22 Kasım 2025 Cumartesi


18:13   BAŞKAN YıLDıZ’DAN ACIL ÇAĞRı: “KULLANıLMAYAN SU KANALLARı DERHAL KAPATıLMALı”   17:25   ROMEO VE JULIET BALESI MERSIN’DE AŞKı VE TRAJEDIYI SAHNEYE TAŞıYOR   16:52   CHP PARTI PROGRAMı TANıTıM TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “BUNDAN SONRAKI YÜRÜYÜŞ, IKTIDARA YÜRÜYÜŞTÜR”   16:50   MURAT EMIR: KOMISYONDA KARARLıLıKLA, CESARETLE GÖREV YAPMAYA DEVAM EDECEĞIZ   12:42   “DR. LEVENT UYSAL: MERSIN’I TEKNOLOJI VE İNOVASYON ŞEHRINE DÖNÜŞTÜRMEYE KARARLıYıZ”   11:29   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN SANAYI ÇıRAKLARıNA SOSYAL BELEDIYECILIK DOKUNUŞU   09:50   “MERSIN’DE ACIL DURUM PROVASı: BÜYÜKŞEHIR İTFAIYESI 3,5 DAKIKADA BINAYı BOŞALTTı”   09:25   TARSUS’TA ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ ÜÇ NOKTADA COŞKUYLA KUTLANDı   08:50   “DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN EVRENSEL ÇAĞRı: BIR FIDAN DIK, BIR GELECEK YEŞERT!”   22:35   ARıNÇ’TAN DEMIRTAŞ’A CEZAEVI POLEMIĞI YANıTı: “ÇARPıTMA YOK, ARKASıNDAYıM”   22:02   TÜRKIYE’NIN DÜNYA KUPASı YOLUNDA İLK ENGEL: ROMANYA!   21:50   “SUYA ZAM YOK, YATıRıMA DEVAM: MESKİ 2026 BÜTÇESI OY BIRLIĞIYLE KABUL EDILDI”   17:25   “BIZ BIRLIKTE VARıZ”: ÖZEL ÇOCUKLAR SANATıN BÜYÜLÜ DÜNYASıNDA   16:58   “YENIŞEHIR’DEN DÜNYA BANKASı DESTEKLI YEŞIL DÖNÜŞÜM”   16:53   “MERSIN’DE 2026 BÜTÇELERI OY BIRLIĞIYLE KABUL: SEÇER’DEN HUKUK VE BARıŞ VURGUSU”   16:45   MERSIN BAROSU’NDAN DÜNYA ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ MESAJı: “ÇOCUK SUÇLU YOKTUR; SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUK VARDıR”   16:35   “MUHTAR DAĞ’DAN BAŞKAN SEÇER’E TEŞEKKÜR: MALAKLAR’A DEĞER KATAN HIZMETLER”   16:29   TOROSLAR BELEDIYESINDEN 20 KASıM ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ’NE ÖZEL BULUŞMA   16:25   ALO 153 TIM İHBARıYLA TARSUS’TA SAĞLıKSıZ BALıK SATıŞıNA GEÇIT VERILMEDI   16:19   TBMM BAŞKANı NUMAN KURTULMUŞ: "DEMOKRATIK OLGUNLUĞUMUZ, BIRLIĞI VE BERABERLIĞI, HUZURU VE BARıŞı SAĞLAMAYA YETER DE ARTAR BILE"  
 
     
   

Birleşik Kamu-İş Genel Sekreteri Özgür Aras: “Sendikal özgürlüğe ket vuracak olan barajların yıkılması kamu emekçileri için çok önemli bir kazanımdır"


Birleşik Kamu-İş Genel Sekreteri Özgür Aras, toplu sözleşme ikramiyesinin tüm kamu çalışanlarına verilecek olmasına ilişkin “Yüzde 1 ve yüzde 2 dayatmasına rağmen önce Danıştay`dan sonra Anayasa Mahkemesi`nden dönen, sendikal özgürlüğe ket vuracak olan barajların yıkılması kamu emekçileri için çok önemli bir kazanımdır" değerlendirmesinde bulundu.

 

Tarih : 28 Temmuz 2024 Pazar 14:43   Okunma : 692

Birleşik Kamu-İş Genel Sekreteri Aras, yaptığı yazılı açıklamada, toplu sözleşme ikramiyesinin tüm kamu çalışanlarına verilmesine ilişkin değerlendirmede bulundu. Aras, şunları kaydetti:

“Toplu sözleşme ikramiyesi tüm kamu emekçilerine hayırlı olsun. Öncelikle, yüzde 1 ve yüzde 2 dayatmasına rağmen önce Danıştay`dan sonra Anayasa Mahkemesi`nden dönen, sendikal özgürlüğe ket vuracak olan barajların yıkılması kamu emekçileri için çok önemli bir kazanımdır. Burada trajikomik olan durum, Danıştay`ın ve Anayasa Mahkemesi`nin iptal ettiği barajlara rağmen, bugün iktidar eliyle Meclis`ten tekrar geçirilmek istenen yüzde 1 barajının sanki yine yandaş sendikalar ve konfederasyonlar hükümet eliyle düzeltilerek, kamu emekçisine kazandırılmış yeni bir hakmış gibi telaffuz edilmesi ve yansıtılması, kamu emekçilerinin aklıyla dalga geçmekten öteye geçmemektedir. Bu anlamda bu özgürlüğe ket vuracak olan anlayışla mücadele ederek bir araya gelen, özellikle başta Birleşik Kamu-İş olmak üzere, sendikalara ve konfederasyonlara teşekkür ediyoruz. Birlikten kuvvet doğacağını bir kez daha görmüş olduk. Bu anlamda ana muhalefet partisi ve diğer siyasi partileri de hükümetin karşısında yer alarak, doğrunun yapılması için verdikleri mücadeleden dolayı tebrik ediyoruz. Sonuçta Meclis çatısı altında çıkacak bu karar, tüm sendika üyelerini, özgürce bir sendikaya giderek üye olmak isteyen kamu emekçileri başta olmak üzere tüm sendikal hayata büyük bir ket vuracağını ve geri dönüş yaşanacağını biliyorduk ve bu anlamda mücadele veren herkesi kutluyoruz. Birleşe birleşe kazanacağız.”


 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA