7 Mayıs 2025 Çarşamba


13:43   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN ÇIFTÇILERE KORUNGA TOHUMU DESTEĞI   12:55   ECE ÜNER HAKKıNDA DAVA AÇıLDı   12:13   "ÜÇ FIDAN" ANıLıYOR... CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: "DENIZ GEZMIŞ`IN DURDUĞU YERDE DURMAYA DEVAM EDIYORUZ"   12:12   İNFAZ SISTEMINDE PLANLANAN DEĞIŞIKLIKLER… CHP GRUP BAŞKANVEKILI ALI MAHIR BAŞARıR: "TOPLUMU RENCIDE EDECEK, VICDANLARı RAHATSıZ EDECEK BIR DÜZENLEME OLMAMALı”   12:01   İMAMOĞLU`NUN ÜNIVERSITE DIPLOMASıNıN IPTALININ IPTALI IÇIN İSTANBUL İDARE MAHKEMESI`NDE DAVA AÇıLDı   09:46   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI YOL BAKıM ÇALıŞMALARıNA DEVAM EDIYOR   09:31   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN DARıSEKISI ÖRNEK YÖRÜK KÖYÜ`NDE HıDıRELLEZ ETKINLIĞI   01:09   CHP ANKARA`DA DENIZ GEZMIŞ, YUSUF ASLAN VE HÜSEYIN İNAN IÇIN ANMA PROGRAMı DÜZENLEDI   23:39   ÖZGÜR ÖZEL`E SALDıRıYA BILECIK`TE AK PARTI, MHP, CHP`DEN ORTAK TEPKI   22:09   ÖZGÜR ÖZEL`E SALDıRAN TENGIOĞLU`NUN KıZı CHP GENEL MERKEZI`NI ARAYARAK, ÜZÜNTÜLERINI BILDIRDI   21:07   CHP MYK TOPLANDı... CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL: "BIR KORUMA ZAFIYETI GÖRMÜYORUM, ERIŞILEBILIR BIR SIYASETÇI OLMAK BENIM TERCIHIM"   20:02   ÖZGÜR ÖZEL: BEREKETIN VE DILEKLERIN SIMGESI HıDıRELLEZ KUTLU OLSUN   18:14   TÜMGİŞ`TEN MERSIN`DE ZIYARET TRAFIĞI: “MERSIN`IN AVANTAJLı YÖNLERINI FıRSATA ÇEVIRMELIYIZ”   17:01   TBMM`DE BAŞKANVEKILLIĞI TARTıŞMASı… ALI MAHIR BAŞARıR: “HAFTAYA TBMM BAŞKANVEKILI OLARAK GÜLIZAR BIÇER KARACA`NıN GENEL KURULDA GÖREV ALMASıNı BEKLIYORUZ. YOKSA MECLIS`TE BÜYÜK SıKıNTıLAR OLUR”   16:16   YENIŞEHIR BELEDIYESI EVLENDIRME MEMURLUĞU`NDA "05.05.2025" YOĞUNLUĞU   14:20   CHP MYK TOPLANDı, ÖZGÜR ÖZEL`E SALDıRı GÜNDEMDE... “BIRILERI YINE BIR OYUN KURMAYA ÇALıŞıYOR”   12:24   CHP`LI ÖZÇAĞDAŞ`TAN IKTIDARA UYARı: "REKTÖRLER VE YÖK ÜYELERINI ANAYASA`YA VE AYM KARARıNA AYKıRı ATAMAYı BıRAKıN, YENI DÜZENLEMEYI YAPıN"   12:08   ÖZGÜR ÖZEL`E SALDıRAN ŞÜPHELININ PANSIYON GÖRÜNTÜLERI ORTAYA ÇıKTı, GÖZALTı SÜRESI BIR GÜN UZATıLDı   11:41   CHP`NIN 38`INCI OLAĞAN KURULTAYı SORUŞTURMASı… İMAMOĞLU`NDAN TÜM SORULARA TEK YANıT: “HALKıN ADALET DUYGUSUNA AÇıK BIR IHANET”   11:32   ÖZGÜR ÖZEL`E SALDıRı... MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "DEMOKRASIYE, TÜRKIYE`NIN BARıŞıNA VE HUZURUNA YAPıLMıŞ BIR SALDıRı"  
 
     
   

Mersin`de içme suyu depoları 7/24 izleniyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, içme suyu depolarının güvenliğini artırma çalışmalarını sürdürüyor. Su Güvenliği SCADA`sındaki merkezi uzaktan izleme tesisi üzerinden içme suyu depoları 7/24 izleniyor.

 

Tarih : 7 Temmuz 2024 Pazar 10:06   Okunma : 553

(MERSİN) - Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü`nün Su Güvenliği SCADA’sındaki merkezi uzaktan izleme tesisi üzerinden içme suyu depoları 7/24 izleniyor.

MESKİ’nin yeni projesi sayesinde dağınık lokasyonlarda bulunan 150 adet içme suyu deposuna; 900 adet IR bullet dijital kamera, 150 adet haberleşme panosu, hareket sensörleri, alarm sistemleri, sesli anons sistemi, led aydınlatmalar, yangın sensörleri, kapı switch ve kart okuma sistemleri kuruluyor. MESKİ’nin yeni içme suyu depoları da merkezi uzaktan izleme tesisine entegre edilebiliyor. Depolar, merkezi uzaktan izleme tesisindeki yazılım ve ekranlar sayesinde, MESKİ personeli tarafından anlık izleniyor.

İçme suyu depolarına yapılabilecek izinsiz girişler ve saldırıların önüne geçiliyor

MESKİ içme suyu depolarına yapılacak olası izinsiz girişler, saldırılar ya da yangın gibi tehlikeli durumların anlık olarak izlenmesiyle, gerekli müdahaleler anında yapılıyor. Depolardaki hareket sensörleri sayesinde izinsiz girişlerde alarm hemen devreye girerek, kameralar olayın fotoğraflarını çekerek kayıt altına alıyor. Anons sistemi tesisten uzaklaşılmasını bildiriyor ve uzaktan izleme merkezindeki personel tarafından sesli anons sistemi ile gerekli uyarılar yapılıyor. Müdahalenin devam etmesi durumunda ise en yakın ekiplere bildirim yapılarak, güvenlik sağlanıyor. MESKİ ayrıca, iş kapsamında tel çiti olmayan ve kötü durumda olan tesislerin de panel çitlerini yaparak, güvenliğini artırdı.

“Olası müdahalelere anında önlem alınmaktadır”

MESKİ Ticaret İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Güvenlik ve Temizlik Hizmetleri Şube Müdürü Ahmet Barlas, “Tesislerimizdeki kamera, hareket sensörleri ve sesli ikaz sistemleriyle, olası izinsiz tüm girişimler anında güvenlik SCADA merkezimize iletilmektedir. Su güvenliği SCADA ekibimiz, tüm alarmları izleyerek anında müdahale etmektedir” dedi.

MESKİ Satın Alma Şube Müdürü Gökmen Ataş ise “MESKİ su güvenliği SCADA’sı ile Anamur’dan Çamlıyayla’ya kadar dağınık lokasyonlarda bulunan ve ulaşılması hemen mümkün olmayan 150 adet su deposu ve tesislerimize kurmuş olduğumuz kameralar, hareket sensörleri ve sesli ikaz sistemleriyle tesislerimizin güvenliği sağlanmaktadır. Ayrıca, güvenlik SCADA ekranlarımızdan ekiplerimizce 7/24 izleme yapılarak, olası müdahalelere anında önlem alınmaktadır” diye konuştu.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA