5 Şubat 2026 Perşembe


11:01   YÜNLE DOKUNAN SINEMA HAFıZASı MERSIN’DE HAYAT BULDU   10:20   YARıM KALAN BIR BESTE, SONSUZ BIR HATıRA: LAÇIN AKYOL MERSIN’DE MÜZIĞIN KALBINDE ANıLıYOR   10:17   AKDENIZ’DE 8 BIN 500 KONTEYNER HIJYEN KALKANıNA ALıNDı   10:15   DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN: “BU ÜLKEDE DEPREM DEĞIL, BILIMSIZLIK VE İHMALLER CAN ALıYOR”   10:09   YUMURTALıK’TA BELEDIYECILIK YALNıZCA HIZMET DEĞIL, VICDAN MESELESI   10:07   OCAK ENFLASYONU DENGELERI ALTÜST ETTI: 2026 İÇIN YÜZDE 20 HAYALI BITTI, FAIZLER YENIDEN YÜKSELIŞTE   01:45   MERSIN’DE GÜVEN MESAJı: İŞ DÜNYASı VE EMNIYET EL ELE   01:01   SEÇER VE ÖZEL, DEPREMIN 3. YıLıNDA HATAY’DA: “BU ACıYı UNUTTURMAYACAĞıZ”   16:51   "SEPIYOLIT MADENI OCAĞı PROJESI’NE" KARŞı EYLEM... URUŞLULAR DERNEĞI BAŞKAN YARDıMCıSı KARATAŞ: "BEYPAZARı VE GÜDÜL OLARAK MADENCILERE VERILECEK BIR KARıŞ TOPRAĞıMıZ YOKTUR"   16:50   SURIYE VE RUSYA ASKERI IŞ BIRLIĞI ÜZERINE GÖRÜŞTÜ   16:49   SÜREÇ KOMISYONUNDA "ORTAK RAPOR" TOPLANTıSı... MURAT EMIR: "ATıLMASı GEREKEN ADıMLARLA ILGILI BÜYÜK ORANDA GÖRÜŞ BIRLIĞI OLDUĞUNU SÖYLEYEBILIRIM"   16:49   CHP’LI BAŞARıR’DAN EPSTEIN BELGELERINE ILIŞKIN TBMM’YE ÇAĞRı: "TBMM BU OLAYA EL ATARAK, BU OLAYLA ILGILI MESAJLARıNı VEREREK TÜM DÜNYAYA SES OLMALıDıR"   15:29   TOROSLAR’ıN DOĞAL YAŞAM ALANı HAYVANSEVERLERDEN TAM NOT ALDı   14:54   ÖNDER AKSAKAL: "SDG/YPG’NIN KENDINI FESHETMEDIĞINI SÖYLEYEBILIYORUZ"   14:53   TOKİ MAĞDURU VATANDAŞTAN ÖZGÜR ÖZEL’E: "BIZIMLE OLUN, YARDıMCı OLUN. NEYE IMZA ATTıĞıMıZı BILELIM"   14:51   İYİ PARTI GRUP TOPLANTıSı... DERVIŞOĞLU: "ANADOLU HUZURA, BINLERCE TÜRK’ÜN, KÜRT’ÜN VE BEBEKLERIN KATILI İMRALı CANISI, UMUDA DEĞIL, MEZARA KAVUŞUNCAYA KADAR BIZ BURADAYıZ"   14:50   6 ŞUBAT DEPREMLERININ ÜÇÜNCÜ YıLı… KAHRAMANMARAŞ’TA EĞITIMDE YAŞANAN SORUNLAR DEVAM EDIYOR   12:20   JEOLOJI MÜHENDISLERI’NDEN 6 ŞUBAT’ıN 3. YıLıNDA SERT UYARı: “BU BIR KADER DEĞIL, YÖNETIM KRIZI”   11:54   BAŞKAN BOLTAÇ’TAN EMEKLILERE GÜÇLÜ MESAJ: “ONURLARıNı KORUYARAK YANLARıNDA OLACAĞıZ”   11:51   DILEK İMAMOĞLU’NDAN SERT TEPKI: “AILEMI SIYASI HESAPLARA ALET ETMEYIN!”  
 
     
   

“6. TOUR OF MERSİN ULUSLARARASI BİSİKLET TURU” ANAMUR’DA START VERDİ


Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen “6. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu” başladı. Türkiye’nin en önemli 4 bisiklet yarışından biri olan Tour of Mersin kapsamında 5 kıtadan, 30 farklı ülkeden toplam 171 sporcu, 4 gün boyunca Mersin’i pedallayacak. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de Tour of Mersin’e katılarak yarışmanın startını verdi.

 

Tarih : 4 Nisan 2024 Perşembe 14:28   Okunma : 364

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “6. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu” başladı. Başkan Vahap Seçer, “146 sporcumuz 5 kıtadan, 30 ülkeden burada bulunuyorlar. İşte sporun güzelliği bu, insanların dil, din, milliyet farkı olmaksızın bir arada ortak bir amaçla bir mücadele içerisinde olmaları. Spor; barış, kardeşlik, huzur demek. Bu etkinlikler de Mersin`de her geçen gün artarak devam edecek” dedi.

Anamur ilçesinde bulunan Anemurium Antik Kenti`nde başlayan yarışma öncesinde konuşan Başkan Seçer, sporcuların birbirinden güzel güzergahlarda pedal çevireceğini belirterek, şunları dile getirdi:

“SPOR; BARIŞ, KARDEŞLİK, AZİM, EMEK VE TAKIM ÇALIŞMASI DEMEK”

“Tour of Mersin`in 4 güzergahı da birbirinden güzel görüntüler ortaya çıkaracak güzergahlar. Yurtdışından 146 sporcu geldi. Mersin`imizin uluslararası arenada tanınması için burada gördüklerini ülkelerinde anlatmalarını kendilerinden istiyorum. Özellikle içinde bulunduğumuz Anamurium Antik Şehri`nin görkemli görüntüsünü de anlatmalarını kendilerinden istiyoruz. Dünyanın dört bir yanından sporcular bu etkinlikler için burada olacak. Spor; barış, kardeşlik, azim, emek ve takım çalışması demek. Spor; birçok insan için önemli ve değerli bu gibi kavramları bize anımsatan bir uğraş alanı. Mersin`imizin de her köşesi tarih kokuyor, muazzam bir şehir. Bu anlamda da bu tip sportif etkinliklere çok müsait, biz de çok farklı etkinlikler yapıyoruz. Tour Of Mersin için buradayız. Havada çok güzel artık, Mersin`in baharı geldi. 5 kıtadan, 30 ülkeden 146 sporcu burada bulunuyor. İşte sporun güzelliği bu, insanların dil, din, milliyet farkı olmaksızın bir arada ortak bir amaçla bir mücadele içerisinde olmaları. Spor; barış, kardeşlik, huzur demek. Bu etkinliklerde Mersin`de her geçen gün artarak devam edecek. Çok yakın bir süre içerisinde yapılan çalışmalar sonucu Mersin`i Avrupa Bisiklet Rotaları Ağı`na katacağız. Bu da Mersin için çok önemli bir kazanım olacak. Ayrıca bisiklet tutkusunun artması için bisiklet tutkusu olanların bisiklet altyapısı olan bir şehirde yaşamalarını sağlamak için de bisiklet yolları bizim için önemli. 400 kilometre gibi bir bisiklet yolu projelendirmiştik. Bunu zaman içerisinde planlamıştık. Şu anda 145 kilometre bisiklet yolu ağımız var. Ve her yeni açtığımız caddede, bulvarda teknik olarak bir engel olmadığı takdirde mutlaka bisiklet yolumuz oluyor.” 

Mersin`de 2024 yılı içinde uluslararası, ulusal ve yerel bir dizi sportif faaliyet yapıldığını söyleyen Seçer; Çocuk Maratonu, Mersin Dağ Koşusu, Uluslararası Kilikya Ultra Maratonu, Pro Beach Tour, Tarsus Kleopatra Bisiklet Turu, Tarsus Uluslararası Yarı Maratonu ve 6. Uluslararası Mersin Maratonu`nu gerçekleştireceklerini müjdeledi.

Mersin`den tüm dünyaya çağrı yapan Seçer, “Herkesi Mersin`e bekliyoruz. Herkes gitsin tersine ama birçok kişi gelsin Mersin`e” diye konuştu.  

Daha önce yapılan sportif faaliyetlerin ardından sporculardan olumlu geri dönüşler aldıklarını söyleyen Seçer, şöyle konuştu:

“Beklentimizin çok üzerinde bir memnuniyet oluyor. Özellikle burada mücadele eden sporcular, federasyon temsilcileri memnuniyetlerini ifade ediyor. Büyükşehir olarak yaptığımız organizasyonlarda ciddiyete önem veriyoruz. Yani yaptığımız organizasyonların düzenli olması, uluslararası etkinliklerin standartlara, kurallara uygun olması bizim için önemli. Tabii Mersin`in tanıtımı açısından çok önemsiyoruz. Bu anlamda da özellikle ilk kez bu bölgeye gelen sporcuların Mersin ile ilgili değerlendirmelerini kıymetli buluyoruz.” 

ANAMUR`DAN TARSUS`A KENTİN TARİHİ, DOĞAL VE KÜLTÜREL GÜZELLİKLERİ PEDALLANACAK

Toplam 4 gün sürecek yarışma boyunca sporcular, Anamur`dan Tarsus`a Mersin`in tarihi, doğal ve kültürel güzelliklerini pedallayarak keşfedecek. Birbirinden heyecanlı anlara sahne olacak yarışma sonunda dereceye girenlere toplam 19 bin 30 Euro ödül verilecek. 

1. Etap`ta Anamur-Gülnar 103.2 kilometre, 2. Etap`ta Gülnar-Mersin Soli Pompeipolis 153.3 kilometre, 3. Etap`ta Tarsus–Mersin Özgecan Aslan Barış Meydanı 137.5 kilometre ve 4. Etap`ta da Mersin merkez olmak üzere 124.4 kilometre pedal çevirilecek. 

 






Paylaş :
Etiketler :  Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin, Vahap Seçer

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA