5 Şubat 2026 Perşembe


11:01   YÜNLE DOKUNAN SINEMA HAFıZASı MERSIN’DE HAYAT BULDU   10:20   YARıM KALAN BIR BESTE, SONSUZ BIR HATıRA: LAÇIN AKYOL MERSIN’DE MÜZIĞIN KALBINDE ANıLıYOR   10:17   AKDENIZ’DE 8 BIN 500 KONTEYNER HIJYEN KALKANıNA ALıNDı   10:15   DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN: “BU ÜLKEDE DEPREM DEĞIL, BILIMSIZLIK VE İHMALLER CAN ALıYOR”   10:09   YUMURTALıK’TA BELEDIYECILIK YALNıZCA HIZMET DEĞIL, VICDAN MESELESI   10:07   OCAK ENFLASYONU DENGELERI ALTÜST ETTI: 2026 İÇIN YÜZDE 20 HAYALI BITTI, FAIZLER YENIDEN YÜKSELIŞTE   01:45   MERSIN’DE GÜVEN MESAJı: İŞ DÜNYASı VE EMNIYET EL ELE   01:01   SEÇER VE ÖZEL, DEPREMIN 3. YıLıNDA HATAY’DA: “BU ACıYı UNUTTURMAYACAĞıZ”   16:51   "SEPIYOLIT MADENI OCAĞı PROJESI’NE" KARŞı EYLEM... URUŞLULAR DERNEĞI BAŞKAN YARDıMCıSı KARATAŞ: "BEYPAZARı VE GÜDÜL OLARAK MADENCILERE VERILECEK BIR KARıŞ TOPRAĞıMıZ YOKTUR"   16:50   SURIYE VE RUSYA ASKERI IŞ BIRLIĞI ÜZERINE GÖRÜŞTÜ   16:49   SÜREÇ KOMISYONUNDA "ORTAK RAPOR" TOPLANTıSı... MURAT EMIR: "ATıLMASı GEREKEN ADıMLARLA ILGILI BÜYÜK ORANDA GÖRÜŞ BIRLIĞI OLDUĞUNU SÖYLEYEBILIRIM"   16:49   CHP’LI BAŞARıR’DAN EPSTEIN BELGELERINE ILIŞKIN TBMM’YE ÇAĞRı: "TBMM BU OLAYA EL ATARAK, BU OLAYLA ILGILI MESAJLARıNı VEREREK TÜM DÜNYAYA SES OLMALıDıR"   15:29   TOROSLAR’ıN DOĞAL YAŞAM ALANı HAYVANSEVERLERDEN TAM NOT ALDı   14:54   ÖNDER AKSAKAL: "SDG/YPG’NIN KENDINI FESHETMEDIĞINI SÖYLEYEBILIYORUZ"   14:53   TOKİ MAĞDURU VATANDAŞTAN ÖZGÜR ÖZEL’E: "BIZIMLE OLUN, YARDıMCı OLUN. NEYE IMZA ATTıĞıMıZı BILELIM"   14:51   İYİ PARTI GRUP TOPLANTıSı... DERVIŞOĞLU: "ANADOLU HUZURA, BINLERCE TÜRK’ÜN, KÜRT’ÜN VE BEBEKLERIN KATILI İMRALı CANISI, UMUDA DEĞIL, MEZARA KAVUŞUNCAYA KADAR BIZ BURADAYıZ"   14:50   6 ŞUBAT DEPREMLERININ ÜÇÜNCÜ YıLı… KAHRAMANMARAŞ’TA EĞITIMDE YAŞANAN SORUNLAR DEVAM EDIYOR   12:20   JEOLOJI MÜHENDISLERI’NDEN 6 ŞUBAT’ıN 3. YıLıNDA SERT UYARı: “BU BIR KADER DEĞIL, YÖNETIM KRIZI”   11:54   BAŞKAN BOLTAÇ’TAN EMEKLILERE GÜÇLÜ MESAJ: “ONURLARıNı KORUYARAK YANLARıNDA OLACAĞıZ”   11:51   DILEK İMAMOĞLU’NDAN SERT TEPKI: “AILEMI SIYASI HESAPLARA ALET ETMEYIN!”  
 
     
   

AKSARAY DAMIZLIK KOYUN KEÇİ YETİŞTİRİCİLER BİRLİĞİ BAŞKANI MAHMUT AKTÜRK: “HAYVAN SAYIMIZ AZALMAYA BAŞLADI. ET VE SÜT FİYATLARININ YÜKSELMESİNİ HEP BİRLİKTE İZLEYECEĞİZ”


Aksaray Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler birliği başkanı Mahmut Aktürk, “Üretimin arttırılması tüketicinin elini de rahatlatır çünkü fazla arz olduğu zaman ürünün fiyatı düşmektedir. Şu anda hayvan sayımız azalmaya başladı azalmasıyla birlikte et ve süt fiyatlarının da yükseldiğini gördük bir dönem daha yükselmesini hep birlikte izleyeceğiz” dedi.

 

Tarih : 7 Ocak 2023 Cumartesi 10:19   Okunma : 391

KEMAL ONUR ATALAY

Aksaray Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler birliği başkanı Mahmut Aktürk, “Üretimin arttırılması tüketicinin elini de rahatlatır çünkü fazla arz olduğu zaman ürünün fiyatı düşmektedir. Şu anda hayvan sayımız azalmaya başladı azalmasıyla birlikte et ve süt fiyatlarının da yükseldiğini gördük bir dönem daha yükselmesini hep birlikte izleyeceğiz” dedi.

Aksaray Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler birliği başkanı Mahmut Aktürk, et ve süt fiyatlarının artacağı uyarısında bulundu. Aktürk, şunları söyledi:

“Hayvancılık noktasında ciddi bir dar boğazdan geçiyoruz tüketicilerimiz et ve süt fiyatlarının yüksekliğinden üreticilerimiz de girdi maliyetlerinin yüksekliğinden şikayetçi. Buna bir türlü çözüm ne yazık ki bulamadık. Süt fiyatının yüksekliği arz meselesiyle ilgili çünkü Türkiye iki sene önce sütün fazlalığından dolayı süt tozu yaparak değerlendiriyordu. Hükümet ve bakanlar buna destek veriyordu ama yem fiyatlarının, girdi fiyatlarının, yonca, mısır sılajı, fabrika yem, arpa, mısır fiyatlarının yükselmesine bağlı olarak süt üreticisinin istediği fiyata gelmemesinden dolayı damızlık hayvanlarımızda eksilme oldu. Buna bağlı olarak süt üretimi azaldı, süt üretimi azalınca süt ürünlerine zam geldi. Süt ürünlerinin yükselmesiyle birlikte peynir, tereyağ ve süt ürünlerinin yükselmesinde kaçınılmaz oldu.

Bu fiyatların biraz daha yükselmesini de bekliyoruz. Süt fiyatının düşük olması et fiyatını düşmesine sebep oldu çünkü damızlık hayvanlarımız kesilmeye başlandı bir tarafta büyük başta dana kesimleri devam ediyor. Bir taraftan damızlık ineklerin bir taraftan koyunların kesilmesi, kuzuların kesilmesi et arzının artması et fiyatını biraz aşağıya çekti. Et fiyatlarını aşağıda tuttu ama şu anda hayvan sayımızın eksilmeye başlamasıyla birlikte et üretimi de azalmaya başladı bu da et fiyatlarını yavaş yavaş yükseltmeye başladı şu anda et fiyatlarında bir artış söz konusu.

BİR KİLO KIRMIZI ETİN ÜRETİCİYE MALİYETİ 130-140 TL

Bir kilo peynir fiyatının bir kilo et fiyatını geçtiği günleri gördük ama aslında peynir fiyatının pahalı olmasından değil et fiyatının düşük olmasıyla ilgili diyebiliriz. Bir kilo kırmızı etin üreticiye maliyeti 130-140 TL olduğunu söylesek yanlış olmaz çünkü bu girdi fiyatlarıyla üretici gerçekten başa çıkamıyor girdi maliyetlerinin yükselmesi üreticiyi zor durumda bırakıyor. Üretim artarsa mutlaka tüketici rahat edecektir o yüzden üretimi arttırmak için üretim yapan insanları desteklemek lazım daha fazla mali destek sağlanması tarımsal desteklemelerin, ürün desteklemelerinin artırılması şarttır. Üretimin arttırılması tüketicinin elini de rahatlatır çünkü fazla arz olduğu zaman ürünün fiyatı düşmektedir. Şu anda hayvan sayımız azalmaya başladı azalmasıyla birlikte et ve süt fiyatlarının da yükseldiğini gördük bir dönem daha yükselmesini hep birlikte izleyeceğiz.”

 

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA