIYLA DAVA AÇILDI: “HÜKÜMETİ AÇLIĞIN SORUMLUSU OLARAK TARİF ETMEK, CUMHURBAŞKANINA HAKARET DEĞİLDİR! SİYASİ ELEŞTİRİDİR”


CHP PM üyesi Eren Erdem hakkında, sosyal medya paylaşımı gerekçe gösterilerek, “Cumhurbaşkanı`na alenen hakaret” iddiasıyla dava açıldı. Erdem, “AÇLIK=RTE ifadesi, Cumhurbaşkanına hakaretmiş! Hükümeti açlığın sorumlusu olarak tarif etmek, Cumhurbaşkanına hakaret değildir! Siyasi eleştiridir! Rezillik…” açıklamasını yaptı.

 

Tarih : 15 Kasım 2022 Salı 21:47   Okunma : 325

CHP PM üyesi Eren Erdem hakkında, sosyal medya paylaşımı gerekçe gösterilerek, “Cumhurbaşkanı`na alenen hakaret” iddiasıyla dava açıldı. Erdem, “AÇLIK=RTE ifadesi, Cumhurbaşkanına hakaretmiş! Hükümeti açlığın sorumlusu olarak tarif etmek, Cumhurbaşkanına hakaret değildir! Siyasi eleştiridir! Rezillik…” açıklamasını yaptı.

CHP PM üyesi Eren Erdem hakkında, sosyal medya paylaşımı gerekçe gösterilerek “Cumhurbaşkanı`na alenen hakaret” suçlamasıyla dava açıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Erdem`in 13 Ocak`ta; “Açlık=RTE` yazılı görsel ile ‘AKP Genel Başkanı ve saray sosyetesi, milletin vergileriyle lüks ve şatafat içinde bir Saray hayatı sürerken, vergiyi veren millet yokluğa ve sefalete mahkum edildi. Saray sosyetesinin umurunda değil. Vatandaşı sadece halkçı iktidar düşünür.. Bu nedenle; AçlıkeşittirRTE” ifadelerini içeren bir sosyal medya paylaşımı yaptı.

13 Ocak`taki paylaşım ile ilgili “Cumhurbaşkanı`na hakaret” iddiasıyla soruşturma açılabilmesi için alınması gereken Adalet Bakanlığı izninin 6 Temmuz 2022 tarihinde verildiği görüldü. İddianamede, şu iddialar öne sürüldü:

“Cumhurbaşkanı`na Hakaret suçunun unsurları, müştekinin Cumhurbaşkanı olması ve paylaşım içeriği dikkate alındığında, paylaşımın açıkça Cumhurbaşkanı`nın şeref ve saygınlığına mahiyetinde olduğunun, bu nedenle şüphelinin atılı suçu işlediğinin, paylaşımın sosyal medya üzerinden yapılması ve birçok kişi tarafından paylaşıma erişilebilmesi nedeniyle suçta aleniyet unsurunun bulunduğunun kabulü gerektiği…”

İddianamede, Erdem hakkında; Türk Ceza Kanunu`nun 299/1 ve 299/2 maddeleri uyarınca “Cumhurbaşkanı`na alenen hakaret” iddiasıyla dava açılması istendi. İddianamede Erdem`in ayrıca, Türk Ceza Kanunu`nun 53. maddesindeki “belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılması” da talep edildi.

Erdem, hakkındaki iddianamenin kabul edildiğini açıkladı. Erdem, sosyal medya hesabında, şu paylaşımı yaptı:

“Herkesin vicdanına teslim ediyorum! AÇLIK=RTE ifadesi, Cumhurbaşkanına hakaretmiş! Utanmadan bu saçma iddianameyi kabul etmiş mahkeme… 21 Aralık`ta duruşmam varmış! Hükümeti açlığın sorumlusu olarak tarif etmek, Cumhurbaşkanına hakaret değildir! Siyasi eleştiridir! Rezillik…”






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA