6 Şubat 2026 Cuma


18:30   “ANAHTAR VERDIK DEMEKLE HAYAT NORMALLEŞMIYOR” NAZLıAKA’DAN 6 ŞUBAT RAPORU: KONTEYNERLERDE KALıCı YOKSULLUK, KADıNLAR VE ÇOCUKLAR EN BÜYÜK BEDELI ÖDÜYOR   15:31   SOL PARTI’DEN KEÇIÖREN SALDıRıSıNA SERT TEPKI: “GERI ADıM YOK, LAIKLIĞI HER YERDE SAVUNACAĞıZ”   15:21   ÖZGÜR ÖZEL’DEN DEPREMIN 3. YıLıNDA ADıYAMAN ÇıKARMASı: “BIZ GARIBAN DEĞIL, GURURLU İNSANLARıZ”   11:01   YÜNLE DOKUNAN SINEMA HAFıZASı MERSIN’DE HAYAT BULDU   10:20   YARıM KALAN BIR BESTE, SONSUZ BIR HATıRA: LAÇIN AKYOL MERSIN’DE MÜZIĞIN KALBINDE ANıLıYOR   10:17   AKDENIZ’DE 8 BIN 500 KONTEYNER HIJYEN KALKANıNA ALıNDı   10:15   DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN: “BU ÜLKEDE DEPREM DEĞIL, BILIMSIZLIK VE İHMALLER CAN ALıYOR”   10:09   YUMURTALıK’TA BELEDIYECILIK YALNıZCA HIZMET DEĞIL, VICDAN MESELESI   10:07   OCAK ENFLASYONU DENGELERI ALTÜST ETTI: 2026 İÇIN YÜZDE 20 HAYALI BITTI, FAIZLER YENIDEN YÜKSELIŞTE   01:45   MERSIN’DE GÜVEN MESAJı: İŞ DÜNYASı VE EMNIYET EL ELE   01:01   SEÇER VE ÖZEL, DEPREMIN 3. YıLıNDA HATAY’DA: “BU ACıYı UNUTTURMAYACAĞıZ”   16:51   "SEPIYOLIT MADENI OCAĞı PROJESI’NE" KARŞı EYLEM... URUŞLULAR DERNEĞI BAŞKAN YARDıMCıSı KARATAŞ: "BEYPAZARı VE GÜDÜL OLARAK MADENCILERE VERILECEK BIR KARıŞ TOPRAĞıMıZ YOKTUR"   16:50   SURIYE VE RUSYA ASKERI IŞ BIRLIĞI ÜZERINE GÖRÜŞTÜ   16:49   SÜREÇ KOMISYONUNDA "ORTAK RAPOR" TOPLANTıSı... MURAT EMIR: "ATıLMASı GEREKEN ADıMLARLA ILGILI BÜYÜK ORANDA GÖRÜŞ BIRLIĞI OLDUĞUNU SÖYLEYEBILIRIM"   16:49   CHP’LI BAŞARıR’DAN EPSTEIN BELGELERINE ILIŞKIN TBMM’YE ÇAĞRı: "TBMM BU OLAYA EL ATARAK, BU OLAYLA ILGILI MESAJLARıNı VEREREK TÜM DÜNYAYA SES OLMALıDıR"   15:29   TOROSLAR’ıN DOĞAL YAŞAM ALANı HAYVANSEVERLERDEN TAM NOT ALDı   14:54   ÖNDER AKSAKAL: "SDG/YPG’NIN KENDINI FESHETMEDIĞINI SÖYLEYEBILIYORUZ"   14:53   TOKİ MAĞDURU VATANDAŞTAN ÖZGÜR ÖZEL’E: "BIZIMLE OLUN, YARDıMCı OLUN. NEYE IMZA ATTıĞıMıZı BILELIM"   14:51   İYİ PARTI GRUP TOPLANTıSı... DERVIŞOĞLU: "ANADOLU HUZURA, BINLERCE TÜRK’ÜN, KÜRT’ÜN VE BEBEKLERIN KATILI İMRALı CANISI, UMUDA DEĞIL, MEZARA KAVUŞUNCAYA KADAR BIZ BURADAYıZ"   14:50   6 ŞUBAT DEPREMLERININ ÜÇÜNCÜ YıLı… KAHRAMANMARAŞ’TA EĞITIMDE YAŞANAN SORUNLAR DEVAM EDIYOR  
 
     
   

AYLİN NAZLIAKA: “‘KIZIL GONCALAR` DİZİSİNDEN NEDEN RAHATSIZ OLDUNUZ? YAŞANAN REZİLLİKLERİN ÜZERİNİ ÖRTMENİZE ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ”


CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, “Kızıl Goncalar” dizisine ilişkin “Buradan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş`a ve AKP iktidarına sesleniyorum: Bu diziden neden rahatsız oldunuz? Hiranur Vakfı`ndaki istismar skandalı tartışılmaya devam ederken AKP`li Başakşehir Belediyesi`nin ‘hafızlık ve Kuran` eğitimi veren Beyaz El Derneği ile yine protokol imzalayacak olması tartışılır diye mi korkuyorsunuz? Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Meclis`teki bütçe görüşmelerinde; bakanlığının 2 bin 709 protokolünün bulunduğunu ve bunların 10`unun tarikat-cemaatlerle imzaladığını açıklamıştı. Bu konunun üzerini örtmek için mi diziyi hedef alıyorsunuz? Türkiye Cumhuriyeti`nin laik ve demokratik bir ülke olduğu gerçeğini askıya almanıza, yaşanan rezilliklerin üzerini örtmenize asla izin vermeyeceğiz” dedi.

 

Tarih : 26 Aralık 2023 Salı 12:55   Okunma : 284

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, “Kızıl Goncalar” dizisine ilişkin “Buradan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş`a ve AKP iktidarına sesleniyorum: Bu diziden neden rahatsız oldunuz? Hiranur Vakfı`ndaki istismar skandalı tartışılmaya devam ederken AKP`li Başakşehir Belediyesi`nin ‘hafızlık ve Kuran` eğitimi veren Beyaz El Derneği ile yine protokol imzalayacak olması tartışılır diye mi korkuyorsunuz? Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Meclis`teki bütçe görüşmelerinde; bakanlığının 2 bin 709 protokolünün bulunduğunu ve bunların 10`unun tarikat-cemaatlerle imzaladığını açıklamıştı. Bu konunun üzerini örtmek için mi diziyi hedef alıyorsunuz? Türkiye Cumhuriyeti`nin laik ve demokratik bir ülke olduğu gerçeğini askıya almanıza, yaşanan rezilliklerin üzerini örtmenize asla izin vermeyeceğiz” dedi.

CHP Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, geçen pazartesi günü yayınlanmaya başlayan “Kızıl Goncalar” isimli diziye ilişkin yazılı açıklama yaptı. Nazlıaka`nın açıklaması şöyle:

“KIZIL GONCALAR, AKP HÜKÜMETİ DÖNEMİNDE PALAZLANAN TARİKATLARI GÖZLER ÖNÜNE SERDİĞİ İÇİN GERİCİLER TARAFINDAN HEDEF TAHTASINA KONULDU”

“‘Kızıl Goncalar` dizisi AKP Hükümeti döneminde palazlanan tarikatları gözler önüne serdiği için gericiler tarafından hedef tahtasına konuldu. İsmailağa Cemaati, ‘Dizi son bulmalı` diye ayaklanırken RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, ‘İncelemeye alındı` dedi. AKP Hükümeti`nin uygulamalarının iz düşümü sonucunda kız çocuklarının küçük yaşta evlendirilmesi, kız çocuklarının okula gönderilmemesi, Kuran kursunda şiddet görmesi gerçeği rahatsızlık yarattı. Çocukların geleceğinin tarikatlara bırakılmasına itiraz etmesi gereken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ise dizi çekiminde kullanılacak Okmeydanı Darülaceze için çekim yasağı getirdi. Diziyi izlemedim ama bu yasaklamayı anlayabilmiş değilim.

“BU DİZİDEN NEDEN RAHATSIZ OLDUNUZ”

Buradan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş`a ve AKP iktidarına sesleniyorum: Bu diziden neden rahatsız oldunuz? Hiranur Vakfı`ndaki istismar skandalı tartışılmaya devam ederken AKP`li Başakşehir Belediyesi`nin ‘hafızlık ve Kuran` eğitimi veren Beyaz El Derneği ile yine protokol imzalayacak olması tartışılır diye mi korkuyorsunuz? Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Meclis`teki bütçe görüşmelerinde; bakanlığının 2 bin 709 protokolünün bulunduğunu ve bunların 10`unun tarikat-cemaatlerle imzaladığını açıklamıştı. Yetmemiş, 2024 yılında da cemaat ve tarikatlarla protokollere devam edileceğini belirtmişti. Bu konunun üzerini örtmek için mi diziyi hedef alıyorsunuz? İsmailağa Cemaati`na bağlı Hiranur Vakfı`nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel`in 6 yaşında zorla evlendirilen kızı H.K.G`nin hafızalardan silinmesi için mi beyhude bir çabaya girdiniz?

“DİZİYİ YAYINDAN KALDIRDIĞINIZ TAKDİRDE, ÜLKENİN ÜZERİNE KARABASAN GİBİ ÇÖKEN GERİCİ POLİTİKALARINIZ GÖRÜNMEZ OLMAYACAK”

Cemaat yurdunda kalırken gencecik yaşta, göz göre göre ölüme sürüklenen Enes Kara`nın hatırlanmasından mı tedirgin oldunuz? Kaçak bir medresenin ahırında ölü bulunan Abdülbaki Dakak`ın yaşadıkları yeniden gündem olur diye mi dizi kaldırılsın istiyorsunuz? Aladağ`da Süleymancılar tarikatına bağlı kaçak yurtta yanarak can veren öğrencilerin yeniden gündeme gelmesini mi engellemeye çalışıyorsunuz? Depremdeki kayıp çocukların tarikatlara iktidar eliyle nasıl verildiği yeniden tartışmaya açılırsa ‘ne yaparız` diye mi korktunuz? Türkiye Cumhuriyeti`nin laik ve demokratik bir ülke olduğu gerçeğini askıya almanıza, yaşanan rezilliklerin üzerini örtmenize asla izin vermeyeceğiz. Tarikat ve cemaatlerin ellerinde gelecekleri çalınan, canlarıyla bedel ödeyen çocukların unutulmasına geçit vermeyeceğiz. Diziyi yayından kaldırdığınız takdirde, ülkenin üzerine karabasan gibi çöken gerici politikalarınız görünmez olmayacak.”






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA