7 Mayıs 2025 Çarşamba


13:43   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN ÇIFTÇILERE KORUNGA TOHUMU DESTEĞI   12:55   ECE ÜNER HAKKıNDA DAVA AÇıLDı   12:13   "ÜÇ FIDAN" ANıLıYOR... CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: "DENIZ GEZMIŞ`IN DURDUĞU YERDE DURMAYA DEVAM EDIYORUZ"   12:12   İNFAZ SISTEMINDE PLANLANAN DEĞIŞIKLIKLER… CHP GRUP BAŞKANVEKILI ALI MAHIR BAŞARıR: "TOPLUMU RENCIDE EDECEK, VICDANLARı RAHATSıZ EDECEK BIR DÜZENLEME OLMAMALı”   12:01   İMAMOĞLU`NUN ÜNIVERSITE DIPLOMASıNıN IPTALININ IPTALI IÇIN İSTANBUL İDARE MAHKEMESI`NDE DAVA AÇıLDı   09:46   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI YOL BAKıM ÇALıŞMALARıNA DEVAM EDIYOR   09:31   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN DARıSEKISI ÖRNEK YÖRÜK KÖYÜ`NDE HıDıRELLEZ ETKINLIĞI   01:09   CHP ANKARA`DA DENIZ GEZMIŞ, YUSUF ASLAN VE HÜSEYIN İNAN IÇIN ANMA PROGRAMı DÜZENLEDI   23:39   ÖZGÜR ÖZEL`E SALDıRıYA BILECIK`TE AK PARTI, MHP, CHP`DEN ORTAK TEPKI   22:09   ÖZGÜR ÖZEL`E SALDıRAN TENGIOĞLU`NUN KıZı CHP GENEL MERKEZI`NI ARAYARAK, ÜZÜNTÜLERINI BILDIRDI   21:07   CHP MYK TOPLANDı... CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL: "BIR KORUMA ZAFIYETI GÖRMÜYORUM, ERIŞILEBILIR BIR SIYASETÇI OLMAK BENIM TERCIHIM"   20:02   ÖZGÜR ÖZEL: BEREKETIN VE DILEKLERIN SIMGESI HıDıRELLEZ KUTLU OLSUN   18:14   TÜMGİŞ`TEN MERSIN`DE ZIYARET TRAFIĞI: “MERSIN`IN AVANTAJLı YÖNLERINI FıRSATA ÇEVIRMELIYIZ”   17:01   TBMM`DE BAŞKANVEKILLIĞI TARTıŞMASı… ALI MAHIR BAŞARıR: “HAFTAYA TBMM BAŞKANVEKILI OLARAK GÜLIZAR BIÇER KARACA`NıN GENEL KURULDA GÖREV ALMASıNı BEKLIYORUZ. YOKSA MECLIS`TE BÜYÜK SıKıNTıLAR OLUR”   16:16   YENIŞEHIR BELEDIYESI EVLENDIRME MEMURLUĞU`NDA "05.05.2025" YOĞUNLUĞU   14:20   CHP MYK TOPLANDı, ÖZGÜR ÖZEL`E SALDıRı GÜNDEMDE... “BIRILERI YINE BIR OYUN KURMAYA ÇALıŞıYOR”   12:24   CHP`LI ÖZÇAĞDAŞ`TAN IKTIDARA UYARı: "REKTÖRLER VE YÖK ÜYELERINI ANAYASA`YA VE AYM KARARıNA AYKıRı ATAMAYı BıRAKıN, YENI DÜZENLEMEYI YAPıN"   12:08   ÖZGÜR ÖZEL`E SALDıRAN ŞÜPHELININ PANSIYON GÖRÜNTÜLERI ORTAYA ÇıKTı, GÖZALTı SÜRESI BIR GÜN UZATıLDı   11:41   CHP`NIN 38`INCI OLAĞAN KURULTAYı SORUŞTURMASı… İMAMOĞLU`NDAN TÜM SORULARA TEK YANıT: “HALKıN ADALET DUYGUSUNA AÇıK BIR IHANET”   11:32   ÖZGÜR ÖZEL`E SALDıRı... MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "DEMOKRASIYE, TÜRKIYE`NIN BARıŞıNA VE HUZURUNA YAPıLMıŞ BIR SALDıRı"  
 
     
   

ANKARA DAMIZLIK KOYUN KEÇİ YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ BAŞKANI KILINÇ: "AFET BÖLGESİNDE ÇİFTÇİLERİN TOPRAKLARINI TERKETMEMESİ İÇİN GEREKLİ DESTEKLER SAĞLANMALI"


Ankara Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Kılınç, afet bölgesindeki çiftçilerin topraklarını terk etmemesi için gerekli desteklerin sağlanması , çiftçilerin barınma sorunlarının giderilmesi, hayvanları için çadır ağıllar kurulması gerektiğini söyledi. Kılınç, çiftçilere verilen desteklerin artırılmasını istedi.

 

Tarih : 21 Şubat 2023 Salı 17:27   Okunma : 612

Ankara Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Kılınç, afet bölgesindeki çiftçilerin topraklarını terk etmemesi için gerekli desteklerin sağlanması, çiftçilerin barınma sorunlarının giderilmesi, hayvanları için çadır ağıllar kurulması gerektiğini söyledi. Kılınç, çiftçilere verilen desteklerin artırılmasını istedi.

Ankara Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Kılınç, deprem bölgesindeki yetiştiricilerine yapılacak yardımlar ve alınacak önlemlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kılınç, bugün yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

“YETİŞTİRİCİLERİN ŞU AN EN ACİL İHTİYACI ÇADIR AĞILLARIN KURULMASI”

“Büyükbaş ve küçükbaş hayvanların telef olduğu deprem bölgesinde, yetiştiricilerin şu an en acil ihtiyacı hayatta kalan hayvanları için çadır ağılların kurulması. Çadır ağıllar sadece deprem dönemi için değil, her zaman ihtiyaçtır. Deprem bölgesindeki yetiştiricilerimizin, riskli dönemler dışında da çadır ağıl kullanmalarını tavsiye ediyoruz. Çadır ağıllarda hayvanlar için ısı sorunu olmaz. Güvenlik açısından hayvanlar için en iyi barınma tipi çadır ağıllardır. Tüm yetiştiricilerimizin çadır ağıllara geçmelerini tavsiye ederiz.

“HAYVANLARIN ÇOK ACİL BİÇİMDE YEM İHTİYAÇLARININ KARŞILANMASI GEREKİR”

Kırsal alanda kalan deprem bölgelerinde yetiştiricilerin diğer ihtiyaçları ise yem ve ilaç. Katkılar yapıldı ancak bu katkıların sürekli olması gerekiyor. Bakanlığın yetersiz kaldığı alanlarda meslek odaları ve sivil toplum olarak boşlukları doldurabiliriz. Hayvanların çok acil biçimde yem ihtiyaçlarının karşılanması gerekir. Bu dönemde bulaşıcı hastalıklar ve diğer tehlikelere karşı veteriner takviyesi ve ilaç takviyesi de bölgeye acil olarak yapılmalıdır.

“ÇİFTÇİLERİN BARINMA SORUNLARI ACİLEN GİDERİLMELİ”

Çiftçiler topraklarını terk etmemeli. Bir çiftçi bile Türkiye`nin tarım girdisi açısından çok önemli. Unutmayalım, çiftçi toprağını terk ederse bir daha geri dönemeyebilir. Küçük çiftçi Türkiye`nin tarım ekonomisi açısından dinamik bir alanda bulunuyor. Böylesi bir krizde yapılması gereken ilk iş, çiftçinin topraklarını terk etmemesi için gerekli desteklerin sağlanmasıdır. Çiftçilerin barınma sorunları acilen giderilmeli, hayvanları için çadır ağıllar kurulmalı, yem ve ilaç takviyesi sürekli olarak yapılmalı; çiftçilere verilen destekler bu dönemde arttırılmalı.”

“DEĞERİNİN ALTINDA ALMAK İSTEYEN ALICILARA DİKKAT”

Kılınç, bölgede zor durumda kalan yetiştiricilerin ellerindeki hayvanları değerinin çok altında satın almak isteyen alıcılara da dikkat çekti. Bölgeyi gezerek, hayvanları satın almak isteyen bu kişilere karşı dikkatli olunmasını isteyen Kılınç, “Yetiştiriciler hayvanlarını satmak istiyorlarsa Et ve Süt Kurumu ile TİGEM`e başvursunlar” uyarısında bulundu.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA