5 Şubat 2026 Perşembe


11:01   YÜNLE DOKUNAN SINEMA HAFıZASı MERSIN’DE HAYAT BULDU   10:20   YARıM KALAN BIR BESTE, SONSUZ BIR HATıRA: LAÇIN AKYOL MERSIN’DE MÜZIĞIN KALBINDE ANıLıYOR   10:17   AKDENIZ’DE 8 BIN 500 KONTEYNER HIJYEN KALKANıNA ALıNDı   10:15   DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN: “BU ÜLKEDE DEPREM DEĞIL, BILIMSIZLIK VE İHMALLER CAN ALıYOR”   10:09   YUMURTALıK’TA BELEDIYECILIK YALNıZCA HIZMET DEĞIL, VICDAN MESELESI   10:07   OCAK ENFLASYONU DENGELERI ALTÜST ETTI: 2026 İÇIN YÜZDE 20 HAYALI BITTI, FAIZLER YENIDEN YÜKSELIŞTE   01:45   MERSIN’DE GÜVEN MESAJı: İŞ DÜNYASı VE EMNIYET EL ELE   01:01   SEÇER VE ÖZEL, DEPREMIN 3. YıLıNDA HATAY’DA: “BU ACıYı UNUTTURMAYACAĞıZ”   16:51   "SEPIYOLIT MADENI OCAĞı PROJESI’NE" KARŞı EYLEM... URUŞLULAR DERNEĞI BAŞKAN YARDıMCıSı KARATAŞ: "BEYPAZARı VE GÜDÜL OLARAK MADENCILERE VERILECEK BIR KARıŞ TOPRAĞıMıZ YOKTUR"   16:50   SURIYE VE RUSYA ASKERI IŞ BIRLIĞI ÜZERINE GÖRÜŞTÜ   16:49   SÜREÇ KOMISYONUNDA "ORTAK RAPOR" TOPLANTıSı... MURAT EMIR: "ATıLMASı GEREKEN ADıMLARLA ILGILI BÜYÜK ORANDA GÖRÜŞ BIRLIĞI OLDUĞUNU SÖYLEYEBILIRIM"   16:49   CHP’LI BAŞARıR’DAN EPSTEIN BELGELERINE ILIŞKIN TBMM’YE ÇAĞRı: "TBMM BU OLAYA EL ATARAK, BU OLAYLA ILGILI MESAJLARıNı VEREREK TÜM DÜNYAYA SES OLMALıDıR"   15:29   TOROSLAR’ıN DOĞAL YAŞAM ALANı HAYVANSEVERLERDEN TAM NOT ALDı   14:54   ÖNDER AKSAKAL: "SDG/YPG’NIN KENDINI FESHETMEDIĞINI SÖYLEYEBILIYORUZ"   14:53   TOKİ MAĞDURU VATANDAŞTAN ÖZGÜR ÖZEL’E: "BIZIMLE OLUN, YARDıMCı OLUN. NEYE IMZA ATTıĞıMıZı BILELIM"   14:51   İYİ PARTI GRUP TOPLANTıSı... DERVIŞOĞLU: "ANADOLU HUZURA, BINLERCE TÜRK’ÜN, KÜRT’ÜN VE BEBEKLERIN KATILI İMRALı CANISI, UMUDA DEĞIL, MEZARA KAVUŞUNCAYA KADAR BIZ BURADAYıZ"   14:50   6 ŞUBAT DEPREMLERININ ÜÇÜNCÜ YıLı… KAHRAMANMARAŞ’TA EĞITIMDE YAŞANAN SORUNLAR DEVAM EDIYOR   12:20   JEOLOJI MÜHENDISLERI’NDEN 6 ŞUBAT’ıN 3. YıLıNDA SERT UYARı: “BU BIR KADER DEĞIL, YÖNETIM KRIZI”   11:54   BAŞKAN BOLTAÇ’TAN EMEKLILERE GÜÇLÜ MESAJ: “ONURLARıNı KORUYARAK YANLARıNDA OLACAĞıZ”   11:51   DILEK İMAMOĞLU’NDAN SERT TEPKI: “AILEMI SIYASI HESAPLARA ALET ETMEYIN!”  
 
     
   

ANKARA DAMIZLIK KOYUN KEÇİ YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ BAŞKANI KILINÇ: "AFET BÖLGESİNDE ÇİFTÇİLERİN TOPRAKLARINI TERKETMEMESİ İÇİN GEREKLİ DESTEKLER SAĞLANMALI"


Ankara Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Kılınç, afet bölgesindeki çiftçilerin topraklarını terk etmemesi için gerekli desteklerin sağlanması , çiftçilerin barınma sorunlarının giderilmesi, hayvanları için çadır ağıllar kurulması gerektiğini söyledi. Kılınç, çiftçilere verilen desteklerin artırılmasını istedi.

 

Tarih : 21 Şubat 2023 Salı 17:27   Okunma : 681

Ankara Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Kılınç, afet bölgesindeki çiftçilerin topraklarını terk etmemesi için gerekli desteklerin sağlanması, çiftçilerin barınma sorunlarının giderilmesi, hayvanları için çadır ağıllar kurulması gerektiğini söyledi. Kılınç, çiftçilere verilen desteklerin artırılmasını istedi.

Ankara Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Kılınç, deprem bölgesindeki yetiştiricilerine yapılacak yardımlar ve alınacak önlemlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kılınç, bugün yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

“YETİŞTİRİCİLERİN ŞU AN EN ACİL İHTİYACI ÇADIR AĞILLARIN KURULMASI”

“Büyükbaş ve küçükbaş hayvanların telef olduğu deprem bölgesinde, yetiştiricilerin şu an en acil ihtiyacı hayatta kalan hayvanları için çadır ağılların kurulması. Çadır ağıllar sadece deprem dönemi için değil, her zaman ihtiyaçtır. Deprem bölgesindeki yetiştiricilerimizin, riskli dönemler dışında da çadır ağıl kullanmalarını tavsiye ediyoruz. Çadır ağıllarda hayvanlar için ısı sorunu olmaz. Güvenlik açısından hayvanlar için en iyi barınma tipi çadır ağıllardır. Tüm yetiştiricilerimizin çadır ağıllara geçmelerini tavsiye ederiz.

“HAYVANLARIN ÇOK ACİL BİÇİMDE YEM İHTİYAÇLARININ KARŞILANMASI GEREKİR”

Kırsal alanda kalan deprem bölgelerinde yetiştiricilerin diğer ihtiyaçları ise yem ve ilaç. Katkılar yapıldı ancak bu katkıların sürekli olması gerekiyor. Bakanlığın yetersiz kaldığı alanlarda meslek odaları ve sivil toplum olarak boşlukları doldurabiliriz. Hayvanların çok acil biçimde yem ihtiyaçlarının karşılanması gerekir. Bu dönemde bulaşıcı hastalıklar ve diğer tehlikelere karşı veteriner takviyesi ve ilaç takviyesi de bölgeye acil olarak yapılmalıdır.

“ÇİFTÇİLERİN BARINMA SORUNLARI ACİLEN GİDERİLMELİ”

Çiftçiler topraklarını terk etmemeli. Bir çiftçi bile Türkiye`nin tarım girdisi açısından çok önemli. Unutmayalım, çiftçi toprağını terk ederse bir daha geri dönemeyebilir. Küçük çiftçi Türkiye`nin tarım ekonomisi açısından dinamik bir alanda bulunuyor. Böylesi bir krizde yapılması gereken ilk iş, çiftçinin topraklarını terk etmemesi için gerekli desteklerin sağlanmasıdır. Çiftçilerin barınma sorunları acilen giderilmeli, hayvanları için çadır ağıllar kurulmalı, yem ve ilaç takviyesi sürekli olarak yapılmalı; çiftçilere verilen destekler bu dönemde arttırılmalı.”

“DEĞERİNİN ALTINDA ALMAK İSTEYEN ALICILARA DİKKAT”

Kılınç, bölgede zor durumda kalan yetiştiricilerin ellerindeki hayvanları değerinin çok altında satın almak isteyen alıcılara da dikkat çekti. Bölgeyi gezerek, hayvanları satın almak isteyen bu kişilere karşı dikkatli olunmasını isteyen Kılınç, “Yetiştiriciler hayvanlarını satmak istiyorlarsa Et ve Süt Kurumu ile TİGEM`e başvursunlar” uyarısında bulundu.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA