7 Mayıs 2025 Çarşamba


08:53   METEOROLOJI: ANKARA`NıN DA BULUNDUĞU 14 ILDE SAĞANAK YAĞıŞ BEKLENIYOR   01:22   KANADA BAŞBAKANı MARK CARNEY, DONALD TRUMP ILE YAPTıĞı GÖRÜŞMEDE KANADA`NıN "SATıLıK OLMADıĞıNı, ASLA DA OLMAYACAĞıNı" SÖYLEDI   01:07   CHP`LI GENÇLER “ÜÇ FIDAN” IÇIN DOLMABAHÇE`YE YÜRÜDÜ..."BUNDAN SONRA MÜCADELEMIZIN ADı `KORKMA` OLACAK"   23:55   EKREM İMAMOĞLU: İSTANBUL ÜNIVERSITESI YÖNETIMI, ALNıMıN AKıYLA ALDıĞıM DIPLOMAYı IPTAL ETMEYE ÇALıŞARAK OKULUMUN TARIHINE KARA BIR LEKE SÜRDÜ   21:57   CHP VE YENI YOL PARTISI MILLETVEKILLERI, TBMM ANAYASA VE ADALET KARMA KOMISYONU`NU TERK ETTI... ANAYASA`NıN 159. MADDESINI HATıRLATıP, AD ÇEKME IŞLEMININ UYGULANMASıNı ISTEDILER   20:36   ÜMIT ÖZDAĞ: ÖZGÜR ÖZEL`E YAPıLAN SALDıRı, IKTIDARıN UYGULADıĞı YÜKSEK TANSIYON POLITIKASıNıN AÇıK BIR SONUCUDUR   17:43   MERZ, FEDERAL MECLIS`TE YAPıLAN IKINCI OTURUMDA ALMANYA`NıN YENI ŞANSÖLYESI OLARAK SEÇILDI   17:32   YENIDEN REFAHLı BEKIN`DEN, BARTHOLOMEOS ÇıKıŞı: "LOZAN ANLAŞMASı HÜKÜMLERININ UYGULANMASıYLA ILGILI BAKAN ERSOY`U SORUMLULUĞA DAVET EDIYORUZ"   13:43   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN ÇIFTÇILERE KORUNGA TOHUMU DESTEĞI   12:55   ECE ÜNER HAKKıNDA DAVA AÇıLDı   12:13   "ÜÇ FIDAN" ANıLıYOR... CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: "DENIZ GEZMIŞ`IN DURDUĞU YERDE DURMAYA DEVAM EDIYORUZ"   12:12   İNFAZ SISTEMINDE PLANLANAN DEĞIŞIKLIKLER… CHP GRUP BAŞKANVEKILI ALI MAHIR BAŞARıR: "TOPLUMU RENCIDE EDECEK, VICDANLARı RAHATSıZ EDECEK BIR DÜZENLEME OLMAMALı”   12:01   İMAMOĞLU`NUN ÜNIVERSITE DIPLOMASıNıN IPTALININ IPTALI IÇIN İSTANBUL İDARE MAHKEMESI`NDE DAVA AÇıLDı   09:46   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI YOL BAKıM ÇALıŞMALARıNA DEVAM EDIYOR   09:31   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN DARıSEKISI ÖRNEK YÖRÜK KÖYÜ`NDE HıDıRELLEZ ETKINLIĞI   01:09   CHP ANKARA`DA DENIZ GEZMIŞ, YUSUF ASLAN VE HÜSEYIN İNAN IÇIN ANMA PROGRAMı DÜZENLEDI   23:39   ÖZGÜR ÖZEL`E SALDıRıYA BILECIK`TE AK PARTI, MHP, CHP`DEN ORTAK TEPKI   22:09   ÖZGÜR ÖZEL`E SALDıRAN TENGIOĞLU`NUN KıZı CHP GENEL MERKEZI`NI ARAYARAK, ÜZÜNTÜLERINI BILDIRDI   21:07   CHP MYK TOPLANDı... CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL: "BIR KORUMA ZAFIYETI GÖRMÜYORUM, ERIŞILEBILIR BIR SIYASETÇI OLMAK BENIM TERCIHIM"   20:02   ÖZGÜR ÖZEL: BEREKETIN VE DILEKLERIN SIMGESI HıDıRELLEZ KUTLU OLSUN  
 
     
   

HDP, "NEPOTİZMLE BİRLİKTE ORTAYA ÇIKAN KADROLAŞMA AĞININ YARATTIĞI TAHRİBATIN" ARAŞTIRILMASINI ÖNERDİ, AKP VE MHP`Lİ VEKİLLERİN OYLARIYLA REDDEDİLDİ


HDP`nin “Nepotizm (akraba ve yakın arkadaşları kayırma) sonucu ortaya çıkan kadrolaşma ağının yarattığı tahribatın önüne geçilmesi” amacıyla verdiği araştırma önergesinin bugün TBMM Genel Kurulu`nda görüşülmesine ilişkin grup önerisi, AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. HDP Batman Milletvekili Necdet İpekyüz, "Tanıdığın yoksa sürünüyorsun, perişan oluyorsun, yurtdışına gitmek için çare arıyorsun" derken; CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, "Eğer hayvanat bahçesi müdürünü, TÜBİTAK`a daire başkanı yaparsanız, cayır cayır yanan ormanı söndürmek için Cumhurbaşkanı`ndan onay beklerseniz, devlet kurumları yozlaşır, erir" diye konuştu.

 

Tarih : 1 Şubat 2023 Çarşamba 17:09   Okunma : 366

HDP`nin “Nepotizm (akraba ve yakın arkadaşları kayırma) sonucu ortaya çıkan kadrolaşma ağının yarattığı tahribatın önüne geçilmesi” amacıyla verdiği araştırma önergesinin bugün TBMM Genel Kurulu`nda görüşülmesine ilişkin grup önerisi, AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. HDP Batman Milletvekili Necdet İpekyüz, "Tanıdığın yoksa sürünüyorsun, perişan oluyorsun, yurtdışına gitmek için çare arıyorsun" derken; CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, "Eğer hayvanat bahçesi müdürünü, TÜBİTAK`a daire başkanı yaparsanız, cayır cayır yanan ormanı söndürmek için Cumhurbaşkanı`ndan onay beklerseniz, devlet kurumları yozlaşır, erir" diye konuştu.

HDP, TBMM Genel Kurulu`nda "Nepotizm (akraba ve yakın arkadaşları kayırma) sonucu ortaya çıkan kadrolaşma ağının yarattığı tahribatın önüne geçilmesi” amacıyla verdiği Meclis araştırma önergesinin gündemin önüne çekilerek bugün görüşülmesine ilişkin grup önerisi verdi.  

“KAYIRMACILIK, AKRABAYA, YANDAŞA, PARTİLİYE, HEMŞERİYE DAYI OLMAKTIR”

Önerinin gerekçesini açıklayan HDP Batman Milletvekili Necdet İpekyüz, “Nepotizm… Bizi dinleyenler diyecek ki bu kavram nedir, HDP bunu niye getirdi? Nepotizm, anlamı aslında günlük yaşamda her gün karşılaştığımız bir problem. Kayırmacılık, akrabaya, yandaşa, partiliye, hemşeriye dayı olmaktır. Türk Dil Kurumu bile bunu böyle tanımlamaktadır. Hani bir yere girmek, başvurmak için dayın var mı, yok mu? Bugüne kadar bu şekilde gelmiştir” dedi.

“TANIDIĞIN YOKSA SÜRÜNÜYORSUN, PERİŞAN OLUYORSUN”

İpekyüz, “Bürokraside iş bitirmek için bile neredeyse bir yandaş, akraba, dayı bulmak zorundasınız. Rutin işlerinizi bitirmek için. Hani adalet hani hakkaniyet, yok. Liyakat mı var, yok. Nedir, akraba olacaksın, eş, dost olacaksınız, partili olacaksın, mezhebime uygun olacaksın. Hatta bölgemden olacaksın. Buna yönelik atamalar, torpiller, makam, mevki sahipleri tarafından uygulanmakta. Tanıdığın yoksa sürünüyorsun, perişan oluyorsun, yurtdışına gitmek için çare arıyorsun” diye konuştu.

“BİZ YETER DEDİKÇE HEP DAHA FAZLASINA GÖZ DİKENLER BU ÜLKEDE NEPOTİZMİ MODA KILMIŞTIR”

İYİ Parti Mersin Milletvekili Behiç Çelik ise “Bugün toplumun kanayan bir yarasını görüşüyoruz. Devlette ciddiyet bırakmayan, adaleti yerle bir eden, liyakati mumla aratan tek adam rejiminin ülkeyi sürüklediği çukurun hepimiz farkındayız. Gencecik evlatlarımız, işsizliğin, çaresizliğin, umutsuzluğun pençesinde kıvranırken devlet kadroları sarayın yakın çevresine adeta peşkeş çekilmektedir. Biz liyakat dedikçe biati seçenler, biz yeter dedikçe hep daha fazlasına göz dikenler bu ülkede nepotizmi moda kılmıştır” dedi.

“EĞER HAYVANAT BAHÇESİ MÜDÜRÜNÜ, TÜBİTAK`A DAİR BAŞKANI YAPARSANIZ DEVLET KURUMLARI YOZLAŞIR, ERİR”

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin de “Devlet kurumu nasıl yozlaşır? Eğer hayvanat bahçesi müdürünü, TÜBİTAK`a daire başkanı yaparsanız, cayır cayır yanan ormanı söndürmek için Cumhurbaşkanı`ndan onay beklerseniz, okumuş insan görünce ‘Asabım bozuluyor` diyeni YÖK Denetleme Kurulu`na atarsanız, bir günlüğüne kuvvet komutanı olanı Genelkurmay Başkanı, 20 günlüğüne Yargıtay`da hakim yaptığınızı Anayasa Mahkemesi üyesi yaparsanız, milletvekili olarak Cumhurbaşkanı`nın ayakkabısını yalamaktan çekinmeyeni seçerseniz devlet kurumları yozlaşır, erir. Geriye çürümüş bir sistem kalır” diyerek liyakatsizliği eleştirdi.

“HEP KENDİ ADAMLARINI GİRDİRİYORLAR. YOK ARKADAŞLAR BÖYLE BİR ŞEY”

AKP Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci, “Doğrusu şunu ifade etmek isterim ki hem şahsım hem grubum adına, bu tür bir çalışmayı ve yöntemi, usulü asla kabul etmemiz mümkün değildir. Bunun doğru olarak algılanması doğru değildir. Doğru değil de niye böyle yapıyorsunuz diye sorabilirsiniz içinizden. Bunu şöyle ifade edeyim, ben muhalefette bulunan arkadaşlara bazen şaşkınlıklı bakıyorum. Toptan bir reddiyeciliği kabul etmiş, AK Parti hükümetleri neyi yaparsa yapsın hepsi yanlış. Hiçbir şey doğru değil. Her şeyi hileli, hurdalı yapıyorlar. Hep kendi adamlarını girdiriyorlar. Yok arkadaşlar böyle bir şey” dedi.

“TORPİLİ, KAYIRMACILIĞI, NEPOTİZMİ DİBİNE KADAR İŞLETİYORSUNUZ”

Zenbilci`nin ardından söz alan HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, “Şu anda YSK Başkanı ile Sayıştay Başkanı kardeş değil mi? Yanlış mı biliyorum acaba? Türkiye`de iki kardeş dışında bu kadar önemli iki kurumun başında başka bir vatandaş yok mu? Aile Bakanlığı`nda genel müdür, iki yıllık mezun bir zat. İsim vermeyeyim. Niye genel müdür? Benim vekili olduğum ilin Eruh ilçesinde belediye başkanının bütün akrabaları… Bütün kurumların ve müdürlükleri ve başkanlıkları onlarda. Pervari`de geçen ay ziyaret ettim, sordum. Kim Milli Eğitim Müdürü… Hepsi belediye başkanının akrabası. Sizin vekiliniz Zehra Taşkesenlioğlu (AKP Erzurum Milletvekili) … Elimde not var. Bütün ailesi orada yetkili. Necmettin Taşkesenlioğlu, Erzurum Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Şube Müdürü. Zeynep Hanım, Erzurum Atatürk Üniversitesi`nde Bilgi İşlem Daire Başkanlığı`nda çalışıyor. Muhammet Taşkesenlioğlu, Atatürk Üniversitesi`nde öğretim görevlisi. Nagihan Aksakal Taşkesenlioğlu… Bu devam ediyor. Ya bu ülkede başka liyakatli insan yok mu Erzurum`da? Koca bir ilde siz liyakati bitirdiniz. Torpili, kayırmacılığı, nepotizmi dibine kadar işletiyorsunuz” sözleriyle AKP`yi eleştirdi.

HDP`nin önerisinin oylaması öncesi CHP Grubu, yoklama talep etti. İlk oylamada toplantı yeter sayısı bulunamadı. 5 dakikalık aranın ardından yapılan yoklamada yeter sayı bulundu. HDP`nin önerisi AKP ve MHP`li milletvekillerin oylarıyla reddedildi. 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA