10 Ağustos 2025 Pazar


14:52   MıSıR’DAN CUMHURBAŞKANı SISI VE BAKAN FIDAN GÖRÜŞMESINE ILIŞKIN AÇıKLAMA   14:50   TEOMAN MUTLU’DAN DIYANET’E ’HUTBE’ TEPKISI   15:28   ATAYMAN: BENDEN DUYMADıĞıM, GÖRMEDIĞIM, YAŞAMADıĞıM ŞEYLERI ANLATMAMı BEKLIYORLAR, HIÇBIR KANUN DıŞı ŞEYE RASTLAMADıM, HIÇBIR KANUNSUZ IŞE IMZA ATMADıM   15:22   CHP’LI EMIR’DEN BAKAN TUNÇ’A “İBB BORSASı” SORUSU: ADALET BAKANı DEĞIL MISIN, NIYE HAREKETE GEÇMEDIN?   15:21   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN KADıNLARA DESTEK, EL EMEĞI EKONOMIYE DÖNÜŞÜYOR   12:25   YUMURTALıK’TA HER ADıMDA HIZMET VAR   10:59   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NIN MERCEK KURSLARı KADıNLARA UMUT VE EKONOMIK GÜÇ SAĞLıYOR   10:40   1 MILYAR TL’LIK KIRA SERTIFIKASı İHRACı BAŞARı İLE TAMAMLANDı   10:30   AKMİB’DEN TEMMUZ İHRACATıNDA 380,2 MILYON DOLARLıK PERFORMANS – BELÇIKA PAZARıNDA YÜZDE 803’LÜK REKOR ARTıŞ   09:30   TOPLU TAŞıMADA DEVRIM: KONFORLU VE UYGUN FIYATLı YOLCULUK"   01:02   ÖZGÜR ÖZEL’IN "İBB BORSASı" OLUŞTURDUĞUNU IDDIA ETTIĞI AVUKAT GÖZALTıNA ALıNDı   22:54   GÜLNAR’ıN EFSANE LEZZETI GERI DÖNDÜ: ATA NOHUT TENCERELERDE KAYNıYOR!   20:50   GAZETECI FATIH ALTAYLı’NıN YOUTUBE KANALıNA ‘MILLI GÜVENLIK VE KAMU DÜZENININ KORUNMASı’ GEREKÇESIYLE ERIŞIM ENGELI GETIRILDI   19:59   CHP MERSIN KADıN KOLLARı’NDAN SERT TEPKI: “KADıN CINAYETLERI MÜNFERIT DEĞIL, POLITIKTIR!”    15:17   EKREM İMAMOĞLU’NDAN IKTIDARA MURAT ÇALıK TEPKISI   15:16   ÖZGÜR ÖZEL’E SALDıRAN SELÇUK TENGIOĞLU’NUN TUTUKLULUĞUNUN DEVAMıNA KARAR VERILDI   15:14   MILLI DAYANıŞMA, KARDEŞLIK VE DEMOKRASI KOMISYONU’NUN IKINCI TOPLANTıSıNDA JAMMER ÖNLEMI   15:13   GÜLCAN KıŞ’TAN BAKAN GÖKTAŞ’A SORU ÖNERGESI TEPKISI   14:33   TARSUS’UN YOLLARı YENILENIYOR: 9 MAHALLEDE ASFALT YAMA ÇALıŞMASı   09:22   YENIŞEHIR BELEDIYESI’NDEN SÜRDÜRÜLEBILIRLIKTE ÖRNEK ADıM: ISO 50001 SERTIFIKASıYLA MERSIN’DE BIR İLK!  
 
     
   

OĞUZ KAAN SALICI`DAN VAN GÖLÜ HAVZASI PROJESİ BÖLGE KALKINMA İDARESİ BAŞKANLIĞI İÇİN KANUN TEKLİFİ


CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, Van merkezli olmak üzere Van Gölü Havzası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı kurulması için Meclis Başkanlığı`na kanun teklifi sundu.

 

Tarih : 9 Aralık 2023 Cumartesi 15:11   Okunma : 288

CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, Van merkezli olmak üzere Van Gölü Havzası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı kurulması için Meclis Başkanlığı`na kanun teklifi sundu.

CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, TBMM Başkanlığı`na sunduğu kanun teklifi ile Doğu Anadolu Kalkınma İdaresi Başkanlığı bünyesinde Van, Hakkari, Bitlis, Muş, Ağrı ile GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı altında Siirt ve Şırnak illerini kapsayan Van merkezli “Van Gölü Havzası Projesi Kalkınma İdaresi Başkanlığı” kurumasını önerdi.

SINIR TİCARETİNİN YAPILDIĞI TEK İL

Salıcı, önergenin gerekçesinde Van ilimizin sahip olduğu jeostratejik konumu itibari ile diğer bölgesel kalkınma merkezleri arasında önemli farklar bulunduğunu belirtti. Gerekçede, “İlk olarak, Van ili sınır ticareti bağlamında Türkiye`nin önemli merkezlerinden biridir. Kalkınma İdaresi Başkanlıkları içinde (Konya, Giresun, Erzurum) sınır ticaretinin yapıldığı tek ildir. İkinci olarak, Van Gölü ve havzasının kendi hinterlandının sosyoekonomik, ulaşım imkanları oldukça farklıdır. Halen faaliyet gösteren bölge esaslı kuruluşlar ve iller incelendiğinde bu durum açık şekilde ortaya çıkacaktır” değerlendirmesini yaptı.

BAĞLI İLLER ARASINDA MESAFE UZUN

Salıcı, teklifin gerekçesinde; Doğu Anadolu Bölgesel Kalkınma İdaresi merkezinin bulunduğu Erzurum ilinin bağlı bulunan diğer illere olan mesafesinin uzaklığına da dikkat çekerek, Doğu Anadolu Projesi Kalkınma İdaresi Başkanlığının yeniden yapılandırılması gerektiğini söyledi. Salıcı, “Kalkınma idaresine bağlı Hakkari il ve ilçeleri arasında ulaşımın zorluk derecesi özellikle kış şartlarında tüm kamuoyunun bilgisi dahilindedir. Bu nedenle Anayasanın 126`ıncı maddesinde belirtilen ‘verim ve uyum sağlamak` kriteri açısından Van merkezli yeni bir bölgesel kalkınma idaresine acil olarak ihtiyaç duyulmaktadır” dedi.

Salıcı teklifinin gerekçesinde Van Gölü Havzası Projesi Kalkınma İdaresi Başkanlığı kurulmasının önemine değinerek şunları ifade etti:

“Kalkınma Ajansı ile uyumluluk sağlanması açısından Van Gölü Havzasını kapsayacak yeni bir Kalkınma İdaresi başkanlığına gereklilik olduğu açıkça görülmektedir. Diğer taraftan TRB 2 olarak adlandırılan bölgede bulunan Van, Bitlis, Muş ve Hakkari illeri aynı zamanda Türkiye`nin en yoksul bölgeleri arasındadır. Dolayısıyla ekonomik kalkınma alanında da özel düzenleme ve regülasyonlara ihtiyacın en yüksek olduğu bölge TRB2 illeridir. Mevcut durumda DAP sorumluluğunda bulunan il sayısı 14 olup bu sayı bölgeye bağlı illerin coğrafi durumu, merkeze yakınlığı, iklim, sosyoloji, ekonomik panorama ve illerin birbiri ile olan ticaret ilişkileri dikkate alındığında illerin bir yönetilebilme sorunu olduğu açıktır.”

Salıcı, teklifinde Van Gölü Havzası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı`nın Van ilinde kurulmasını ve Ağrı, Bitlis, Hakkâri, Muş, Siirt, Şırnak illeri kapsamasını önerdi.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA